返回列表 回復 發帖

[新聞] 地上最強再勝一仗

,  描述: 5比1大勝愛斯賓奴

週日凌晨的西班牙甲組聯賽賽事,巴塞隆拿作客同市對手愛斯賓奴,巴塞憑藉柏度及韋拿雙雙梅開二度,作客5比1大勝愛斯賓奴.
上半場10分鐘,丹尼爾從域陀雷斯腳下搶到皮球再推入禁區內橫傳予中路的美斯,可惜後者面對空門竟然一射炒高無功而還。19分鐘,美斯直線妙傳予柏度,後者突破越位單刀施射破網為巴塞領先1比0。30分鐘,美斯禁區邊的射門省中丹尼爾落在右路底線上的沙維腳下,後者窄角度抽射遠柱入網,巴塞領先2比0。45分鐘,碧基右路橫傳予禁區內的韋拿,後者接應右腳窩利抽射皮球一飛衝天。上半場作客的巴塞領先愛斯賓奴2比0。

下半場60分鐘,娥眉月前的美斯左腳抽射被卡文尼擋出,及時趕到的柏度門前成功「執雞」為巴塞將紀錄改寫成3比0。3分鐘後,奧斯華度接應祖些卡里安的直線助攻單刀右腳趟射中鵠,協助愛斯賓奴追成1成3。71分鐘,祖些卡里安左路以高波送入禁區內,伏兵遠柱的奧斯華度接應頭鎚一頂楣頂出界。76分鐘,美斯直線傳予韋拿,後者突破越位單刀趟射遠柱破網,巴塞領先4比1。84分鐘,韋拿接應沙維直線助攻單刀施射,卡文尼摸到皮球仍無阻其飛入網內,協助巴塞最終以5比1大勝愛斯賓奴,贏得了同市打比戰。

几时先会输波呢
几时先会输波呢
我系一督屎 發表於 2010-12-19 12:45 PM
除非美斯受傷啦,否則都幾難輸了

評分次數

• HIDE

除非美斯受傷啦,否則都幾難輸了
huhut6432gj 發表於 2010-12-19 12:58
我就觉得沙维同小白先系关键,通常距两个一伤停就大锅。

評分次數

• HIDE

MVP组合厉害啊

評分次數

• HIDE

Promises are evil, NEVER believe 'em
次次一傳都半單刀/單刀狀態,入攝/走位/比波都好靚
犀利地方就是傳、控、射+技術都一流,所以看巴塞波非常極少有悶場。

評分次數

• HIDE

大炒之路開足 turbo 。
雖然我唔想巴塞輸波,但系好期待到時一地眼鏡嘅講波佬點樣轉軑放馬後炮。

評分次數

• HIDE

任何强隊都有高低潮,只要太不差離就可以了,
何況巴塞現仍為fans赢多輸少嗎?
上屆西甲

1 巴塞隆拿 38 31W 6D 1L 98 24 99
2 皇家馬德里 38 31W 3D 4L 102 35 96

今屆暫時

1 巴塞隆拿 16 14W 1D 1L 51 9 43
2 皇家馬德里 15 12W 2D 1L 38 12 38

我估巴塞和皇馬仲有排贏
上屆西甲

1 巴塞隆拿 38 31W 6D 1L 98 24 99
2 皇家馬德里 38 31W 3D 4L 102 35 96

今屆暫時

1 巴塞隆拿 16 14W 1D 1L 51 9 43
2 皇家馬德里 15 12W 2D 1L 38 12 38

我估巴塞和皇馬仲有排贏 ...
huhut6432gj 發表於 2010-12-20 19:05
一開季巴塞攻力好似啞火咁,比人感覺弱左。

但睇返數據原來到目前,今個球季未到一半,入球已過上季一半。
看版主提供資料,如果唔貪心,上半季拿著兩隊長期投注齋win都有錢赢,真是隻好投資股!
一開季巴塞攻力好似啞火咁,比人感覺弱左。

但睇返數據原來到目前,今個球季未到一半,入球已過上季一半。
HIDE 發表於 2010-12-20 09:39 PM
希望巴萨今年进球数和积分都过100
Promises are evil, NEVER believe 'em