標題: 被上司屈但又吾可以駁嘴 [打印本頁]

作者: movieAAA    時間: 2013-7-14 02:34 PM     標題: 被上司屈但又吾可以駁嘴

我部門的上司係個女人, 只要你停下手佢都覺得你冇野做, 有天我在看公司電郵, 是同事給我一些美麗的風景相, 我打開來看, 我的上司在我背後看到了相片, 佢居然屈我話我在上網, 但根本沒有可能因為公司都沒有給我上網線, 同事們都覺得很奇怪我又怎能上網呢! 之後她還說我沒有工作做在上網, 給了我加些工作, 被這位女上司屈, 心有不報氣, 但打工仔又怕得罪她唯有啞忍。
作者: aaaaaaaatiger    時間: 2013-7-16 06:25 PM

That is rather common in workplace la.
作者: s-k    時間: 2013-7-16 09:32 PM

向上抓,有目标一定可达到,到过她头时就炒了她,记得屈她双倍奉还!

如果她是老细亲戚,这些工不做也罢,因无仇报、好辛苦。
作者: riderkid    時間: 2013-7-17 09:00 AM

最好搵定後路, 例如以前好上司能否提供職位. 呢d工早走早著, 除非大x把嘢學, 無謂浪費青春!
作者: zoes0401021    時間: 2013-7-19 11:47 PM

谢谢分享。好长。慢慢看。
作者: longtime_ago    時間: 2013-7-21 03:16 PM

d女人係感
作者: ykt002    時間: 2013-7-23 04:31 PM

上司係唔使理由的,同事明白就得哪.......只要努力工作(她)一定會對你改觀
作者: JackyNelson    時間: 2013-7-23 09:17 PM

毛上網  看電郵?
作者: jayjaykung    時間: 2013-7-24 03:20 PM

大石壓死蟹成日都出現啦,不過今次有D離譜.
作者: MANHO0304    時間: 2013-8-2 04:53 PM

作者: woodeasy    時間: 2013-8-4 12:11 PM

君子報仇,十年沒晚
作者: dom2007    時間: 2013-10-20 08:50 PM

被上司屈, 人工包埋的......
作者: fotvbox    時間: 2014-1-5 12:28 PM

document her instruction in email lor
作者: 228749716    時間: 2014-1-12 12:07 AM

个个打工仔都遇到过
作者: hosssa    時間: 2014-1-13 07:23 AM

That's how bosses are...just like mine. good luck.
作者: dj50    時間: 2014-1-17 01:08 AM

恭喜你,好快升职
作者: lbird33    時間: 2014-3-11 07:47 PM

我都係過來人....打份工姐.....求財姐~~~加油~
作者: 暗飛星    時間: 2014-3-12 11:09 AM

睇咩都睇下老世係邊ar ma~
作者: ying456    時間: 2014-3-12 09:12 PM

硬食死貓...唔開心就轉另一份工吧
作者: yvonneken    時間: 2014-3-13 11:10 PM

谢谢分享。
作者: ycffcy    時間: 2014-3-14 02:44 AM

啞忍
作者: hksartiger    時間: 2014-3-20 11:33 PM

作者: jjpro    時間: 2014-3-20 11:53 PM

小事,只不過係工作&人生經驗既一部份
如果因為咁而轉工,冇份工會做得長,一係自己做老闆= =+

如果真係走? 我會玩死個上司先走囉
公司越大,就越易玩死上司,因為上司都會有上司既
作者: ccffung424    時間: 2014-3-22 04:38 PM

very understand your feeling.. I tried your situation, so sad
作者: 眼中釘    時間: 2014-3-25 01:28 AM

有D 咁既上司,我真係寧願快D 學識D野 跳槽好過!
作者: edmund0319    時間: 2014-6-10 09:10 PM

小心佢記你一世....搵定工啦LOL
作者: bigwill    時間: 2014-6-10 09:16 PM

Why you boss can 屈 you.
No way my boss can 屈 me.
Never let your boss ride on you head.
作者: momoko_cho    時間: 2014-6-27 12:48 PM

呢種事在職場見慣不慣了, 只可以忍住吞左佢
作者: bbfanfan    時間: 2014-7-9 05:50 PM

阿姐係難搞D架啦,女人幾小心眼,我係女人都係咁話.....
作者: ajbj    時間: 2014-7-13 02:57 PM

首先能夠有一個叫你服氣既上司係福氣黎架,好多人都冇。

你公司冇得上網,佢都照屈你,一係佢個腦有事,一係佢冇理取鬧。
如果係前者,你就同情佢啦。
如果係後者,佢自己知,大家都知,樣衰果個人係佢,咪當係放過佢,唔好同佢一般見識。

既然大家唔敢得罪佢,「忍佢」就係工作範圍,份人工包埋。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0