標題: [翻唱] 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily) [打印本頁]

作者: treekc    時間: 2013-10-7 02:14 AM     標題: 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily)

Kily :公仔箱論壇" O) L3 m& S- V+ B$ q) F
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!
7 p& S0 r; X: D* `/ S+ D; a公仔箱論壇不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題,而係首歌音樂實在太平,好難唱到個感覺~
; H+ t3 N4 g9 b2 N; j4 M. Lwww.tvboxnow.com我試左好多個唱腔出來既效果都非常唔好,依家依個算係叫做最滿意架喇,希望無令你失望啦
" u0 Z) }# r' N公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; f; z$ F$ h, T$ _* r0 s2 D
希望各位評一評我可以點唱到更好,因我硬係覺得爭緊D野....但又唔知係乜>_<TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; A3 q, X' `- {5 j0 D. u
最後....多謝收聽^^tvb now,tvbnow,bttvb7 ^5 J' R# J- Y- p# y. o

$ o8 l1 J( l2 u9 Etvb now,tvbnow,bttvbhttps://app.box.com/s/1h9x6c35f2x8xegbr7it
+ N8 [; V1 R, b& stvb now,tvbnow,bttvb
/ A; `+ |0 [# o9 |對不起、我愛你
1 `* ?/ x& O% F- b- B0 K" a作詞:向雪懷公仔箱論壇  K% Q8 I  Y% b% F
作曲:盧東尼TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& Y# ^8 l% b# O0 e- E- _
編曲:雷頌德
% F5 X) H5 ?5 A5 O2 ]1 V' awww.tvboxnow.com+ y# K3 E+ L# V2 r) B
多麼想用說話留住你 心中想說/ D3 A, |2 Q& \0 t- H0 R# K
一生之中 都只愛你 為何換了對不起TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. {! i( S% t# f
www.tvboxnow.com+ n( ^( n) y9 a9 p0 C
*今天分手像我完全負你tvb now,tvbnow,bttvb4 W8 N# J! I( V" B  ^
 這傷痛盼望輕微 望你漸忘記5 b% J- o5 y, }, z3 a
 我每日也想著你 靠在這街中等你, m3 C4 z; I  w
 遙遠張望 隨你悲喜 視線人浪中找你公仔箱論壇+ A  k2 F6 }/ x3 n# h0 @

, M' \+ {( c  g 行近我又怕驚動你 我又怕心難死
7 g% ^  o: t( yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 立定決心以後分離 一生裡頭www.tvboxnow.com9 i& ]- X) C9 Y) |9 x" H
 誰是我的心中最美 往日的你*tvb now,tvbnow,bttvb/ y1 ~9 ?0 ?! {  c* @0 i" i+ w
tvb now,tvbnow,bttvb( G' c$ K# o7 a: }
Repeat *

作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 02:38 AM

+ l# `4 w. T# oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 u0 ~; L6 O( y0 [8 v; p
Kily :
1 D7 X  Y+ o/ U  O! @2 W8 _# [1 f你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!>' a, E# W8 S  B! @) l5 c0 w5 n
不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題, ...
5 }' B' T! q( b5 P公仔箱論壇treekc 發表於 2013-10-7 02:14 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. _4 k3 S6 L4 I' B+ V
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~www.tvboxnow.com1 J' M, E* F& Z; S( P7 G
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-7 06:52 AM

um ...www.tvboxnow.com  H( d$ w. S: ^4 l0 o: T" Y

1 q* T4 X( k" I+ O2 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果
9 ~: f! R# x& w# ^/ Fwww.tvboxnow.com就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。tvb now,tvbnow,bttvb5 Z/ c( y( g) q
然後自己 聽返下個錄音。
. J- @2 _6 ?/ U) [$ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ `" u2 G  |$ |9 `4 [) Q公仔箱論壇再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
; f. c: R! [, `用嚟 唱 個 最終版咯 0.0...
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-7 08:11 PM

我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.
3 g$ g  r- [; Z6 Y$ gwww.tvboxnow.com我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
作者: treekc    時間: 2013-10-7 08:42 PM

公仔箱論壇% o& z0 e2 F7 f; j
好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~% O3 N# o6 n9 L" ]/ q
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
! A& Y" [0 V3 M; `9 m: G& t. lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。kilykilyk 發表於 2013-10-7 02:38 AM
0 b$ t5 \" |$ m, M- ^0 Mwww.tvboxnow.com9 ^! ]4 t4 X. M/ e2 f  E3 W% x
確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
. D/ {. q* g5 ?- Rtvb now,tvbnow,bttvb
: `, u* t9 i& ]- z) Iwww.tvboxnow.com
um ...tvb now,tvbnow,bttvb, n: o- ^) A/ E5 S6 L

1 T! E$ R9 W5 |公仔箱論壇你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果www.tvboxnow.com5 l$ u9 G8 ]& S- C- M
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。3 J  Z1 Y6 h% I1 T
然後自己 聽返下個錄音。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' f4 D& m+ `; t9 Y

5 I* }! x4 x# x& w* {9 o公仔箱論壇再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅tvb now,tvbnow,bttvb; ~6 s; ~! h( x7 W( e2 x' k
用嚟 唱 個 最終版咯 0. ...
1 F) C% ]6 V9 D+ C. G- P) f* }la..lala^0^ 發表於 2013-10-7 06:52 AM
! A  U- V* }# U* p) R# P# |: Jwww.tvboxnow.com公仔箱論壇! B1 Z4 Q7 h0 f$ X0 f8 ]
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!
1 j) v2 v; R$ E再有建議記得話我知啊!!!!!
! w; D7 w" N6 U( U, vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇3 i* m( e% P$ g; l$ N/ I; S
我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.www.tvboxnow.com, T' m7 C" _. p. I' {* E
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好tvb now,tvbnow,bttvb5 L6 U& F. ]. V4 ]5 U7 A8 ?' u
~劍全~ 發表於 2013-10-7 08:11 PM
www.tvboxnow.com: ]* _5 [7 E; E1 G* V0 i
www.tvboxnow.com% Z: s% H3 s2 {8 t
其實....我好有衝動自己走去將首歌升高1KEY!!!T_T.....不過最後都係忠於原唱....HAHA!!!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 11:25 PM

/ D$ o; F- ?0 O5 B$ x

* y* ]' C. N8 ]/ q+ F$ hwww.tvboxnow.com確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
. \0 Q  [, q3 _tvb now,tvbnow,bttvb# h; N% [1 {4 x& m( l  o

% s- {4 k5 r- G* {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. w$ M3 R! W4 }0 P8 |有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!1 ?4 q, u9 E0 z0 N9 {
再有建議記得話我知啊!!!!!公仔箱論壇. B1 o/ O( G" W' ^2 n
www.tvboxnow.com$ \: d! G% i) e) g+ ~1 f
. |& o6 j7 b2 k8 |* S
. p$ i$ Z9 P$ q. z! I, g  _8 e: p
其實....我好有 ...
) N1 @$ R; t+ q# }, p- Uwww.tvboxnow.comtreekc 發表於 2013-10-7 08:42 PM
6 u6 ?& G  s3 w. r& d4 r& q, L我好鐘意呀!!多謝KC送首歌比我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0