標題: 有好多野都係抄人地啊 [打印本頁]

作者: appleloveme    時間: 2011-2-13 09:12 AM     標題: 有好多野都係抄人地啊

之前睇d 日本電視台 佢地咁岩又播緊d壽c 劇(睇上去似10幾年前拍)
9 q2 v. x" c) B無線d情節同佢地一樣啊
作者: ps.    時間: 2011-2-13 09:13 PM

有點像壽司王子...
作者: bergkamp88    時間: 2011-2-14 12:55 AM

Copy cat ~~~
作者: alexng1128    時間: 2011-2-14 07:43 PM

比較似 韓劇 <食客>TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( `. w2 t9 X' f# w5 b$ {
又係 2男2女 2個男主角又係兄弟 又係家族問題; p  `% R( x5 W
男主角又係一個 實力型 一個 天材型
% N& o6 `* B- S3 U0 O) Q1 x4 F天材型個個又係會遇到高人
9 U' y/ }7 o8 p! \6 `3 [2兄弟最後又係互比高低
作者: heiii3    時間: 2011-2-15 02:17 PM

哇,好厲害
/ V4 \% N1 T! T; qtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb- c  T( y& o( A/ |7 n, J
不過,算啦, 你抄人,你抄你
作者: optiett    時間: 2011-2-16 01:13 AM

argee with above~
作者: akadi    時間: 2011-2-16 03:09 AM

是啦!人抄你,你抄人~劇情都是一樣~改變小小~卡士吾同既!
作者: 六耳怪    時間: 2011-2-19 12:26 PM

正常!!唔抄就出奇
作者: wingink    時間: 2011-2-19 12:38 PM

勁抄
作者: jerry1169    時間: 2011-2-19 01:02 PM

有點像壽司王子...
作者: clotxmadsaki    時間: 2011-2-19 02:54 PM

无线既编剧都已经技穷,以前既故事好睇好多!
- i4 }1 B1 e) I6 k" atvb now,tvbnow,bttvb怀念“大时代”既日子!
作者: limited-too    時間: 2011-2-19 03:39 PM

抄別人的無問題, 但被人踼爆左還死口吾認這就是不能原諒
作者: melody6112    時間: 2011-2-19 07:27 PM

似韓劇"食客".
作者: manviva    時間: 2011-2-20 01:20 AM

而家套套野都係抄黎抄去架LA
作者: alex78963    時間: 2011-2-20 02:44 AM

作者: biddy    時間: 2011-2-20 04:56 PM

算啦  有的追就得啦  不要要求太高啦。唔抄就我地就無戲睇!
作者: hata0101    時間: 2011-2-22 03:03 AM

有壽司, 有日本北海道, 有整壽司嘅材料, 同好多壽司師夫都知既竅門, 咁就係抄襲?! 你唔好做人喇, 你一出世已經係一種抄襲...
作者: innovateid    時間: 2011-2-28 11:33 PM

一開始o個幾集....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 I9 [" B6 c1 `# [+ w4 G
好似味吉陽一天才小廚師 @@
作者: 叉包838    時間: 2011-3-1 10:16 PM

算啦~~~~~~~~
作者: ton888ton    時間: 2011-3-2 09:01 PM

argee with above~
作者: 藤兒    時間: 2011-3-2 09:28 PM

如果說他是抄壽司王子或將太的話,我有點不同意,壽司王子及將太都以經是好多年前的設定了,如果說有點似就是抄的話,tvb的戲大多都是抄自己或世界大事了,奇實tvb能做到節奏明快以經是很難得的了,你想下剪接要花上 ...
) N1 G9 U. [6 z# y% {tvb now,tvbnow,bttvbalex78963 發表於 2011-2-20 02:44 AM
公仔箱論壇: U* f; ^1 X2 X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! u4 H- q& Y2 S
我好贊成你講嘅嘢!就算抄都穩出新d嘅啦 抄d幾世紀前的 無謂咗d咯

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0