返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  D: c: Y2 Z+ @4 O
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
% x: O0 Z$ y' `8 V. A
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
3 E3 o6 f' X+ }* x! p0 f公仔箱論壇師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
" S$ P1 Q- f$ J) y  R8 Eiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
8 O" K% L: w+ q$ s+ n2 f7 P! nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
www.tvboxnow.com2 u& d; K9 |- L$ A" S$ ?
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?公仔箱論壇2 e! c& n8 B$ s; R( t' d
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
8 n3 o# v/ n; @公仔箱論壇s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
4 g. N- |2 Q5 T2 W5 c0 ktvb now,tvbnow,bttvb下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎6 d/ f5 a5 l0 L4 o' S, K
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& d: Z( t: }- [, }
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
* k. [) ]- h& S- v- S6 h) l, S公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架% U  }& ^- ~. K& S
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
5 i) \# V( u4 d7 \但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
) N  L( l/ o% i( wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好4 b3 V6 |, ]* D
仲要配合埋鏡頭等等架+ y: l; l8 E6 q
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
/ P7 O; p" t9 j  R$ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
' I* I9 }; F) i% \1 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又好似幾有道理..哈哈
3 r8 v5 Q( l6 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
. i: V$ c* [3 A  h0 k公仔箱論壇但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
1 S  d5 _) w2 B& @. }5 P5 K9 {巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
1 ?$ n! X0 w/ e+ `7 i! e) R. I
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
% z5 G& \4 ?6 d& M" e/ n/ J7 v嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
; E% E& v" @, M% s2 Rtvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
( x2 E5 Q& |+ f/ @1 p; o金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
' h/ K: {. V# ~又好似幾有道理..哈哈
6 i4 {) q5 J1 a+ Rwww.tvboxnow.com想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
0 B6 A: ~. D! v3 a. Ksweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
* ~" ?5 v" ^+ n% Nwww.tvboxnow.com多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
4 q$ O7 A% ?, ^1 [9 f公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
" J+ y, g3 k9 K0 fwww.tvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
公仔箱論壇' y8 K. c, i- {! j7 X; R
係呀, 我以前用s3試過燒左
6 s9 T' d# L0 c/ \4 Btvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 O# _1 F: F  z/ J, L8 K  V% D
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
4 u& P9 m9 v& H  Hic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
公仔箱論壇3 @" u& D% R  p3 i" d
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
2 e" c: U1 Y9 m: Ftvb now,tvbnow,bttvb9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
" e2 s" [5 z4 q1 E$ R# ~2 o, \3 Rthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget