返回列表 回復 發帖
有冇工做啊
yxx01 發表於 2020-4-17 01:30 PM
算有啦。。。
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
KK 依家有么搞作 ?
yxx01 發表於 2020-4-28 02:21 PM
停工一个月粮出50%,冇扣任何假期。
tvbkk123 發表於 2020-5-1 01:46 PM
拜一开工了
tvbkk123 發表於 2020-5-1 01:46 PM
你老板好有良心啦
條骨都無佐lu
你老板好有良心啦
lhy92725 發表於 2020-5-1 07:14 PM
对。有人3月半粮。4月吃自己
4月完全无粮出?政府无比指导意见不让老板扣工人工资吗?
條骨都無佐lu
lhy92725 發表於 2020-5-2 07:12 PM
有漏洞的
簽名被屏蔽
lhy92725 發表於 2020-5-2 07:12 PM
我度即時派發補助金畀市民, 我相信速度之快打破加拿大乜都慢既習慣 ! 定出規例, 租客若有困難; 可以延期交租, 屋主不可以趕租客走 ! 延期報稅和交地稅. 我d 退左休既 uncle 和 auntie 有錢收 !(=打工和無返工既市民, 全部照顧嗮 !) 都係唔好再投訴稅重啦....
我度即時派發補助金畀市民, 我相信速度之快打破加拿大乜都慢既習慣 ! 定出規例, 租客若有困難; 可以延期交租, 屋主不可以趕租客走 ! 延期報稅和交地稅. 我d 退左休既 uncle 和 auntie 有錢收 !(=打工和無返工既市 ...
manyiu 發表於 2020-5-4 09:21 AM
我地呢边都有相关嘅优惠,不过基本上系比D做生意嘅
例如税收延迟,社保减免,租金减免等等
基本上普通市民本身系完全无受惠嘅
甚至难听D讲句,2月份3月份好多都比扣人工了
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
我地呢边都有相关嘅优惠,不过基本上系比D做生意嘅
例如税收延迟,社保减免,租金减免等等
基本上普通市民本身系完全无受惠嘅
甚至难听D讲句,2月份3月份好多都比扣人工了 ...
lhy92725 發表於 2020-5-4 09:45 AM
你度d 小市民好似慘d ! 我度d 人大多數都受惠! 你有無聽過 "無家可歸者"="乞兒", 政府送哂佢地去住酒店? 理由係驚佢地係外面容易中新冠肺炎. 我都覺得呢個政府真係無微不至....

卑詩省府安排無家可歸者臨時入住空置酒店

2020年04月25日 16:21

溫市警此前巡視溫哥華一無家可歸者營地。加通社

卑詩省府周六宣布,逾1,000名無家可歸者將會被轉移至空置酒店單位居住。

卑詩社會發展及扶貧廳,以及卑詩精神衛生及癖癮廳周六聯合宣布該消息,溫哥華及維多利亞已分別準備了686個及324個居住單位供使用。

拜一开工了
4461 發表於 2020-5-1 05:55 PM
我依边仲封紧。
你老板好有良心啦
lhy92725 發表於 2020-5-1 07:14 PM
算喺咁啦。
其實冇一份工係會承諾請一個人一世
應該自己要積穀防飢,未雨綢繆
如果冇工作幾個月就唔掂
嗰個人都真係好失敗
perfectman 發表於 2020-5-3 09:17 PM
讲清楚几个月喺几多个月先,叫我停9个月我真喺唔掂架!