標題: [食肆地點] 荃灣爭鮮迴轉壽司 [打印本頁]

作者: japfangneigorlo    時間: 2010-6-6 03:27 PM     標題: 荃灣爭鮮迴轉壽司

終於都試到期待已久既爭鮮。荃灣呢間應該係全香港第一間爭鮮既迴轉壽司店。之前新開張全店半價,排隊排到落樓下,想試都試唔到。唯有趁平日lunch時間先有位。tvb now,tvbnow,bttvb6 A' \5 l# G# E4 y5 c
www.tvboxnow.com7 w8 l# F# e& C" k3 x
入到去間鋪都幾大,好似全部都係迴轉枱,仲坐得幾迫添。我一個人畀人安排坐係轉角位,位就幾迫,但係枱就好多位。" \9 z( u+ T& ]) q% O# v4 M
 7 G0 q" n( h# Z; W: a, Z9 U
www.tvboxnow.com  Z3 u' P2 x/ J% u, S) ?( k
Wasabi同台灣外帶店既係一樣
. R; I5 M# [. P* V: H( WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 x8 k! h" z, C! `

) @/ ?+ t7 t6 A2 O5 `+ H# ]7 Y+ I首先梗係食個三文魚壽司,三文魚唔算厚,唔係唔新鮮又唔係極之新鮮,總之就係唔難食
2 k: s) \! I' d9 {' Jwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com! K: Z' q4 ^2 }0 y
公仔箱論壇) V1 n! @6 Y* j4 T. z' U3 `# \
之後攞碟花之戀,一碟一舊;三文魚幾大片,唔係細到只係岩岩包晒d飯,大片到包到兩層咁滯;一樣係不過不失
- f0 O4 C( J) o2 Y! JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ e' J5 ?# ?7 z7 b& P: A: y1 ~tvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com% b/ x2 _; a) c) C" A& L
龍蝦沙律軍艦,紫菜算脆,唔會話擺左好耐好淋咁;帶子壽司,呢個有驚喜,食得出帶子既鮮甜味;/ w: H* K: T' ~# K. ]1 x# ^; Q
 www.tvboxnow.com* d) u! X) @4 |5 F8 S. n) O
& [8 @& ~/ Q# g
唔知乜卷,一碟一舊好大舊好多料,有d都唔知係咩黎,純粹想試下;有少少奇怪既係舊卷外面包左層保鮮紙,應該係包住黎切既,唔知點解唔搣左先上碟
) B2 w4 S, P5 b. H' ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ O* R) X- V' }# e3 V2 d2 m* qtvb now,tvbnow,bttvb
* ^. i+ T; ~6 C# J  ]8 {最後食多碟蝦沙律壽司已經好飽
; @+ r# D9 ], v0 \7 |+ ]  }www.tvboxnow.com& d% K* j8 {" H1 ]; p( o9 |; ?

{+ L' e) [% X: \$ V2 m初初係街睇到佢張傳單得好少款壽司,仲以為真係得咁少,原來仲有好多其他款,基本一般壽司都會有。例如吞拿魚﹑玉子﹑甜蝦﹑八爪魚﹑螺肉﹑腐皮﹑蟹子﹑刺身仲有海膽。另外仲有d熟左既蝦,有d連殼有d剝埋殼,唔知係咪真係有人會食。以上全部都係8蚊碟,當然咁既價錢唔好expect佢好新鮮好好食,不過真係唔差既。有時突然想食壽司又唔想食咁貴都係一個好選擇。
作者: @@@@@    時間: 2010-6-6 03:40 PM

8蚊碟算好低,最緊要係質素,得閑去試下先
作者: -KanE_    時間: 2010-6-6 09:28 PM

我之前去過一次 都幾抵食呀
作者: Biscuits    時間: 2010-6-10 05:32 PM

本帖最後由 Biscuits 於 2010-6-10 05:33 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb1 N% P+ j: V1 h9 p( ^3 s

6 M. x7 z4 v  WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。d租金o甘貴,仲要平d一碟,以前入內地材料A級,tvb now,tvbnow,bttvb9 T+ t5 p& j( I: s  F
宜家可能B,C了,抵食還抵食,可能貪字會變個貧
作者: DAYDAY08    時間: 2010-6-10 05:52 PM

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0