返回列表 回復 發帖

Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM

$4,780

定焦/變焦:變焦
最短焦距 (Wide):10
最長焦距 (Tele):22
最近對焦距離:0.24m
適用接環:Canon
濾鏡直徑:77mm
重量:385g
尺寸:89.8 x 83.5m

138兄
sigma 有支 10-20mm F3.5 好似平的,但吾知成效,未影过.另有舊規格F4.5-6mm更平三千几就得.
ob51330 發表於 2013-10-24 04:32 PM
這支sigma 10-20mm 也是好鏡頭應該是與canon 10-22mm 同价,我就會買canon這支,因為物有所值還會永遠保值. 另外那支sigma f4.5 就不需考慮了。

評分次數

• WuSoLo

Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM

$4,780

定焦/變焦:變焦
最短焦距 (Wide):10
最長焦距 (Tele):22
最近對焦距 ...
ob51330 發表於 2013-10-24 05:12 PM
哎```成5仟真有D, 但平過澳洲1,780同有

變焦加上是C記親兄弟, 18師兄講得咁好````坐機時有9小時決定[玩大左,我心理想是約2仟多(死就死食少幾餐飯)會唔會玩大個頭],

any way, 多謝師兄們

謝謝

評分次數

• WuSoLo

良兄,假如你買了,請借來試下,我請你出來一起飲茶,一齊研究下.賞光赏光!
良兄,假如你買记,請借來試下,我請你出來一起飲茶,一齊研究下.賞光赏光!
ob51330 發表於 2013-10-25 10:40 AM
這個是C記鏡頭,你的是N記相机,雞同鴨講。
1388888 發表於 2013-10-25 01:51 PM
1388888師兄, 我部是 CANNON EOS 550D, 機身在幾年前香港買
1388888 發表於 2013-10-25 01:51 PM
我知,吾知有冇鏡mount可換呢