標題: [翻唱] 陳百强《偏偏喜歡你》cover by Evelyn [打印本頁]

作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 03:55 PM     標題: 陳百强《偏偏喜歡你》cover by Evelyn

本帖最後由 pinaroo 於 2016-4-24 05:40 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb$ ^1 a. `4 t2 _0 A; X7 _
tvb now,tvbnow,bttvb: ?8 `$ g) Q" a1 a. `7 _
         https://app.box.com/s/askvjpnpkg1w25f2887pnrhcroe78uri
作者: pinaroo    時間: 2016-4-24 04:52 PM

靚女 妳發帖 格式 層出不窮。tvb now,tvbnow,bttvb) f# C9 S# K( P8 K
連 P 版主 所創格式 都俾 妳改埋。tvb now,tvbnow,bttvb1 O! L4 R7 `1 M" h9 \
但又 樣樣 齊。
- {) r/ N! K5 P1 i/ f/ K. a唱得 唔錯。
* p+ v1 A1 ^0 f: g1 J) |兩首厭小,就狂唱啦。
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 07:02 PM

' O5 v* e% U" `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ V- b4 v4 O4 W! |0 Q0 A" |; w
tvb now,tvbnow,bttvb9 e' L7 G! `2 p/ f* z% `8 ^

4 C# r5 Q6 R  b0 }% M

3 L3 M, A2 ~; W: k# j* V公仔箱論壇P版主:www.tvboxnow.com& A& C! z! b- Y/ U, }) y7 v* Q

4 ^+ f7 \2 t  X" {1 H9 P8 ^' ~www.tvboxnow.com
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Y3 ^2 X5 ~1 X* ~. X
哈哈!我唔放大d您部手機點睇?我發貼個格式做齊晒!冇得罰我!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! N) U- ~6 d" M
tvb now,tvbnow,bttvb9 G& U& T! W4 K0 H% U7 F4 ?
謝謝您留言鼓勵!知您出字唔易,所以再講聲『謝謝』!謝謝P版主!《偏偏喜歡你》唱得麻麻,希望唔好介意!Danny 既歌,我最想唱係呢首,因為我好喜歡個歌名,簡單又直接地講出個感覺 後o黎睇番資料,鄭國江老師提及《偏偏喜歡你》寫既係個『痴』字,講一個男仔失戀,原來係鄭老師學生一個真實故事。公仔箱論壇* N  _$ t; @* N4 ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 L, J" p6 y( X+ U/ V* n6 s& [

' {: ]7 ^$ B' I0 c7 H5 ttvb now,tvbnow,bttvbP版主,您快快完全康復喇!唔知點解,每次我諗起您『食物好好』4個字我就會笑出黎好番就快d出o黎!
2 ~  A' M* [2 [& o8 V0 O公仔箱論壇
& x9 _' E( s1 P- c; [/ M
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' a1 ~! x$ |" l% l* l7 G3 X7 }2 t
Evelyn
作者: pinaroo    時間: 2016-4-24 07:20 PM

6 \+ b& W3 j4 N" V/ O% R" r. F: H公仔箱論壇
5 B: Z- \$ v7 o! i/ ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實 後來 發覺 有小小错。
9 ?7 r/ a$ T  H# Utvb now,tvbnow,bttvb標題 要寫 歌手名 歌名。
6 G' M; w# z( X+ ]6 a* L( bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。手機 留言 係有點  辛苦。
+ M9 p( B2 Z/ a. Z' [- gtvb now,tvbnow,bttvb所以 無辩法,要選擇 性 留言。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ]& e. J! U0 h* f  M$ B# g! u
唔係 差。妳係 自彈,降咗個 Key.
5 ^7 r3 Y& }: L2 D- T; R但有個人 風格。
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 08:17 PM

# _& \6 q3 V# p; X. e! f5 h8 E/ itvb now,tvbnow,bttvb
6 k2 e9 \+ s; B8 P9 I
& d% M0 P) S6 g+ k+ v9 m' \4 c. pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 t2 L1 ]' J$ m* o- i) O6 g" x$ X# d2 K+ m, W. o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* T& r6 w! q( {' U' A
P版主:
# C6 V* A- S& j* O, q* k% Q公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& I. P: ^4 T* h  x8 m

2 K# v7 \* c* P& s# O6 [" b+ {  S8 L, x

' a3 e$ H; R& h  W5 T再謝謝留言!P版主真的康復,咁都搵到出錯,果然厲害!標題填格仔我已經好小心,諗左好耐都錯 ......  Sorry!Sorry! 麻煩P版主更正。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& l3 h3 K& C. {& W
9 k; l7 V2 q$ Q- A- e# M4 N! k4 a; x
" x6 f& ]5 p  v8 f$ G5 f# ?4 ?; o
www.tvboxnow.com4 h- L0 e( \% A& D
音樂部分唔係我彈,係網上download咋。
# ^1 i/ g( D# |www.tvboxnow.com, A1 |% W8 {4 Q1 ^6 J( c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 G' E, Z( v; S; ~- j, k- j

4 w6 J! o7 N" F6 Y* P公仔箱論壇P版主好勤力,機不離手,記得要多多休息!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 A) u4 h1 }0 t: q3 w2 k
  f0 G7 \' t- j, J  Q  l

, e9 `+ m1 {7 F! b) n8 R, Mtvb now,tvbnow,bttvb

' p8 }: R% j. J2 O; O- `) fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Evelyn
作者: ~劍全~    時間: 2016-4-24 09:13 PM

Evelyn. 唱得好柔和,聽得好舒服又投入.www.tvboxnow.com) S) H& y; m  u5 x0 s
tvb now,tvbnow,bttvb4 `5 t, ^+ a3 }& I0 t8 I/ V! b
請繼續努力,有妳留言同發帖,會令自唱區更加精彩.& \9 ^$ l9 o; k# P+ g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( l! M4 T6 I. O
期待妳下個自唱作品!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-24 10:26 PM

www.tvboxnow.com# I0 O. Z2 x2 b7 \

# a) r- ]5 H" |/ G4 ywww.tvboxnow.com劍全版主:1 E+ L7 ~; K$ }

- a/ ~1 S3 p% h8 Z1 S+ ~4 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb2 v6 p1 ~* H6 v3 \8 Y5 r( H% B
您好!謝謝劍全版主聽歌支持!我加入貴網自唱區1年加2個月。哈哈,我留言多過唱歌,見諒見諒!錄歌要關係密室,其實我唔係好鍾意。我的老師教我自製錄音棚,就係去IKEA2個衣櫃再加隔音綿,我最後都冇做,都係關係房間加塊reflection filter就咁錄歌。
7 [* E. p9 z  A' Btvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" S" o* F1 q5 l& r  u( U$ f

7 _/ f0 J: o7 @: _6 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com' N  _5 j7 Y# ?3 e1 r5 D; ^; q# }
劍全版主我要多謝您!您係最熱心照顧每一位歌友,辛苦晒!我加入自唱區好開心呀!聽大家唱歌好專業,好享受!精彩真係來自每一位歌友們。而我唱歌真係麻麻,聽我歌係給我大大鼓勵喇。謝謝貴網給我一個分享的機會!我較喜歡互動,鐘意新奇既事物,哈哈,我好少會悶,反而係覺得時間太少。
/ a3 V& s; B$ I8 ~9 R
' N8 t8 N, n8 v  s! @公仔箱論壇
  o# b3 j+ {1 X( P) K1 C  QEvelyn
作者: beepbeep113    時間: 2016-4-24 10:28 PM

Very Jazzy.  Good Ah!  Thanks for sharing
作者: kilykilyk    時間: 2016-4-24 11:52 PM

http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91697        http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91698  https://app.box.com/s/askvjpnpkg1w25f2887pnrhcroe78uri公仔箱論壇+ x) F" `' q: H' M& {
Evelyn. 發表於 2016-4-24 03:55 PM
公仔箱論壇- M, A+ Y# [, s! t: D, W0 y

1 g. b% J, L! B8 D  v# D7 c公仔箱論壇一直很喜歡這歌,好開心能夠聽到Evelyn,這個版本好正...www.tvboxnow.com" S. L) a; ?9 f- G: s& J/ W
好襯Evelyn靚聲同演繹,聽得好enjoy,very good cover!!支持!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-25 02:16 PM

本帖最後由 Evelyn. 於 2016-4-25 02:23 PM 編輯 4 N" ]+ }4 [0 V0 S; I: p

! A8 Y7 I* Y8 O) Q' PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 f$ p4 k) T1 `- Ztvb now,tvbnow,bttvb
" h0 ~! E* Q$ D% @$ B" gbeepbeep113:( ~) E3 b7 W4 W

" V- m; G5 \" |$ e+ H公仔箱論壇謝謝 beepbeep113 來賞歌!beepbeep113 係一位好主動又熱心既朋友,謝謝您和 Channel Band!有幸在這裡可以欣賞您們的精彩表演,演唱演奏都好pro,2位主音哥哥擁有譚校長同歌神學友既歌聲!我十分喜歡 Channel Band 近作《千載不變》,合拍之餘仲唱出友情既可貴,呢個係音樂奇妙之處,聽到我好感動!好好聽!您曾經講過,要夾歌也非易事,我明白o架。我既工作非常刻板,跟音樂同創作冇任何關連。您們有音樂理想,有自己樂隊,更有自己既空間可以做音樂製作,興趣亦可以係工作,好令人羨慕呀!
% _8 K1 C, A. d
0 f2 l1 ?3 w& M2 U1 Mwww.tvboxnow.comEvelynTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! B; d1 V/ |3 l+ c! `  b% ^

作者: Evelyn.    時間: 2016-4-25 02:50 PM

. n' j- k2 X+ P' S1 o4 I3 t& B6 swww.tvboxnow.com公仔箱論壇3 |) u+ V+ f- X" y0 F' u
kilykilyk:
  V0 @. L! ~* n( R
6 K7 B  a7 o1 K
) Y( d, h' m* r8 L8 L0 ]公仔箱論壇哈哈!偏偏喜歡你系列,一定有甜美 kilykilyk,kilykilyk 係一位非常友善的朋友!現實版 kilykilyk 都應該係一位嬌滴滴既可人兒!我仲記得我第一次發貼,都係睇您個格式學做,亦直覺您係位唱歌好叻既模範師姐!我講過多次,很喜歡及欣賞 kilykilyk 歌聲!您擁有一把甜美靚聲!這是您的歌唱天賦!獨一無二!仲有,我以為喜歡貓貓既人比較冷傲,但認識既 kilykilyk 係好熱情!好會關心朋友,這是我另一個欣賞您的優點!更謝謝您百忙之中再給我鼓勵呀!' \4 Q1 F/ Y7 G; U) ?9 @
www.tvboxnow.com3 C; [8 V/ g8 o3 J% Q" a6 k

+ P) G& M# Z4 A5 T6 c! b4 ~. w1 ZEvelyn
作者: kilykilyk    時間: 2016-4-25 11:26 PM

http://www.freeuploadsite.com/do.php?img=91698 公仔箱論壇1 v. ~/ j% R6 n1 r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 G" W% |" j; R9 E$ C
kilykilyk:
7 v" s7 E/ N4 K: T3 a
* p( P% z$ c" R! D: M" t , F8 B9 u( L- H
哈哈!偏偏喜歡你系列,一定有甜美 kilykilyk,kilykilyk 係一位非常友善的朋友!現實版 kilykilyk 都應該係一位嬌滴滴既可人兒!我仲記得我第一 ...tvb now,tvbnow,bttvb0 L( i3 G" z% B9 v3 T- O, a/ T) `
Evelyn. 發表於 2016-4-25 02:50 PM
3 \6 h' E8 S* K% A" X, |7 Y
5 v# c  ~( U% @+ S8 C3 H哈哈~同Evelyn傾下計先..其實我都幾高架!!一啲都唔嬌滴滴,同埋妳講得啱,
; @! M" B5 n* j& Q鐘意貓的人可能真係比較cool,唔小朋友話我cool架!!只係唔知點解唱歌變咗甜Evelyn你鐘意貓嗎??
  y6 p- `% P* ~- T* S0 _8 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過又好開朗,講開又講..Evelyn你歌聲咁性感,個真人係咪好性感??
7 |1 X, Z, L# ~8 {7 ptvb now,tvbnow,bttvb自唱區有Evelyn真好,熱鬧了不小,我喜歡Evelyn熱情同正能量,要繼續出好歌啊!!我會一直支持!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-4-26 03:05 PM

% H" A0 O) U9 ]% ^# E7 _6 \- I5 r公仔箱論壇
4 m7 M+ b, E$ {. Y7 a! p( i甜美 kilykilyk:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 K5 O) Q* {; }2 y* P5 u( V" e
7 I, J$ A, S& M  ]2 m

% V" J, i, z9 \& P1 v
, Q% j6 A, M4 v5 g% O* X" gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。再多謝您的回覆!網絡世界無邊無界,睇多左,又聯繫到好多好朋友。如果可以既話,我較喜歡交流,但呢樣野要花d時間同加d主動。不是我黎佐熱鬧,而係大家多了分享!我呢段時間較okay,但忙既時候,就未必可以留言喇,我估大家都一樣!我知 kilykilyk 您喜歡貓貓,所以貼好多貓貓,現實版既我係怕貓貓,我養過好多狗仔,但貓貓一隻都冇。我唱歌唔叻亦聽唔出您講既,我猜愛唱歌既較感性吧!謝謝kilykilyk!好開心由唱歌可以認識您多一d喇!
% U) z! D/ v! S4 p( b3 Z) X! A2 h公仔箱論壇公仔箱論壇- W( M$ ~# I; X- @) a  D' Z2 i

8 K, V) x1 O! d+ Awww.tvboxnow.com9 d  @, L9 e+ u8 z! S4 K1 S
Evelyn
2 d- g& K0 q2 o8 P/ x) H
作者: shirleywychan    時間: 2016-5-8 01:27 PM

/ m' K% K$ @/ @& jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) _+ G# m1 K3 S7 z8 Y$ Iwww.tvboxnow.com 非常棒的Jazzy, 歌詞好、演繹好、唱得好! 讚!!
作者: Evelyn.    時間: 2016-5-9 11:36 AM

$ \7 m5 i7 V2 q5 v9 lshirleywychan:) ^  g! e) O% T1 N7 O

, T+ y! k9 q' w1 O3 z: z5 |& V$ Fwww.tvboxnow.com

; E8 V6 M# M6 `6 P  F5 O公仔箱論壇您好!先謝謝師姐您在我歌唱帖留言及支持!感激您的每句每字呢!您主講 Audition 的錄音操作教學非常專業,資料詳盡,讀後獲益良多!令我十分佩服!我是用 Cubase 軟件錄音但仍在學習階段,日後請多多指教!謝謝您師姐!
3 [/ r( ]7 a$ N) C- \
/ ~/ P* H& z& S% Y/ W' X$ a3 x+ etvb now,tvbnow,bttvb
% \* }7 f6 ?% t4 d: {( FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Evelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0