標題: [新闻]TVBNOW阿仙奴会员-Fantasy Football大显身手 [打印本頁]

作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 01:55 PM     標題: [新闻]TVBNOW阿仙奴会员-Fantasy Football大显身手

[新闻]TVBNOW阿仙奴会员-Fantasy Football大显身手

特别新闻报道,TVBNOW阿仙奴会员一向都以"专业角度","精密分析"同"专业意见"来为球会报道各项最新消息,新闻评论以及球迷意见。

而呢次,佢哋分别侅TVBNOW举行嘅FANTASY FOOTBALL竞赛获得"标清"嘅成绩!最重要仲霸占咗两個项目嘅冠,亜,季军。可以话係一项记录。

在次,阿仙奴俱乐部为各位会员所付出嘅努力而感到万分骄傲。因为有你哋嘅支持,俱乐部将会变得更加强大。

以下位各会员所夺得嘅荣誉:-

每周排位:Week 21
冠军:ANGUSCAT1(99) - (qqhk)
亚军:van_pussy (86)
季军: woodstock1221 (83)

暂时累计排位:(直Week 21 )
冠军:van_pussy - (162.5)
亚军:jacksonkua - (145.5)
季军:woodstock1221 - (141)

除此之外,我哋嘅会长chu553358以及会员nicole2020都勇闯排行榜嘅头十名!

最后希望大家继续支持阿仙奴俱乐部。

因为有你哋嘅专业评审/评论,我哋变得更强大。

作者: 天一    時間: 2008-1-31 02:40 PM

:014: .....阿仙奴會員一直以來都係最好,最pro,最強........
作者: tanina    時間: 2008-1-31 02:41 PM

作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 02:42 PM

原帖由 天一 於 2008-1-31 02:40 PM 發表
:014: .....阿仙奴會員一直以來都係最好,最pro,最強........
哈哈,会长,你冇参加就真係太可惜喇。。。。
我知道你都係一位专业球迷,
希望下個Season你可以加入为我哋争光啦 。。。哈哈
作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 02:44 PM

原帖由 tanina 於 2008-1-31 02:41 PM 發表
恭喜!恭喜!:onion14:
嗨tanina兄 ,你有冇参加?
作者: qqhk    時間: 2008-1-31 02:58 PM

玩少左1個星期.....>.<"
不過都好開心...冇阿仙奴我都冇機會上榜^o^(小弟有7個都係阿仙奴球員^^")
作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 03:08 PM

原帖由 qqhk 於 2008-1-31 02:58 PM 發表
玩少左1個星期.....>.
哈哈!qq兄,咁你一定有买Flamini啦。。
我第一轮有买佢,之后就卖咗,
真係可惜喇。
你第一轮就有90分,真係高手中嘅高手啊!
我念你好快就可以追上来啦。。。大家一齐加油!
作者: qqhk    時間: 2008-1-31 03:16 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-1-31 03:08 PM 發表

哈哈!qq兄,咁你一定有买Flamini啦。。
我第一轮有买佢,之后就卖咗,
真係可惜喇。
你第一轮就有90分,真係高手中嘅高手啊!
我念你好快就可以追上来啦。。。大家一齐加油! ...
有佢唷~...後防都係阿仙奴的....期待阿杜亞度下場有好表現啦~
作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 03:20 PM

原帖由 qqhk 於 2008-1-31 03:16 PM 發表

有佢唷~...後防都係阿仙奴的....期待阿杜亞度下場有好表現啦~
係咯!上一场咁低分,:019:
而Edurado依家又有正选打!
希望佢可以发围啦。。:onion14:
作者: woodstock1221    時間: 2008-1-31 05:48 PM

好開心今期有83分在第三名還有獎金:014:
作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 05:52 PM

原帖由 woodstock1221 於 2008-1-31 05:48 PM 發表
好開心今期有83分在第三名還有獎金:014:
哈哈!恭喜嗮Wood兄先!
呢期可能阿仙奴球员发围,
所以大家有机会罗高分,
下星期我就要挑战你啦。。。
作者: woodstock1221    時間: 2008-1-31 05:59 PM     標題: 回復 #11 jacksonkua 的帖子

我一定不會輸給你的
努力~努力
作者: qqhk    時間: 2008-1-31 06:11 PM

原帖由 woodstock1221 於 2008-1-31 05:59 PM 發表
我一定不會輸給你的
努力~努力
我都要努力^o^!~
作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 06:11 PM

原帖由 woodstock1221 於 2008-1-31 05:59 PM 發表
我一定不會輸給你的
努力~努力
哈哈,咁就要睇星期一啦。。。:014:
呢個星期我俾曼市五個球员拉低分数,:024: :024: :024:
如果唔係。。。。
作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 06:13 PM

原帖由 qqhk 於 2008-1-31 06:11 PM 發表

我都要努力^o^!~
哈哈,QQ兄,
我就建议你下次唔好一次买咁多"同一队"球员,
如果佢哋冇表现,
你嘅分数会拉低好多。。。。
作者: qqhk    時間: 2008-1-31 06:18 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-1-31 06:13 PM 發表

哈哈,QQ兄,
我就建议你下次唔好一次买咁多"同一队"球员,
如果佢哋冇表现,
你嘅分数会拉低好多。。。。 ...
>.<"我太懶了.....有時開工得閒就會睇埋資料...邊隊似嬴波就買果隊既人...依家就^^"~
不過阿仙奴今年後場既人真係好用....升左價又唔捨得放~^o^"~
作者: woodstock1221    時間: 2008-1-31 06:32 PM     標題: 回復 #13 qqhk 的帖子

大家一齊努力
作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 09:21 PM

原帖由 qqhk 於 2008-1-31 06:18 PM 發表

>.
哈哈,你遘得啱啦。。
呢几轮啲"后卫"都可以赚得好高分!
而大多数啲"高分人士"都係靠后卫分数赢人哋。:onion14:
你冇乜时间研究都可以有咁好表现真係令人佩服。

呢点就证明我哋阿仙奴会员个个都係识得睇波,
而且仲唔会遘得同足球冇关系嘅事情。
我为你哋感到骄傲。。。。
作者: ljw1982    時間: 2008-1-31 09:23 PM

恭喜你们啦!:onion14:
希望我也能打赢你们啦! :019:
作者: jacksonkua    時間: 2008-1-31 10:31 PM

原帖由 ljw1982 於 2008-1-31 09:23 PM 發表
恭喜你们啦!:onion14:
希望我也能打赢你们啦! :019:
杰少真係"识英雄做英雄"啊。
大家一齐努力啦。。。
作者: lma23    時間: 2008-2-1 12:40 AM

恭喜你们啦!敬你们一杯!!!!! :onion14:
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-1 09:11 AM

原帖由 lma23 於 2008-2-1 12:40 AM 發表
恭喜你们啦!敬你们一杯!!!!! :onion14:
多谢嗮lma23兄,:onion14:
你有冇参加啊?
大家一齐加油啦。。
作者: woodstock1221    時間: 2008-2-1 05:23 PM

原來第三名不是我:onion03:
要努力~努力
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-1 05:42 PM

原帖由 woodstock1221 於 2008-2-1 05:23 PM 發表
原來第三名不是我:onion03:
要努力~努力
哈哈,唔好意思,
令你开心一场,
不过你呢期嘅成绩非常标致,
我都输俾你啊。
下一期努力啦。。。哈哈!
作者: woodstock1221    時間: 2008-2-1 06:09 PM     標題: 回復 #24 jacksonkua 的帖子

希望你今期分數可再高些:014:
大家一起努力:onion05:
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-1 06:32 PM

原帖由 woodstock1221 於 2008-2-1 06:09 PM 發表
希望你今期分數可再高些:014:
大家一起努力:onion05:
哈哈,我啱啱买完啲球员。
唔知佢哋有冇表现呢??
作者: lma23    時間: 2008-2-2 04:45 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-1 09:11 AM 發表

多谢嗮lma23兄,:onion14:
你有冇参加啊?
大家一齐加油啦。。
! jacksonkua,我有, 今期分數吾係几好, 下一期我努力D!!!!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-2 09:37 AM

原帖由 lma23 於 2008-2-2 04:45 AM 發表

! jacksonkua兄,我有参 加, 不过 今期分數吾係几好, 下一期我会 努力D咯啦!!!!
lma23 兄,我见到你名喇。。
咁就大家一齐努力啦。。。:014: :014:
有乜需要帮手,可以搵我啊。。哈哈:onion18:
作者: qqhk    時間: 2008-2-2 02:21 PM

阿仙奴消息....今晚好似冇艾蒙尼亞....:onion03:
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-2 04:35 PM     標題: 回復 #29 qqhk 的帖子

哈哈,唔紧要啦。。。。
我介绍你买Newcastle Given,
净话1。XX好平,
最后一页可以搵到佢。。。。都几诋买。。
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-2 04:38 PM

Almunia and Gilberto ruled out of City game (阿仙奴官方网站)

Manuel Almunia and Gilberto have been forced to drop out of the trip to Manchester City on Saturday.

The keeper twisted his thumb in training on Friday while the midfielder has a stiff back. With Tomas Rosicky (hamstring), Johan Djourou (groin) and Robin van Persie (thigh) already injured plus Kolo Toure, Emmanuel Eboue and Alex Song on international duty, the manager says he has only 14 players for the game at the City of Manchester Stadium.

"Manuel Almunia is out," revealed the Frenchman at his pre-match press conference on Friday. "He has twisted his thumb. He did it in training today.
"It should be only one week so Jens Lehmann will come in tomorrow. It is a chance for him to play well and to come back with a win. Gilberto is out as well. He has a stiff back.

"For me it is time for the African Nations Cup to finish now," the manager went on. "We have lost Denilson and Gilberto so we are short in the middle of the park. Tomorrow we are down to 14 outfield players."
作者: qqhk    時間: 2008-2-2 04:52 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-2 04:35 PM 發表
哈哈,唔紧要啦。。。。
我介绍你买Newcastle Given,
净话1。XX好平,
最后一页可以搵到佢。。。。都几诋买。。
要左列文 ..
另外估布力般/保頓/偉根win所以要左佢地少少人
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-2 05:11 PM

原帖由 qqhk 於 2008-2-2 04:52 PM 發表

要左列文 ..
另外估布力般/保頓/偉根win所以要左佢地少少人
布力般对爱花顿--->我就认为係"硬仗"50-50波,
我就估计利记应该会大赢对手!
因为佢哋通常侅最艰难嘅情况都会发威!
作者: van_pussy    時間: 2008-2-2 05:14 PM

lets work hard 2gether...thanks2 jacksonkua bro informin me bout tis amazing game..arsenal fans wil later on dominate tis game..."i hope..."
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-2 06:08 PM

原帖由 van_pussy 於 2008-2-2 05:14 PM 發表
lets work hard 2gether...thanks2 jacksonkua bro informin me bout tis amazing game..arsenal fans wil later on dominate tis game..."i hope..."
哈哈!唔驶客气,
有好嘢一定要同大家分享。。。:onion14:
以后就大家一齐努力啦。。。
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-2 08:37 PM

原帖由 van_pussy 於 2008-2-2 05:14 PM 發表
哈哈,点解你买R. Carvalho??
佢suspended一场啊!!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-2 08:40 PM     標題: 回復 #34 van_pussy 的帖子

哈哈,点解你又买M. Almunia??
佢受伤咗啊!!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-3 01:55 AM

嗨Woodstock兄,
我睇你买嗮全部阿仙奴球员!
其实咁样会好危险,
好似Gilberto果啲球员(冇乜机会打正选)
最好就唔好买啦。。。

仲有Bendtner都唔会正选,
你又买嘅?
如果你真係唔够钱,
可以试吓买啲平价球员啦。。。
只要佢哋有机会打正选,
就可以考虑买佢哋。。。
作者: lma23    時間: 2008-2-3 04:09 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-2 09:37 AM 發表

lma23 兄,我见到你名喇。。
咁就大家一齐努力啦。。。:014: :014:
有乜需要帮手,可以搵我啊。。哈哈:onion18:
谢 你 jacksonkua,......
如果需要,我一定会 搵 你咯啦 !!!

作者: jacksonkua    時間: 2008-2-3 07:04 PM

原帖由 lma23 於 2008-2-3 04:09 AM 發表

多谢 你 先 jacksonkua兄,......
如果有需要帮 手,我一定会 搵 你咯啦 !!!  
哈哈,大家都係足球迷,
唔驶咁客气啦。。。:onion14:
就叫我Jackson得啦。
作者: lma23    時間: 2008-2-4 05:21 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-3 07:04 PM 發表

哈哈,大家都係足球迷,
唔驶咁客气啦。。。:onion14:
就叫我Jackson得啦。
好啊!Jackson!咁叫我....lma23啦.OK!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-4 09:34 AM

哈哈!好啊以后就多啲上来啦!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-4 02:06 PM

呢期,我哋表现冇上一期咁出色!
我念主要係呢几個问题!

1. Almunia最后几粒钟宣布冇落场! (好多球迷唔知!)
    另外多谢嗮qqhk会员通知!

2. 阿仙奴中场+后卫球员好低分!
    (我都唔知FF果边点计分?)
      竟然冇一位超过8分!,哈哈,应该由我来俾分!!

3. 有几位会员继续罗Gilberto ,大佬啊!佢都冇正选,
   而且仲伤迈。。。。

4. 其他队伍分数几高,好似利记球员,车仔球员等等。。

5. 我本身就买咗两位"冇落场"嘅利记球员,Kewell 同Riise。
    Benz 师用人真係 。。。。出神入化。。

作者: woodstock1221    時間: 2008-2-4 06:58 PM

十名內都沒有我了. . .
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-4 09:28 PM

原帖由 woodstock1221 於 2008-2-4 06:58 PM 發表
十名內都沒有我了. . .
Wood兄,你应该係第十一
同十二差少少姐,
再接再厉啦。。。。
係呢,搞点没啊??

作者: woodstock1221    時間: 2008-2-4 09:50 PM     標題: 回復 #45 jacksonkua 的帖子

還沒搞好. . . :019:
我想沒可能再為阿仙奴俱樂部在Fantasy Football取得好成績
希望其他成員繼續努力
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-4 10:12 PM

原帖由 woodstock1221 於 2008-2-4 09:50 PM 發表
還沒搞好. . . :019:
我想沒可能再為阿仙奴俱樂部在Fantasy Football取得好成績
希望其他成員繼續努力
哈哈,成千几万奖金,
唔好咁快放弃啦。。。
作者: lma23    時間: 2008-2-5 12:05 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-4 09:34 AM 發表
哈哈!好啊以后就多啲上来啦!
大家好啊!我入来啦!!!
作者: lma23    時間: 2008-2-5 12:19 AM

点解没人呢?我要走啦!:onion05:  各位再见吧!!!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-5 12:42 PM

原帖由 lma23 於 2008-2-5 12:19 AM 發表
点解没人呢?我要走啦!:onion05:  各位再见吧!!!
嗨!我唔係人。。
得闲多啲来坐啦。。
呢個星期有乜心水?:onion14:
作者: lma23    時間: 2008-2-6 09:51 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-5 12:42 PM 發表

嗨!我唔係人。。
得闲多啲来坐啦。。
呢個星期有乜心水?:onion14:
入来喝杯茶先,:onion14:
上個星期我个D分數又吾係几好啊!
我就一D心水都冇,咁你呢?有冇D..............
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-12 01:49 PM

哈哈,呢期我又见到几位阿仙奴俱乐部会员"榜上提名"恭喜嗮qqhk兄van兄nicole兄仲有我哋嘅会长chu兄大家一齐努力啦。。。。:014::014::014:记得唔好买太多阿仙奴球员啊。。。。哈哈!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-12 01:54 PM

原帖由 lma23 於 2008-2-6 09:51 AM 發表

入来喝杯茶先,:onion14:
上個星期我个D分數又吾係几好啊!
我就一D心水都冇,咁你呢?有冇D..............
哈哈,唔好意思!
迟咗回复你嘅问题!

其实上星期我係睇好热刺可以大炒得比,
但净係Berbetov有入波(我简咗四位热刺球员),

另外之前我睇好同已经买咗米得保嘅Aliadirre,
点知我朋友建议我换去Milan Baros。。。结果。。。。

因为我睇上两個星期Newcastle对Middlesbrought果场波,
Aliadirre的确踢得非常出色!真係走宝啦。。。

作者: qqhk    時間: 2008-2-12 03:57 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-12 01:49 PM 發表
哈哈,呢期我又见到几位阿仙奴俱乐部会员"榜上提名"恭喜嗮qqhk兄,van兄,nicole兄仲有我哋嘅会长chu兄,大家一齐努力啦。。。。:014::014::014:记得唔好买太多阿仙奴球员啊。。。。哈哈! ...
眼見有傷放棄左辛特路斯....好彩新特蘭個後衛都唔差^^""
仲有7x分要追.....jackson兄仲o係好遙遠既地方....>.<"我要努力先得了...
作者: woodstock1221    時間: 2008-2-12 04:07 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-12 13:49 發表
哈哈,呢期我又见到几位阿仙奴俱乐部会员"榜上提名"恭喜嗮qqhk兄,van兄,nicole兄仲有我哋嘅会长chu兄,大家一齐努力啦。。。。:014::014::014:记得唔好买太多阿仙奴球员啊。。。。哈哈! ...
恭喜!恭喜!:014:
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-12 04:44 PM

原帖由 qqhk 於 2008-2-12 03:57 PM 發表

眼見有傷放棄左辛特路斯....好彩新特蘭個後衛都唔差^^""
仲有7x分要追.....jackson兄仲o係好遙遠既地方....>.
哈哈,qq兄,
我见你能够保持每场至少75分以上,
机会就会好大。。。

呢期有几为后卫都入波,
好似你简嘅Sunderland球员,
再加上我简嘅Bouma(West Ham),
仲有我哋都冇简到嘅Senderos,Spurs后卫等等。。。

呢期我唯一冇买嘅球员就係来自车仔同利记。。。
因为你场波我之前估计多数开细,
决定唔买佢哋嘅前锋。。。
而两位Keeper又几贵。。买唔落手。

作者: qqhk    時間: 2008-2-12 04:50 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-12 04:44 PM 發表

哈哈,qq兄,
我见你能够保持每场至少75分以上,
机会就会好大。。。

呢期有几为后卫都入波,
好似你简嘅Sunderland球员,
再加上我简嘅Bouma(West Ham),
仲有我哋都冇简到嘅Senderos,Spurs后卫等等。。。

呢期我唯一冇买嘅球员 ...
我原本個acc都唔夠呢邊打得好....因為好多人升左價唔捨得放....
新特蘭係估佢win所以先入2個球員(仲要幾平...但有1個好似冇出)...反而大牌既ballack同胡禮仔就跌眼鏡
黎緊要放走車仔同熱刺d人了....希望可以高分dd啦^o^~大家加油唷~
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-12 04:58 PM     標題: 回復 #57 qqhk 的帖子

之前我都有留意车仔中场球员,(20期开始)
好似Ballack,Philip,Joe Cole同Malouda都几平,
因为果暂Lampard受伤,我估计佢哋应该有表现,
而且Drogba仲冇踢。。。。

之后Ballack就坐上自升机,
而唯有选择放弃,

哈哈,其实我都几睇好Sunderland可以赢Wigan,
(之前两场冇表现)
但就估计唔到边位会入波,
所以就平平哋买咗Gordon。。。
好采仲有Clean Sheet。。。7分打底。
作者: qqhk    時間: 2008-2-12 05:35 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-12 04:58 PM 發表
之前我都有留意车仔中场球员,(20期开始)
好似Ballack,Philip,Joe Cole同Malouda都几平,
因为果暂Lampard受伤,我估计佢哋应该有表现,
而且Drogba仲冇踢。。。。

之后Ballack就坐上自升机,
而唯有选择放弃,

哈哈,其实我都几睇好Su ...
我依家係"仇"緊龍門搵邊個.....又怕轉番艾蒙尼亞冇錢買....又怕列文到期唔出....
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-12 05:38 PM     標題: 回復 #59 qqhk 的帖子

哈哈。。。我建议你搵啲有机会罗Clean Sheet嘅Keeper,
因为有成7分咁多!:onion14:
仲之边队对上阿仙奴就唔好买佢嘅Keeper就啱啦。。。哈哈!
作者: jacksonkua    時間: 2008-2-29 11:13 PM

入来同大家报告吓,:onion14:
最新累计排行榜
十名之内,阿仙奴俱乐部会员占据5位
分别係小第,chu兄, nicole2020, qqhk, van_pussy
大家一齐努力啦。。。
我知道各位都係"资深足球研究/分析家"
哈哈。。。以后就睇你哋喇!

作者: qqhk    時間: 2008-3-1 03:01 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-29 11:13 PM 發表
入来同大家报告吓,:onion14:
最新累计排行榜,
头十名之内,阿仙奴俱乐部会员占据5位
分别係小第,chu兄, nicole2020, qqhk, van_pussy
大家一齐努力啦。。。  ...
上星期冇換人=.="慘死左///
作者: jacksonkua    時間: 2008-3-1 07:50 PM     標題: 回復 #62 qqhk 的帖子

哈哈。。。咁呢個星期换咗乜人啊??:onion14:
俾個密码我下次帮手你换人啦。。。哈哈(遘笑)!
你应该信得过我啦?。。。:onion03:
作者: qqhk    時間: 2008-3-2 04:23 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-3-1 07:50 PM 發表
哈哈。。。咁呢個星期换咗乜人啊??:onion14:
俾個密码我下次帮手你换人啦。。。哈哈(遘笑)!
你应该信得过我啦?。。。:onion03:
岩岩睇過原來同jackson兄方向一樣~投放左好多資源o係利記^^"
作者: jacksonkua    時間: 2008-3-3 01:10 PM

原帖由 qqhk 於 2008-3-2 04:23 PM 發表

岩岩睇過原來同jackson兄方向一樣~投放左好多資源o係利記^^"
利记昨晚冇保持Clean Sheet係最大嘅遗憾!
好采Babel够争气!
我估计下一场应该轮到Torres入波!
呢期好多玩家都买利记球员。。。。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0