標題: [翻唱] 劉美君 《最後一夜》 [打印本頁]

作者: Evelyn.    時間: 2015-6-8 12:11 PM     標題: 劉美君 《最後一夜》

本帖最後由 pinaroo 於 2015-6-9 03:30 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb& j$ i, Z3 c9 e& A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( s. Z3 q6 I; V( B3 M- V
劉美君《最後一夜》TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* N1 c5 ?' ?2 e
www.tvboxnow.com9 r1 m/ S! j, A+ V
www.tvboxnow.com: Q6 F9 n! }' g/ e

a' w8 F. A6 B- i公仔箱論壇大家好!  很久沒有放歌。我也來翻唱劉美君小姐的《最後一夜》, 今次自己錄歌做埋個片。哈哈,希望我上歌個格式o岩啦,因為我經常出錯擺烏籠 。這歌,多謝您們收聽,謝謝版主 ,謝謝眾歌友, 謝謝大家!
' N! E3 N6 k( [' U6 p1 a6 c. l3 ^- m* E/ g/ x
www.tvboxnow.com9 S" p& k) S" U7 _) f4 N$ s
[youtube]FqZiFbxlHn4[/youtube]
2 {) k' U; k4 O( @) Z* |; |5 |' N- r
https://youtu.be/FqZiFbxlHn4www.tvboxnow.com7 B; i+ U7 C2 o2 W2 N

3 S$ G& K9 ~8 u- r  K
+ V5 S) e% |4 y# f. Q7 m/ Zwww.tvboxnow.com《最後一夜》
& D, p5 `- I% H2 K% o6 T, l3 ?公仔箱論壇作詞:林振強
9 Y: y) z: c0 A& |公仔箱論壇作曲:T. Hendrik / K. Van Harren /M. Applegate
: O: E: S) [  q4 q* [. vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。編曲:亞里安

$ Q' z/ X4 G3 S% k% |+ j公仔箱論壇
9 a; d+ Y! h- m2 k7 }2 S公仔箱論壇放低 願你把身體放低www.tvboxnow.com* b, f) ]# C" e$ t
縱使 沒法把心窩放低
tvb now,tvbnow,bttvb% i# ~9 u; ]6 J! j8 x
再伴我一晚 讓記憶添一分美麗TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 P, m: g8 ?6 `: E
最後這一晚 就快消逝
tvb now,tvbnow,bttvb( D. E# ?7 l# ?1 b8 L+ R

. c$ Q2 _- n, J, |  |www.tvboxnow.com*以後未來是個謎
9 D+ Z' b5 l  ?. G; Y$ a+ X0 i不必牽強說盟誓
# e, M, H- P/ |& t! K+ T% Ktvb now,tvbnow,bttvb難料哪夜再一齊
/ J1 b) u& j8 Z) ^% W  ]+ F, O公仔箱論壇Let me touch you one more night
www.tvboxnow.com) ^9 Z( K' b3 l# y: D

. t, O" J( z+ Z公仔箱論壇以後未來像個謎
! a. f1 w( M1 J6 C只知愛你(愛你)愛難逝
' P- a7 @8 B9 E4 _6 W3 q2 K3 i) Ytvb now,tvbnow,bttvb無論有沒有將來
) v/ O0 D- n: yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Let me hold you one more night
tvb now,tvbnow,bttvb$ U5 O+ {  \1 T9 L& B4 i$ R

8 O& l  [; `2 G3 bwww.tvboxnow.com徹底 讓愛火燒得徹底
$ `3 A& V, H+ }; P) F" P9 l. ttvb now,tvbnow,bttvb縱使 沒法可相戀到底4 [  C1 E( v0 G6 ?% X6 l
你是我所愛 就算交低一堆嘆喟tvb now,tvbnow,bttvb1 J3 H6 D' x2 x; ~8 _: \: q  @
你是我一切 就算消逝
3 w* N) ?# D3 ]8 \6 J, Y/ r( |
  W" T' F' T2 B1 Z( a
公仔箱論壇, L$ P+ L! B1 Z1 J9 g0 m- u. ]0 M
重唱 *,*: F$ |  k. {. C* b$ p

作者: pinaroo    時間: 2015-6-8 04:23 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2015-6-9 03:27 AM 編輯 www.tvboxnow.com1 \8 F: [' j' X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 f7 q" p- ~) q/ }+ A8 F

唱得好好.一陣先講.

d7 t% [9 H. j& }) i/ \

希望我上歌個格式o岩啦

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 [: w4 b; V, U  V/ q1 e

格式係有小小錯.

www.tvboxnow.com0 C, }# D% @: Z- V8 S

唔洗寫  [翻唱] 劉美君 《最後一夜》

: K3 s( @0 b7 V

同 Youtube 插入係咁 FqZiFbxlHn4

' u: j# ?& B/ y+ W5 N; a% l0 D, R, g

因為我經常出錯擺烏籠

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" |/ p& s& v, R7 ^

唔緊要,反而可愛.

8 q# f1 h' [7 n) k公仔箱論壇

我只係 想妳唱大聲小小,俾多啲力.

( y& P7 v/ S3 _+ y8 a' }

其他 非常好.

公仔箱論壇  g9 c  {+ c8 q+ p

順暢,groove 好,Ad Lib 加得好好.

) Y# _2 c7 [$ M3 N! k4 W- E& Mwww.tvboxnow.com

成首歌唱得,有感情.

7 x+ c1 O, ?9 h: g3 `% R! W8 s- f

係 加多 小小 起伏 就 非常完美.

E1 c( ^! J  d

但小心過火,因為現在巳 非常好.

www.tvboxnow.com! Y# V& j9 @1 F4 h: _7 D3 P  @5 n

妳先去開個活動帖.再有新歌就加上去.

tvb now,tvbnow,bttvb  ~3 b% c. _" P4 {& N4 R

[音樂唱作區] 第一屆 個人演唱會 活動

: ^3 d" N. F$ r/ i. X& d公仔箱論壇

多謝妳的分享.

www.tvboxnow.com& Y. x$ g& l7 r" J+ g; a/ {

請支持本論壇.

tvb now,tvbnow,bttvb! V4 ~% [( R% P7 Q

努力呀.支持妳.

作者: Evelyn.    時間: 2015-6-9 10:10 AM

P版主:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 X4 i2 l# K0 Y% z/ u' u

( G- R' U) c! @" i您好! 首先,我好多謝您黎聽我唱歌,仲給我好多寶貴意見仲加埋您既鼓勵! 感謝啊!我會繼續努力,希望可以再唱好d就好喇!
4 V" a! V9 D2 Z! [7 Q: s
2 C  S9 K8 [5 F9 m3 J0 N0 Ptvb now,tvbnow,bttvb至於上歌個格式,發帖前, 我好認真睇過個格式, 仲靜靜雞望吓 kilykilyk 點做。出帖,第一行出3個格仔,我都諗左10分鍾要輸入d什麼 ,好似跟以前貼歌唔同既。哈哈,結果都係錯。 今次要煩麻P版主幫手,真係唔好意思!謝謝!: H" k' l: L6 D+ P* S: f0 s

# Y0 O4 Z  }8 z+ j1 Iwww.tvboxnow.com仲有,我想再係度多謝大家! 請您們多多指教!音樂常在!
' A0 p# D! s( W, M& B8 w9 r( R' Q, X9 `( v3 ^3 i9 w, L
Evelyn
作者: ~劍全~    時間: 2015-6-9 01:47 PM

Evelyn 唱得好有感情又輕快,聽得好舒服.! o" e/ ?4 ?9 Z9 X6 `

* F7 T  M4 u  U* x公仔箱論壇期待妳下個自唱作品!!
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-9 09:20 PM

劍全版主:公仔箱論壇* u% Z! D4 _* `# L
www.tvboxnow.com* G; c4 V7 K6 F' `1 F
您好! 我好開心您也來聽歌與留言,同樣,我感恩有您既支持鼓勵呀!   唱歌,我仍在努力中,更希望下次上歌會有進步,不過我真係要好好練習,因為好多時都覺得唱得不夠好 公仔箱論壇+ ^/ t8 N5 n% f/ y# f
: d. y( c: T( x! n
Evelyn
作者: kilykilyk    時間: 2015-6-9 11:14 PM

Evelyn終於出歌仔唱得真夠feel,帶點sexy感覺,唱得好好聽,繼續唱好歌,頂力支持!!
作者: cyrus0613    時間: 2015-6-10 07:41 PM

多謝樓主, 聲音很甜, 希望閣下可以多點做歌, 我會等的.
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-10 10:25 PM

kilykilyk:
& j. t) B* c3 b4 Q' x4 ?www.tvboxnow.com9 {! m. |. L9 x$ ]1 \7 y, U' T
您好! 我特別多謝您對我既關愛!這裡太多好歌既朋友,而您係其中一位我好欣賞 ,好鍾意聽您既歌聲 仲要每次都係靚歌分享!今次,我好感動您來留言支持我呀!在此, 再向 kilykilyk 您說聲:「謝謝!」
4 g1 k$ b  Y3 {9 q* B: o, m" I, y' i( ]Evelyn
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-10 10:32 PM

cyrus0613:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" E0 G1 q3 ?1 v$ k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* N3 l" ]. f3 ^- a* |
您好! 很高興在這裡認識您啊!謝謝您的讚言,太過獎了! 感謝您給我的正能量!我也希望下次出歌再有您既支持。同樣,我會等的! 謝謝您!
5 y3 v- M) G7 [$ dEvelyn
作者: patsypatpat    時間: 2015-6-15 08:00 PM

未聽過哩首歌... Evelyn的確唱得好sexy... haa haaaaa 得好sexy!
; k& v: x. \, R2 P/ _% F/ csupport Evelyn!
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-15 09:21 PM

本帖最後由 Evelyn. 於 2015-6-15 09:25 PM 編輯 www.tvboxnow.com: }- |1 j: O. `) U4 o- X( M

$ D! N' ^  ], d+ O9 U5 z/ _& ipatsypatpat:公仔箱論壇: p) K# j5 o8 H3 T+ f* i
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 N+ B  p, k, A& T  }
您好呀! 很感謝您支持同給我鼓勵,好感動呀! 我是這裡新丁,唔敢四圍走四圍留言。我已聽您演繹的《等了又等》,非常動聽,演唱跟原曲一樣!patsypatpat 您好厲害哇! 請您日後多多指教!至於我唱歌,真係好麻麻,自己聽番又唔覺 sexy。其實,分享歌曲,我好驚冇人聽兼零回應,因為我怕好冷冰冰既地方,這是我的心底話。今次,有您同大家既鼓勵,我會十分珍惜和感激! 再謝謝啊!
; _" k+ A. t& I/ I; a公仔箱論壇Evelyn
作者: 忘鳥    時間: 2015-7-1 04:03 PM

這"一夜"是一種難忘的感受,在這一夜能聽到如此"一夜"的好歌,能揮走不少煩惱。
作者: Evelyn.    時間: 2015-7-2 04:35 PM

忘鳥:
2 R* M1 |! k& t+ B公仔箱論壇謝謝您來訪!很開心有您和其他歌友的鼓勵支持,大家日後要多d互動 ,有分享就會好開心!祝您快樂!
4 r5 i" U, r0 v+ ]# _. qEvelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0