標題: [翻唱] 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:04 PM     標題: 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱

[youtube]G7fa2P41mes[/youtube]
  d# J; H5 K3 v" z% }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ H; K5 I% r3 K" Y3 @tvb now,tvbnow,bttvb歌名: 忘不了您
9 T8 S* Y4 J9 [$ O+ `! i% \% N作曲: 五輪真弓www.tvboxnow.com" {- s6 @/ }- L) ~7 l
填詞: 林敏聰
: B& r3 s( p' A. c, m1 ]誰令我心中 痴痴的醉
2 ~1 J4 j& c9 h- T$ S4 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。在我身邊 每天為我洒滴滴眼淚公仔箱論壇& L6 ]2 f) C' g: s! D* u
讓我的每一天 也是睛天
; R( H0 `5 i5 l3 a% b4 bwww.tvboxnow.com懷著滿腔熱誠 藏在我心裡
9 w, ?3 d) {/ b9 c0 b) D4 ?6 {, Q( p如何喜歡您 如何結識您TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) i$ g+ ^! u/ h2 T; o
我似是一一的淡忘 唯獨情深一片TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; b$ e& N3 c7 N; C+ C! q# p9 p
誰與我終生依戀 誰給我真心不變www.tvboxnow.com9 D. I' D% f6 e5 _; H; {
只要我一息尚存 也忘不了您www.tvboxnow.com0 Y3 l( I; C! Q- s! l/ C! W8 S9 r
誰共我此生 真心相獻( d8 o2 S6 z1 q1 V, A
在我身邊 每天為我憂日夜掛念公仔箱論壇+ S; A+ J/ a  F* R( _# ~
讓我的這一生 有著明天. c" X  l& C7 d; [8 i% L
懷著滿腔熱情 來讓我溫暖tvb now,tvbnow,bttvb; @) n/ G" e$ E, a4 O
如何喜歡您 如何結識您; [7 l# b& a" E5 K& Z3 E
我已是一一的淡忘 唯獨情深一片
% d0 ]! j7 v; c0 x# o. D5 Q誰與我終生依戀 誰給我真心不變
5 \/ x* B- [) {% o! E, H1 Cwww.tvboxnow.com只要我一息尚存 我忘不了您
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:21 PM

$ @% n. d: N3 f# m7 t+ B: ]9 x; \tvb now,tvbnow,bttvb
' `+ o  N, Q0 O公仔箱論壇有問題.無聲.* g" L; `- _  k

* |9 d$ n0 k; `, Z1 jwww.tvboxnow.com

忘不了你 唱首後生果陣的愛歌

2 i: t) k. W0 E/ j* t: f/ q: n; u  Gtvb now,tvbnow,bttvb真係 忘不了你.無聲嘅歌都係第一次聽.3 F) s& D+ @8 K# Z. O8 W
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' D; C# Y# I, _/ v, Y3 O) K

唱首後生果陣

1 y6 V( g- f7 Z6 ^" t

乜你好老咩.上次就話叫你去報到.

/ q! _/ z1 ^6 G2 v4 w4 b0 I公仔箱論壇

報到咗.報到唔洗咁密.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ n, N" }) c, w/ U* s+ o

蝦蝦 妳就唔好叫人做叫叔啦.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 \7 L* g3 x- o# I

雖然聽唔倒.估呢首歌難唔倒你.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:42 PM

2# pinaroo
( H6 h7 ~+ |/ j" V* Htvb now,tvbnow,bttvb
( F, w# h" Q0 Bwww.tvboxnow.com有聲喎,咁奇?
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:53 PM

9 P  b: y9 o2 A; W9 i, t" R: ^' l
: G  j7 o# D, ]' f 3# cfuwai 5 z, s1 y* U; P& R7 }( t1 H& D
' W, P: e' A- L; M

係 youtube 問題.我 check 你其它帖一樣無聲.

7 V5 J( I! o* T3 B9 @. q+ L" O, A

Check 過其他人有用 youtube 一樣無聲.

4 M" q. I# t  N( W- {. v建議加條 box Link.公仔箱論壇  H  p2 b/ E4 K8 _0 ?
0 J! q6 v- ?  }1 @, J; a

唱得咁好聽.唔介意俾人下載收聽嗎.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 12:30 AM

本帖最後由 cfuwai 於 2013-10-5 12:39 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb2 q5 o6 ]$ U7 W1 ]. Z: i; @

0 B% W9 v2 E% \1 }1 m! C* `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4# pinaroo
! p( {4 [6 t  P4 I4 ^* _( f. Ltvb now,tvbnow,bttvb+ t: J$ D4 J5 V" W+ F( ?
我唔介意架,問題係我唔知有冇權決定?
, a1 ?% H* }8 p& F* I1 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* J! W# F* i% s3 G
其實呢首歌真係唔太易唱得順耳.
作者: pinaroo    時間: 2013-10-5 12:55 AM

問題係我唔知有冇權決定
; m$ w. |2 Y  s) q! P* r9 Xtvb now,tvbnow,bttvb
5 s% R7 l/ E3 z: l公仔箱論壇你是指版權.因為是你唱,你先有版權.公仔箱論壇4 k  F' s# A9 N) g

: [6 p, q- {7 A1 w" K  u' ztvb now,tvbnow,bttvb音樂只要你改一粒音巳經係第二首歌.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 O% q0 z' n  f' z2 B. P3 w

0 b$ t& t% i0 D, W7 @咁當然以呢首歌為例.唔通有一百個人,個個都改一粒音.tvb now,tvbnow,bttvb. |2 ^$ n. u; j# L, X# X' }5 k; k" ?+ P
公仔箱論壇3 _" a1 i8 P' x4 {7 d  t+ F
就變成有一百首,忘不了唔知乜.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-5 01:38 AM

我好采啲,我聽到,ha& P+ g  o. x8 t& P
首歌正喎!!這類歌小啲感情都演繹唔到,8 m" c4 D9 i7 ?* k& |, }
師兄好嘢~support~
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:41 AM

3 G* @/ z( B. z8 h公仔箱論壇' A% q) L2 i# r5 B
我這兩天上來,我個youtube都搞到無聲,唔知點解。之前個電腦就收到有script 的warning。唔知系唔係這個原因。不過如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume向右就ok了。 。
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:52 AM

張學友都是大叔,都有n甘多人喜歡哦。 。好聽
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-5 10:03 PM

+ G  Q; j  ~) i0 G: }, u  ]公仔箱論壇
+ p; B# N  j- F7 s3 ^- bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。張學友嘅經典金曲首首都係咁正,真係少啲唱功都唱唔好.
9 P1 n# n' l8 J7 H# |www.tvboxnow.comcfuwai 唱得好有感情同唱得好好,多謝自唱分享
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:32 PM

9# jenniferdream
; r0 n2 ^# x0 _  `3 q' F公仔箱論壇
. X7 m7 f2 x0 D$ h; q1 k我大過學友架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:35 PM

10# ~劍全~
7 a2 u) g# h5 E  l1 ?
7 A: [$ }5 p3 a1 H4 z
* a# ~2 _6 B. w2 [, l* p2 Gtvb now,tvbnow,bttvb哈~~~!你太後生啦,呢首係"譚詠麟"既作品黎架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-6 12:06 AM

6# pinaroo
  w! v7 w- O- L: @; a1 X$ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 @. _, q/ r$ a  c( i8 ]www.tvboxnow.com咁請教下,如果網上搵到一些伴唱音樂片,我加入自己的人聲錄成一首自己唱的歌,咁版權是誰的呢?
7 |6 Q8 _4 z  `* z. t9 q) Z公仔箱論壇可以放上網公開嗎?會不會比人告的風險呢?
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-6 12:20 AM

11# cfuwai
* @, g+ @3 }4 H7 T- ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 Z9 s/ p3 }) {8 _! \& H8 U5 A2 K8 W甘又真晤覺你有甘大,好像三十幾乍
作者: blackpig936    時間: 2013-10-6 01:07 AM

好有個人風格,支持!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:22 AM

14# jenniferdream 公仔箱論壇9 o0 F6 R' N* }  h
www.tvboxnow.com8 A8 H6 _/ i4 E$ z
哈!你真會令老人家開心.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:23 AM

15# blackpig936
8 E$ a4 ]& b8 y" u7 _; I" Atvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb5 p" t- |9 Z) @7 o7 F1 N

% ~) C: p4 R. a$ N多謝你呀!
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-8 11:18 AM

um....我暫時冇諗咁多wor。 反正唔係商業用途, 咁 學習交流 要唔要算 版權噶???tvb now,tvbnow,bttvb7 n5 `. H: R% X1 H7 y+ ]7 l3 U0 b: o

0 |" Z# N5 P  P  atvb now,tvbnow,bttvb不過真係認真 正!! 俾個good 你。
作者: cfuwai    時間: 2013-10-9 12:59 AM

18# la..lala^0^ tvb now,tvbnow,bttvb6 G) V* t& p+ K7 x

3 ~0 U& h( ]( s5 utvb now,tvbnow,bttvb冇法啦,我呢D冇青春,冇錢,冇膽的三冇人員,天性貪玩又天性怕事嘛!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0