返回列表 回復 發帖

日立同東芝嘅窗口式冷氣機買邊部比較好?

新屋只係差部冷氣未買,就可以入去住。
不過,裝修嘅時候,已經用咗好多錢。
想搵部抵用啲嘅冷氣。。

去過家電鋪發覺日立同東芝嘅窗口式冷氣機嘅價格分別比較大?應該點揀好...

抵用嘅話緊係揀東芝啦,佢比日立平好多...
如果日立同東芝相比之下,東芝嘅窗口式冷氣機嘅價格比較抵 玩。不過啲人話日立冷氣機有兩邊出風平均啲
如果日立同東芝相比之下,東芝嘅窗口式冷氣機嘅價格比較抵 玩。不過啲人話日立冷氣機有兩邊出風平均啲
fandaz 發表於 2016-6-15 10:58 AM
其實出風唔多平均,因為我之前用過日立嘅冷氣,左右出風都唔夠凍。。。師傅話唔知左定右系無咁大風。
抵用嘅話緊係揀東芝啦,佢比日立平好多...
kiwikimi 發表於 2016-6-15 10:55 AM
知唔知平幾多呀?
屋企都係用東芝之前都係比佢個價錢吸引左買左部
窗口式冷氣機嘅話東芝都唔錯呀
東芝有電子控制面板,相對會日立嘅窗口式冷氣機會come用啲
你少預算嘅話,就揀東芝啦,佢都幾方便用
其實出風唔多平均,因為我之前用過日立嘅冷氣,左右出風都唔夠凍。。。師傅話唔知左定右系無咁大風。
melodyrab 發表於 2016-6-15 11:00 AM
吓,我見好似幾多人用,所以都考慮緊呢部。。
屋企都係用東芝之前都係比佢個價錢吸引左買左部
uggoos 發表於 2016-6-15 11:23 AM
咁佢嘅價錢係比日立吸引好多嘅
東芝有電子控制面板,相對會日立嘅窗口式冷氣機會come用啲
veryboy00 發表於 2016-6-15 11:39 AM
咩係電子控制面板呀?
咩係電子控制面板呀?
蔡薇薇 發表於 2016-6-15 11:55 AM
啫係冷氣內置咗一個電子斷電保護程式,減少因為又熄又開而搞到壞嘅情況
melodyrab 發表於 2016-6-15 11:00 AM
(利申買左東芝) 之前嗰部冷氣無得show溫度,好唔方便,宜家可以直接較溫度,方便好多。
(利申買左東芝) 之前嗰部冷氣無得show溫度,好唔方便,宜家可以直接較溫度,方便好多。
fandaz 發表於 2016-6-15 11:59 AM
係呀係呀,我都覺東芝呢個功能又係幾方便