標題: 3個字初評《初五啟市錄》 [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2013-2-1 12:17 PM     標題: 3個字初評《初五啟市錄》

本帖最後由 leekwoklam 於 2013-2-12 12:51 AM 編輯 0 _$ Z. z7 y8 j  V7 s( c; f
; {% y2 a6 M+ o6 d
看過我寫劇評的網友都會發覺小弟對無記劇集是極之包容的,總之不好的我會鼓勵,好的會多讚幾句。
1 a( |5 W5 `6 Iwww.tvboxnow.com但看《初五啟市錄》差不多十集了,只使我想起讀大學時同學羅啟新(現港台第二台主持)同我講過的一

8 w) }% y' C% G( I1 t( VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。段棟篤笑,標題是3個字: ‘’、‘’、‘過(個)’,這三個字或許用來代表《初五啟市錄》現階段
4 h1 Q( E0 b/ s- y9 d0 j3 ]的表現不知對不對?tvb now,tvbnow,bttvb9 t9 |; M- A6 Y+ a) Y0 ?
tvb now,tvbnow,bttvb8 E2 s  t' M8 T5 w& h( o
「冇個好」 :劇中沒有任何一個角色是討人喜愛的。公仔箱論壇  }& d' `2 L, ?! L( C
「冇好過(個)」 :劇情東拉西扯,到現時為止未見有一個半個小高潮戲。www.tvboxnow.com% q  G  a- m! G- ~
「好過冇」 :只有雅媛、雅文黐頭芒姊妹情深較有好感,我還說過希望林夏薇飾西關小姐可以平反。
tvb now,tvbnow,bttvb2 ^' W' J) m. U* Z& ^+ {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- q2 ?" h, K$ U5 m- ~0 Y) Q8 w
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
/ r* Y' ?# w4 b2 _www.tvboxnow.com又或者可以玩作句:
8 M' q8 |0 G9 Q9 c* o劇中無我鍾意的角色,性格「冇個(過)好」,諗住睇睇下會好啲啦,但15集播完都www.tvboxnow.com! D7 T* b$ s( Q/ a& J! t" i7 F
「冇好過」,唔睇又無得睇咯,「好過冇」啦唉!公仔箱論壇; ^/ N( x9 \% z( z
-----------------------------------------------------------------------------------) k# \% }" e* Y
以上純粹為個人意見,希望網友不要說我刻薄啦。6 n% G1 L9 q- ]$ d
5 p% K  Z0 F4 r2 H* W+ M* G
後記:/ _, i) s0 u1 t% |) w' G9 V+ p
今日屋企人話我知,本帖竟曾短暫登google搜尋"初五啟市錄劇評"的榜首。這是代表無人睇本劇或是甚麼嗎?
作者: 小托比    時間: 2013-2-1 12:58 PM

反而那對奸人父子有點看頭
作者: jactkwn    時間: 2013-2-1 01:27 PM

呢套戲過於慢熱囉。可能好野集中係後半段。
作者: butyu    時間: 2013-2-1 01:47 PM

是近期較差的劇集.
作者: serrurier    時間: 2013-2-2 01:38 PM

胡胡鬧鬧的劇集,不會有太大的期盼!只希望它快點上演大結局!
作者: ckkw007    時間: 2013-2-2 02:13 PM

大結局都唔會睇~
作者: leekwoklam    時間: 2013-2-3 04:32 PM

本帖最後由 leekwoklam 於 2013-2-3 09:56 PM 編輯 4 }, D' |, ?$ L: k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 `0 Z  C. m4 i6 X% R7 b. b; W/ h
這是代表無乜人睇咯,我諗。
作者: s341999    時間: 2013-2-3 07:23 PM

Congratulations, but this really reflects how little people are interested in this series T.T
作者: Silver_Fish    時間: 2013-2-4 04:00 AM

套戲幾適合過年睇,雖然無厘頭D,不過都幾多笑料。
作者: KaYanbb    時間: 2013-2-5 11:08 AM

有dd無聊, 但得啖笑下啦~~
! X8 O$ s3 C. K2 N我覺得VSOP果幕ok 架喎
作者: hcat123    時間: 2013-2-8 11:07 AM

胡胡鬧鬧
作者: leekwoklam    時間: 2013-2-8 12:48 PM

有小小優點嘅,唔信?睇下下列連結:
5 k  ?+ d: |: h/ e' O1 r《初五啟市錄》優點缺點對對碰-大派利是已經啟動tvb now,tvbnow,bttvb& }+ I& A% M: v6 Y( ~8 b' r
http://www.tvboxnow.com/thread-2464618-1-1.html
作者: elmond_chung    時間: 2013-2-11 08:57 PM

較差的劇集.
作者: cityusam01    時間: 2013-2-11 10:02 PM

經典神劇
作者: kbkeat    時間: 2013-2-21 07:20 PM

荒谬~荒谬~
作者: jeffmak888    時間: 2013-2-26 04:41 PM

不知所謂
作者: leekwoklam    時間: 2013-2-26 05:26 PM

jeffmak888批評小弟不知所謂無問題,這些遊戲文章寫出黎都係比你地睇下笑下,不過下次鬧時比下面啦。好麽。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0