標題: [翻唱] 夜夜夜夜_音域涯邊了 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 08:05 PM     標題: 夜夜夜夜_音域涯邊了

8 L1 Q" r* f; d# I& W3 T. xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" ~3 p7 p- P; U; t% Z/ j! |[youtube]bpjeKFCyZ1E[/youtube]www.tvboxnow.com1 w: ]/ y+ {, ?. n" j  d; g9 S
( X% q0 j- w1 D
www.tvboxnow.com; }* K3 o4 Q4 B
作曲:熊天平       填詞:熊天平
& d6 l7 ~5 z& [! i' ]% Ntvb now,tvbnow,bttvb- S/ f* W5 a& v$ S2 E
想問天你在哪裡我又想問問我自己
6 B' Q. V* Z. d一開始我聰明結束我聰明 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 B5 @. j3 g0 p, |. @
聰明得幾乎的毀掉了我自己 www.tvboxnow.com4 d* K2 k. F* h  o3 X2 [4 h
想問天問大地或者是迷信問問宿命 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ t  f3 I" y* ]
放棄所有拋下所有
' G: `3 o9 T" V5 P# wtvb now,tvbnow,bttvb讓我漂流在安靜的夜夜空裡 3 `5 M0 i1 i2 w6 X: F* x0 }4 o
你也不必牽強再說愛我 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* }' w7 l' z. \3 a8 K7 c1 c# o
反正我的靈魂已片片凋落 7 z/ W3 A3 w, a. v% j& e
慢慢的拼湊 慢慢的拼湊
/ z: Z) [5 y' R/ Y7 `5 G6 Rtvb now,tvbnow,bttvb拼湊成一個完全不屬於真正的我 公仔箱論壇0 G+ o+ e( J6 U# u- q1 k
我不願再放縱
5 ]) o) c9 h$ Q8 ~% t) o我不願每天每夜每秒漂流 www.tvboxnow.com2 W% L0 i  |' d2 g9 x% E( ]6 c
也不願再多問再多說再多求我的夢
作者: pinaroo    時間: 2013-11-3 08:41 PM

6 K- \) @) R2 i$ l! z6 ~# ]! C' g" f
cfuwai 兄tvb now,tvbnow,bttvb" S, C( z5 ~3 Y! T: M, [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 p1 z, N- R4 f
標題你巳講晒.
! g- R$ r" f% ]( }' B( f" }
9 w; ~$ t0 Z5 L  |  gwww.tvboxnow.com下次再聽你的靚聲.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' {5 ]6 P2 I6 [- P9 N

8 r& m3 _0 \, X9 }呢首歌唔啱你唱.
7 _. M) [& R' a+ O4 R! b
" ~; x6 F+ A, rwww.tvboxnow.com有時唱歌唔好太免強自己.tvb now,tvbnow,bttvb' e* p) n- N: w0 k
tvb now,tvbnow,bttvb2 t* H6 |2 y+ v; b7 M+ A! t

唱得自己舒服,還更重要.

5 ^6 g# \7 d/ m% p% f' Mwww.tvboxnow.com請繼續支持本論壇.
6 z# t+ I2 d2 Y$ s0 Q  c! V3 d& ftvb now,tvbnow,bttvb* |; }  g" N' P
努力呀.支持你
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 10:17 PM

雖然今次 cfuwai 唱得有啲勉強,不過都唱得唔錯.
' B9 @- s9 _4 i, l# t8 C- q公仔箱論壇
: w( Y1 X9 q, o9 Z公仔箱論壇期待你下個作品!!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 10:17 PM

哈~~~!歌是冇問題的,不過key就唔啱我,不過我喜歡音域涯邊的快感呢!
作者: blackpig936    時間: 2013-11-3 11:14 PM

6 b8 h; E8 G" g; w  S
* d: D/ i2 U  o0 u係勉強咗少少,但呢首歌唱到己經唔簡單啦!tvb now,tvbnow,bttvb, [7 ]0 h# [: g+ e
. @7 ?4 e3 N5 t6 b! U
亦冇點off , 只怪首歌真係太難唱!; A" N' ~5 u3 L4 s) t7 E3 t- T
www.tvboxnow.com# j+ b7 T& i2 {; C; [. l4 R
下次唱首冇咁難嘅好D……anyway 加油 !
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 11:25 PM

5# blackpig936
" O4 U% ?% ?  z3 e  i) k$ T% rwww.tvboxnow.com
- f$ d$ [5 Y/ s. v$ g8 pwww.tvboxnow.com係我貪玩吧!其實男聲原唱易唱好多,不過唔好玩,所以用女聲"梁靜如"個版本唱,好玩好多呢!
作者: kitgorgor    時間: 2013-11-4 11:55 AM

我耐不耐都好喜歡向難度挑戰下,我覺得這首歌咁唱法有的位個dfeel好鬼正。,列如2:10 個段,好震憾下。。support support!
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:22 PM

一開始入歌個feel已經勁正,好like爆位..真係好震撼,用好rock聲音唱出這首歌真係好吸引,tvb now,tvbnow,bttvb! M; U- D; s9 r0 _
雖然高音位有小小免強,但整體感覺真係非常好,very good~~~
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:07 PM

7# kitgorgor
4 [- D$ B9 d9 {9 D8 j  c' ~www.tvboxnow.com
8 \9 n  M8 M- I& ]" J7 l8 f8 Y+ g6 [7 W( I
我地d玩唱歌的人,又唔洗同比錢買cd聽歌的聽眾交代,始終可以衰得起,咁既然衰得起就梗要唱自己鐘意d歌啦.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ~6 G8 v; L' n: B6 \( J

! H- c2 d" x0 ?! t7 owww.tvboxnow.com放歌都唔一定要每一首都袛有讚的嘛,分享下一首歌自己的唱法都可以係樂事黎架.哈~~~!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:08 PM

8# kilykilyk
3 T6 R1 P" ^9 a4 ~6 x. Dtvb now,tvbnow,bttvb
; F5 l' Y4 p8 W, n# V9 Twww.tvboxnow.com1 W, q8 A' T/ c; k5 u
哈~~!我都覺得差極都有小小譜的.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0