標題: ~~~<<< 迎 新 送 " 分 ">>>~~~ [打印本頁]

作者: 星明月日朗    時間: 2006-8-12 01:48 PM     標題: ~~~<<< 迎 新 送 " 分 ">>>~~~

各位新手朋友好~

呢度係吹水區一個專門卑你地吹水的地方~

1) 我想問下大家點解會知呢個壇~

2) 同埋點解會加入呢~

3) 仲有你地覺得個壇有咩特別同有咩期望~:o:o:o

簡單問題好易答~

我會評分~

由 10 ~ 15 不等~(荷包無錢都無計>:/)

7 月 15 號後加入的朋友先可以答~

每位新手只可答一次同評一次分~

唔係新手咪呃版主呀[-X

因為我係唔會加你地分嫁~:lol

作者: HIDE    時間: 2006-8-13 06:16 PM

等我黎做第一個 >V<

其實我係朋友比個網我黎 DL  D 日劇睇既 ..
所以我就黎左呢個壇!  仲成為家族既細細 B   XD
呢個論壇仲算係係起步階段 .. 所以特別之處唔多!
正因為咁 .. 我地就應該令到呢個壇更旺`
搞多 D 活動吸引下 D 人流! >V<
加油加油努力!!

新手們放膽 D 傾計拉 :lol
同埋介紹多 D  FD 入黎玩 ..
咁先開心 KA 嘛 ;P

作者: livywong    時間: 2006-8-13 06:30 PM

我就係YAHOO度揾0既......
最主要就係down返d劇集嚟睇,鬼收夜晚成日都唔得閒咩!!
啱啱嚟lee過論壇時知道佢開咗唔係好耐....
正所謂...早d註冊有着數0既心態咁就註冊咗喇!!
講到特別其實就冇咩特別...好多嘢都係你有..人有!!!你冇..人都有。
好似一d電腦軟件咁喇!!
不過希望lee個論壇會越做越好.....咁就唔使四周圍去喇!!
作者: cfml    時間: 2006-8-14 12:55 AM

我係一個一個論壇搬過黎,因為他們將個論壇範圍收窄,
將我這低級會員踼在壇外,好彩有些愛心壇友指點,
才走進這大家庭,有看有發言!!
真的多謝那些愛心壇友. 謝 謝  !! ^V^
作者: cfml    時間: 2006-8-14 12:58 AM

對不起!看漏日子,不過  我係有感而發,受罰接受!  ^V^
作者: 星明月日朗    時間: 2006-8-14 01:06 AM

原帖由 cfml 於 2006-8-13 09:58 PM 發表
對不起!看漏日子,不過  我係有感而發,受罰接受!  ^V^
無緊要~
我唔會加你分亦唔會減你分~
但多謝你講既內容:D
作者: w7788    時間: 2006-8-27 06:34 PM

很喜欢,bt下片看各,上google 搜索 bt 和 discuz关键字发现的.
翻了一下帖子,觉得气氛很自由,很好,对一些分区的内容很有兴趣,想和大家一起分享感兴趣的东西.
3) 仲有你地覺得個壇有咩特別同有咩期望~
这个论坛的斑竹很客气,很为大家着想,很不错. 希望能保持这种热情.
作者: danewin    時間: 2006-8-28 12:03 AM

原帖由 w7788 於 2006-8-27 03:34 AM 發表
很喜欢,bt下片看各,上google 搜索 bt 和 discuz关键字发现的.
翻了一下帖子,觉得气氛很自由,很好 ...
you should go there too http://www.tvbnow.com/viewthread.php?tid=13915&extra=page%3D1
then 我會加 5-20 分 to you. :lol
作者: wing_wing_jai    時間: 2006-8-31 02:13 PM

1) I just search online for BT drama "My Girl" to download, and I found this site has it, so I start to come into this site.
2) Because I figure this site is really fun, like they have lots of BT files, and even they have self singing posting place too. I just love there.
3) This site update stuff really fast, and even everything in here is things that I want to see too. I am looking forward that more people will come to this site, then everything will be up to date too.
作者: carmen_260290    時間: 2006-9-2 06:55 PM

1) 我知呢個壇GE原因呢.. 係因為我1個FD介紹我泥呢個論壇度DL1套劇*
所以我就做左呢度GE1份子啦!>V<"

2) 而加入GE原因呢..其實`我本來諗住DL左套劇就走'
不過覺得呢個壇好正! 因為有好多吾同種類GE劇集*
除此之外' 我覺得呢個壇D會員幾nice..好似係吹水區度有個成2000幾頁GE貼!
我鍾意1個有family feel GE論壇*所以就登記做會員喇!=)

3) 我覺得呢個壇最特別都係有好多吾同地方`吾同種類GE劇DL!
之前我都有去其他壇搵*不過都係好亂好難搵!
但係呢度有好多我鍾意GE劇`而且好易搵' 好方便!
希望呢個壇可以繼續咁興旺LA'
會員除左可以搵到自己鍾意GE劇DL之外*仲可以做個FD!=]
作者: matthewyoyoyo    時間: 2006-9-4 04:33 PM

我知呢個壇係上網搵呀..本身諗住搵歌...黎左呢個壇..
我本身已經遊手好閒ga喇...咁咪join 下d forum 玩下lor..
呢個係我第一次join 既forum 黎呀..咩都唔識呀..
期望...唔知呀..我新黎呀...不過希望多d人加入呢個forum 啦
就算唔加入..都聽過tvbnow 呢個forum!!
作者: aky611    時間: 2006-9-4 07:50 PM

A1. 有個朋友send 咗條 link 比我,話哩倒好多嘢睇,所以就嚟咗\:D/

A2. 因為睇見有好多區,應該會幾好玩:-"

A3. 特別就係.....其實我都係FOLLOW 我個 BT 發片人過嚟,我係佢 FANS:$
      亦都期望哩倒會搵返 D 舊綱友啦(因為之前吹開水個綱 CLOSED [-()

作者: 星明月日朗    時間: 2006-9-4 10:00 PM

原帖由 matthewyoyoyo 於 2006-9-4 04:33 PM 發表
我知呢個壇係上網搵呀..本身諗住搵歌...黎左呢個壇..
我本身已經遊手好閒ga喇...咁咪join 下d forum 玩下lor..
呢個係我第一次join 既forum 黎呀..咩都唔識 ...
原帖由 aky611 於 2006-9-4 07:50 PM 發表

A1. 有個朋友send 咗條 link 比我,話哩倒好多嘢睇,所以就嚟咗\:D/

A2. 因為睇見有好多區,應蠮..
得閒就入黎吹水啦^^
http://www.tvbnow.com/viewthread ... p;extra=&page=1
作者: 鄧小平    時間: 2006-9-5 12:31 AM

由 UXXXts區來, 想睇tvb news

作者: kako    時間: 2006-9-5 09:35 AM

我就係YAHOO度揾0既......
因為覺得好多嘢看, 同埋感覺好WARM , 所以咪加入.

其實我好想POST 自已的PET 上嚟, 但係又冇真的寵物區, 所以我好同意加番個真的寵物區, (但我還未學識 POST PIC 上嚟)

另外, 可以加多一個 " 海外生活" 的區俾好似我哋一班唔係住香港, 臺湾 及中國的朋友仔嘛!
作者: seal0    時間: 2006-9-9 10:02 PM

1.u仔 到有人post 條 url

2.我以為呢個 係 u仔 ge 子論壇 :L

3.暫時未諗到~~

作者: Greenday    時間: 2006-9-11 05:37 AM

1)喺其他論壇Download歌-.-
2)我無聊-.-
3)做得幾好囉 開左幾個月就可以有咁既規模
作者: i_咖啡    時間: 2006-9-14 04:31 PM

This forum is recommended by my frds for dl drama .
Just registered few days ago.......
The reason is that i wanna to reply some posts. I just reckon that you have to show your
appreciation to the people who share stuff.
....ummm...I reckon I need to explore more before I can answer this question. But I reckon the stuff here is quite update. I like the way that this forum includes other areas as well as Tvb and hope that there will be more sub-forums. :)

作者: sexmouse    時間: 2006-10-2 04:10 PM

1)我是從bbs站""ptt""找來的
2)因為知道神人Nike有在這邊發帖,所以當然要來捧場
3)希望這裡人可以越來越多,變成一個大站!
作者: charley    時間: 2006-10-4 05:00 AM

1) uxxxts let me know that

2) uxxxts do not have  TV area now

3) Easy to find the thing I want to dl.

Please don't show up that forums.

作者: Hayate    時間: 2006-10-31 05:40 AM

原帖由 星明月日朗 於 2006-8-12 01:48 PM 發表。 
各位新手朋友好~

簡單問題好易答~

我會評分~

由 10 ~ 15 不等~ ...
1.) 呢個論壇我無意發現既, 事關我想搵TVB劇集, 跟住尋找索引就link左我入黎

2.) 見呢個論壇幾多野咁喎, 好似應有盡有咁, 就加入囉;;)

3.) 特別呢就特別快, 呢度我發覺 load 得快過其他論壇, 期望呢就多的好野睇同識下朋友啦>:D<

唔該
謝謝
thank you
ありがど
作者: aeul    時間: 2006-10-31 10:06 AM

原帖由 星明月日朗 於 2006-8-12 13:48 發表。 
各位新手朋友好~

簡單問題好易答~

我會評分~

1,是在網站找到的,本來是想找一些BT資源
2,同聲同氣的論壇本就不多,可能是心血來潮吧
3,希望來開設一些不同興趣的專版,吸收和帶動同興趣的朋友一起談論

作者: senyu222    時間: 2006-11-3 01:27 PM

1,我是搜索电影的时候连接进了这个论坛.
2,加入的原因是,我是大陆人,以前没上过大陆以外的论坛,看到这里的朋友,很希望能跟他们交流.另外,这个论坛的资源很丰富.
3,如果我学会广东话就好了,现在有时候不懂词语的意思
作者: shirleyshow    時間: 2006-11-5 01:26 PM

1) I saw this site on the internet...therefore I decided to come in !
2) I found this site really good because they have lots of different things to entertain the people who are the members of this site, and this site updates fast therefore we get things faster, and when we ask for things we want, people are really happy to give. That makes this the best site.
3) I'm looking forward that more people will come join this site and we'll all be like a family =)
作者: hkrick    時間: 2006-11-5 05:18 PM

1) 我一個朋友介紹我
2) 覺得呢度幾多野睇
3) 好多bt既野dl
作者: harukaharuka    時間: 2006-11-5 06:50 PM

因為我想download翡翠歌星賀台慶,而我之前去開某論壇,
個度有條link黎呢度,所以就加入啦...

呢度好多電視劇呀..好似其他壇都冇咁多...希望以後繼續都會係咁...

作者: SnoopyLL    時間: 2006-11-6 09:22 AM

1);)) ;))  我係橙色個版面既論壇逃走過來的

2)  ;;) 很直接。。 唔好介意呢~ 就係因為;;) 可以d/l 劇集 同埋我鍾意玩心理遊戲(希望自己唔會玩得多變心理變態啦b-( b-( )

3)希望唔會比人捉~~ 我會跟住你地的~~~ 你地走去邊記得帶埋我走丫~ [-O< [-O<
作者: lalaqiqi    時間: 2006-11-9 08:35 PM

新人报道的说..........
作者: 564235556    時間: 2006-11-10 10:14 PM     標題: 回復第 2 帖由 HIDE 所發的帖子

我系无意之中发现的``
作者: seaweedz    時間: 2006-11-11 10:24 PM

hi 各位大大好! 我係今先至加入架咋, 夠晒新鮮熱辣! ;;)

而家等我答問題博加分先...

1)晌yahoo search 到的! 我晌電視睇完第1集[學廚出餐], 覺得好好笑, 想DL唻做永久保存, 跟住就search到呢個forum喇! ;))

2)加入, 是因為(a)想DL [學廚出餐第1集], 同埋(b)呢度各路英雄update得好快, 以後搵片唔駛兩頭"tun"啦! 仲有(c)呢個forum分類最清楚, 可能因為專攻電視電影嘅原因啦! 抵讚!! ^:)^

3)期望: 搞多啲比賽呀遊戲呀獎勵呀版聚呀咁啦, 大家傾得開心啲, 人流都多啲嘛!~
作者: shinder    時間: 2006-11-13 06:56 AM

我系问朋友
因为我想下载粤语的影片.
我觉得呢个论坛都五错.
最重要系五使比钱.
作者: aucht    時間: 2006-11-14 04:55 AM

1. 係一個 newsgroup 道見到呢個網址, 咁就入黎行吓, 睇吓有d咩新野執, 果然有好多新玩意, 要keep up 呀!
2. 入會係自願既, 冇俾人踢, 咁多新野更係唔好執書啦, 同時我又係一d喜歡同人分享既人, 咁更係要搵d地方做吓野.
3. 有多種賺積分方法, 與其他網站唔同, 期望可以有埋 game 玩就更加正.
作者: nycboy    時間: 2006-11-14 05:51 AM

無意之中偷睇亞妹..................................上呢個壇。見到D 用戶名熟口熟面﹐咪入o黎睇o下!
    都話熟口熟面﹐咁~﹗係咪要頂o下先?
3) 仲有你地覺得個壇有咩特別同有咩期望
    特別~?我仲未發現到。期望有咩~﹖越搞越大﹐大到有錢請D MANBER開大食會板聚咁啦。
作者: Meow326    時間: 2006-11-16 05:44 AM

1) 我係其他版搵到呢度有tvb 野 download, 所以入黎四圍八卦囉...

2) 有d 野要係會員先得, 同埋見有其他傾計既 topic 幾好, 咪做囉..

3) 都幾 organize, 好易搵野.. 希望可以keep up 啦.. :-*
作者: cjcheng1    時間: 2006-11-18 03:41 PM

thanks
作者: dinois    時間: 2006-11-21 12:04 PM

1. tv 區 D drama 帶我來這個論壇
2. 呢度D drama update 得好快
3. 很希望webpage loading speed 可以load快D
作者: tacodye    時間: 2006-11-21 11:18 PM

1) 我是在Ptt實業坊看到這個討論區的
2) 因為想DownLoad東西所以加入了
3) 希望人越來越多越來越熱鬧囉^^
作者: wwinglin    時間: 2006-11-23 05:43 PM

唔睇這條題目, 都不知道這裡這麼新
真是一個非常好論壇, 人氣一流
我是想看怪談而四出尋找
經朋友介紹而來到這裡,
這裡好像一個寶藏, 有好多寶物, 令我非常開心
尋寶尋不完, 亦是在這麼短時間內,出現最多的論壇
更估不倒是分真係有用呀,感覺好像真的有回報
用分買心頭好, 感覺沒有偷東西的心態
好好好
希望這裡永遠興隆, 有更多好東西分享
版主好勤力, 好用心
真係好好好 >:D<
作者: tideblow2004    時間: 2006-11-24 04:22 AM

好啦,多谢先。

ptt罗……

nike大的威名罗……

吾好俾CCP再封左……
作者: turboaa521    時間: 2006-11-24 08:41 AM

1) I search it from yahoo.
2) Lots of TV drama, and faster than uwants
3) keep it up!!

**Sorry I don't ven know when I registered!!! =p
作者: kyoray    時間: 2006-11-26 03:13 AM

1.系百度搜嘢时发现个……
2.因为论坛上面有我需要个嘢~~而且仲有N多我感兴趣个嘢,所以注册左。
3.至于有乜特别期望……暂时无,因为论坛系我眼中已经好好啦!
作者: ivyynnana    時間: 2006-11-26 04:24 AM

1) 其實我係朋友比個網我黎Download D 劇睇.  :P:P:P

2) Because i'm live in New York, the Chinese movies rental store D 劇 was
    very slow, 所以加入會可以快D Download 新劇睇. ;P;P;P

3) 都幾organize, 好易搵野同埋呢度update得好快,希望webpage loading
    speed 可以load快D就好喇. ^:)^ ^:)^ ^:)^

Q: 我想問下呢個壇幾時start???
作者: cxmpkm1009    時間: 2006-12-4 11:10 PM

I used to download the TVB series and I like neo's version.  The quality of his version is the best, so I come to this site.>:D< >:D< >:D<
作者: cookiedog    時間: 2006-12-9 09:03 AM

我都唔係要加分,不過都想答吓,我都係由uxxxx & pxxx果度過來,因為uxxxx果度無咗無記tv dl,都唔知點解會知有tvbnow,好似係果兩個論壇是但一度見到的,唔知有無記錯,而pxxx果度好似痴咗線,~慢爆~,唔係dl慢爆,係網站慢爆,有時重開唔到,希望呢度越做越好,多d人黎睇啦,我好小喺論壇講咁多嘢嘅,不過喺呢度講嘢,真係有人好快會答你,好似好互動咁,得閒又話送吓分比你咁,雖然d分我好似唔知有咩用,但係有都好開心,重儲埋入銀行收息添,哈哈!!:-"
作者: 蓝莓QQ    時間: 2006-12-9 06:06 PM

1)是其他论坛里的好朋友介绍来的啊~~
2)这个论坛东西好多很丰富,很好玩呢
3)气氛活跃啊,和睦相处啊~~
作者: 型到爆    時間: 2006-12-10 01:13 AM

雖然唔係新手,但我都想吹兩咀
1.uwants介紹
2.勁多戲dl
3.多d人玩
作者: unclehippo    時間: 2006-12-14 05:41 AM

1) 我係下載劇集時看到發佈torrent者, 在此論壇中亦有發torrent.

2) 有次我找開電視劇的論壇死咗, 見這個論壇個名易記, 便登記試試看.

3) 講真個url超易記, 在公司想login都唔駛用bookmark俾人發現. 分區仔細而且版面清晰.
作者: imEric!    時間: 2006-12-14 01:04 PM

原帖由 星明月日朗 於 2006-8-12 00:48 發表。 
各位新手朋友好~

簡單問題好易答~

我會評分~

I am glad that I find another thread like this to boost my points, heh...Hopefully I am not too greedy.  Anyway, let's begin.

1). How did I find out about this forum?
Answer: I used to go to News.Wonderfuland.Net and one day I came across a post that advertised for this forum.  Before hand, the domain name for this forum isn't TVBNOW.com and it was something else.  

2). Why join this forum?
Answer: Well quite frankly, this forum has a LOT of goodies, such as daily TVB updates.  In addition, this forum has clear navigation and it is well-organized.  However, I am not sure if this forum has anti-leech system in place so that users download files without replying will be banned from using this forum.

3). What are some of the things that I would like to see?
Answer: Well I would like to see the anti-leech system in place and have it working.  Otherwise, I think this is an excellent forum with excellent, up-to-date resources...and I'd love to contribute :)

Anyway, that's all.  Thanks.

.Eric
作者: fishchau    時間: 2006-12-18 12:06 PM

我係uwant度搵戲 , 之後就話呢度有 , 就過左黎啦 ~~

要我加入 , 同埋見好似會有好多新野 ~~ 仲要有好多電視劇覺得 !! 電影就不在話下啦 :D (事關晚晚都無時間睇=_=|||)

加入左之後 , 見倒原來呢度都係開左無幾耐 ~~ 但都有咁好既成績 ~~ 希望加油落去 !! 等多d人search野時可以有多個地方!
作者: raburabu    時間: 2006-12-20 11:05 AM

1) 點解會知呢個壇~
搜索某个日剧而来到呢到既,我系网上稳左好耐都稳唔到,终于系度见到。

2) 點解會加入呢~
老实讲,我系因为想dl个日剧所以注册,不过注册左入来周围睇左下,发觉呢度
真系一个好好既地方。

我觉得你度既版区顾及到好多方面,十分全面,资料又齐全,
而且虽然有版规,但系非常人性化,唔似一D论坛甘,十分十分苛刻,
见到d版主既语气都好nice,好有亲切感。
我会介绍多d人来lee度~
作者: zemizemi    時間: 2006-12-22 02:36 PM

是在别的论坛给出的剧集文件种子里看到的,觉得这里新剧出的快,所以来的。
作者: yan_90    時間: 2006-12-23 05:19 PM

虽然是旧人,但是我才刚刚看到这个话题。。。不好意思。。。
1)朋友介绍的~

2)因为在家很无聊+上没事做~

3)这里很多野看,很好奇。希望有多滴野玩,识多滴人,或者被人认同~
作者: spread    時間: 2006-12-23 07:00 PM

謝 謝 !! ^V^
作者: funktv    時間: 2006-12-29 10:47 AM

1.因為我要下載"一公升眼淚"在網上找到這里.
2.這里有很多話題,我想都好好玩..
3.希望本站有多d比赛..
作者: jodywong    時間: 2006-12-29 11:44 PM

話說一日下NIKE的片時沒意間看到有個tvbnow的論壇就入去看下啰
一看不得了。。。馬上給他美麗的外表豐富的內涵吸引,咪加入大家庭啰!
希望tvbnow可以越做越好,人氣緊是越來越旺啦,仲有幾日就新年,
我系度祝大家新年進步,心想事成!!
作者: iamlaguna    時間: 2006-12-31 07:18 PM

1.因為知道nike大有在這邊發片
2.因為很多論壇都開始有什麼會員限制阿  現金贊助阿等等
   這邊相形之下限制沒那麼多  比較有分享的原意
3.特別的期望阿?希望這邊能長長久久的吧?^^"
   其實也滿希望這邊分享東西能獲得大家感謝及認同的
   這樣才有動力分享嘛  share~
作者: iii    時間: 2007-1-6 03:09 AM

當然是有朋友推薦啦,赫赫
因爲同時又很喜歡看TV啦,然後希望能有很多朋友一起討論交流……
當然是希望在新的一年裏能更熱鬧啦~
作者: qthing    時間: 2007-1-6 12:23 PM

friend told me about a place that has many update movie and TV drama

cause i love forum, i'm on 4 different forum on a regular base

your form need more ppl, i'll try promote more for u, not as active, if can promote more would be great, you should show ppl the advantage of your forum, cause u guys really have good seed and stuff >:D<

thanks, don't be mad, i'm just being true [-O<
作者: zenzen8    時間: 2007-1-11 01:49 AM

How I find this forum:    Uwants did not have a drama section anymore. someone suggest this forum

why I join:   I need to download music video Drama and movies and radio shows

期望...I wish for a big PM box. Now, I need one million points to get 100 box in my PM.
it is impossible to achieve as we only get one point for reply.

I wish this forum is more generous, to give each member at least 100 box to start with. when we get to another level, there will be additional 30 boxes.  

hope somone is listening and I M P R O V E this real service.
I feel sad to delete my old messages. I like to keep messages from my friends.

作者: yauhang    時間: 2007-1-11 02:27 PM

I enjoy this post.
作者: BiBe    時間: 2007-1-15 05:32 AM

1)  Did a search on Yahoo because the forum I use to go, was doing updates so it was down, actually they are down alot & always have an excuse......plus it was small didn't have much......I wrote many post suggesting ideas & improvements like a section for car pics and a food place.  They never wrote back gave me any credit yor new ideas......then a week later opened a food place 4 ppl to post their receipes...... :-O  I got so angry....been with them 4 nearly 2 years, yes I'm very loyal.....I got all my friends joining that stupid back dated site.........just had enough I guess.....X(

2)  Join here because this is the dream forum I'm been wanting to goto & make my new home......it's got all the things I want.......latest TV, if I get bored there is a wide range of topics to look & chat about, 1 of my favourite sections is 笑笑小電影! ;))

3)  What about a betting area where u can place bets on things like football, using our TVB money of course.......or u can set up ur own lottery like TVB 6.......sorry if my suggestions sound like an addicted gambler ;))
作者: kityeung    時間: 2007-1-17 02:07 AM

1. 我系通过GOOGLE搜索番来咖!
2. 本来只系想下载漫画先加入!
3. 内容非常之精彩同埋丰富,保持水准就得啦!
作者: scpn    時間: 2007-1-17 09:48 PM

我渴望积分
作者: dryang    時間: 2007-1-23 11:50 AM

都是台湾人?
作者: 奇少    時間: 2007-1-24 10:30 AM

我唔係住o係香港o既,咁上個月我有個朋友黎澳洲,佢話比我知呢個壇有好多香港o既program dl.咁我咪sign in as a member. Actually the special thing which i can find out from this forum is there are so many japanese TV program to dl.
作者: kaylax    時間: 2007-1-29 06:53 PM

回:朋友介绍的!我不知他怎知道的!
加入,其实很简单了,进来了解下,看看,发现不错的话,介绍给朋友 啊
我是新手,期望我不知道,但是希望这个譠能做的好点,这个需要长时间了解的!
作者: vin999    時間: 2007-1-31 08:28 PM

朋友介紹

因為呢度新整無幾耐,
我覺得百廢待興,
希望可以出一分力去搞好個壇.

同埋, 呢度有我需要既野 xddddd

我覺得在宣傳方面做多點功夫,
同埋有多D版,
我相信有很多人願意做版主,
開多D版絕對能吸引人流
作者: csscdog    時間: 2007-1-31 11:22 PM

我是从nike的下载档里看到tvbnow滴,来到这里感到这个论坛的资源非常丰富,只是希望论坛的朋友们不要太排外,能接受像我一样滴新人,thx!!!
作者: chu553358    時間: 2007-2-2 11:03 AM

我係朋友介紹既
入泥係想同各位傾下計
内容非常之精彩同埋丰富
希望多d會員介紹d  fd入泥啦
作者: qzy    時間: 2007-2-2 10:38 PM

>:D<1 .朋友介绍
2.觉得好玩并且朋友说非常好玩
3.可以经常搞些活动
作者: fatuity    時間: 2007-2-2 11:26 PM

BBS的關係 被介紹來的 聽人家說這裡很不錯

因為IQ討論區的關係 覺得東西很多 忍不住就加進來了

阿 其實像這一種文章(是廣東話嗎?)看不太懂
都要去猜意思
所以久了之後就很少看文章了
覺得這樣有點可惜
不然這個論壇分類詳細
種類豐富
不只是下載區吸引人
討論區的東西也很多
可惜不是我日常用語
所以希望可以稍微顧慮一下少數的人啊!!
這樣應該會花更多時間在這論壇吧
作者: aaaa2000    時間: 2007-2-3 09:45 PM

其实一开头,都系因为nike,但后来真系觉得呢个论坛几好玩,论坛Dfan有几好玩,反而去成人区既时间中少左
作者: sis    時間: 2007-2-4 12:11 PM

是昨晚朋友介绍给我的,内容不错,子论坛多,希望着个论坛可以常常久久的发展下去,越来越壮大。
作者: Jeffbelon    時間: 2007-2-5 10:44 PM

點解會發掘到呢個網哩..
在我故亂遊網0既時候無小心發覺到0既(希望唔好見怪)
其實我本身好少係論壇流言,孤癖0既關係吧.
所以當我睇到呢個tvbnow論壇0既時後有'就係你喇'咁0既feel囉.(望各位再一次唔好見怪)
至于有咩期望哩... 對予我來講呢個論壇都好新鮮,'有傾有講吹水區'已經大殺四方喇,d人仲唔擁埋來?
祝tvbnow論壇~ 長長99!~

如有得罪請最後一次唔好見怪~qq
作者: zero1    時間: 2007-2-7 12:36 AM

在网上偶尔看见的..就来咯
来了只后发现这里的一些资源蛮全的..就家入了~
我发觉这里的各个版主们都好友善和爱会员哦...希望论坛的各位会帮助论坛越办越好啦..新的一年论坛有新景象!!加油啊~支持你们!!!
作者: gladiolus    時間: 2007-2-9 12:42 AM

hi!
其實我係朋友介紹我黎既 ..
我想睇劇嘛!所以我就黎左呢個壇! 講真,呢度D劇真真快!
我希望呢度不好無拉拉換網址咯, 同埋繼續可以DL 野, 呵呵!
我都希望呢個壇更旺`
搞多 D 活動送多D分!
作者: plaincool    時間: 2007-2-9 08:20 PM

1,我是搜索电影的时候连接进了这个论坛.
2,加入的原因是,我是大陆人,以前没上过大陆以外的论坛,看到这里的朋友,很希望能跟他们交流.另外,这个论坛的资源很丰富.
3,如果我学会广东话就好了,现在有时候不懂词语的意思
作者: munkid    時間: 2007-2-9 11:36 PM

我係tnplace度跟過來的
點解會加入啊? 真係吾好意思, 其實好簡單嘎,都係主要想睇戲咯, 後尾發覺呢度都好多其他好野嘎wor~
呢個壇最特別就係的tv-rmvb啦,係目前我覺得最快同最清嘎! 甘我就希望繼續keep住咯,特別想多謝班無私嘅分享者, 希望大家都合作帶旺個墰同埋好好保護個墰啦!
作者: dinnesbergkamp    時間: 2007-2-14 11:41 AM

我又要.....
作者: kitteyleung    時間: 2007-2-15 07:13 AM

:support
作者: k仔1234    時間: 2007-2-17 12:31 AM

本身係uwants bt 劇既,無啦啦關左就有人叫我黎this 壇
其實本身有個舊account .......但唔知咩事,無啦啦用唔到...........so 整個新野~~~~~~
好似free 好多lo~~~有多好多野lo~~~~~~~~~~~
期望佢有我想要既野bt 啦~~~~~~~
作者: win84456    時間: 2007-2-17 08:53 AM

想睇tvb news.因為覺得好多嘢看, 同埋感覺好WARM , 所以咪加入lo!
作者: 小火    時間: 2007-2-18 12:07 AM

知之为知之,不知GOOGLE之,有日偶想稳《强剑》DL,点知一搜就FIND到衣一到。
偶觉得衣一个论坛内容新而且更新快。人也多,偶好中意热闹噶。
我期望系衣道交滴FRIEND拉~
作者: tinalj    時間: 2007-2-18 12:44 PM

我是google搵 架勢堂 森美病仲作節目  個期 搵到來ga

2 覺得呢度又幾多嘢睇 幾好奇 就入了

3 呢度經已好多嘢  ok了
作者: egao    時間: 2007-2-19 02:37 PM

1) 係個frd介紹嘅...話BT更新得好快

2) 睇睇下個forum都好多區...對新人唔係太限制 & 個server都load得幾快

3) 個forum好好~ 低級會員同高級會員限制差唔多一樣.  希望以後都可以咁, 唔好似某一個forum, 小去就扣分.
作者: cheongsea    時間: 2007-2-19 11:50 PM

q1) 我想問下大家點解會知呢個壇~
a1) 我係朋友介紹黎架!

q2) 同埋點解會加入呢~
a2) 覺得這裡資源豐富, 又夠自由, 唔似其他forum咁隨時俾人"問候", 我上網玩姐, 都要俾人話, 真係......X(

q3) 仲有你地覺得個壇有咩特別同有咩期望~
a3) 繼續可以暢所欲言, 開開心心咁玩! >:D< >:D< >:D<
作者: panx110    時間: 2007-2-22 10:49 PM

多謝你講既內容
作者: lzxx    時間: 2007-2-23 02:54 PM

我係一個一個論壇搬過黎,因為他們將個論壇範圍收窄,
將我這低級會員踼在壇外,好彩有些愛心壇友指點,
才走進這大家庭,有看有發言!!
真的多謝那些愛心壇友. 謝 謝 !! ^V^
作者: wenz    時間: 2007-2-24 10:49 AM

1)我都係上網搜索D動畫果陣搵到依度,見到依度嘅資源面面俱全就一直係依度浸淫嘞。
2)依度真係好似溫暖嘅大家庭,你有乜嘢想講依度都會有人同你分享,有人同你分享你所想,心情真係非常好。
3)我希望依度可以有多一D關于內地嘅娛樂資訊,劇集等,令依個論壇更强大,更有生氣,有活力。各位會員繼續好似依家咁團結!
作者: 小薇    時間: 2007-2-24 11:57 AM

-我是search朋友论坛的名字时看见的,因为他在这个论坛注册过户口

-我看见这里有一个版块是唱歌的,所以特别想注册

-特别的地方哦,我觉得很漂亮整齐,那个虚凝形象很好玩呀!嗯,我进来了几天,觉得这里的人好像不怎么交流呀,期望。。 能够热闹些吧~

不晓得还有没有分数给啊?没有的话别扣我分啊 ^:)^
作者: hela    時間: 2007-2-28 04:52 AM

其實我係朋友比個網我黎睇劇集既 ..
所以我就黎左呢個壇!
呢個論壇仲算係係起步階段 .. 所以特別之處唔多!
正因為咁 .. 我地就應該令到呢個壇更旺`
搞多 D 活動吸引下 D 人流! 
加油加油努力!!
作者: sm911118    時間: 2007-3-1 12:38 AM

原帖由 星明月日朗 於 2006-8-12 01:48 PM 發表。 
各位新手朋友好~

簡單問題好易答~

我會評分~

1) 我是從朋友那邊介紹來的

2)因為感覺他板區分的蠻細的 所以才加看看

3)1 我是覺得 如果可以的話 分個"簡體版" "繁體版" 因為有些人其實有些字會看不懂
   2 如果可以的話 設個小說區 讓喜愛小說的人也能加入
   3 如果可以的話 請每個版區都設置1~2位的版主 因為我覺得有些版區的回覆有些敷衍 可是去沒人在管

以上是我的個人意見 如果有得罪到不好意思
作者: SUNCLOUDY1234    時間: 2007-3-2 04:22 AM

1) my friend told me about this website
2)lots of drama series, pics., musics, movies to download, and socialize la...
作者: jb3721    時間: 2007-3-2 10:44 AM

因為~~網速又快~又美~版主又好~人又多~我第一次係來找漫畫~~現在是我屋企了~~哈哈;))
作者: cheecheong88    時間: 2007-3-7 10:23 PM

my wife search this web site so i luck can talk whit u all
作者: dardarchan    時間: 2007-3-8 03:26 AM

我就係找日劇意外入左黎,...點知...,
睇落又幾多野down啊...仲入埋成人區睇下啦,
即刻想知點先可以賺多d錢,
之後就黎左呢度啦。

老兄,幫手比多幾$吧!!

我期望可以有方法再賺多d!!!!
作者: yzy_yin    時間: 2007-3-9 05:31 PM

i am just pass by......
作者: 小熊    時間: 2007-3-14 12:30 AM     標題: It's my turn~

1) I know this site from another website "mimip2p"
2) Because there are so many sexy files here, such as comics , music, etc.
3) I think it is good if everyone becomes friend here.
作者: trick    時間: 2007-3-29 10:02 AM

A friend of mine recommended it to me.

I live in Canada, and we're like a year and a half behind on the series that's airing in HK. A lot of TVB rental places have closed down in my town as well, so this place is really a valuable source to my family and I.

Overall, I'm happy with how the site is organized. But, I'm really bad at reading chinese so I would like to see an english section someday for help XD
作者: hau_yee818    時間: 2007-3-30 08:37 AM

看見朋友玩,再入黎玩
這禮拜在家休息,多o的時間玩,無野做。
………可以有期望架?

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0