標題: 香港人唔識枪 [打印本頁]

作者: bobng    時間: 2013-9-27 10:14 PM     標題: 香港人唔識枪

香港人唔識枪唔,冇问题, 编導唔可以当其他人死嘅。大火力軍用枪,对着自己一班人射击,枪靶就係旁边。咁嘅镜头都可以拍,可笑無知!所有枪都冇后撞力,点信呀,问问香港來福枪会的朋友攞啲资料啦!
作者: zhaobb    時間: 2013-9-27 10:33 PM

算吧啦... 呢套擺明係笑片.
作者: bobng    時間: 2013-9-27 10:46 PM

当然,佢地都係用玩具气枪來拍,但係都唔可以冇安全意识。教坯小朋友。
作者: kenson    時間: 2013-9-28 02:12 PM

) g1 D% B" ?1 I$ `4 [; M( u9 {www.tvboxnow.com7 s+ g! t0 a) h5 H. C
我想問一下現在的槍是不是連人都打不穿 整天用人擋子彈
2 q0 ]3 @+ o% j% i% K6 h公仔箱論壇第10集陳煒同個X秘書講數 謝天華近距離爆頭 陳煒在前面一點事都沒有
作者: jason169    時間: 2013-9-28 08:47 PM

個總統同佢老婆唔知邊度人夠生個港女啦,算吧啦。
作者: mysteriouskazk    時間: 2013-9-29 09:16 AM

used toy guys and minimised blood to pass it as a family show haha
作者: lam3220    時間: 2013-9-29 11:02 PM

不是香港人不懂槍,是無綫的編劇懶...........................................................
作者: moonlight1812    時間: 2013-9-30 02:10 PM

個總統都避到子彈,好犀利
作者: mg005    時間: 2013-10-3 03:53 PM

拍片有點脫離現實也無不可吧
作者: kenlai01    時間: 2013-10-3 05:13 PM

作者: kenny0082    時間: 2013-10-3 10:53 PM

大家太認真拉,認真你就輸。無線依家D戲都係咁沒邏輯。
作者: ykt002    時間: 2013-10-4 08:28 AM

邏輯.....如果有就唔係電視劇哪
作者: sallytong    時間: 2013-10-4 11:09 AM

成本低, 係咁!
作者: 395852    時間: 2013-10-4 07:10 PM

没全看懂繁体字写的什么意思
作者: 395852    時間: 2013-10-4 07:11 PM

觉得这部剧还可以,没事干可以看看打发时间……
作者: bgdqaa    時間: 2013-10-4 08:45 PM

唔係香港人唔識
: |4 `& c& R+ w0 R/ Z" H公仔箱論壇係D導演的表演手法特別
作者: hans.muller    時間: 2013-10-4 11:01 PM

像Matrix 一樣可以"優雅" 地避開子彈, 是人快還是子彈慢
作者: 6501218437    時間: 2013-10-5 12:16 AM

HK no military service also tight gun control - it is a blessing. But at least can window view model guns at mongkok if really interested 8in guns. One thing lousy about the show - many shooting scenes use cartoon effects on the firing scenes - save money until like that - really crazy.
作者: 2277abcd    時間: 2013-10-5 12:21 AM

Thank you very very much !Thank you very much !Thank you very much !much !Thank you
作者: b1991    時間: 2013-10-8 07:42 AM

发决好多枪虚构个啦
作者: chinchiu2004    時間: 2013-10-8 10:08 AM

當觀眾儍冇知識
作者: try302    時間: 2013-10-8 11:10 AM

如其叫神槍狙擊,不如叫溝女狙擊啦!就開頭有D野睇下!其他全部都系溝女!TVB依家寫劇本D人,架構能力真喺好差!
作者: moonlight1812    時間: 2013-10-8 03:48 PM

TVB 多年來的 專業劇目 e.g.警察、入境處、醫生、律師......全是開頭講一些行內專業事情,之後就都是愛情線為主......葱上雲霄、On Call 36 小時...www.tvboxnow.com4 J) X8 F/ c5 H% O% p1 B) |: `6 f, \

$ k8 A% r* J/ s2 k& ntvb now,tvbnow,bttvb莫說其他 非專業劇目,如不談愛情,就連渣都冇...
作者: tlklm    時間: 2013-10-8 10:13 PM

順便问埋無槍牌,不是會員的海味可以入槍會燒槍吗?唉tvb,别説可以不看但真的白痴無知識吗?
作者: tlklm    時間: 2013-10-8 10:24 PM

23# moonlight1812 咁又係,反正律師也查案,飞虎也查案,验屍也查案,所有工種也可混着做,没这些就没得做,但過程也要有点合羅輯,不能白痴混過去
作者: liangtuoniao    時間: 2013-10-10 10:55 PM

总话系杀手喔!
作者: 松111    時間: 2013-10-13 07:29 PM

就是啦 没事打发时间 不用太较真儿 那个女飞虎打靶时枪乱抖 还不是打中靶心 意思到了就好
作者: jackyyou1234    時間: 2013-10-28 09:27 PM

I total agree, just for fun
作者: r53491964r    時間: 2013-10-30 12:22 AM

電視影集裡配角路人甲乙丙丁都會死( d4 X' i* b, |% D& A  @5 N: y, q! i
只有主角衣錠部會死還能死而復生

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0