標題: 香港就好可以睇林峰,难为系大陆净系有共产党英雄抗日抗国民党片! [打印本頁]

作者: 379752170    時間: 2012-9-29 09:49 AM     標題: 香港就好可以睇林峰,难为系大陆净系有共产党英雄抗日抗国民党片!

如果,当年言论自由系甘禁法。教育系甘洗脑法!毛泽东都浦唔到头啦!
作者: 肥琳james    時間: 2012-10-1 09:54 PM

唉,日日睇打仗睇到傻晒
作者: gakimlee    時間: 2012-10-3 08:12 PM

就係,我都好唔妥共產黨,無晒言論自由,驚死人地造反咁
作者: HKCTJAY    時間: 2012-10-3 08:45 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: majorjack    時間: 2012-10-3 11:32 PM

9 s" I3 W% M+ y1 p* m. I4 P% Ztvb now,tvbnow,bttvb
+ k: k% Q' r% u% I% [  G4 ]9 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。路过表示身在内地一样可以睇TVB,一样追美剧。。。PS:如果系未系内地生活过,或者甚至未上过内地噶话,建议唔好太武断
作者: kloop102003    時間: 2012-10-3 11:58 PM

岛民拍出来嘅剧集越来越差了...好耐都唔想睇TVB了
作者: nickp    時間: 2012-10-4 12:23 AM

作者: wbhadam    時間: 2012-10-4 10:46 AM

哎,各地有差異是正常。除開呢啲剧集之外,內地插播皮膚病廣告先乞人憎
作者: 小亨19    時間: 2012-10-4 11:53 AM

制度吴同,没得讲!只有接受or不接受
作者: 379752170    時間: 2012-10-5 10:26 AM

可以有d咩事。好事,坏事,怪事,定系国际大事。有乜野事唔该你讲低,即管笑下来睇。听下歌仔,好运可能好快就会黎。三更半夜唔好自怨自哎。因为你仲有你既世界。命运自有安排。唔会俾你死得甘快。
作者: 木人仔    時間: 2012-10-5 10:45 AM

同共起碼可以知道一部份歷,睇林峰除左佢個樣就咩都無,無奈係勁唔鍾意佢- -
作者: tse15    時間: 2012-10-5 03:16 PM

冇错,我哋係可以自由睇各种劇集,不过希望睇新闻都可以咁自由(下载落嚟睇另计,我要嘅係直接喺电视度睇原汁原味嘅新闻) 5# majorjack
作者: kk87    時間: 2012-10-5 05:43 PM

作者: hkers88    時間: 2012-10-6 01:47 PM

作者: 007123123    時間: 2012-10-8 11:49 PM

笑下就算...
作者: chicken24    時間: 2012-10-9 12:00 AM

作者: Icedtea_822    時間: 2012-10-9 04:25 AM

客觀D嘅立場,呢個係劇集論壇,討論對劇集嘅好壞,演員嘅演出,何必要拉D政治色彩入來呢?
作者: skyjimma    時間: 2012-10-10 04:05 PM

路过表示身在内地一样可以睇TVB,一样追美剧。。。PS:如果系未系内地生活过,或者甚至未上过内地噶话,建议唔好太武断TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: O5 T) ]& M/ s  h/ Y5 f, z/ f# h
majorjack 發表於 2012-10-3 11:32 PM
1 Q  y2 E: R  V& `+ h9 k
www.tvboxnow.com3 O+ {! A0 A: `8 _% q) o+ o) F' u
好似之前TBB有套"天與地"播播下就唔俾播,香港好多新聞都轉左廣告...
; @9 e( B, h2 f8 U  @$ g1 Q1 ^www.tvboxnow.com有時D廣告cut左D頭尾, 好唔鐘意咁搞!~~有時真系等返香港睇返....
. Q% h: K, k5 D, mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好多言論都冇左,新聞都唔俾你地知咁多...www.tvboxnow.com+ K2 j. q3 H6 X# F, e8 B
3 w/ w# P" r# @/ @
PS. 我系香港人, 系大陸做野....
作者: a72976    時間: 2012-10-11 08:38 PM

你再出声!粤语都唔俾你讲添啊
作者: ioro789    時間: 2012-10-11 10:16 PM

系大陸咩電視劇電影都有得睇啦,,甘多電影網
3 U* O- y# P8 ?tvb now,tvbnow,bttvb相反香港乜都冇,,焗住犯法用bt
作者: c1289h    時間: 2012-10-11 11:46 PM

1# 379752170
& x& r2 D" H1 g, A5 Ttvb now,tvbnow,bttvb今时今日还看电视都是猪头,不会上网看吗,非要去洗脑!
作者: yonghuang39    時間: 2012-10-29 04:22 AM

典型的洗脑方法
作者: yonghuang39    時間: 2012-10-29 04:23 AM

所以要反对国教啊
作者: wong132000    時間: 2012-12-27 04:02 PM

我唔覺得睇到林峰係好事=.=btw~共產黨的確....有d人驚
作者: leekwoklam    時間: 2013-1-7 10:00 PM

近年大陸不是也有很多靚仔靚女新演員嗎,有些我也頗有印象哩。
作者: oiyfhc    時間: 2013-1-12 07:16 PM

唉,制度吴同,没得讲!希望睇新闻都可以咁自由。
作者: ooic7776    時間: 2013-1-17 02:26 PM

笑下就算

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0