返回列表 回復 發帖

日立同東芝窗口式冷氣機邊個牌子比較好 ?

本身想轉用日立冷氣,但係之前朋友用過話左右出風,反而令到風量唔夠。。

而東芝冷氣最吸引嘅就係價錢,但係上網睇過關於東芝窗口式冷氣嘅資料又唔係太多,所以真係無頭緒買邊部比較好。。
我上年買咗東芝嘅窗口式冷氣真係幾好,除咗風量夠,又好user friendly ,因為佢有電子控制面版,可以好方便咁調節溫度。。
屋企部冷氣機都開始老化.都諗緊換返部新嘅
本身想轉用日立冷氣,但係之前朋友用過話左右出風,反而令到風量唔夠。。

而東芝冷氣最吸引嘅就係價錢,但係上網睇過關於東芝窗口式冷氣嘅資料又唔係太多,所以真係無頭緒買邊部比較好。。 ...
劉美美 發表於 2016-7-20 02:12 PM
左右出風係冇集中出風咁夠風架啦
我上年買咗東芝嘅窗口式冷氣真係幾好,除咗風量夠,又好user friendly ,因為佢有電子控制面版,可以好方便咁調節溫度。。
peety 發表於 2016-7-20 02:38 PM
係咪話窗口機唔使遙控都可以較到溫度呀
係咪話窗口機唔使遙控都可以較到溫度呀
uggoos 發表於 2016-7-20 04:31 PM
係呀,ching你又知嘅
係呀,ching你又知嘅
peety 發表於 2016-7-20 04:45 PM
之前屋企搬新屋,去賣冷氣機,個sales都有介紹過東芝呢部
我覺得日立雖然成日話左右送風係賣點,但係反而搞到啲風唔平均,成日都要較風量,真係幾煩!
我覺得日立雖然成日話左右送風係賣點,但係反而搞到啲風唔平均,成日都要較風量,真係幾煩!
tsingfeng 發表於 2016-7-20 04:58 PM
係,有遙控都話好啲,無遙控都唔知係幾多度,較風量都好唔方便。。
係,有遙控都話好啲,無遙控都唔知係幾多度,較風量都好唔方便。。
2oober 發表於 2016-7-20 05:06 PM
係啊,我真係好buy溫度顯示,老人家都話方便。。
係啊,我真係好buy溫度顯示,老人家都話方便。。
helluop2 發表於 2016-7-20 05:10 PM
又幾好,老人家唔使驚唔見遙控啦
又幾好,老人家唔使驚唔見遙控啦
chryykk10 發表於 2016-7-20 05:12 PM
候生都唔使驚唔見啦
之前屋企搬新屋,去賣冷氣機,個sales都有介紹過東芝呢部
uggoos 發表於 2016-7-20 04:51 PM
ching最後有冇買到呢部呀咁
候生都唔使驚唔見啦
melodyrab 發表於 2016-7-20 05:18 PM
你又啱
ching最後有冇買到呢部呀咁
peety 發表於 2016-7-20 05:26 PM
最後都係買左佢呀,佢個價錢比其他抵