標題: 爆笑分手信 [打印本頁]

作者: nini0224    時間: 2006-11-12 09:42 PM     標題: 爆笑分手信

Dear XXX
5 u7 b# S% q% H$ m# a# C8 j6 A# O3 dwww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb: p# s% m, V& [; z" [, m# c
想向你辭去情人的職務, 任職一年多來,在崗位上我努力學習,克盡職守,對你噓寒問暖,小心翼翼,揣測你的需要,滿足你各方面需求。在感情提供你慰藉,讓你有被愛的感覺;在行動上,等待、接送、陪伴、更只是基本工作。雖不經手財務,卻要負起所有買單重責;三不五時還要送禮討你歡心。
! e5 G0 @! B! ywww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb. m: p. H4 o& |8 `$ _
一個稱職的情人要溫柔體貼,還要心胸寬闊。 聽你提及對別的男人的大方及讚賞,不可以醋勁大發。剛任職之時不知如何拿捏,犯了幾次錯誤竟敢與你鬧情緒,幾度你想把我開除,後來在我保證不再犯的前提下,你勉強再給我觀察期。
* W; {8 c6 l1 a6 s2 q4 T) bwww.tvboxnow.com
$ {+ H; ^: g& \  b& {( owww.tvboxnow.com這些時日以來,幾經思索,感謝你給我這次機會。 但我確實不適任此職位向你申請調回朋友部門。看你對那部門同仁有說有笑,三不五時還會請他們小聚一番,有點羨慕他們:
* c. h9 ?. ]: l3 X$ U+ j( ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. \! {: g) |/ X) M- l! {公仔箱論壇上班時間彈性,不用隨 call隨到,不用接送,不用買單,不用送禮,不用面對你冷漠一面,可看到你陽光似的笑容,聽到你幽默言談。
2 |7 C4 f; z+ }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 r1 f8 a6 I: {: s
而我雖佔了情人的缺,除了責任加重卻沒任何特殊待遇;沒有甜言蜜語,沒有多一點關心,沒有禮物,沒有... 決定辭去這職務,至於你是否願讓我調部門,一切尊重你的裁決.....
+ m0 B0 ^. y* C5 c6 T  C' Mtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! B. r+ j  Z& w# F% V% a9 N
一個盡心盡力的員工 敬上
/ {1 |1 Y, N& F! c0 W. |& B
7 K4 |. F0 s' `2 T+ {  i- Ptvb now,tvbnow,bttvb" P$ N% a' f4 M# e3 w

! L. \6 l7 y; q7 Q- Nwww.tvboxnow.com女生的回覆公仔箱論壇- a4 y. B: x2 h4 B! \6 g

2 f" i' e* P. n9 JDear XXX
% p" J7 }" _! E' T, J5 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇' X8 _* e- z% B
關於您轉調部門的提議,經過董事家長會開會討論,以下決議事項向您說明: 因您當初面試時的職務為情人,標準與要求一開始就跟朋友不同,雖然試用期間你的表現不好差點被開除, 但念在你苦苦哀求且信誓旦旦的說明你可以改進與昇任,才予以留任。tvb now,tvbnow,bttvb* B" g% O3 Q" ]7 A. Z4 L% q, h
- O8 [- Z( N1 C% h4 J& R
情人屬於正職工作,與兼職的朋友部門不同,當然責任與工作相對也比較多,但是薪資及福利保證優於朋友部門,情人有按摩、親親、抱抱、陪睡、陪同參予家庭聚會與煮宵夜的紅利與福利,還有很好的升遷管道,可以升為老公、爸爸、阿公 ...等,這些絕對都是朋友部門所沒有的。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- D' p' ?% L- |2 L

( `& o) t+ Z( @* a# O0 G最後,因目前朋友部門沒有職缺,情人又是重要職務,因此在未尋獲新人或職務代理人並完成交接前, 先將您轉調到備胎部門,這個部門的人員不需要每天面對老闆,應該可以暫時讓您的責任跟壓力不那麼大。www.tvboxnow.com% q  |9 [/ u  h9 K- u

8 K- X2 D$ F1 D4 Hwww.tvboxnow.com等情人職務有人可以交接時,可再將您轉調到地下情人部門,當然若屆時朋友部門有缺也可轉調到朋友部門,或是您要離職也可以,當然自動離職是沒有遣散費的。% M, t2 w) n' b! d
公仔箱論壇# c: B  {  o6 ~: v/ R
謝謝您一年多來的努力...tvb now,tvbnow,bttvb) _% r. V; k/ R6 ?

n4 h+ H* U" a4 h董事會成員代表 敬上 __._,_.___
作者: nini0224    時間: 2006-11-12 09:47 PM     標題: 珍惜眼前人(真人真事)

曾經有一份至真既愛情放係我面前我唔識得去珍惜,到無左先至黎後悔..塵世間最痛苦莫過於此....呢d說話...成日都經常聽到...覺得似無聊嘰說話....估唔到..係我身上發生..www.tvboxnow.com) l$ L& @, U9 h  m; j
05年8月...呢個時間..係我呢生人永遠都唔會忘記..最辛苦嘰時間....呢一晚我同時間失去左我最愛嘰人..同埋擁有最痛苦嘰回憶...連最後一句我愛妳.我都講唔到...永遠都無可能再同佢講啦...公仔箱論壇" h  i& ^/ j7 M% M
就係因為我嘰脾氣,,我嘰硬頸..工作...引證我地四年感情嘰劃上一個句號.....
+ d9 d9 p2 @$ R' Y& {  {o係我地分手三個月後...一日收到電話嘰時候...我係無法接受到佢朋友同我講..佢已經離開左...." _) G0 D: T& M% i) X2 g
佢係一次做心榴手術入邊..因為失血過多..輸唔到血比佢....正正係下午四點...離開左我...我當時返咁工...我成個人唔識諗野..只係識得哭..周圍打電話..由我o係荃灣去屯門醫院的士途中.我好想快d到..不停叫司機快d...成個人失晒理性..同自己講唔係事實..好想係佢d朋友呃我....但係..當我去到醫院時候..已經見到佢嘰朋人,,屋企人...全部叫咁佢個名..唔好走..事實..呢一個係事實..離開左..係真真正正離開左.我唔理醫院入邊有幾多人望住我..我係成個人傻左.大叫..因為我..接受唔到...我連佢最後一臉都見唔到..最後一句說話都講唔到....我係到問重複自己點解...點解分手嘰時候唔追返佢...自己係到逃避...唔諒解佢嘰要求..我好想可以返轉頭..好想重新尼講.但係無可能啦..死左啦..咩都無啦...最令我心痛嘰係...原來..原來佢仲未放低過我...佢分手其實想我改..想我重新接受大家...等我開口復合..但係..我無做到..我無挽留...最可恥我都係一直唔捨得...因為當時可能覺得佢決定分手係佢已經唔愛我啦..最後我無搵佢..分手之後..起初真係好辛苦,,好孤獨..發覺好似生活入面無左其中一樣野咁..周圍去..去返佢同我去過嘰地方...好想係果D地方撞到佢...見到佢一臉...等...都係見唔到佢..係佢屋企附近坐左幾個鐘...最後..都係自己一個..好辛苦..好無奈..呢段時間,,我不斷搵好多野去自己嘰生活時間入面,,一早返工...返工到收工..係公司迫自己做野,,唔想有多餘時間去諗野..返工..放工..搵野讀..,,唔比自己停落尼,想改造自己..用過新形象搵返佢...有好多次真係想打比佢..但係怕佢仲未原諒我...去佢工作嘰地方睇佢..但係我無勇氣..怯..佢試過打尼...我話扮唔得閒..一次..兩次..三次..最後佢無再打尼啦..我發覺自己好無用....我覺得自己好自私...有一個人可以客忍自己咁耐,,就自己咁耐,,都唔好好去珍惜.....最後連我仲愛佢嘰說話都講唔到....白白睇住最深發嘰人離開..放低左未完嘰愛.........................
6 b6 S- S( `6 `0 Bwww.tvboxnow.comKI KI:
" n! `% C/ d0 r4 O: t: ?/ R公仔箱論壇妳成日話要我親手寫信比妳..對唔住丫.我做唔到..呢封可能係我第一封嘰信..係呢7個月...我可以話未忘記過妳...係呢段時間....失去左妳..我今次追唔到妳啦..唔似之前咁樣..妳嬲我..妳同我鬧交..妳走左去...我點都搵得返妳..但係今次..妳離開左啦...去到另一個地方..我搵唔到妳啦..我連最後嘰說話都唔可以同妳講..我已經改變左..我已經同屋企人關係好左..我無再成日食止痛藥啦..我有病已經第一時間去睇醫生.我去左讀書啦....點解點解..妳唔等埋我丫..做咩要離開我丫...妳今次走得太快啦....妳屋企人..朋友...同埋我..完全未可以接受到...對唔住呢句說話..妳聽到嗎??..如果真係有今生來世...我希望真係可以重遇妳..還返晒我欠妳嘰野.比到一個無須付出嘰幸福..愛!!!!.我同妳嘰回憶..永遠永遠我都唔會忘記..直接到我離開果一日....
2 K5 a2 a/ n. h( Y$ I) y, N! d# j+ Vtvb now,tvbnow,bttvb分分鍾需要你..呢隻歌..我永遠都知道係我地嘰主題曲..我仲記得剛剛開始..後到分手果日大家喊住咁唱..
3 o6 o5 {, a4 ^; v9 V' Otvb now,tvbnow,bttvb願我會查火箭 帶你到天空去
+ _8 j2 g5 N$ Ptvb now,tvbnow,bttvb在太空中兩人住TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! L# G# h" W4 E+ @& {$ |3 w# u
活到一千歲 都一般心醉
2 c  {2 z- i# @0 Z有你在身邊多樂趣公仔箱論壇9 O7 G* |2 F5 L2 K3 k
共你雙雙對 好得戚好得意
3 [9 Q+ L- U* p" b6 @+ Z6 S( otvb now,tvbnow,bttvb地LUM天崩當閒事5 y3 I4 K& z* o$ }/ d. |
就算翻風雨 只需睇到你( A8 Z* G  [! S5 g
似見陽光千萬里
8 Y: o. T" Z: W7 l' e' Ctvb now,tvbnow,bttvb
: z) [& {- E" g& x5 e. j1 P有了你開心o的 也都稱心滿意
' G" D' r, _3 X咸魚白菜也好好味6 V3 t& \' n! |. D" U/ l
我與你永共鈙 分分鐘需要你www.tvboxnow.com& K* c5 }* _! R& ?! e
你似是陽光空氣TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 p+ X4 l& m+ k0 L7 b! q' h( \) p

5 O. v7 i* V4 ]9 j( S; k2 r扮靚o的皆因你 癲癲o地皆因你tvb now,tvbnow,bttvb* ?" @; v. X, w  R; t9 g
為你甘心作傻事公仔箱論壇- K% o( Y5 R7 `/ V' O1 z( s# }* L1 z5 O
扮o下猩猩叫 睇到也都笑
6 v5 L2 n: C9 C' Vwww.tvboxnow.com有你在身邊多樂趣tvb now,tvbnow,bttvb4 V- M! _! K* b3 C1 [; l( N; t0 k
若有朝失o左你 花開都不美
. I  s' a  \4 k$ e- U1 atvb now,tvbnow,bttvb願到荒島去長住tvb now,tvbnow,bttvb4 r+ w+ O" E* w2 l3 G
做個假的你 天天都相對TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ^7 _7 {: e; W, t3 E" L( y% O
對木頭公仔做戲
" D* {% ~/ d. {/ i! `再見啦 永永遠遠愛妳 from lok
作者: sunrisespeed    時間: 2006-11-12 10:03 PM

二樓的應該是深情的信吧....
9 o' L3 l, {# K& Ptvb now,tvbnow,bttvb
5 f# P# M8 b$ J# S  f一樓的兩封確實很搞,
% t. U$ Q! b  z  Y) h( x$ T謝謝樓主分享
作者: hosm303    時間: 2006-11-13 02:16 AM

給二樓的某某...............不知從那裡轉發又轉發的那位人兄www.tvboxnow.com8 P9 G7 p  n/ P/ v

% b# B* k2 g, Q4 X/ i請原諒我的直接,我沒有惡意,如有冒犯,請見諒
& f$ e" O5 f  y7 T
4 [3 ^! X; ~9 v& Htvb now,tvbnow,bttvb死,有時未嘗不是一種解脫
, D# V3 p$ P8 {. y% B7 \公仔箱論壇
  U# U* k, {, E7 E# B+ c. r7 b% Hwww.tvboxnow.com她死了,徹底永遠地消失在世上,未嘗不是一件好事,可能你會覺得,她還活在妳的心中是一種折磨tvb now,tvbnow,bttvb) B6 @" Y% N6 B+ |0 n, ?, f4 y+ _

: ]3 M6 l* ~: ~www.tvboxnow.com我能明白你的感受,因為我也有過類似的經歷。我希望,她死掉會更好
+ j8 _6 Y. u% @( f) z# d公仔箱論壇
, }9 D$ G( o+ N+ J0 v2 Z; b, q$ [tvb now,tvbnow,bttvb不同的是,她仍然在世上,還跟她的新歡在大學裡天天過得很高興,這是最折磨我的地方
8 d# }) J1 ?2 V4 `0 J0 t% |www.tvboxnow.com
  d6 j" F) s! p, I或許其他人會覺得我很幼稚,但是,針不扎到肉不知痛。所以,我能「想像」你有多痛,但我永遠不知道實際上你有多痛,就像不會有人知道,跟她分開後一年多,我仍然在為她掉淚。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 I% I! M/ }+ G: ]

^% H: U5 z2 F% A/ b" U) x; utvb now,tvbnow,bttvb你的傷痛,天知地知,你知。我的傷痛,天知地知,我知。畢竟,已經曾經蒼海了。www.tvboxnow.com2 r6 r* l! z) z: t" K; T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 o& e) T+ S" p; ~" N1 ?
我們的共通點,可能就是對現狀的「無能為力」吧!tvb now,tvbnow,bttvb) V" J+ b- u- Y0 {) t  Z

# D: a: y+ i3 v6 L% |7 N7 Dwww.tvboxnow.com你應該慶幸,你有個不錯的女朋友,至少到最後,她的心還是屬於你。tvb now,tvbnow,bttvb2 N; u6 f) y' V8 ?+ T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 |3 c3 |; U- h& C* @
作者: Rickyslc    時間: 2006-11-13 01:14 PM

top 1 de very nice!!!!! i very like that special that the girl reply de "但是薪資及福利保證優於朋友部門,情人有按摩、親親、抱抱、陪睡、陪同參予家庭聚會與煮宵夜的紅利與福利,還有很好的升遷管道,可以升為老公、爸爸、阿公 ...等,這些絕對都是朋友部門所沒有的。 " that is so true. :-*  :-*  :-"
作者: ~R    時間: 2006-11-13 07:42 PM

經過董事家長會開會討論 =..=TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! i0 c& t& r2 c' _
哈哈哈...好白痴
作者: shuishenwjs    時間: 2006-11-14 09:42 AM

绝对
作者: 121892    時間: 2006-11-14 05:39 PM

白痴
作者: silvy0123    時間: 2007-2-9 08:12 AM

the first one is very funny
作者: Carmen8244    時間: 2007-2-27 02:45 PM

The first one is very funny.
. E: L$ c. B. z6 \公仔箱論壇The second one is very sad....That is very bad..www.tvboxnow.com, @  v! x' A3 J: O; R
But she's gone far away. I think you should be strong and live happy ever after.) o/ c! p# E  w3 q2 Z
She will know and be happy too.
作者: hanchi3311    時間: 2007-2-27 02:53 PM

真系几搞喔
作者: xianggang007    時間: 2007-3-1 09:25 PM

支持
作者: khoko    時間: 2007-3-4 07:07 PM

我諗第二果個係轉貼﹐放錯地方吧﹗﹗
作者: DVD    時間: 2007-3-5 01:48 PM

作者: fatgal5    時間: 2007-3-5 05:00 PM

好鬼攪笑呀! :))
9 K# `' g1 v5 t! v6 F; H4 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝你的分享
作者: porkchop111    時間: 2007-3-6 09:35 AM

超好笑.哈哈
作者: keigo416    時間: 2007-3-6 09:48 AM

>:D< so fun.
作者: edmund333    時間: 2007-3-6 01:36 PM

支持
作者: e_kwock    時間: 2007-3-6 02:08 PM

好笑吗?楼主
作者: 老頑童abc    時間: 2007-3-6 09:53 PM

支持
作者: meowmeow520    時間: 2007-3-7 12:04 PM

好好笑
作者: lil_yuky    時間: 2007-3-8 01:00 AM

cool!
作者: cantay2475    時間: 2007-3-8 05:25 AM

thx

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0