返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
www.tvboxnow.com# U2 M7 s+ m$ `# o, A! c0 l# g1 \
公仔箱論壇1 y( {( ^; @! d8 n" B9 w
未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
, B; ~3 M4 d/ x# Q/ S* N, ^  N2 s大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
. G7 `4 M6 x; D" g1 i) Z/ L/ i
www.tvboxnow.com; l, J$ c+ G% [- k  j
雪姐而家死埋,重感動呀
) W9 v+ H6 t/ ?+ P公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb' H  }5 G4 w/ [  ?- d, c
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, I9 V9 p7 B8 C! C1 }
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. s/ T; a/ P  D$ w
tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
4 ?: U- I" w7 \; J! XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320好有見地.
1 Z/ l4 u2 R0 h/ Itvb now,tvbnow,bttvb唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?5 E" p) s& U+ v. A/ C$ h9 O7 u# ]0 J

2 _0 y" ?( J/ X* o7 h+ L但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
; `1 {2 h/ F7 y/ W1 x
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
/ C, ~' J3 ]! L; _. ~公仔箱論壇重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
' l# `; Q+ E" M' qwww.tvboxnow.com
7 r: G3 M0 K) H% @tvb now,tvbnow,bttvb如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.www.tvboxnow.com- K7 Y4 z7 W8 [; }
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
( B! E. [( K$ s# n  ^tvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com: k9 ]' J4 j7 O4 ?( T
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
% D" t3 o7 b; f8 Q& UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
8 i) o9 X+ x6 M個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
' D1 ^& k; B' e% J# n6 d公仔箱論壇molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
" `5 x5 N, [1 A

5 _( h% l. O0 v& {$ p哈哈,鐵達尼號,形容得好好。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 d3 A, E2 j  j# j
www.tvboxnow.com8 z# ^) N0 L! E0 Y% f: ]; H. O
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
. \% K2 k' J9 e" R7 I/ v1 H
tvb now,tvbnow,bttvb' C6 ~  `% {4 O0 x* q, y1 v$ u
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...5 H8 {( ]- m  n3 h# _
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
tvb now,tvbnow,bttvb2 L) `1 T- g% i0 }- e

$ \6 ?. b! p$ c  Y. e9 e( uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
5 a+ y' r, e: P5 d4 h" utvb now,tvbnow,bttvb* ~; F; q) x$ A) W' |( }$ \0 M
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; ?- a4 V: }7 n' q
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
www.tvboxnow.com$ S  [* \& }, _8 l1 ?
www.tvboxnow.com7 e1 p4 v: |' k9 `. t/ u2 O2 J3 v
不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
: s( [: d) c& _2 Z6 L9 ]4 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
, A: U3 D3 j% o( [- htvb now,tvbnow,bttvb
- `( T$ Y, m8 y7 O# c: R. O
$ I7 `0 H" ]/ M1 m* bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
, s$ d: w5 F! `2 i1 u% e% |) W% [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDwww.tvboxnow.com2 i: Z7 G; F1 g* K
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...tvb now,tvbnow,bttvb; r  G8 C/ O! j# W0 N
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
www.tvboxnow.com0 J1 n6 S) s, V3 A
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...公仔箱論壇7 _3 Z$ N! H+ W$ K* H; E
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
) u5 @  Y$ R: P0 _: Z* I6 V! x% T  ^
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。