標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句... [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-11 03:11 PM     標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句...

^3 T$ \% h4 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇% n4 V2 B" k* E* \! o0 }; u
《使徒行者》歡喜哥講嘢www.tvboxnow.com7 a" A% i" v7 b8 o, E
30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....9 z& j: V4 S2 \: p. o; Z
[attach]2949569[/attach]6 z$ C$ b- P( r0 T

P9 D+ f5 q; w6 I8 y. vwww.tvboxnow.com歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:
: O" X: F2 B  m$ b1 t! I公仔箱論壇公仔箱論壇/ f3 g. q; d. J/ f
(1)tvb now,tvbnow,bttvb+ k: g; }- f( A
洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。
7 J0 r- i' J/ @8 F4 B: O9 Y+ W: J; y  \

# B) t; \4 F6 s" l$ X" H* d( Ktvb now,tvbnow,bttvb[attach]2949570[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  L: Q  K6 r7 Y& K* m( `
) c( o0 I8 u1 m) S1 K6 }  t
(2)tvb now,tvbnow,bttvb$ f/ G: i3 ^. E+ v4 O1 d) I
[attach]2949573[/attach]
% }3 R. m# g. }$ I& L公仔箱論壇將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。tvb now,tvbnow,bttvb% {; @3 h/ Q3 K
tvb now,tvbnow,bttvb( d4 u+ J6 R6 {

4 Q4 ~& {: M# X  jwww.tvboxnow.com(3)
4 m7 @# z* {5 k. o& QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2949571[/attach]
: E. I- u8 `0 k% C, n3 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。www.tvboxnow.com& o  }5 v  V9 e" g" |+ Z: D, H+ J

6 B2 d& F: f4 |7 ~- _5 N- u  ](4)
* i9 h# M7 A2 s  h) D3 _3 V9 r) u將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入,但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。
0 E( v' b" M# n- e# ^
[attach]2949572[/attach]www.tvboxnow.com" B. z- }' O5 q2 O1 s

1 w+ [# B- g- m$ j(5)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ y( e- _/ h1 g+ j" N, E
建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。
/ C+ W, h+ _# y- z5 R5 I6 @tvb now,tvbnow,bttvb

- T  L' V$ o4 s- jwww.tvboxnow.com公仔箱論壇: t6 `2 I9 ~2 N

0 R" O: h4 D( s7 C' K  X. Vwww.tvboxnow.com27/9/2014 一路好走啦歡喜......
; m9 x: K( n4 k" |5 [[attach]2947133[/attach]www.tvboxnow.com! k' I  o" z5 Z& j& w
- h/ n/ j5 e: @# {3 N& }2 _
25/09/2014 阿釘唔係我親生女咁又點啫      
# p# ^7 I9 g# w1 ^6 h# i8 b" z4 atvb now,tvbnow,bttvb[attach]2945866[/attach]4 ^( H% ^# b1 _6 D& v% C
其實釘姐係唔係歡喜哥嘅親生女都冇問題嘅。星仔歸天後令歡喜哥成個人改變咗,表面上冇昔日咁趕盡殺絕,又陪靚仔放風箏又賠錢買新界地又盛,仲話想認埋釘姐做女添,真係做戲咁做,不過各位網友唔好誤會,我係指歡喜哥做戲咁做咋。! y* y5 J& a+ r# l0 B8 ]
公仔箱論壇% W' P' p$ l% m3 t" S: D0 T  T5 w: [
係假設嚟嘅啫。
6 s+ s! m3 S6 A9 ^  f& Q4 W1 j公仔箱論壇但係因為我覺得歡喜哥始終都係老謀深算,佢對釘姐越來越接受,甚至只經簡單一次過DNA測驗就相信「親子事實」(其實以歡喜謹慎多疑嘅性格,理論上會作多方求證先會確認。),容許釘姐及爆seed加Kobe越入其更高層次的秘密生活,會唔會係歡喜哥嘅一場戲?

0 g2 c( h! I) S! @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com3 ^6 K, O2 J0 R5 [
根據無記編劇嘅慣例,將可疑人物更加拉近自己身邊,目的係可以加強監察同更易揭開對方底牌,呢類劇情上嘅安排,都唔係未試過嗰噃,而且如此設定都無同歡喜嘅性格有太大沖突吖。唔,睇多幾集睇吓係咪先。
6 B6 L) O, b9 D$ L# X. Z
www.tvboxnow.com, K% W5 r3 B: K( V) z
17/09/2014  三媽爭佬,點解歡喜哥有咁大吸引力?$ I5 v# }' K8 e
照計唔應該淨係笑口噬噬就令三媽嗒晒糖嗰噃?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 D; T# M- X6 [- C% v3 T
[attach]2939636[/attach]公仔箱論壇- `& n$ p/ }4 ?, Y7 P
Rose媽、Nancy媽、Susie媽都一把年紀叫做跑慣江湖吖,又知歡喜已係洪英社龍頭,心狠手辣兼笑裡藏刀又走粉又盛冇理由唔知,你話貪歡喜"貼士"比得多就話啫,無理由三個都發晒老姣咁去競爭吓嘩?遲啲會唔會呷埋釘姐曹公仔箱論壇5 }' G$ D2 h+ Y3 e) g: a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 q0 G9 S; [2 f4 V- N% Z) C: {% u
小弟好蠢,請各位比啲意見吖........
  \% J% j, k5 Uwww.tvboxnow.com8 K& W, }$ k, ]

0 l2 Q2 b4 r, @4 U! Z5 i13/09/2014  永遠懷念安琳同祟金, G: R  V2 y5 t5 y1 L+ G
[attach]2936910[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb. ?) M' q0 G' G/ m( O! C
由於安琳、祟金已經魂歸天國,本帖已被洪英社歡喜哥收購,除咗懷念安琳、祟金父女,以後可以集中討論歡喜哥囉。
8 u* O# e6 y7 M6 L+ A* G! [www.tvboxnow.com[attach]2936908[/attach]

2 p  O, `- A: y7 `9 g4 Ztvb now,tvbnow,bttvb[attach]2936909[/attach]公仔箱論壇0 N; w9 y8 \* o- j; Z
tvb now,tvbnow,bttvb7 N) i1 I) Z- Y2 N" c
tvb now,tvbnow,bttvb5 x  z, p1 O8 L: R7 |" [8 O
公仔箱論壇/ M. ]4 S+ U1 `5 }9 \
12/09/2014 安琳的守護神- U" g) n0 ~' r# Y
哈哈,唔係爆seed,係貝安琪個媽咪劉香萍,兩母女有影皆雙,幾好。
( n% O8 ^! d) l5 x) f: i) w7 @[attach]2936153[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: `& D) l) D0 [8 c, }1 N) A4 r

* Z! ~& x9 B9 I; W1 {0 [" Etvb now,tvbnow,bttvb[attach]2936152[/attach]
2 }9 l! A1 M& e2 T! m5 A6 Vtvb now,tvbnow,bttvb- B, u5 x# j( |3 m

: O7 \" E) U* c2 Btvb now,tvbnow,bttvbKK由廉政公署執行處處長變身「沙嘩啲cup」tvb now,tvbnow,bttvb  I* S0 U6 M) a/ B" f
[attach]2935550[/attach]

8 f7 N7 W! X% ktvb now,tvbnow,bttvb喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。
4 q, U0 ?; H: u3 u0 k

/ |' W: ^5 |. r9 V0 Y[attach]2935551[/attach]
% \4 n/ S% C, r/ T7 c$ n$ Y  {
不過,喺12集初登場時卻搖身一變成為泰國毒梟"崇金",大講「沙嘩啲cup」文,初睇幾突然,心諗難道係編劇安排執行處處長都要岀馬做匪臥底捉毒梟?但不久就知道捉錯用神。
* b  ^, S7 U3 p4 _' y! Etvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇' f* i6 I4 ?" |. `7 v5 Q: `- i
本劇因為演員易替(梁家輝、森美等)問題而要將部份重拍,我相信重拍時編導及編劇同時「修正其他角色」,所以將KK轉至另一關鍵角色「祟金」。其實無記啲片花用來對客戶sell廣告,所以往往都係拍住少少先藉此冧客,實際可能半年後至正式拍攝一啲都唔出奇,因此預告片花同正式版本面目全非其實好正常,此現像亦經常出現(eg 張家輝夠話返TVB拍神劇《天與地》,又係片花都拍埋,最終都辭演哩。),係製作上意外,有時避都避唔到咁多,因此無須要鬧電視台或監制。或許新安排仲正啲呢?
* B6 {# {: h3 e3 f2 v) E' V8 [4 S) b) v
[道歉啓示]
- j# G+ c; W( G) otvb now,tvbnow,bttvb[attach]2935553[/attach]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: I2 `: _( h* [: Z2 ~
不過,我就比無記過咗一戙,因為介紹本劇時,部份資料就係參考片花內容而成,錯將KK歸納於正義朋友ICAC嗰條水,所以順便向各位道歉一聲,但我已經罰咗自己「面壁思過」.....3日架啦,嘻嘻。
" I7 Y! D+ W/ F7 _1 q$ J公仔箱論壇
) |) x9 s( ?7 P. m0 P公仔箱論壇- c1 `; z6 `2 S1 e( r
敬業樂業、買少見少+ _  ]: f* D; A/ f
KK(張國強)今次個妝好特別,被火燒毀半邊面嘅崇金成為歡喜哥嘅「催命符」,分分鐘啲臥底瓜晒都無法將歡喜收監,反而因為敵明我暗的關係,借安琳為幌子而將歡喜一舖"趫"起添
tvb now,tvbnow,bttvb+ H5 `- p: p4 U/ l. e3 U& ~. Q
/ v9 b# @2 G, t) R
[attach]2935556[/attach]
8 J3 H" m, h, Z8 y# t" m7 Htvb now,tvbnow,bttvb崇金呢個"黑吃黑"角色論戲份只屬「客串」,男配角都唔算,不過設定幾過癮,背負同歡喜嘅恩怨情愁,為復仇而來但唔知仲有冇其他原因,同安琳對話時隱隱透露可能仲有其他仔女都涉及復仇計劃中,頗值追看。公仔箱論壇% x7 J4 K& A/ u7 Z* |$ k1 [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, \+ l  `8 A" B& @* S0 u
崇金個爛面妝不足以形容KK嘅敬業精神。點樣用文字讚賞張國強一向嘅演譯又係令我非常「頭痕」,唔通淨係用個「好」字或求其話佢演出「絲絲入扣亅就算數?www.tvboxnow.com. X4 ~' m+ U% c& h/ U5 i
www.tvboxnow.com* I+ k( H4 ]: \1 z4 j

# M2 q0 a8 m- P0 \  r公仔箱論壇代代都有KK9 [, U- N& k' f  H& J2 d
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。
7 u% c; X3 `- Z( |

3 g* z' ?. t( \0 T% z. ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! V! f* k) |! \* z) ^# S
[attach]2935552[/attach]* A- g+ N/ P* T& E5 {4 J. T
其實KK呢款「強健形老人家」好難得,可塑性仲非常高,拜託無記彈個「好角色」比佢吖,唔係淨係秋官嗰班老牌中生先叫值得架。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, I8 Z8 U) f5 c) p& C
唉~~~,我諗我只可以代好多觀衆同TVB啲高層講,好好珍惜KK嘅呢類好戲而又忠心嘅伙記,佢哋都係無記鎮台之寶呀。

w4 f5 ^. U; C; @" }6 O* ~www.tvboxnow.com
* ?9 l8 D' {( j' @6 U, d( |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2935554[/attach]公仔箱論壇$ [  b1 [! V- J' O
真係好期待崇金呢個壞人可以鍊低歡喜,復仇成功,因為我都唔「抵」得歡喜哥呢個大奸狗咁犀利,可以玩弄警方達至出神入化嘅境地嘛,哈哈。
; C* ]) {3 h; e6 Y/ \& G% Xwww.tvboxnow.com
/ ^- x( F) |- v+ A/ B. D- d- I
* n. m# Z( Q( Q  U: h9 u! z兩父女廷續第二波攻勢
2 K* a" F* H. |# u: JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
臥底身份5出其4,估誰是臥底熱潮稍退,啲觀衆已經清楚晒衆臥底嘅背境、加入行動啲原因、臥底間如何試探確認、溝通方法、彼此互相掩護身份,乃至如何活存於歡喜嚴密監控中,維持任務完整性.....等,
" ^" h2 c' g( C. T, k% ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
tvb now,tvbnow,bttvb6 x5 X! G% j  P! ?( J
上述元素成功推起本劇第一波高潮,大部份觀衆都算收貨啩(雖然犯駁位都幾多)。www.tvboxnow.com3 h8 [% a. u- Q9 }1 O) v

; P  M- I1 x4 C3 m1 J; F' O+ BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我正擔心「揾臥底」有無可能嘅捱到31集呢,而且一直只得警方抗衡歡喜哥,情節漸見單調。幸好,"安琳"同爸爸"崇金"及時現身。公仔箱論壇# ~  H7 d5 [8 a
公仔箱論壇/ K7 l" W9 c; s6 c* |# I& s+ M$ \# h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! U7 Q; s( T9 n8 s
媚態強勁依然公仔箱論壇( }" V8 r# a/ _6 v" H! n3 E
喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。

/ }, L$ E1 t/ b7 m7 ftvb now,tvbnow,bttvb/ B* |; G" ^$ X, v9 Y
[attach]2935555[/attach]
# }" b) |- A# z& a! @無錯,監制揀貝安琪做安琳,部份原因都可能關身材事,但我相信更重要嘅係Ankie眉目間的確好出到嗰種"攝服異性嘅媚態",安琳只係剛岀,演得好與否仲要睇多幾集才可評論,但以佢同祟金帶起本劇第二波高潮係非常好嘅安排,大佬,睇釘姐同爆seed調情及鬥嘴頂頸唔可以成日重覆架?會悶架嘛。
& J7 I3 @& a6 d8 [, E& u' s3 d
0 ^* g7 ?4 e% k3 f  y; Q公仔箱論壇
/ }6 X' [8 _) C4 Q1 K5 K本帖主要傾講以崇金、安琳、覃歡喜,以及相關3人嘅其他角色(主角配角乜角都得)嘅表現,讚同鬧都無任歡迎架。
6 w) f' i( f' }9 v4 C
2 _! w% C  e, r% J公仔箱論壇1 {3 [1 e4 v) K* w, d" T
9 P2 k: j4 G/ x) s7 F( t. Q
公仔箱論壇: f0 R6 ?5 a. V# m" k$ Q% y
www.tvboxnow.com& Y4 Y* Y. \# Z# I& {7 @

作者: djydjydjydjy    時間: 2014-9-11 03:23 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:45 AM

我要好似其他人咁叫你Lee生..
4 @0 u  i2 O) t2 \$ r公仔箱論壇你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。"TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% L9 D( K7 R! L' _0 i
5 H7 A- o: v0 I6 W/ E6 ?4 l
叫啲人過去美國住吖.. 時時刻刻都可以睇.. 睇到唔想睇.. 幾正都有呀! 呢啲咪叫大驚小怪囉!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:48 AM

Lee Sir.. 點解你咁勁.. 可以揾番咁多資料架 --> "喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。"
$ H4 O+ s& B% B" A- J8 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 O* a/ C6 _8 {' J& C$ X好多演員都專業包括張國強.. 佢地好似無乜機會發圍咁囉!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 12:58 PM

我要好似其他人咁叫你Lee生..
8 C& i0 l0 i% zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演 ...7 a0 Q' }% }% M2 c. H! x6 Q
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:45 AM
' q0 M  `. X/ _3 q/ k) Uwww.tvboxnow.com細佬同各網友叫我"lam"或"lee sir"仲好啦,叫「李生」好似擺咗我入博物舘咁,哈哈。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( _4 J* K' F4 }1 n7 Z

' H4 a. D1 R) J- P1 c8 B+ t* @% e% btvb now,tvbnow,bttvb咪係囉,都係我哋「公仔箱論壇」啲會員好啲。
8 Q2 r! O9 C& B- R6 g5 D0 O[attach]2936145[/attach]
3 @: P$ m. Z- w$ u* x# s我睇安琳呢,就先注意佢啲對白先。
' K& c% y) G* Q8 o8 N6 s1 p呀!唔好誤會我話佢廣東話唔正,安琳無必要講地道廣東話,話明mixed架嘛,係咪?唔純正先至正常。公仔箱論壇3 Y( \+ Z' G! i7 C* E
我係留意佢講對白有冇lur lur脷一舊舊嗰隻,暫時好似冇。
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 01:05 PM

[attach]2936146[/attach]www.tvboxnow.com4 D- @, t5 B. s( B% `' l
揾貝安琪啲相時有個好特別咁現像,就係almost 40%有佢媽咪劉香萍"楝"喺旁邊。
* a7 G2 D. P. k$ r8 I6 l: P. `) A好似一隻守護神,又似一隻吉祥物。See。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. q' a3 _1 l8 P9 Y( W% f
[attach]2936147[/attach]www.tvboxnow.com. m4 t# l7 b! ?! g- p" Y5 @* I3 z5 R
tvb now,tvbnow,bttvb" @+ p! A' ^( _7 ^
[attach]2936148[/attach]2 x; y3 f) _. T6 ~: ~% j; R
3 K$ Z- l0 M1 j+ E- P
[attach]2936149[/attach]
" }9 H7 H. h. v( Z, ]9 f  j, S( t
作者: kenny0082    時間: 2014-9-12 09:35 PM

崇金同安琳,呢个两个确实几有睇头。KK噶妆化得几逼真。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-13 01:24 AM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??
0 l8 t! r" \% ^- b9 i+ c公仔箱論壇7 _6 H5 m0 n; u4 R+ G# N! \
佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:36 PM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??
: p* x% g& |1 s( k, v% I公仔箱論壇
" ~3 I+ ?3 Q& n& l( _7 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外# H- J: l, M; h3 z
大文細佬 發表於 2014-9-13 01:24 AM
1 F+ F. K# Q) ]& J: Zwww.tvboxnow.com劉香萍都係電視藝人嚟架,不過唔係太紅,二十幾歲就去咗德國發展。
- e5 O2 V$ }7 `# i9 r- T公仔箱論壇
! M! z5 n1 J$ b* S8 {/ y; }! k公仔箱論壇[attach]2936906[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:45 PM

j  a3 t8 q9 L" s5 htvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ]$ V+ j7 @; ~( l! ^
安琳安息吧.........我好唔捨得你.............
6 J; v# J  X" _3 e公仔箱論壇[attach]2936912[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-13 03:45 PM

安琳
8 j+ V0 m8 b8 r2 C- ?# _選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-14 06:57 AM

安琳安息吧.........我好唔捨得你.............www.tvboxnow.com+ v  S" I4 ^% v8 e$ R  r
  s0 |2 f+ A. R: _tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-13 01:45 PM
tvb now,tvbnow,bttvb; G7 s6 A/ `+ C. C9 S- E+ z

7 ^+ W" d, Y* y6 ~( z公仔箱論壇lam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:08 PM

安琳TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! Y0 C; b5 L% }2 Q
選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!公仔箱論壇, k5 i. u. {7 Y. I, L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-13 03:45 PM
" ]4 H, l& s- _4 [5 E# S公仔箱論壇[attach]2938096[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb! S) b3 |* P8 j! e/ q% [6 F+ h
[attach]2938097[/attach]
- V; h8 L, f/ i6 cwww.tvboxnow.com
. }( ]$ j( w  e1 Q( v公仔箱論壇雖然貝安琪演技真係仲有好多進步空間,但安琳個角色OK,仲諗住會好似《巨輪》花比奧咁至少有10集8集戲架嘛......
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:13 PM

! _; l: U+ b' ?& x
  J/ I% w3 p0 _+ L  ]
lam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女
8 c: B" S6 C  l公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-14 06:57 AM
* o+ K/ F  _. F& Z都唔係嘅,支持新人嘛(佢仲新?),哈哈.....
4 E, l% s3 U8 W7 T4 x[attach]2938105[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-15 12:20 PM

32歲新人
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-17 02:24 PM

32歲新人
+ e8 S; d  L! u; y& B. d' w. lwww.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-15 12:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb! D) W) ~2 ~# c
[attach]2939643[/attach]
& p0 I8 u* I) @' E- |tvb now,tvbnow,bttvb32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-17 04:21 PM

《使徒行者》歡喜哥講嘢-
% q3 T9 H, p" v- \/ kwww.tvboxnow.com公仔箱論壇) j; u! v. ^% L9 ?
代代都有KK
8 u! R: T* T) ]7 m% g+ V$ H公仔箱論壇
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。

! A: {; J* T$ U. K3 ~" f# W, T' _leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
, _, i% C/ e3 `7 N" u- J9 ztvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* l  v# M& q/ u6 q  L& O' t
同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有異議,無論角色如何也落力演出,其樂天知命的性格亦令人敬佩,觀全文寫出對張國強kk的評語幾乎也是我想打出來的字,寫得真好。
" o5 \  F, q/ |' B& [6 p7 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 V/ e: ]6 E+ X$ jtvb now,tvbnow,bttvb
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:06 AM

男人唔壞, 女人唔愛嘛!.. 我先無咁蠢!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:07 AM

. f) [* b$ i4 }* x3 ztvb now,tvbnow,bttvb29396434 p3 w( o+ K$ j, X( x$ J  X" ^
32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; o0 x* c! m" g; b# p! l" f4 S
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
8 ~. m. j; [2 y% c公仔箱論壇www.tvboxnow.com% t% m5 d2 f! ]. ^/ K
佢真係唔似32歲呀
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-18 04:15 AM

' b: I. ^$ _+ K$ w; |! v9 g
' k9 C. Z$ ]3 d# [! vtvb now,tvbnow,bttvb32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。www.tvboxnow.com6 y6 i2 f" B; r; d$ O- O/ ^
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
公仔箱論壇1 v8 k7 p) b. N0 J# U' O
她的樣子和其他西人一樣容易老...  皮膚和體形好好多.
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:53 PM

www.tvboxnow.com6 F+ i2 x/ l2 s2 F. O

% C, D* _3 p4 P# `2 R同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有 ...
, z+ a1 f. x* v. l6 B金田Sam 發表於 2014-9-17 04:21 PM
. V& m% a4 q+ R( S3 K# y7 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
' q. v! b! H4 F; C2 q. U[attach]2940632[/attach]公仔箱論壇; \3 ^( x# y% a8 e: O, W* F. P9 p# n9 Z

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:57 PM

tvb now,tvbnow,bttvb6 |2 W0 j% k$ k' Z# Z
tvb now,tvbnow,bttvb  ~$ Z0 [7 h: D" k
佢真係唔似32歲呀
" c0 H4 H: T' c' s" ~- \. A/ u公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-18 03:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb$ q& k9 S9 M* e( w1 a% K8 I6 U
係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。
* @& {" o) `6 M$ {1 x2 H[attach]2940637[/attach]
作者: asn123    時間: 2014-9-18 04:21 PM

人靠外表,跟衣装,明星穿普通衫, 都会看到非常名贵~~
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-18 11:13 PM

tvb now,tvbnow,bttvb3 z( M* e0 Y1 J5 u4 l2 i" J+ }
多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
0 H/ k( F9 ?' l  Y1 [- lwww.tvboxnow.com 公仔箱論壇* A  E7 B% c3 I) h9 n

/ S4 }9 ]8 M  o3 ^* o3 r$ Aleekwoklam 發表於 2014-9-18 03:53 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 S3 _0 I" U7 p5 ~; e8 e

3 q- y& x( n; r& o' T( I- ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  [0 x. ~% b# \公仔箱論壇 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩,這次這麼難看的造型也肯做,而且戲中的角色更被愚弄至最後迅速地無厘頭被射殺,也不介意,真的是笨蛋嗎?
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-19 04:31 AM

www.tvboxnow.com1 m( `" l3 b$ l

8 p$ W5 n9 C9 S8 f0 d; P3 B
- [; |0 |  E9 E+ e3 b公仔箱論壇 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...
( q5 h! @/ J; [www.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
www.tvboxnow.com. @) d/ b# C6 H5 X0 V
為生活, 為$$... 別無選擇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:08 PM

. u; u, q/ [6 I$ N+ xwww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb0 M! k; J3 U) _: s9 W: k
( G9 n- x: s) t
這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...* r! G/ B! _, V! M$ B
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
6 [& l0 ~% N0 ~0 m* L. d1 c
係囉,KK佢份人咁正能量,係一個健康藝人嘅icon,我諗無記如果番拍《430穿梭機》,佢都依然非常樂意「復岀」。www.tvboxnow.com/ l( C: A8 L1 v
[attach]2941381[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:14 PM

公仔箱論壇( C. t* \' P, ~) O5 O- _
為生活, 為$$... 別無選擇
' k6 j) |0 R/ n0 ]+ R( stvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-19 04:31 AM
$ h2 [+ k( q; ]  H6 h
哈哈,或者KK係為「理想」呢?
& l8 x; R9 u# e- p) v0 J/ B( qwww.tvboxnow.com但無論如何,KK每次嘅演出我都會用心用眼去欣賞,唔同某啲演員,有時我只係「聽」咗就算.......
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:31 PM

thank
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:32 PM

thanks
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-20 01:38 AM

www.tvboxnow.com  @+ r. g# u8 y& s$ D; N
係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。/ ^3 c) E7 l1 Y+ \7 Z! Y: X; O' ~
2940637tvb now,tvbnow,bttvb& k: o3 t, {5 W
leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:57 PM
  {/ f; ^+ `/ M  R4 M+ l+ o
; Z2 P+ c" k3 Hwww.tvboxnow.com佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-20 03:23 PM

4 A7 R8 N' ~* \" W4 ~/ f9 q, ^# X5 {

/ }5 l  @' ]% b( W! \www.tvboxnow.com佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!0 ^- y) l! c" ]& t8 c2 g* f
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:38 AM
: E: T( L( C, W7 B9 Z# z& Jtvb now,tvbnow,bttvb係呀係呀,佢啲皮膚好緊緻,笑時亦未有明顯魚尾紋(當然可能有賴make-up),得天獨厚,男人女人都羡慕,我真係當佢未夠3張。
9 y7 G( T: b9 K( {公仔箱論壇[attach]2941991[/attach]
* M- i6 v8 `& R* E
/ C; n9 d6 t# l  i  C. R, a
作者: stevenforever    時間: 2014-9-20 05:08 PM

以前勁~
作者: 陆云    時間: 2014-9-22 03:38 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-26 03:27 PM

[attach]2946625[/attach]
: \% F- Q7 w- Atvb now,tvbnow,bttvb我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-27 01:26 AM

2946625公仔箱論壇9 M; E% J3 r* A% o
我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。公仔箱論壇& l$ ^* z- D1 ?- f
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:27 PM
+ N+ x" j4 r# v/ H8 o% O& zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com; A) L( Z$ [6 x
廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-27 12:28 PM

* u/ Y4 ?0 i; I; G& t! O9 qwww.tvboxnow.com' W3 \* X/ V+ f2 p' s5 Z' Q- N5 U
廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇
- c( c0 O) k# A% O1 bwww.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-27 01:26 AM
- P7 z' ~. \6 O2 V  x6 I! ^www.tvboxnow.com咁陰功吖?tvb now,tvbnow,bttvb, K: V7 b' m/ t" R$ M5 F! U( W
但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....

作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-27 03:27 PM

# {" m' o8 G% g' L% q  a1 o. Ptvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com7 P8 N; P6 c! c
7 Z4 T( `  R8 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁陰功吖?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* b5 D! e5 v% g  w/ q
但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....www.tvboxnow.com  L2 g9 M3 P& |' B
leekwoklam 發表於 2014-9-27 12:28 PM
至少他可以做一隻風流鬼
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-28 12:35 AM

至少他可以做一隻風流鬼
9 o! s' F7 U6 Q  {. g, mPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:27 PM
$ U% \2 ~% k- U  |: I. c/ E, _
0 |: h( k/ V& j( DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-28 04:31 AM

www.tvboxnow.com" o+ m. N. R2 B, y7 ]

4 P# q# w' S2 f0 K+ Y% b1 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗$ k2 m. P% Q8 ~% N. U4 r+ @! k
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
* C% X) {/ m+ \1 A, |公仔箱論壇20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!
作者: mnb1123    時間: 2014-9-28 02:36 PM

- f/ A- ?* b/ N3 T: `! f4 q; _20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!tvb now,tvbnow,bttvb% c9 q" C/ i6 v# s" T4 K
Pedestrian_A 發表於 2014-9-28 04:31 AM
! A( F- m2 {8 D+ Q3 z, B20集前編劇用腦寫劇本,20集後用PP寫劇本  
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-30 03:24 PM

公仔箱論壇% T4 G- I) h6 N' W8 V
tvb now,tvbnow,bttvb) X1 C2 Z3 d) {
佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ~& O. x0 q9 z8 Y% M% Q4 e
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
" G* K$ O* C5 [- ^2 S3 t. ]7 `歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. `6 U; v4 Z7 \& G+ q  r) ?
但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....

作者: smallphotojim    時間: 2014-9-30 05:52 PM

樓主真係好有心機,有咁多圖同字,thanks for sharing~
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:29 AM

最好就係原來歡喜哥無死到
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:30 AM

' l6 a8 P& i8 F1 q, V, i# q) k
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。tvb now,tvbnow,bttvb, m' @' r2 V4 ^: H8 ^% H
但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....
4 Z" l7 ^9 x7 w公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
. \+ m1 K$ W* E7 a. k7 K. f- h6 E& \$ Y# g
聽緊電視喇
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 04:10 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% R3 o- ^9 a6 n$ K' G: L2 ?  D: g
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。
/ _5 o8 p4 G1 D3 l, j  o) Atvb now,tvbnow,bttvb但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....
" a8 }! I& V. k$ D1 G" Uleekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
著草離開香港
作者: timmaxsing    時間: 2014-10-1 10:28 AM

結局會係什麼呢??
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 11:45 AM

結局會係什麼呢??
/ c0 h7 s, |0 g# o' f: fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-10-1 10:28 AM
希望爆seed死
作者: 金田Sam    時間: 2014-10-1 12:13 PM

# i2 k- `; [  L8 C9 O" VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! S* z# Z! \  ^* C( a! v2 B
《使徒行者》歡喜哥講嘢
6 S) f/ J6 E( \* O公仔箱論壇《使徒行者》歡喜哥講嘢
! g7 h- h# L  W& dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....www.tvboxnow.com) D& n: L$ c5 J
6 V# N4 C3 g/ S5 x# c; itvb now,tvbnow,bttvb! J4 e  O) T5 n
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 c) p  e: U  J. O4 T
歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:公仔箱論壇8 S5 ^5 z9 x1 U1 C/ b
. X5 F2 X% m+ vtvb now,tvbnow,bttvb
) p3 c5 J9 q# d' j0 k8 Mtvb now,tvbnow,bttvb(1)
$ `/ x) s- p& ^, B- r* e5 N洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,
7 q1 G% G) B/ c- o8 btvb now,tvbnow,bttvb搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。8 P: l5 @. e; a- i# p: D
tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download9 J! ?0 j3 L/ V5 j; p0 P- k5 B) J. w
& V0 i1 V+ d# h' r1 S$ v8 x
www.tvboxnow.com/ W, k9 {2 v9 V- @
* \1 `: g1 N' u: \' r" c) R8 `$ kwww.tvboxnow.com(2)www.tvboxnow.com0 c1 Z. O& }0 ?4 A4 V9 [! B1 ]& e* e
& z& I$ U1 G5 u3 z+ \  @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 tvb now,tvbnow,bttvb1 h% X1 E, @. m6 F+ L/ m% B
將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。tvb now,tvbnow,bttvb# `  K; s; P4 x
# }3 ?& K7 f4 ~, J) k
# @( D; G/ Q. {* \, oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download5 z7 }; {0 u) ~+ h& r  c
% a! P8 M2 v. K7 k/ t(3)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 z* _' {4 \% x  J# a" C3 w9 I1 T% D

# K8 X4 ~! j! k# G建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,www.tvboxnow.com: r% j' L7 |  i
收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。tvb now,tvbnow,bttvb0 E  U/ m0 t! K3 u$ {# ]  q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 x1 ?& i( A6 [6 U3 zwww.tvboxnow.com2 l) k, v: a2 B+ X5 A! s
(4)9 J6 X( X  A9 M* J6 }
將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入
5 |0 T2 u' ?7 f. D; |公仔箱論壇但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download: q0 o: c- B5 M; `! n
: \& _5 w* \4 H- V- `3 ~www.tvboxnow.com

5 m4 R( W# \$ ~1 p9 u$ Vwww.tvboxnow.com3 }# g- c8 t/ s* l1 v1 e& c0 Q! @$ U% L% g
(5)
8 ~( t) K8 D. ^% ]www.tvboxnow.com建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。
; Y+ Z0 g' ^& Q! r# b# yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,
9 P: ~/ F) t2 w2 b公仔箱論壇正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: {8 s9 L8 G4 r' N
4 d2 D5 o% }; ^' w) ]2 U+ a0 swww.tvboxnow.com
9 J& l# d+ L' d6 O9 I  d, f
3 K& k5 P& r7 _! {tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇; u5 v, V, p/ j
3 l6 }7 c3 |. O( k1 G; U0 ~公仔箱論壇8 o( ?& h5 k! A

5 _# s' j. f) Y  @/ STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 5 r  K0 w4 @- D# t+ U; L

# s$ {1 A8 o: ]& s+ @3 N( D4 Kwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
+ }9 {5 D# m; n, }* ~% a
tvb now,tvbnow,bttvb: k/ K9 C4 E  s' u# ~) C( ?1 V
好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館同時坐擁十億唔去查? 了解呢個威脅後,高寧背後只係呢幾個人,殺手,人地請得歡喜哥你都可以請,用兩億請30個殺手同埋查宋生咩料,為期兩年應該乜都夠啦係嘛? 剷除成脅先金盤洗手,歡喜咁多錢又霸住張地契做乜嘢? 爆seed搶咗你張地契後交比人咪無事囉,最後咁死法賺果十億點先?& R0 p, f& Y- x( Z

2 X% G6 W2 Y, K* B  G% O一直以一個老謀深算,料敵如神,崇金一戰時仲身手不凡,咁ge角色最後坐晌張椅上等死?
作者: leekwoklam    時間: 2014-10-2 03:00 PM

www.tvboxnow.com1 E/ s( Z; }0 d. J
tvb now,tvbnow,bttvb" @1 W7 c  t; K4 v
好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館 ...www.tvboxnow.com+ H5 p5 b' H* c& Y' H, C2 A+ P5 Y
金田Sam 發表於 2014-10-1 12:13 PM
公仔箱論壇7 G0 p* d; H# V6 M9 d& u5 N
所以,我咪話啲編劇浪費咗歡喜條線囉,諗住佢「香」得合理同轟烈啲架嘛..........
作者: nickyue    時間: 2014-10-8 02:47 PM

十分期待续集再出

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0