標題: 「衝上雲霄II」金句合集 [打印本頁]

作者: shiaya    時間: 2013-7-19 03:00 AM     標題: 「衝上雲霄II」金句合集

第一集www.tvboxnow.com" h% |8 h+ m. l$ ~, H0 [7 Y# }# g) [
張智霖:你鍾意邊個球隊?
7 Q, O& F# `0 ywww.tvboxnow.com馬國明:阿仙奴8 f, I5 e# }' A# @
張智霖:難怪,都一樣系禁區度傳嚟傳去,死都唔肯射
4 M" e1 V/ [2 Y' {" d$ [- j& a6 Q1 Q2 g1 v
第三集:公仔箱論壇' o7 P' A- o5 j/ _3 U5 c- P8 N9 w: J
張智霖:一塊有屎味嘅朱古力,一塊朱古力味嘅屎,點揀?
作者: pull3    時間: 2013-7-19 09:54 AM

第4集:+ Z+ j+ x0 [1 X8 E( D/ }5 V
吳唱k 代言 張智霖:喜歡飛去英國因為有時差, 可以偷8個小時用.
0 X& `) s; o4 W* Nwww.tvboxnow.com  Q; a0 Q5 \7 {  A' H* w1 C6 `0 Z0 u$ T
我笑左 心諗唔通唔使回程返香港?  
作者: lcytvb    時間: 2013-7-19 11:39 PM

作者: dqw214    時間: 2013-7-20 03:30 PM

cool啲金句好多噶
作者: reevekane    時間: 2013-7-21 08:20 AM

一塊有屎味嘅朱古力,一塊朱古力味嘅屎,點揀 我钟意依句
作者: zyz2011    時間: 2013-7-21 04:07 PM

呢个值得分享
作者: okx321    時間: 2013-7-21 10:37 PM

我亦笑了
作者: namcogdc    時間: 2013-7-22 09:16 PM

第二集 7 H3 {' X8 k  r# U" }
  其实我地男人要解决生理需要有好多种简单方便的方法,对不对,但我自问并不是为着这种目的而去追女仔的,我觉得每一个女人都是上帝的杰作,世界上无一样野可以代替到她地,她地的一颦一笑,甚至一滴眼泪都是甘可爱,我简直觉得我会当一个女人好似艺术品甘去欣赏,所以我会记得每一个同过我一齐的女人。——captain cool
作者: mic_mic007    時間: 2013-7-22 09:53 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: mic_mic007    時間: 2013-7-22 09:54 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: mhc1234567890    時間: 2013-7-23 12:45 AM

這個真是絕。
作者: reevekane    時間: 2013-7-24 01:58 PM

captain cool最新金句 <在澳洲有28个农场7000几只羊 好可惜我有鼻敏感 所以我有自己的生意 我专帮人打羊胎素>
作者: jayjaykung    時間: 2013-7-24 04:28 PM

每集對captain cool都好有期待呢~
作者: OH_comeon    時間: 2013-7-25 11:34 PM

作者: lomana    時間: 2013-7-27 12:43 AM

一塊有屎味嘅朱古力,一塊朱古力味嘅屎,點揀
作者: yalo4    時間: 2013-7-27 09:48 AM

1. 我鍾意最後一刻先出現,因為唔使對住你哋班廢物咁耐。(形容Issac與Roy)
: `  W% H9 U, e2 K9 W* Q% ]0 ^2. 人類就係因為有冒險精神先唔甘於喺係地上走,要去天上飛。1 G: Z- ?1 }! i
3. 安全飛行係基本,識得享受過程先係最高手。
6 O* x; w& M! g# `  M" x& @www.tvboxnow.com4. 咁即係好似你咁,喺禁區傳來傳去,死都唔射。(話Roy似英似球隊阿仙奴)
7 P! ?5 w! R8 ]5. 我雖然靚仔,但唔係傻。tvb now,tvbnow,bttvb. w( f( z4 k& F5 T/ m0 C8 ^
6. 都想知有邊個女人可以治一治我。
  g! T; r6 c8 |6 Y$ xtvb now,tvbnow,bttvb7. 我唔做善事,除非畀我錫你。(對住陳法拉要買返件外套)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* {5 T8 E4 \8 C2 X
8. 我覺得每個女人都係上帝嘅傑作,世界上冇一樣嘢可以代替佢哋,個個都咁可愛。佢哋一顰一笑,甚至一滴眼淚,我會將女人當係藝術品咁欣賞。
/ I8 o, z2 x4 u8 n& ]: M9. 一個朱古力味的屎,一個屎味的朱古力,點揀呀?
0 V: u) B" V$ S# l" I/ X) ktvb now,tvbnow,bttvb10. 不如交換秘密,你話俾我聽你嘅三圍......www.tvboxnow.com! }& ]! e, J# N7 m8 \
11. 如果蝙蝠俠要揀羅賓嘅話,你會揀一個高佢一吋嘅,定係同佢平頭?; M1 t  x4 C  O& N. @! _  Y
12. Captain Tong,我細細個就聽過你個名,偶像!' e' Q* @" T% M% t
13.我對你嘅comment,就係no comment。
作者: decdet    時間: 2013-7-27 10:49 AM

第4集:
9 d- u$ ]5 T. G; Y. e+ TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。吳唱k 代言 張智霖:喜歡飛去英國因為有時差, 可以偷8個小時用.
2 }6 s( `! E+ _, V6 o
3 X- [* F6 d8 x# ], Z我笑左 心諗唔通唔使回程返香港?  
* [7 k) a* H; e. L公仔箱論壇pull3 發表於 2013-7-19 09:54 AM
  s2 x! [+ U2 `% u  p& D
% P6 I5 }( _8 \; q5 z
我都係咁諗 XDDD
作者: namcogdc    時間: 2013-7-27 10:29 PM

第六集tvb now,tvbnow,bttvb  ?) ^8 Z( s6 t, R! r9 w& c- k- U
    经验是由错误中领略回来的,但是不代表你可以犯错
作者: 991111    時間: 2013-7-28 12:19 AM

cool魔成日chok今句!!
作者: comeback_mylove    時間: 2013-7-28 11:07 PM

阿仙奴果度抽到爆
作者: on_nine    時間: 2013-7-29 12:14 AM

作者: 悟天格C    時間: 2013-7-29 09:46 AM

你的存在對我已經係SO妖
3 _7 `3 x+ i1 s! Q$ |, N) C0 ctvb now,tvbnow,bttvb我可唔可以OFFLOAD左你
作者: timmaxsing    時間: 2013-7-29 01:01 PM

值得分享
作者: hi_bye_friend    時間: 2013-7-29 03:15 PM

作者: showme_tellme    時間: 2013-7-29 04:13 PM

作者: robotcop2345    時間: 2013-7-30 01:16 AM

love coolllllllllllllllllllllllllllllllll:*:*
作者: chanwing90214    時間: 2013-7-30 02:15 PM

真係笑了喇今次
作者: lwf1668    時間: 2013-7-31 10:20 AM

第12集
+ @0 M; T8 _5 [% n8 [! m
" i0 D; X- Q& d9 R: @就算老婆車禍過世"都好"!公仔箱論壇% E0 P8 Y) K0 ?( @* M" w5 J
, z  y. k, }/ t, J8 J/ }
咁都話好 !奇怪。
作者: jz1681    時間: 2013-7-31 12:52 PM

一塊有屎味嘅朱古力,一塊朱古力味嘅屎
) j9 K/ E# k( v呢叫好正
作者: a527200a    時間: 2013-7-31 10:17 PM

我觉得,每一段感情都以一个赏味期限,能够系期限里大家和平分手,留一个美好回忆,好来好去,你话有多好。
作者: junwei1991    時間: 2013-8-1 08:23 PM

KISS - keep it simple stupidtvb now,tvbnow,bttvb" `1 ?9 m" J1 z! M6 ~
KAP - kiss again please. F% l5 u( o" U
SLAP - stupid like a pig
作者: ken139225    時間: 2013-8-3 04:20 PM

一塊有屎味嘅朱古力,一塊朱古力味嘅屎. Q+ N; o' }0 E  b1 K& a1 Z0 t3 h8 p
掂过碌蔗
作者: mike_usa    時間: 2013-8-5 06:10 PM

作者: ho4986545    時間: 2013-8-12 03:45 AM

樓主睇黎你真係好鐘意套劇
作者: t_kuansiong    時間: 2013-8-12 09:22 AM

thanks
作者: 屁屁zzz    時間: 2013-8-14 08:31 PM

haha!! so funny, captain cool like tomboy
作者: ly3155    時間: 2013-8-14 08:56 PM

cool魔抢晒镜头啦!!!
作者: sandkill    時間: 2013-8-16 10:25 AM

很多金句的出现,不过全部都很适合
作者: garciabox    時間: 2013-8-18 10:23 PM

金句構思得好,
# }" G7 o9 t/ l$ P- z9 V對角色有好大幫助。
作者: a83au6    時間: 2013-8-22 01:38 AM

1  一個朱古力味的屎,一個屎味的朱古力,點揀呀?
& ~; T9 t7 E  Q- M  u; ~0 Y- Stvb now,tvbnow,bttvb, p, ?: ?; i& |1 2 如果蝙蝠俠要揀羅賓嘅話,你會揀一個高佢一吋嘅,定係同佢平頭?
2 U- u7 e) J/ C公仔箱論壇
' M* k" A7 L& q2 vwww.tvboxnow.com這兩句我喜歡 尤其是從 M.r 顧 口中說出 真是特別有感覺 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! Q4 f$ E  ?7 L6 d# S; Y
作者: angj    時間: 2013-8-25 01:22 AM

captain cool的金句很多呢
. w5 N6 J+ |& i1 f5 Btvb now,tvbnow,bttvb都好有期待呢~
% V9 A0 U. ^# S9 A6 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我簡直覺得我會當一個女人好似藝術品甘去欣賞,所以我會記得每一個同過我一齊的女人
作者: LSFaiii    時間: 2013-8-25 02:58 AM

每個金句都有出處的呢...在某大論壇的XD
作者: pcmiow    時間: 2013-8-27 01:33 AM

其实呢句:一塊有屎味嘅朱古力,一塊朱古力味嘅屎系抄电影『天生爱情狂』的。
作者: sensitive1993    時間: 2013-8-27 09:12 PM

somo lai ohhh ????
作者: yojanetchen    時間: 2013-8-27 09:48 PM

captain cool的金句,yeah~~
作者: benjobbk    時間: 2013-8-28 08:36 PM

作者: s1014    時間: 2013-8-28 09:30 PM

一塊有屎味嘅朱古力,一塊朱古力味嘅屎,點揀!!!good!!
作者: 200194    時間: 2013-8-29 07:17 PM

難怪,都一樣系禁區度傳嚟傳去,死都唔肯射.
作者: siufat0149    時間: 2013-8-29 09:11 PM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0