標題: [翻唱] 擱淺_by_地盆佬 [打印本頁]

作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 02:43 PM     標題: 擱淺_by_地盆佬

tvb now,tvbnow,bttvb+ I; T: A- `' ]' m' C

7 M* z9 Z- F  Pwww.tvboxnow.com

, B, h8 G. S6 S$ N9 g# N* m8 n公仔箱論壇https://app.box.com/s/d5hhuoe5nnvfqsxaremb
  M. P! T, q& @5 K4 W; A- j& H- |www.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Y7 X9 y5 V3 i9 u# c" X' x$ ?
新咪試唱,比D意見!

$ S% w: r# u# b! R  {9 E
- j7 c+ j& D4 s9 {www.tvboxnow.com/ k) ^" g7 B7 v' U4 `
周杰倫
: U% H) |3 }' h: o' j2 F6 x公仔箱論壇
% R" ]4 `5 N- K) }3 Y- Rtvb now,tvbnow,bttvb擱淺公仔箱論壇  q2 H( W1 _6 r: P4 C

6 `) \, X' S3 A7 Y: x作詞:宋健彰tvb now,tvbnow,bttvb! I: e5 u% ^1 Y; S% I, H# ?+ R' v2 a
作曲:周杰倫TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! l1 y7 i$ Q) x+ G! Q# g
* |" d. y- v' \7 E. O6 h/ [8 N
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! I' D7 j/ j: R
哭過 卻無法掩埋歉疚
2 R! L4 {3 J  X: y0 |0 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# O; g8 k4 g7 c2 s+ x. `8 t+ o9 B風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援www.tvboxnow.com. {9 F$ Y. V9 \( O' k" Y: j
我拉著線 複習妳給的溫柔3 }: f3 c2 T+ }. |$ [1 I
tvb now,tvbnow,bttvb5 _8 ?! ?6 g3 n- T$ q5 ]
曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; D5 e( a" i. z5 b1 |- l7 ~
怎麼會怎麼會妳竟原諒了我tvb now,tvbnow,bttvb' R# T% z) G1 O& O5 `1 r; _3 o' O8 V) t
www.tvboxnow.com  [- V, C* J% u! H3 j
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害
, d5 C2 N% p( d3 }www.tvboxnow.com我原諒不了我 就請妳當作我已不在
! e2 b/ p! L% Z- y: w我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待
+ O1 q" d# x. E3 w8 @* E/ i% d4 B, u讀完了依賴 我很快就離開tvb now,tvbnow,bttvb: G0 Y- N8 K7 ~' u' \6 O' r6 \7 r7 |1 V
: ]6 T- f3 ~% B4 y/ m. v* H
久未放晴的天空 依舊留著妳的笑容TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# X8 G  X* Z( x, `
哭過 卻無法掩埋歉疚
& F' f5 L' S- u+ t( X公仔箱論壇
0 u9 r* S0 V# I" {風箏在陰天擱淺 想念還在等待救援
0 o0 P7 a( M9 htvb now,tvbnow,bttvb我拉著線 複習妳給的溫柔
/ A( G5 V* z# J1 X: Xtvb now,tvbnow,bttvb
! p3 l/ S- I! J8 t9 i: ~4 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。曝曬在一旁的寂寞 笑我給不起承諾
0 B0 j+ Q) |3 ]" BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。怎麼會怎麼會妳竟原諒了我% z' i3 S' V2 M
www.tvboxnow.com8 q6 L8 a$ C1 y- I
我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害tvb now,tvbnow,bttvb! e, H8 ]9 F" T
我原諒不了我 就請妳當作我已不在公仔箱論壇- [9 b$ R2 e( {8 m" @! A
我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待
% O- |6 p4 \1 U0 h4 O# D公仔箱論壇讀完了依賴 我很快就
. ?% }+ G3 G( L, yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 I; E6 b7 r. B. A  O( [) \www.tvboxnow.com我只能永遠讀著對白 讀著我給妳的傷害tvb now,tvbnow,bttvb; ?3 C6 y' M! \  F# @
我原諒不了我 就請妳當作我已不在
0 T  x7 u* K0 Zwww.tvboxnow.com我睜開雙眼看著空白 忘記妳對我的期待% x, b1 ^( X% Y" E/ ^
讀完了依賴 我很快就離開
, f) n- b, r* D- Ztvb now,tvbnow,bttvb% N8 j- w$ t# x7 U5 u3 p$ R
我很快就離開5 d9 X8 k& V$ X% E4 X

作者: pinaroo    時間: 2013-10-28 04:44 PM

2 H3 F! U" E1 ctvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com* i) F. X7 N2 ?- U1 R2 J
blackpig936 兄
8 b1 A* B0 L5 v) ^5 G/ s) F* wwww.tvboxnow.com
2 ?4 s5 Y" W/ \: q公仔箱論壇新咪試唱
1 d) a/ Y' c. J4 k5 k! P; F6 O+ @0 Q5 @/ U: t; ?) T" q
唔知係乜牌子.周杰倫 啲歌我唔熟.
/ f( x, H! g8 p) A$ j) H* W
# t6 P9 I) k/ h; r" @4 X7 n公仔箱論壇都希望你都分享錄製方法.等日後會員可以懂如何入手.% i6 m  C: A7 M! V$ n7 Z! n

8 j% J) q( B) f. I$ P8 Jtvb now,tvbnow,bttvb可能有好歌之人.無 錄製方法 想發帖都唔得.tvb now,tvbnow,bttvb' j! j2 c, z7 {! c4 r

3 L8 d* R% W  c4 Wtvb now,tvbnow,bttvb我有一種感覺,以前你個 bass 好重.公仔箱論壇7 x% B# p1 J- ]7 B$ z

7 y2 w& f# T4 T4 q; p- B4 t& V公仔箱論壇聲音濃而厚.所以我話你用聲壓過個 mic 所可能做成的 瑕疵.公仔箱論壇( v, o( B$ Z1 k# O3 J5 F( S
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, U$ K# U+ P' h
今次好清把聲,無以前咁重 bass.www.tvboxnow.com# ~( t& U9 y' q) `- m* `. O
( Z7 c7 J& u7 l9 v( A
聽得好舒服.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* w' o8 [8 M1 d% X- R$ b

" ~- G+ B' U4 g; `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。請繼續支持本論壇.
6 F: @1 q, E  m( m3 z" {- j
3 x  z& @+ `5 S" T/ T& Y努力呀.支持你.
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-28 09:20 PM

今次你用支靚咪唱,真係比之前唱得高低音更加清晰分明,當然唱得更加動聽.
3 k" Q) |" Y4 I. u9 |3 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb, B' w. |+ G: Z2 K: Y$ P
我都想知你支新咪係乜牌子,買咗幾錢??
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 09:33 PM

本帖最後由 ~劍全~ 於 2013-10-29 11:03 PM 編輯 www.tvboxnow.com: ]6 u- `( u2 p% J* o0 x' g
www.tvboxnow.com! [) w" x1 M2 l9 Y5 {
你d國語好好呢,痕死人啦,我未聽過呢首歌,不過你唱得好好聽,技巧位做得好順.正!
作者: blackpig936    時間: 2013-10-28 10:06 PM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-10-28 10:23 PM 編輯   G- a0 D6 B1 o6 O' G8 o
tvb now,tvbnow,bttvb0 d0 h% G9 E( E: T7 s1 u; K8 [' B
3# ~劍全~
7 `) p' P7 @3 R# Swww.tvboxnow.comSamson G Track USB condenser mic with Audio Interface  , 效果幾好!人仔800算物有所值!
. W1 S6 r0 e" k6 ~, M2 X* E
6 a0 |/ \: Y+ n& w5 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# _% ~4 j5 n" C6 e2 mwww.tvboxnow.com- D/ n/ s; J# U1 g) }; _
http://www.samsontech.com/samson ... microphones/gtrack/
作者: cfuwai    時間: 2013-10-28 11:28 PM

5# blackpig936
3 S- H" Z. r7 {公仔箱論壇www.tvboxnow.com( A( ]0 L5 ]& P( y# R& _6 N1 C5 T! ]
, J+ y  V: Y- T# G
真係幾ok,我唔係買左冇耐,都買支玩下.是可以直插電腦用?
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-29 01:05 AM

!!! 哩個! 我之前特價都想入手啊。 哈哈哈
6 Q  ?1 v; n1 w9 S( |. zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過 后來諗下都系算,我E+ 支我都用得好順手 >..<TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ `* h! j3 Z, M, Y: H8 b
對samson 好有好感 XDD。1 t- k$ h5 C3 b6 e" A) R
$ ]0 D9 F2 u* x8 ~
支持你先。
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:07 AM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-10-29 01:08 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb5 f7 S* m' g! S) Q$ a

/ w6 W  ^9 R: ]2 a; o 6# cfuwai 直插電腦usb已經用得,唔駛插48V 電源推,佢除咗係支電容咪之外,仲係一張外置聲咭,可以直接插耳机及訊號輸入或者樂器,轉為數碼訊號輸入電腦,可直接較咪及耳机大細聲,
+ }! ?2 o! ?) ?4 D* l2 ~  e& s方便得嚟支咪都幾靚聲架!仲有正版cakewalk sonar LE 電腦錄歌軟件送,
0 x  L2 m0 A& t; m8 q( QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。八舊人仔好過買大陸咪!話晒samson都算有D名氣嘅……
作者: cfuwai    時間: 2013-10-29 01:40 AM

8# blackpig936
! h. N6 U$ ]2 ?9 o& ]8 j8 }公仔箱論壇
' j  H' B6 Y- I0 c/ ~/ C0 v$ @( Owww.tvboxnow.com早d識你我唔洗買錯啦,你果支真係好方便又簡單,正!係邊度買架?
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 01:50 AM

9# cfuwai 公仔箱論壇% c: ^" S  U2 Z3 O

( k2 }* D# M! \淘宝 !
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-29 02:52 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,公仔箱論壇2 `! c; _1 [! F# K: b  E
高音位有小小唔順,其他都好好,support~
作者: blackpig936    時間: 2013-10-29 03:10 PM

支咪好正咁喎!!超碼好過我支,這首歌聲音好清,2 S) @6 t6 ^$ r5 c& V% ?( _
高音位有小小唔順,其他都好好,support~
8 z: r3 q2 i" Y( b/ x. ttvb now,tvbnow,bttvbkilykilyk 發表於 2013-10-29 02:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& n; U$ o0 h3 m/ u$ w) k
呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少( N& D: E4 `! J
www.tvboxnow.com  {$ k; D$ z( Q8 l- y- g
咪當奬勵吓自己囉……
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:26 PM

: r. V! \! g. ^; \* H9 x: _9 N
呢支嘢我睇中咗好耐,一路都唔捨得買,不過近排股票賺到少少
/ o) n6 g1 Y- _- I8 M, Itvb now,tvbnow,bttvb& ?3 }! ?6 D+ s/ j0 w
咪當奬勵吓自己囉……
" p4 ^, m* ]# w8 T5 K& K2 ~, y" G* zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。blackpig936 發表於 2013-10-29 03:10 PM
公仔箱論壇" j: K3 D; P3 D0 ^7 K, _0 b: n! A
地盤佬唱歌掂,估唔到玩股票都咁掂~
5 ]8 ~, v$ z1 m& I( O% n6 @; OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 j% _% u8 ?% J  y$ v; w
再來收聽&支持blackpig正歌!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0