返回列表 回復 發帖
好乜鬼,都入唔到黎
lhy92725 發表於 15/6/2017 10:06 AM
妳老細話: 好事嚟 唔使妳蛇王咁多
認真睇真啲真係又真係
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
小强都唔系新加坡,佢点知哦
條骨都無佐lu
到佐一定年纪,有老花不是正常的吗
條骨都無佐lu
各位 下午好
型 英 帥 靚 正
真係有獎金拿嘅咩?
现在已经无甘多啊
條骨都無佐lu
真係有獎金拿嘅咩?
DulanFai 發表於 2017-6-15 04:05 PM

DulanFai 好!!!

KK 呢度 真係有獎派嘎,累績到1千帖,就得1千萬。每個月計,滿1千帖,都有1千萬嘎,不過一個月一千帖,每日就要Post到33.33帖以上咁囉!!!

水區 其他水樓都有獎派嘎,例如:

1. Henry_168(萬歲爺)玩遊戲,送獎金 TVB$········ ^^不定期舉行遊戲派獎!!!

2. BeiDouChef(大廚)❀♋❀~北斗潮流遊戲活動專區~❀♋❀】經常舉行活動遊戲派獎!!!

3. lhy92725(貓貓)【兄弟帮】2017年兄弟帮吹水區】經常舉行活動遊戲派獎!!!

仲有,就係本人Grace負責活動既星馬新聞 ^^閑談時事新聞^^】帖內,

正在舉行二周年慶活動,多個有獎活動進行中,詳情請Click我既簽名連結啦!!

小強
你對於新加坡有咩評價?
perfectman 發表於 2017-6-15 01:48 PM
等我黎評價啦
暫時嘅新加坡依然可以睇到南洋一帶嘅影子,例如大馬嘅文化。
依架嘅新加坡大量咁向中國,香港學習。
列如:電台播嘅歌,你只會聽到中文版,絕對唔會有廣東版,睇香港電影都係。
飲食方面就偏向香港粵式。政策方面都係偏向香港,列如房屋管理。
再加上大量嘅海外華人加入公民,再多幾年,可以話冇真真正正嘅新加坡人架啦。
連新加坡獨有嘅文化也會因此而消失。
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
等我黎評價啦
暫時嘅新加坡依然可以睇到南洋一帶嘅影子,例如大馬嘅文化。
依架嘅新加坡大量咁向中國,香港學習。
列如:電台播嘅歌,你只會聽到中文版,絕對唔會有廣東版,睇香港電影都係。
飲食方面就偏向香港粵式 ...
tvbkk123 發表於 15/6/2017 06:27 PM
以前行 西 式
依家轉 中 式
認真睇真啲真係又真係
以前行 西 式
依家轉 中 式
lckiong 發表於 2017-6-15 07:06 PM
以前行西式,但係依然保留咗自己嘅文化。
依架可以話中唔中,西唔西咁,完全冇嗮自己嘅文化。
曾經有個中國人同我講過去希望自己嘅國家更強大,但唔希望變成新加坡咁。
因為實在過度發展,導致大量海外人進來,已經唔似新加坡,反而是一個國際舞台多d。
各位 晚上好
型 英 帥 靚 正
為自己嘅單眼購買閃光燈SB-500,又可以玩一排
各位 晚上好
chan200308 發表於 2017-6-15 07:51 PM
靚靚靚靚仔的Chan sir晚上好