標題: 陳敏之 裸跑 被指不雅,《怒火街頭》惹4宗投訴- 你的意见呢? [打印本頁]

作者: skyhew    時間: 2011-6-22 02:55 PM     標題: 陳敏之 裸跑 被指不雅,《怒火街頭》惹4宗投訴- 你的意见呢?

本帖最後由 skyhew 於 2011-6-22 03:24 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb5 O/ o- E1 c" g& }) j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. _$ i; b5 Y9 ~' l% d3 E

( Z! o" @9 ?" K" E* B; q+ ^2 f# A; n( `, [4 P- u

8 r4 n) ^. |% d; e* dtvb now,tvbnow,bttvb
4 k+ X6 Y' y/ u公仔箱論壇 * H5 c/ C9 x; M, _  N% j) u9 l
公仔箱論壇4 k5 H/ S, A5 h# H
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Z, e5 p8 ?, \3 Z% \, e
www.tvboxnow.com! s7 Q. W+ h: f: W* h+ |
www.tvboxnow.com8 a5 U( Z) _& f" M( F0 \7 p7 @
- J" ]: G  ?) K) E6 }' F4 I# y

. ^( S! h1 B4 n# V) V3 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& ~* L2 |$ O3 Q- u! c$ x
公仔箱論壇7 q! V+ l8 p# t$ s' c5 k

9 c3 D) p- X& z: e0 r$ T 6 T# l5 z/ n7 v7 N' v

0 c, r, F5 q0 m$ n+ g, y www.tvboxnow.com7 x( ^. R* N/ j' W! h% N

5 {5 M  k: r+ Y, P4 c. q- u0 ]$ n1 `3 u4 x' G' G
tvb now,tvbnow,bttvb$ R4 k5 a* a: ], j

2 [4 F" E( M" P# Z$ l0 J* F* F4 p公仔箱論壇
5 k9 I( b. P- [; _+ t& l) c
8 k. U8 l' g8 T% s   ]) X% ?1 r; l
tvb now,tvbnow,bttvb" G8 j. e9 U% [# U3 D

0 Y' E/ X, I' K* k9 L+ QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 B; y# B" A. F7 @) P% l& A0 U

# i3 \: H- B* @& V+ l0 Mtvb now,tvbnow,bttvb/ I2 y6 A$ R2 _$ A, Q9 P+ _
tvb now,tvbnow,bttvb' Y. M  N8 T" O$ i
香港無線劇集《怒火街頭》前晚播出的內容,包括陳敏之飾演的妓女貞貞在街頭裸跑追賊(替身演出),以及鄭嘉穎與胡杏兒在枱上激吻的情慾戲,鏡頭大膽,廣管局與無線合共收到4宗投訴,指令人不安及不雅,影響年輕人。
: g6 {0 O. X5 k8 Ttvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb5 Q) `1 y; M- ]" Y* b: F4 e* Q$ G
廣管局接獲3宗投訴,指出男女主角情慾鏡頭影響年輕人及小朋友,也不應播映妓女追匪徒的情節,因為極度不雅。無線收到1宗投訴,指出妓女裸跑鏡頭令人不安。www.tvboxnow.com# v: R4 \# j5 |& J0 G9 D

/ g% s% g- d$ p4 ^; h6 G$ yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。陳敏之對於被投訴,並無不開心,她說:“該場戲播映后引來很大迴響,不少朋友都贊好激,感受到我的努力,並給予支持,我很開心演到這個有發揮的角色。”

作者: 543245171    時間: 2011-6-22 04:51 PM

1# skyhew 演戏很平常吧
作者: dranimals    時間: 2011-6-22 04:57 PM

too late for children to watch, too easy for adult to judge it only a drama. Sily people, sily complain. Sily HKer
作者: chengren0757    時間: 2011-6-22 05:44 PM

我觉得比较平常~~
作者: donwong    時間: 2011-6-22 06:39 PM

我觉得非常点题!无怒火又边得裸跑勇气~
作者: evawong2010    時間: 2011-6-22 07:11 PM

陳敏之裸跑鏡頭,我覺得不太靈雅,沒有可能,還可以裸跑幾條街,
作者: huit    時間: 2011-6-22 07:22 PM

嘩正,邊集邊集?? 澳洲呢邊播遲一個禮拜
" c) @$ I% j/ r& e, ]/ S; k3 k公仔箱論壇
$ e8 w' T$ l5 K: d以無線標準,已經算好激,以前都係見過男替身露股tvb now,tvbnow,bttvb" e& k- B2 C. |2 E: Q, w

2 a; m# K  U, e0 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過呢個分分鐘都好可能係男替身,投乜叉嘢訴吖
作者: DAYDAY08    時間: 2011-6-22 07:24 PM

作者: huit    時間: 2011-6-22 07:24 PM

邊3條粉腸投"鏡頭太大膽,太不雅,令我不安,极力反对这种鏡頭!"?????
作者: devilvincent    時間: 2011-6-22 09:28 PM

演戏罢了~~为什么要搞这么多东西去投诉人勒~~真不明白~~~
作者: stussy123    時間: 2011-6-22 10:29 PM

whats the big deal?!
作者: sophia1201    時間: 2011-6-22 11:10 PM

我覺得可以接受!!
作者: keichan    時間: 2011-6-22 11:44 PM

新聞都好血腥的,唔見d人投訴?真無聊
作者: justforbt    時間: 2011-6-23 12:24 AM

haha... anyway just a movie???
作者: hy9413    時間: 2011-6-23 12:25 AM

真系一种进步!!
作者: heinous    時間: 2011-6-23 12:26 AM

可以接受,全都有借位
9 k, A3 W+ i7 F! `2 q. f. W) jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。只系特技化妆的疤痕最突出
作者: Borisng    時間: 2011-6-23 01:10 AM

應該是男替身~請細心觀察一下吧
作者: majorjack    時間: 2011-6-23 01:19 AM

唔知TVB新闻播伊拉克利比亚之类战地新闻会晤会比人投诉?
作者: 柯南829    時間: 2011-6-23 01:54 AM

佢一直追都是喊:咪走, 有鬼用咩, 應喊: "打劫"或"搶嘢", 途人或許會幫忙捉他, 她正一蠢人, 從影片所看, 都是替身, 何需投訴呢!
作者: ocey1031    時間: 2011-6-23 03:04 AM

又沒什麼露點 有什麼好投訴
作者: randy567    時間: 2011-6-23 03:33 AM

我偶像+女神来噶!!
作者: king100    時間: 2011-6-23 04:52 AM

they want to attract more people to watch
作者: rosa2009    時間: 2011-6-23 05:40 AM

陳敏之裸跑鏡頭,身体没有足够的优雅,像男人更多...不足够的艺术...TVB 努力 & 陳敏之努力
作者: ykshing    時間: 2011-6-23 10:25 AM

thanks~~
作者: santangmi    時間: 2011-6-23 10:29 AM

怎么我没看到呢,在什么时候出街的?
作者: ropeman13    時間: 2011-6-23 10:32 AM

4 complains....it means there is still more then 7 millions supporter, right?
作者: kimgundam    時間: 2011-6-23 11:24 AM

那肚皮的伤痕点解无人话投诉
作者: hactl6027    時間: 2011-6-23 12:17 PM

過到電檢處,咪即是冇野睇啦,多餘的投訴!
作者: cheerful12    時間: 2011-6-23 01:06 PM

it was probably a man was running 6 Y: g* C; M% `+ D3 n; _$ A8 I, D
i think it's a bit over. too much to children and it's hard for parents to explain. this scene should be rated as PG 13
作者: 越王勾踐    時間: 2011-6-23 01:08 PM

肚皮的疤痕點解無人投訴嚇親小朋友啊?有浴袍包住既,何謂裸跑啊?多餘!
作者: ava7    時間: 2011-6-23 01:16 PM

香港尺度定得太窄了
作者: qutes    時間: 2011-6-23 01:45 PM

我觉得无问题 同埋个替身摆明系个男人...
作者: dickkuok    時間: 2011-6-23 01:49 PM

香港人有無可能會覺得不雅???投訴個d擺明搞事
作者: sd32313933    時間: 2011-6-23 02:35 PM

其实也好好看的呀
作者: 大羚羊    時間: 2011-6-23 03:28 PM

香港人有無可能會覺得不雅???投訴個d擺明搞事公仔箱論壇  |+ W7 I5 v$ r8 e* R- _' s" {
dickkuok 發表於 2011-6-23 01:49 PM
. n4 ~' H9 z1 l1 k, j& X; A: |9 y: r
咪係...之前3D肉蒲團咁露骨既廣告都可以響黃金時段係咁播仲有d咩問題
作者: ~CLY~    時間: 2011-6-23 03:37 PM

i like it... but actually is very normal la...
作者: hongkongbt    時間: 2011-6-23 03:58 PM

陳敏之裸跑鏡頭, 我個人覺得好 "假" !!
作者: lolandto    時間: 2011-6-23 05:14 PM

No big deal SUB SUB SUI.
作者: kin123live    時間: 2011-6-23 05:59 PM

陳敏之裸跑鏡頭, 我個人覺得好 "假"
作者: AUTOKILL    時間: 2011-6-23 06:40 PM

作者: laman319    時間: 2011-6-23 08:44 PM

太無聊啦. 有什麼不安呀!
作者: goodss    時間: 2011-6-23 08:56 PM

咁都投訴?~又唔係正面全裸
作者: elsecheng    時間: 2011-6-23 10:38 PM

多餘之中的多餘...........COMPLAINT???
作者: aws2003    時間: 2011-6-23 11:08 PM

一种进步!!
作者: kiki39931830    時間: 2011-6-23 11:37 PM

睇就睇啦,咁多野講,你唔鍾意睇冇人叫你睇wo,你又要睇,睇完又要話,想點先
作者: celtic888    時間: 2011-6-23 11:45 PM

投訴果d人都無腦,又無人拿枝槍威脅佢睇,扮有文化
作者: edwinhiht    時間: 2011-6-24 12:14 AM

全程背面....仲要係替身(我估係男人)...劇情都叫配合,有乜好投訴呢
作者: apple321321    時間: 2011-6-24 01:50 AM

其實如果劇情需要的話又唔太過份都ok既!
作者: 78904123    時間: 2011-6-24 02:19 AM

顯示香港人仲係好傳統,年輕人反而仲激過佢。
作者: 屁屁zzz    時間: 2011-6-24 05:27 AM

i don't like it, i think she is a lady with no brain and no shame
作者: achilles0416    時間: 2011-6-24 07:42 AM

观众对这一类的投诉已经屡次不鲜了,其实很多电视剧tvb一开始播的时候都打出字幕说有令人不安的镜头,已经说得很明白,投诉令人觉得只会是鸡蛋里面挑骨头。个人觉得这一幕确实震撼,导演在给人物性格设定而安排了这一场戏,手法虽然夸张,但是确实达到了效果,近期不可多得的好剧!
作者: nforce2    時間: 2011-6-24 09:42 AM

指头系正啦 裸跑
作者: Thundern    時間: 2011-6-24 11:51 AM

咁都投訴!? 投訴嘅人喺唔喺食飽飯無嘢做啊, 怒火播出嘅時間已經咁夜咯, 細路哥都要訓啦
作者: okwap2002    時間: 2011-6-24 06:21 PM

电视都系唔好感样比较好
作者: kage_zone    時間: 2011-6-24 07:08 PM

真係咩野都要去投訴一餐...=.=
作者: mrfusion    時間: 2011-6-24 09:36 PM

4 complain, Ï think TVB can see this as an achievement.
作者: mrfusion    時間: 2011-6-24 09:37 PM

usually things like these should get 40 complain.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) m% {4 E& Z3 I9 a" W& F

9 C* i7 V0 A7 n- Jwww.tvboxnow.comand I don't really see it as a big deal, HKer complaint about everything now. HKer really have nothing better to do now.
作者: mercedescollege    時間: 2011-6-24 09:57 PM

陳敏之裸跑鏡頭?? not her I reckon.
作者: hcwr9    時間: 2011-6-24 10:44 PM

good..........
作者: Fud    時間: 2011-6-25 03:16 AM

theres a PG warning before the fukin show those c 9 dou on lun 9
作者: cyclops0905    時間: 2011-6-25 03:26 AM

很平常吧...
作者: Fud    時間: 2011-6-25 03:34 AM

theres a PG warning before the fukin show those c 9 dou on lun 9
作者: lok@@ting    時間: 2011-6-25 04:20 AM

o的師奶係咁ga啦~~係又投訴~~唔係又投訴~~最好一日24小時都放喜羊羊~咁就天下太平啦~~
作者: lbc3926    時間: 2011-6-25 12:10 PM

我觉得非常点题!无怒火又边得裸跑勇气~
作者: carmeua    時間: 2011-6-25 01:51 PM

不错呀,我喜欢,可以接受
作者: donwong    時間: 2011-6-25 02:36 PM

下次叫胡杏儿裸跑~
作者: vyahvy    時間: 2011-6-25 06:05 PM

跑果個好明顯係男替身啦........ =_=
作者: mm170598    時間: 2011-6-25 10:17 PM

这样才能發揮角色
作者: starry_sky401    時間: 2011-6-25 10:51 PM

大驚小怪!!
作者: 愛睡懶覺    時間: 2011-6-25 11:22 PM

果集我都有睇
: a" J/ p) W/ }6 ^5 S# [7 e$ M- Cwww.tvboxnow.com. D2 o, N1 R) ?
一般般啦
作者: cxz27149    時間: 2011-6-26 12:59 AM

演戲就是要有突破啊
$ s& V9 m0 C% [1 `tvb now,tvbnow,bttvb沒突破演來幹嘛
作者: smpyuen    時間: 2011-6-26 07:21 AM

There was nothing wrong with it. It was just making the drama more realistic.公仔箱論壇4 _2 x3 i* ?: j( n; F! d

1 b. S8 R% Q5 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。People were overacted.
作者: diaosheep    時間: 2011-6-26 07:40 AM

我都好想睇到啲令我不安噶嘢,例如系“點”、“毛”等等
作者: ng_ng    時間: 2011-6-26 11:19 AM

O.O''
作者: 353395781    時間: 2011-6-26 11:45 AM

又唔係真係佢裸跑 替身黎嘅啫
作者: 390417552    時間: 2011-6-26 12:18 PM

一般般吧……………………
作者: abby3    時間: 2011-6-26 12:31 PM

no big deal..did not expose anything...HK people get too critical over something that is very small...
作者: leisurelee    時間: 2011-6-26 01:00 PM

可以接受!!!
作者: 才一    時間: 2011-6-26 01:07 PM

劇情需要姐
作者: nnelsonbb    時間: 2011-6-26 02:05 PM

演戲很平常吧
作者: roy282    時間: 2011-6-26 04:22 PM

i like it
作者: i[C]    時間: 2011-6-26 05:50 PM

只不过是一部戏而已~公仔箱論壇4 S) ?3 u0 s0 G3 L$ [
有什么好投诉的~( m2 W4 s3 O" ^! w4 W

作者: raspberry    時間: 2011-6-26 06:48 PM

贊!好激!
作者: hermes_mumu    時間: 2011-6-26 06:53 PM

演戲很平常,這樣才能發揮角色的精華....演戲罷了~~為什麼要搞這麼多東西去投訴人勒~~真不明白~ 5 b8 Q1 d1 t- V9 d2 a9 }
新聞都好血腥的,唔見d人投訴?真無聊 - K6 Z, u- i! G$ k3 H+ J5 t

作者: yen_dy    時間: 2011-6-26 08:03 PM

拍这种镜头本身冇问题1 D; p) _5 G& M4 V1 `. s" X
但我觉得应该睇时间播出公仔箱論壇! }# l+ \; z$ J0 M) U, f
唔好在细路睇电视时间播出
作者: 你在wo身邊    時間: 2011-6-27 08:11 AM

区甘努力 投诉咩啊
作者: o_o1...    時間: 2011-6-27 08:41 AM

舞乜问题啊
作者: lishen8369    時間: 2011-6-27 12:49 PM

极力推荐,无限支持
作者: soccervega    時間: 2011-6-27 01:57 PM

如果家中有小朋友,可能不太適合
作者: zhu_shoushan    時間: 2011-6-27 04:19 PM

我覺得冇問題,劇情需要姐,不過亞貞貞跑咁耐都冇人幫手,D人都好衰下姐
作者: wsndjlc    時間: 2011-7-27 12:02 PM

演戏罢了,该有的敬业精神,是种进步!!
作者: skyandy    時間: 2011-9-5 08:00 PM

普通,又不怎么好看。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0