返回列表 回復 發帖

英超-枪军客场战翰军 - 赛前&赛后+精神支持+讨论区]

,  描述: 日期: 2008年2月23日[星期六], 香港時間-晚上8:40分開賽

伯明翰 阿仙奴

[英超-二十七客场+区]

日期: 2008年2月23日[星期六], 香港時間-晚上8:40分開賽

地点: St Andrews Stadium

希望大家一起分享  

[最新消息]+[赛情分析]+[专业评论]+[赛后检讨]+[官方情报]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

哈哈!大家好啊!
我估计阿仙奴阵容

(4-3-2-1=Christmas Tree's)

Lehmann

Sagna   Gallas    Senderos   Clichy

Eboute   Fabregas   Flamini

Hleb   Eduardo

Adebayor

阿仙奴候补阵容:

Fabianski          Hoyte          Gilberto          Walcott        Bendtner
Jacksonkua赛前分析:-

我认为呢场波Wenger并唔咁轻视对手!
伯明翰係其中一队之前可以侅阿仙奴主场逼和嘅对手。
而且依家嘅情况,我哋净係超过"第二位"5分,
我绝对相信Wenger唔会放过呢個大好机会。

其实我所选出来嘅阵容係根据所有状态最好嘅球员,
但因为我哋同米兰交手唔到三日,
我相信大部分主力嘅体力消耗唔少,
所以我估计可能会派上WalcottGilberto等球员来迎战。

Gilberto代替Flamini出场嘅机会应该係最高!

HlebEboute其中一位球员都可能唔会上场。
Walcott相对来遘可能得到上阵机会!

因为Wenger都顾虑到下一场去米兰嘅大赛。

虽然伯明翰呢季成绩唔係好出色,
但主场作战嘅伯明翰都有能力逼和对手。
所以Wenger唔会白白冇咗3分嘅机会。

最后因为我哋係呢期英超"最早场",
所以如果能够赢波,
暂时可以将個距离拉远8分,
到时候我相信冠军对手一定有压力。。。

多谢嗮大家,一齐为阿仙奴打气啦。。。

ps:呢期Fantasy Football我同样留底Hleb,因为我太钟意呢位球员。
Jackson兄,好久不见,最近怎样了啊??
对了,eboue上一场拿红卡,这场有得上吗??
我都有买hleb,
不过我有个问题 -- 请问rosicky伤好了吗?
原帖由 bernardlhtan 於 2008-2-22 09:40 PM 發表
Jackson兄,好久不见,最近怎样了啊??
对了,eboue上一场拿红卡,这场有得上吗??
哈哈!Bernard兄终于见到你出现啦。。
最近学业有冇进步啊??
最可惜係阿仙奴领先5分果暂你唔係到,
以后多啲上来喇。。。

我都想知道FA Cup嘅红卡会唔会带到英超?
啱啱Check过阿仙奴Website,
都冇提到,如果搵到,
我一定第一时间侅呢度通知各位球迷!
原帖由 devin 於 2008-2-22 09:46 PM 發表
我都有买hleb,
不过我有个问题 -- 请问rosicky伤好了吗?
哈哈。。。Devin兄係我最大嘅对手啊!!
我都有留Hleb,我睇好呢位球员。
Rosicky仲伤咁,冇咁快可以落场!
其实Rosicky都几贵下,
就算冇伤,我都未必会买佢。

Devin兄,其实英超仲有好多好嘅中场球员,
慢慢简啦。。。。
伯明翰近八場賽績
賽事日期主/客勝/負對手賽果(上半埸)

英超09/02/2008      客                  和          韋斯咸1:1(1:1)

英超02/02/2008      主                  和          打比郡1:1(0:0)

英超29/01/2008      客                  負          新特蘭0:2(0:1)

英超19/01/2008      主                  負           車路士0:1(0:0)

英超12/01/2008      客                  和           阿仙奴1:1(0:1)

英足盃05/01/2008      客                  負      哈特斯菲爾德1:2(1:1)

英超01/01/2008      客                  負              曼聯0:1(0:1)

英超29/12/2007      主                  和              富咸1:1(0:1)

阿仙奴近八場賽績
歐聯20/02/2008   主  和     AC米蘭    0:0(0:0)

英足盃16/02/2008   客  負      曼聯    0:4(0:3)

英超11/02/2008   主  勝  布力般流浪    2:0(1:0)

英超02/02/2008   客  勝      曼城    3:1(2:1)

英超29/01/2008   主  勝     紐卡素    3:0(1:0)

英足盃26/01/2008   主  勝     紐卡素    3:0(0:0)

英聯盃22/01/2008   客  負      熱刺       1:5(0:2)

英超19/01/2008   客  勝      富咸    3:0(2:0)

上次對賽是12/01主場賽和伯明翰1-1:onion14:
今次作客到伯明翰唔知可唔可以贏到:019:

原帖由 jacksonkua 於 2008-2-22 09:50 PM 發表

哈哈!Bernard兄终于见到你出现啦。。
最近学业有冇进步啊??
最可惜係阿仙奴领先5分果暂你唔係到,
以后多啲上来喇。。。

我都想知道FA Cup嘅红卡会唔会带到英超?
啱啱Check过阿仙奴Website,
都冇提到,如果搵到,
我一定第一 ...
最近身体有些不舒服啦,但我还是一直有注意阿仙纳的动静啦!!
5分是不够的啦!!
希望可以尽快拉开距离啦!!
原帖由 jacksonkua 於 2008-2-22 09:54 PM 發表

哈哈。。。Devin兄係我最大嘅对手啊!!
我都有留Hleb,我睇好呢位球员。
Rosicky仲伤咁,冇咁快可以落场!
其实Rosicky都几贵下,
就算冇伤,我都未必会买佢。
Devin兄,其实英超仲有好多好嘅中场球员,
慢慢简啦。。。。  ...
哇。。。
不好甘讲,我拍马都追不上jackson兄,
既然rosicky受伤,甘我简过第二条友。
多谢jackson兄的指点。
原帖由 bernardlhtan 於 2008-2-22 10:01 PM 發表

最近身体有些不舒服啦,但我还是一直有注意阿仙纳的动静啦!!
5分是不够的啦!!
希望可以尽快拉开距离啦!!
哈哈。。咁就希望你可以早日康复!
唔好伤太耐啊。。。阿仙奴需要你来拉远积分,

其实如果可以将個比分拉到8分,
但时去曼联主场就冇咁大压力。

FA Cup淘汰,我相信Wenger+球员可以专著联赛+欧洲杯!
原帖由 woodstock1221 於 2008-2-22 10:00 PM 發表
伯明翰近八場賽績
http://analysis.hkjc.com/hk/sb/image_lib/flag/flag_EPL.gif 英超09/02/2008      客                  和          韋斯咸1:1(1:1)

http://analysis.hkjc. ...
多谢嗮Wood兄提供资料!
我有信心阿仙奴可以赢波。。
对,FA Cup的淘汰也许是一个好的开始啦!!
我们可以更多的集中精神在联赛+欧洲杯啦!!
但真的很可惜不能赢AC MILAN啦!!
我看了报导,eboue真的遭停赛了!!