標題: [轉帖] 雪櫃疑魂 [打印本頁]

作者: -=uni=-    時間: 2006-9-5 06:33 AM     標題: [轉帖] 雪櫃疑魂

時間:2001年8月
- y# Y7 I" ?! @- cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ d. U* ^5 r; n# q- a) b& P" N
地點:尖沙咀便利店
1 }" b" k8 s9 b+ N' c; ?! }$ H公仔箱論壇公仔箱論壇& H' P! k) b$ ]4 [
我地以前曾經o係便利店做過。你知喇,o的人以為做夜更可以偷懶,但係我o地成班同事,最多都淨係會圍埋講返o的恐怖o野。
1 H; R5 Y/ ~3 b2 H
8 a- K" }; d( g/ k8 o8 C試過有睇夜更o既同事話,佢有一年盂蘭節月份,望出門外,成條街人影都冇個。但係冇幾耐見到有一班成二、三十個小朋友,好似排隊咁一個跟一個,o係對面馬路經過。個個都著住白灰色o既袍,最恐怖係唔見對腳。佢見過之後病足半年。www.tvboxnow.com: G2 _; [% L6 y1 S

! Z- w9 w1 l. Ctvb now,tvbnow,bttvb唔知係咪因為聽得多,搞到我成日疑神疑鬼,所以以下發生o既呢件事,我都唔敢肯定我係咪見鬼。公仔箱論壇  F9 E/ W" @1 ~& U6 h
www.tvboxnow.com) y6 \) c1 A" l8 ]7 I1 V, |
記得o個晚係星期三,冇咩客,到o左四點鐘左右,有一個女人走入o黎,佢面青青咁,我地以為佢係「雞」,所以都冇點望佢。
0 d" O) I8 ^5 u4 r8 L# lwww.tvboxnow.com, m6 S- i0 A: d9 N( @+ S+ U
佢一入o黎就行去雪櫃度,打開雪櫃好耐,我地以為佢唔知揀咩o野飲,但係佢打開雪櫃成幾分鐘,個人仲係企o係度唔郁。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, j/ l% @' k- n5 s! C2 R$ y

; l3 @9 ~- c0 X公仔箱論壇我忍唔住問佢:「小姐,有咩可以幫你?」
- p6 e& z4 P$ p$ S1 M5 s0 z$ iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 r( i; ~" a6 }# x1 U' ~tvb now,tvbnow,bttvb佢冇答我,即刻耷低頭。我想行過去,但係聽到門口有聲,所以好自然反應又望番門口,我見到自動門打開,但係冇人走入o黎,o個時我突然覺得好似有一陣涼意,個身震一震,回頭再睇雪櫃o個邊,咦,正話企o係度o既女人去o左邊?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# Z: h8 w0 a) c! Q$ l7 q

. p* s( x* s1 r; ^公仔箱論壇明明冇第二條出路,佢冇可能行到出去。
9 P+ |# v( z! d# ~0 B
2 X6 o6 O# u# f, L9 Owww.tvboxnow.com到落班時,企o係巴士度等車,因為天氣熱,出晒汗,我突然間閃過個女人打開雪櫃o既情景,先開始知驚:
# ^3 G5 U: ^+ ftvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com2 P, b) B: f4 u' n% c) T
唔知佢係咪因為過慣陰涼o既生活,o係條街度「游」得太耐所以覺得熱,特登入o黎嘆冷氣,仲打開埋雪櫃……
0 j- i$ w3 r+ U% z
; ~' M8 J' I+ Z- Ltvb now,tvbnow,bttvb之後,每次自動門自動打開又冇人走入o黎時,我都會心寒,份工做多一個月就冇再做啦。
作者: echobe    時間: 2006-9-5 07:58 AM

自動門個 sensor 有事0者~~~& G6 e' u9 `% R$ E) n, S
冇野既~~~~~
作者: o獎門人o    時間: 2006-9-5 06:25 PM

原帖由 echobe 於 2006-9-5 07:58 AM 發表! n8 H/ f6 L6 y& m
自動門個 sensor 有事0者~~~( `# i( r/ \4 W7 H
冇野既~~~~~
* I) }" p0 Q1 W/ Itvb now,tvbnow,bttvb
& G. h, A* V% R6 n' P& `tvb now,tvbnow,bttvb岩ge公仔箱論壇, o# C5 U1 t) F. `# M3 n8 I
但個女仔唔見在喎
作者: JOY    時間: 2006-9-6 01:02 AM

原帖由 echobe 於 2006-9-5 07:58 AM 發表) p/ k; Y( R  T. s8 U/ W' e
自動門個 sensor 有事0者~~~公仔箱論壇; h2 d! s1 {& J, s+ \  }9 x( s
冇野既~~~~~
7 s. ^/ C7 P- E0 Ztvb now,tvbnow,bttvb4 T& N/ E! s# S
自動門有SENSOR即,咁個雪櫃冇拉0卦...
作者: allornothing833    時間: 2006-9-7 03:52 PM

我都做過便利店:P
作者: miyagi-s    時間: 2006-9-10 02:04 PM

你太細膽啦
作者: tengchao    時間: 2007-1-16 11:46 AM

thank you

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0