標題: 女兒紅裡面邊個唱歌最好聽 [打印本頁]

作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-21 08:52 PM     標題: 女兒紅裡面邊個唱歌最好聽

好老實講,唔講藝員,依家好多歌手都唔係唱歌既材料,唱歌又冇技術.....我依家逐個評論
第一佘詩曼:唱歌好似湯雞咁,完全唔掂,佢果首火舞中的戀人咁低key都唱成咁,高音果D不敢想像.
第二鄧麗欣:完全唔掂,唱歌一D技術都冇,好似佢唱果首let it flow漏晒風咁,好似D老人家冇牙唱歌咁,係聽返改良左係TVB劇集愛情全保果度先好少少,不過都係好難聽.
第三吳雨霏:雖然佢唔係咁靚同埋好黑,但佢唱歌真係幾好聽,有技術,大家留意佢同Stephy合唱既偏愛就會知道,佢唱得好過Stephy好多好多,都唔明點解佢地會一齊合唱?影衰晒.
第四胡杏兒:初頭以為佢剩係識得拍戲唱歌麻麻,一聽完佢果首幸而之後覺得佢唱歌超好聽,仲好聽過當今既所謂歌手,我諗胡杏兒入唱歌界既話其他歌手真係行埋一邊,Lee首歌既旋律o岩佢,同埋Lee首歌都好高難度,一個字:好.
第五陳敏之:講真佢又唔係好特別,佢唱歌都係麻麻地,又唔叫好聽又唔叫難聽,聽聞佢跟一個師父學緊唱歌,但點解都唱成咁既?希望有代改進啦.
第六鍾嘉欣:Lee個直頭唔掂呀,唱歌分段咁,人地明明唱晒一句先至抖下氣休息下,點知佢唱(讓愛戀隨...........心細味),明明人地係成句,點知比佢搞到好似分段咁,佢估搭巴士咩?仲有一句(令我堅守也全是你),佢個死人80年代既手勢,梅艷芳返生都唔做啦,佢應該檢討下.
第七廖碧兒:佢就幾掂,因為佢又識唱歌跳舞同跆拳道,佢唱果首歌都有D難度,又可以高音又可以低音把聲又特別,都ok.
第八楊秀惠:Lee個真要好好評論下,佢講野已經唔正啦,人地個個都有solo佢又冇,係拾吳卓義果首都算啦,唱歌又唔好聽(係超難聽),仲要係中段唱(別怪她別怪她)果度既時候將個頭扯過去,嘩.......真係勁難頂呀,頂佢唔順呀,佢唱緊歌果時佢D fans不停尖叫佢,佢就以為自己有好多fans,佢真係比D fans害死啦.
第九楊千嬅:Lee個又係要評論下,如果唔係真係個個都以為佢係大明星,其實人地安排佢唱最頭同埋最尾係有原因既,9個之中論年資佢最耐,所以個個都當佢阿姐咁睇,我份人好公平既,我唔理佢出道幾耐,早知做得歌手一定要唱歌好聽,楊千嬅雖然出道耐,但係佢唱歌一D都唔好聽,不過又唔係話超難聽果隻,係冇技術o者,我聽佢唱女人唔易做主題曲一D都唔掂囉,得個勢有鬼用,行出黎唱走走跳跳得個勢唱歌又冇技術,都唔明D白痴歌迷點解可以當佢神咁拜,大把人唱歌好聽過佢啦,所以Lee個都係唔掂.

所以我覺得女兒紅裡面最好聽既
第一:胡杏兒(仲好聽過D現今既所謂垃圾歌手)
第二:廖碧兒同吳雨霏(因為兩個都差唔多咁好聽,所以都好難揀,兩個都有技術,不過唔夠胡杏兒勁)

其他果六個:(全部超難聽,仲衰過當日只係去做嘉賓既側田同方力申好多好多,希望佢地檢討下)
p.s:我覺得現今好多歌手藝員都去學唱歌,不過我覺得把聲難聽,點學都冇用,咪晒心機啦

以上只係我個人意見,本來唔想出Lee個post,但真係見到D fans瘋狂咁當佢神咁拜忍冇可忍之下想比大家討論下,希望會有個知音人同我一樣同埋希望大家比多D意見批評下(現今所謂既歌手).
作者: izzytkwwan    時間: 2006-7-22 11:49 AM

楊千嬅
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-22 04:25 PM

老實講真係頂佢唔順,楊千嬅都叫好聽真係唔知乜野先叫難聽囉?
作者: bunuhdiri    時間: 2006-7-22 04:34 PM

all of them overall is good.
作者: 出奇蛋oO    時間: 2006-7-22 04:47 PM

有過去的女人我覺得好o岩佢把聲唱
其實你呢個post一定會引起筆戰
仲有我覺得你好針對楊千嬅
好聽,難聽每個人都唔同,
老實講真係頂佢唔順,楊千嬅都叫好聽真係唔知乜野先叫難聽囉?
你呢下就真係.........:L
作者: ming_999    時間: 2006-7-22 05:00 PM

鄧麗欣
作者: 泰利26    時間: 2006-7-23 12:10 AM

我覺得吳雨霏~~~~~~
作者: echobe    時間: 2006-7-23 01:42 AM

其實你係咪講果個女兒紅演唱會呀???
作者: samanthasiew    時間: 2006-7-23 02:49 AM

胡杏兒佢唱歌超好聽.
作者: you_you    時間: 2006-7-23 02:53 AM

this first time.... so good bor...:victory:胡杏兒佢唱歌好聽
作者: cassis    時間: 2006-7-23 03:49 AM

胡杏兒... so fresh
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-23 05:45 AM

To 出奇蛋oO
係o岩佢把聲唱,不過我真係覺得佢冇技術去唱Lee首歌
我唔係想同人地鬧交,不過Lee D心底話忍左好耐
我唔係針對佢,次次見佢出席function都大搖大擺扮到成個大家姐咁,自己有料就話o者,最憎D明星冇料又扮大排
希望佢改善下佢既態度同埋唱功啦

To echobe
係呀
作者: k9999_po    時間: 2006-7-25 01:25 AM

胡杏兒 very good
作者: ibc998    時間: 2006-7-25 02:14 AM

so far so good
作者: lala:DwO:rld    時間: 2006-7-25 02:25 AM

ok la!!
Kary is the best!!
作者: wong123    時間: 2006-7-25 04:23 AM

作者: elly1012    時間: 2006-7-25 10:21 PM

吳雨霏
作者: sindycat    時間: 2006-7-26 02:50 AM

吳雨霏好聽d,但胡杏兒都唔差,比我想像中好好多,仲好過楊千樺QQ
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-27 02:45 PM

To sindycat
o岩o岩,講得好,你鍾意吳雨霏把聲,我鍾意胡杏兒把聲,但其實兩個都唱得好好,兩個都有技術去唱歌,但楊千嬅就冇囉,得個勢.
作者: balea    時間: 2006-7-27 04:43 PM

胡杏兒~~~~~肥左q左 ><b
作者: DoReMi123    時間: 2006-7-27 04:56 PM

楊千嬅+胡杏兒
作者: moon-moon    時間: 2006-7-27 06:52 PM

原帖由 出奇蛋oO 於 2006-7-22 04:47 PM 發表
老實講真係頂佢唔順,楊千 ...
好同意上麵講的
樓主,妳是未有D針對楊千嬅
女兒紅隻碟入麵,楊千嬅是唱得最耐、入行最耐的,
佢羅的歌麯獎,是對佢的一個證明
樓主妳自認可以唱得好多佢???
作者: kahhak    時間: 2006-7-28 03:46 AM

樓主話自己好公平,我想聽樓主唱歌啊!!!一定笑...笑
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-28 05:35 AM

To moon-moon
我絕對冇針對佢,我都講過唱得最耐入行最耐唔代表佢有實力,佢只係有班無知既fans支持,佢平時拎既歌曲獎,有可能係用錢買返黎,亦有可能係香港D歌手太弱所以先比面佢,如果佢真係有實力既年年都唔會輸比容祖兒成幾條街啦(我唔係容祖兒fans),我冇需要唱歌好聽,但楊千嬅身為一個歌手仲要入左行咁多年都仍然係咁又冇改進既話我唔知佢出黎做乜囉?連藝員都好過佢?????佢唔佩做歌手.....

To kahhak
我係好公平,但係點解我要唱歌比你聽呀?我又唔係歌手,但楊千嬅身為(歌手)都唱得差過藝員既我覺得佢應該好好檢討下囉,同埋最大問題係佢唱歌一D技術都冇,高音又差低音又差假音又唔識,佢唱既歌出黎都冇感覺既?
學下幾年唱歌先講啦.......

我覺得我冇話錯佢,又唔見我鬧果D新人鬧得咁勁?楊秀惠呀鍾嘉欣呀夠唱得難聽咯,我都係鬧佢兩句o者,因為我覺得新人唱得差唔緊要,慢慢改都ok,但係楊千嬅唔同喎,佢入左行有幾多年呢?都有十幾年啦呵?佢由入行到依家我聽佢唱歌完全冇改進囉,次次佢出fun既時候成日係度扮大家姐,女兒紅音樂會人地比佢做主角排中間都係比面佢咋,我最憎D人入行又入得耐,唱歌又唔好聽仲唔去改進,仲要扮晒大家姐好似個個都要比面佢果D呢,超憎.........做得歌手唱歌差預左比人批評,比人鬧兩句就唔開心既話唔好做歌手呀笨?橫掂我都唔係好想見到佢,佢師弟側田好佢好多倍........
作者: kawnyee2000    時間: 2006-7-28 03:11 PM

楊千嬅
作者: pizzakei    時間: 2006-7-28 04:43 PM

胡杏兒   幸而 真係勁好聽~~唔知唱K 有冇得唱呢~?
作者: DoReMi321    時間: 2006-7-28 09:51 PM

胡杏兒
作者: 超人    時間: 2006-7-29 02:21 AM

嘩..
一定係胡杏兒啦..
佢個手幸而超好聽..
楊千嬅唱個手歌一d都唔好聽..
支持杏兒
作者: Air_Duster    時間: 2006-7-29 02:31 AM

胡杏兒.. she is a real surprise.. sing so good!!
作者: 小喵唲    時間: 2006-7-29 03:02 AM

吳雨霏
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-29 06:10 AM

To超人
真係好開心,終於有個人肯咁直接讚佢啦,我都覺得胡杏兒首歌超好聽,楊千嬅果首真係一D feel都冇.
作者: paronomasia    時間: 2006-7-29 02:40 PM

廖碧兒
作者: pkdog    時間: 2006-7-29 10:02 PM

鄧麗欣
作者: lionelyiu    時間: 2006-7-30 03:31 AM

胡杏兒都叫超好聽?唔好玩喇,我有次係音樂節目聽佢唱,真係好唔得喎,走音,入錯乜都有,至係CD度比人執得幾好,把聲都OK,不過真係未至於話超好囉
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-30 11:41 AM

To lionelyiu
我冇話佢係全世界唱歌最好聽果個,我只係話女兒紅果九個o者,果九個之中真係胡杏兒最好聽喎,Lee位人兄我想問下你,胡杏兒唱歌幾時有走音入錯key呀?完全冇喎,我聽返佢係女兒紅音樂會果度唱幸兒勁好聽呀,幾時有走過音呀?高音又得低音又得,同埋Lee首歌好o岩佢唱,佢唱Lee首歌好有感情嫁,令我好想聽完再聽,百聽不厭,況且佢以前讀書時期有學過唱歌,都唔會差過楊千嬅囉,至於CD果度,個個歌手出碟前都比人做過手腳嫁啦(Lee樣我知),可能我比較鍾意聽人唱live,所以我一聽就知道果個歌手唱得好唔好聽同埋有冇料,你話胡杏兒比人執過?佢係比人執過,不過執得唔多,因為我聽返胡杏兒出果隻碟同埋佢唱live基本上係冇乜分別嫁,佢好有唱功,藝員黎講佢算勁,起碼勁過果位楊千嬅(歌手)好多倍,如果你都係聽到胡杏兒唱歌走音既話,我懷疑你隻耳仔有問題???
作者: 池內亞也    時間: 2006-7-30 11:56 AM

原帖由 出奇蛋oO 於 2006-7-22 01:47 PM 發表
老實講真係頂佢唔順,楊千 ...
嘻嘻~~就係呢下就知佢幾公平啦€~~~
;P;P根本呢個post係好有問題
不過講番正題先~~楊千樺唱呢首~~有過去的女人~~唔錯
幾岩佢唱~我都覺得係咁:):):victory:
作者: ken1112005    時間: 2006-7-30 12:17 PM

我真係好認同開post講既第一句

講真, 呢家好多唱歌既都sell偶像派, 實力派越黎越小 , 歌手係娛樂圈已經出現在供多於求

人靚唔一定聲甜, 大明星都未必唱得好聽

你地話佢地唱得好聽, 但係有冇諗過

可能你鐘意呢位明星所以先話佢唱得好聽呢,

呢隻碟, 我覺得kary係可以接受, 胡杏兒都ok,

最唔掂真係stephy  佢真係完全sell偶像派, 唱歌都唔知佢唱乜!?

呢家d唱片公司真係是q但搵d女仔黎唱下歌就叫出得碟!?

真係唔怪之得d人bt 都廢事買碟啦 根本上買唔落手
作者: fatfree027    時間: 2006-7-31 04:04 AM

miriam lah
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-31 04:13 AM

To 池內亞也
我好強調一句,九個之中我冇一個鍾意,我亦都唔係佢地fans,所以冇話偏唔偏幫或者公平,我只係講事實,邊個最難聽唔想講,大家心中有數,你覺得楊千嬅好聽我唔阻你,但係我會覺得你D taste好有問題,明眼人一聽都知胡杏兒好聽過楊千嬅啦,不過都冇所謂啦,楊千嬅係有你地Lee班無知fans佢先至可以活到今日.

To ken1112005
講真樓本依家好多所謂歌手都唔掂,得個樣或者得個勢,不過我好認同你Lee句>>>>>>>>>(大明星都未必唱得好聽)
但係有樣野一定要證清,九個當中真係冇一個我係鍾意,我只係講事實,事實有好幾個都好難聽,不過我唔想講,因為有D仲係新人同埋入行淺,但係楊千嬅非講不可,入行咁耐唱歌都仲係冇技術同一D感情都冇,一出黎即刻擺個大家姐款咁(勁憎),就算胡杏兒唔係度,我都覺得楊千嬅好難聽,kary同胡杏兒都有唱功去唱歌,當然ok啦,Stephy就唔好提啦,當佢仲係新人,好聽既歌我一定支持正版,但唔好聽果D.......你唔好話BT,你送比我我都唔要呀.

楊千嬅醒醒定定啦,再咁樣唱既話佢好難係娛樂圈立足........
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-31 04:16 AM

仲有喎,D人如果覺得楊千嬅咁掂既話希望今年佢係頒獎典禮度打低容祖兒啦,唔好比D觀眾跌咁多年眼鏡呀.
作者: 池內亞也    時間: 2006-7-31 09:41 AM

原帖由 捉棋姐姐 於 2006-7-31 01:16 AM 發表
仲有喎,D人如果覺得楊千嬅咁掂既話希望今年佢係頒獎典禮度打低容祖兒啦,唔好比D觀眾跌咁多年眼鏡呀.
嘻嘻~~你真係好鬼死公平ja~~lol:lol真係看得出來你係一個非常:lol公平既人 就正如你之前講明自己係一個好公平既人一樣~~嘻
果然公平得 令人嘆為觀止~~給你拍拍手 ccccccccc
作者: jay619    時間: 2006-7-31 09:45 AM

胡幸而同吳雨霏都唔錯....

不過當然係千嬅最好^^

樓主既字眼唔洗咁針對性囉...各有喜好je.....
你唔鐘意千嬅...唔代表人地都要一齊唔like....
你唔鐘意可以選擇唔聽, 但都唔洗講野去到咁盡!
作者: 如夢    時間: 2006-7-31 10:10 AM

吳雨霏
作者: 夜月    時間: 2006-7-31 11:45 AM

原帖由 jay619 於 2006-7-31 06:45 AM 發表
胡幸而同吳雨霏都唔錯....

不過當然係千嬅最好^^

樓主既字眼唔洗咁針對性囉...各有喜好je.....
你唔鐘意千嬅...唔代表人地都要一齊唔like....
你唔 ...
I argee.....你唔鐘意千嬅...唔代表人地都要一齊唔like....
我反而覺得千嬅先冇乜扮大家姐FEEL~我覺得最紅既JOEY先越來越扮野~
我覺得每個人唱腔唔同O者~既然每個人出道咁耐~佢都仲可以係樂壇生存~
証明都有佢地既一定實力~
都唔係我地一言兩語就評論到~
我覺得亦都唔可以話埋D歌手既FANS...因為每個人都有佢地既自由去選擇心目中既偶像~
如果有人係呢到話胡幸兒有D咩唔好~唱得唔好~D性格唔好~話埋佢既FANS點解會咁蠢果D~
咁你都會第一時間幫胡幸兒反平~

我覺得咁樣好唔公平~~

其實我覺得一開始~開呢個POST就已經好有問題~
可能有D歌手會唱得唔好~但都係講到佢地真係好似地底泥咁~

純粹個人意見~有咩唔岩~敬請原諒~~!!!
作者: 冰帝之山    時間: 2006-7-31 11:57 AM     標題: 楊千嬅

我love  楊千嬅
作者: Maelstrom    時間: 2006-7-31 12:01 PM

I hate 楊千嬅
楊千嬅 sucks
作者: macarena    時間: 2006-7-31 12:11 PM

反而胡杏兒有少少估佢唔到
呢隻歌都唱得幾好聽喎
作者: 捉棋姐姐    時間: 2006-7-31 02:51 PM

To池內亞也
唔想同你講,因為你係果類人.......

To jay619
我本身唔係唔鍾意楊千嬅嫁,但係因為我覺得佢依家紅左所以越黎越扮野,我都講過,有實力點扮都冇所謂,如果佢冇實力既話我會好睇唔過眼囉.

To夜月
我覺得joey都有少少扮野,但楊千嬅扮得勁D,佢個樣完全做晒出黎好假囉,仲有各位知唔知點解次次頒獎禮楊千嬅見到joey都好似死狗咁?因為佢年年都輸比佢囉,我唔係鍾意joey,joey唱歌有實力兼把聲都幾好聽,但楊千嬅只可以話識唱歌,但唔好聽囉,就係因為楊千嬅以為自己有大把fans所以先咁串,佢就黎比D fans害死啦,同埋想講就係我開得Lee個post我只會係Lee度幫胡杏兒平反,但其他網我唔理嫁,因為我都唔係鍾意胡杏兒,不過女兒紅裡面我聽得出胡杏兒好過其他果幾個好多倍,D人都硬係要話楊千嬅好聽既,我覺得好登胡杏兒唔抵囉,藝員唱歌仲好聽過歌手,大家又估唔估到佢出左幾多努力?我開得Lee個post鬧到佢地咁盡就預左比人插,因為真係忍左果位扮大家姐果位好耐,其他新人我唔理,但果位係樂壇天后級唱歌都唱成咁既我一定要鬧,唔好以為自己係大明星先得嫁.

To macarena
絕對認同,講真我真係唔係鍾意胡杏兒,但聽過佢首幸而之後我覺得佢既唱功高過其他人好幾班.
作者: kingfai    時間: 2006-8-1 05:21 AM

胡杏兒果首唔錯呀
作者: 池內亞也    時間: 2006-8-1 10:19 AM

原帖由 捉棋姐姐 於 2006-7-31 11:51 AM 發表
To池內亞也

To jay619
我本身唔係唔鍾意楊千嬅嫁,但係因為我覺得佢依家紅左所以越黎越扮野,我都講過,有實力點扠...
嗯~~點講好呢.....就咁啦~其實呢我唔係楊千樺既fans黎嫁.我只係有聽過佢唱果首【有過去的女人】我印象
中記得佢唱得幾好啦..唔係咁差姐...ar...其實只係大家立場唔同姐...:handshake我亦都知你都係講緊你心目中既想法
既..每個人都係一個獨立既個體~~所以有唔同既諗法.唔出奇..所以我由此至終..都無話你錯..只係覺得你說話激左d
...我份人成日都嘻皮笑臉lol所以..之前~~唔好意思
loll...仲有我又從另一個角度睇你呢個post...老實講..睇得出你好用心開呢個post..咁多字少d心機都唔掂..我唔係講反話
講真嫁....不過真係言語間激左d姐...:handshake:handshake

作者: konmaster811    時間: 2006-8-2 11:37 AM

楊千嬅! i like her
作者: littoo_cloud    時間: 2006-8-7 11:45 PM

我鍾意KARY把聲
不過講真,楊秀惠係有d驚喜
作者: 水晶人    時間: 2006-8-11 02:36 AM

楊千嬅
作者: 御猫    時間: 2006-8-15 01:54 AM

杨千嬅比你点讲都好,系香港系内地都会有好多中意距噶Fans,真心甘去支持距!
楼主,我劝你一句啊,小心祸从口出啊!小心D啊~~~~~~~·
作者: ANW828    時間: 2006-8-17 03:55 AM

原帖由 捉棋姐姐 於 2006-7-21 05:52 PM 發表
好老實講,唔講藝員,依家好多歌手都唔係唱歌既材料,唱歌又冇技術.....我依家逐個評論
第一佘詩曼:唱歌好似湯雞咁,完全唔掂,佢果首火舞中的戀人咁 ...
你講還講LA..拎埋丫梅泥講做乜丫
冇野AR你!?
作者: SUblimity07    時間: 2006-9-22 10:46 AM

楊千嬅
作者: raychan    時間: 2006-9-23 07:06 PM

哽喺千嬅啦!!我唔名樓主咩叫做當佢神咁拜...................................
每個人都會有自己中意噶偶像 妳話嬅嬅D歌迷白癡 咁我話番妳中意肥杏白癡得唔得啊???
髮貼果時經下大腦啦!!唔該!
作者: @mastermind@    時間: 2006-10-18 08:48 AM

其實我唔覺得吳雨霏唱歌好聽丫
除左佢公司幫佢塑造出黎個形象似一個識唱之人外
都唔覺佢似係唱得

之前聽(mp3)愛是最大權利、愛你變成恨你都ok ga
但有一次睇勁歌聽佢唱愛你變成恨你好似唱到就死錦
又唔夠氣,d高音位又唔到,仲要係度死迫爛迫

不過都好耐無聽佢d歌,唔知有冇改善?
作者: smilely    時間: 2006-11-15 08:46 AM

胡杏兒 is the best
作者: kimleng    時間: 2006-11-16 10:50 PM

Amount all actress, Myolie is the best singer, she sings excellently well.
作者: Angelina_red    時間: 2006-12-8 09:53 PM

原帖由 夜月 於 2006-7-31 11:45 AM 發表。 

I argee.....你唔鐘意千嬅...唔代表人地都要一齊唔like....
我反而覺得千嬅先冇乜扮大家姐FEEL~我覺得最紅既JOEY先越來越扮野~
我覺得每個人唱腔唔同O者~既然每個人出道咁耐~佢都仲可以係樂壇生存~
証明都有佢地既 ...
講的好好
“女兒紅裡面邊個唱歌最好聽”------this is your title. in your first post, even you said a lot. but all you tried to say is that Miriam is the worst! and all the other posts that you worte, doesn't matter whom the first party is. "she" is always much better than miriam. to me, that is 針對!also, there is nothing arong with fans supporting their idols. just because they like someone you hate doesn't mean they are stupid. everyone is different. we can't all follow you!
作者: Angelina_red    時間: 2006-12-8 10:23 PM

原帖由 捉棋姐姐 於 2006-7-31 02:51 PM 發表。 
To池內亞也

To jay619
我本身唔係唔鍾意楊千嬅嫁,但係因為我覺得佢依家紅左所以越黎越扮野,我都講過,有實力點扮都冇所謂,如果佢冇實力既話我會好睇唔過眼囉.

To夜月
我覺得joey都有少少扮野,但楊千嬅扮得勁D,佢個樣完全做晒出黎好假囉,仲有各位知唔知點解次次頒獎禮楊千嬅見到joey都好似死狗咁?因為佢年年都輸比佢囉,我唔係鍾意joey,joey唱歌有實力兼把聲都幾好聽,但楊千嬅只可以話識唱歌,但唔好聽囉,就係因為楊千嬅以為自己有大把fans所以先咁串,佢就黎比D fans害死啦,同埋想講就係我開得Lee個post我只會係Lee度幫胡杏兒平反,但其他網我唔理嫁,因為我都唔係鍾意胡杏兒,不過女兒紅裡面我聽得出胡杏兒好過其他果幾個好多倍,D人都硬係要話楊千嬅好聽既,我覺得好登胡杏兒唔抵囉,藝員唱歌仲好聽過歌手,大家又估唔估到佢出左幾多努力?我開得Lee個post鬧到佢地咁盡就預左比人插,因為真係忍左果位扮大家姐果位好耐,其他新人我唔理,但果位係樂壇天后級唱歌都唱成咁既我一定要鬧,唔好以為自己係大明星先得嫁.
it's nice what you've said about 胡杏兒. ncie of you to think from her position too (大家又估唔估到佢出左幾多努力?). also what you are trying to do (我只會係Lee度幫胡杏兒平反) is perfectly fine. i think 幸而 is a nice song too. BUT, there is no point to tell people how bad miriam is overall to make 胡杏兒 the best one!! I don't think you've been fair at all!
作者: carmen_260290    時間: 2006-12-23 08:15 PM

吾洗問`kary唱得好最*-0-!
作者: caf_1234    時間: 2006-12-30 09:56 AM

Of course 楊千嬅
作者: chuhoi    時間: 2007-1-21 05:19 PM

胡杏兒 ,廖碧兒
作者: ivyivyivy    時間: 2007-1-21 11:20 PM

廖碧兒
作者: pakho01    時間: 2007-1-23 05:54 AM

haha...stephy
作者: initial123    時間: 2007-1-24 05:30 PM

kary and stephy
作者: GogoPenguin    時間: 2007-1-28 10:13 AM

I think 廖碧兒 is very good!  I was a bit surprised when I heard her sings.  Her songs are good too~
作者: ronrom    時間: 2007-3-29 03:45 PM

作者: lanecher    時間: 2007-4-1 09:04 PM

support Kary !!!!
yeah
作者: civicgor    時間: 2007-4-20 07:01 AM

廖碧兒 1吳雨霏2
作者: NWL86    時間: 2007-4-29 02:30 AM

老实说,不是很喜欢胡幸儿唱歌。。。
她到大马登台时,唱到很像木头那样!
作者: BB仔    時間: 2007-4-30 04:49 PM

so far so good
作者: 楠楠    時間: 2007-5-1 11:33 AM

胡杏兒
作者: 16649    時間: 2007-7-26 03:13 AM

楊千嬅
作者: 月※月    時間: 2007-11-8 01:58 PM

我投楊千嬅一票,因9位當中比較喜歡楊千嬅!
作者: jew    時間: 2007-12-27 07:55 PM

Miriam.... :onion05:

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0