標題: 想買手機, 請大家比d意見 [打印本頁]

作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 07:42 AM     標題: 想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 07:59 AM

講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
作者: iamrick    時間: 2013-6-1 08:17 AM

講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
. e0 i2 _2 k5 c1 V# hwww.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
公仔箱論壇7 F0 x3 l& J: x; |" M9 @* M6 j
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 08:33 AM

- @. ~! U! V$ F. L
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
# |0 B' j( Q6 p+ x- M# }tvb now,tvbnow,bttvbiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
: F5 Q# ?) d; ^8 h. t0 Q下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 08:52 AM

8 c6 t! [/ N; S
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?& W; C1 c- N6 y; s, }
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 D9 N" m; g7 o; s: f
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 08:53 AM

% u6 D: M2 r9 e+ M4 uwww.tvboxnow.com下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
& P5 B: E$ R9 X7 `% X2 f2 j" ^! psweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
公仔箱論壇5 B! R& B) E5 u
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
- N) p/ x/ D3 z仲要配合埋鏡頭等等架' D8 Q6 D/ E2 {9 L
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
作者: 巴打bro    時間: 2013-6-1 09:12 AM

近期都係得HTC ONE同S4架姐: k# |0 l( c0 r' f, A8 ~4 Z
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 09:22 AM

: v8 |7 x1 f) ]. X, u* mtvb now,tvbnow,bttvb唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好9 Y3 b: d) e+ b5 r. U
仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇) K, {; j, B% G) S
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
" T# A3 V0 P. A: d( I- _- MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
' ?# T2 ?" |5 f9 e5 Y
又好似幾有道理..哈哈, R  y9 w, M7 }$ E
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 09:23 AM

近期都係得HTC ONE同S4架姐
# P+ l: A& [5 ~2 ?" l7 W8 k; OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
  Z+ j; e) r: _* h# |- _巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& o) S$ d* Z8 t  K' M
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
作者: 巴打bro    時間: 2013-6-1 09:37 AM

9 O# N! z7 @3 Y% f! }# a* twww.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
! m+ k0 M2 s! d0 {: ttvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
+ @  }+ h' d9 w+ P4 N4 }8 Etvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 09:52 AM

$ U) _$ l( Q7 J' Y, ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又好似幾有道理..哈哈6 l  e) W  Y1 b; T
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??www.tvboxnow.com! T- }0 v# J# D' |9 K
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
8 {3 |; X& {5 H! a  J( U多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
作者: 9時16分    時間: 2013-6-1 09:52 AM

8 s7 l9 F' N& z0 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱* D9 `; O+ d. d7 m
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
www.tvboxnow.com4 n8 |4 B+ z0 v; u2 j4 W
係呀, 我以前用s3試過燒左
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 10:13 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ s8 P" N4 h- D5 C! |
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
8 E, D* B& m- B+ U* T, b公仔箱論壇巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
2 T3 @: p* n: Q+ n+ ?ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-1 10:13 AM

* ]' q  C" T# x7 v- q2 K2 ]9 q多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index公仔箱論壇  K; I3 |! q) c3 f" L: \* A! ~
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
5 l" F4 ^, l. P8 L  o: l  Ptvb now,tvbnow,bttvbthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
作者: 大口佬    時間: 2013-6-1 10:28 AM

影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-3 12:12 AM

htc one拍照清晰自然,重畫不重量很接近單眼相機,機身熱度快熱快散,雙喇叭音質很棒,屏幕很美,價格便宜
作者: snoopytat    時間: 2013-6-17 04:55 PM

宜家唔好買三星機呀!如果你嘅數據係有限 plan 就會俾佢既不能關閉自動更新功能害
9 ~# @. ^8 k0 q+ f1 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你用好多錢架,佢會無時無刻,尤其係冇wifi 時都會更新你下載嘅 apps,咁就慘啦!
作者: masulian    時間: 2013-6-17 11:54 PM

边个话三星机容易烧咖,我自己就有两部三星,s3同note 2.过热烧机的估计是少数,通常都系的人超频或者下载bt太厉害导致的。我部note2bt下载时就真系好热。3 E5 b" [  r/ _# P5 ~
手机里面的apps都可以选择手动更新,唔会存在爆plan的问题。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0