返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
3 a; t9 ?* r5 Y( owww.tvboxnow.comTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
/ L* w9 x, L, a# jtvb now,tvbnow,bttvb其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
5 L4 G$ P' L6 q0 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
* s' R: o: _' F' v0 {; p3 y: S其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...& L% }, d0 T' C5 L. A: E, Z
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
+ C  v$ V9 w; G- ^' k最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? 公仔箱論壇, |8 a( Q6 f9 Q1 h5 l6 s
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?www.tvboxnow.com7 a  v; v2 N$ `1 z) Q5 ^
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
5 z& f' m2 t9 S" @4 Y( x. C% TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
www.tvboxnow.com$ Z- S: u- J. q; `3 C- s
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧4 E3 c% Z$ }! t

* i( A' L4 d+ u6 }公仔箱論壇《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
) E# o; N+ q0 Ltvb now,tvbnow,bttvb一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
% P( O0 K$ e3 V4 ktvb now,tvbnow,bttvb反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...; [6 Y) M" _: V5 O" m6 Z* }
timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
www.tvboxnow.com* D6 Q( k% j0 O6 g9 o! P
' P# Y6 q9 q# q7 G
www.tvboxnow.com6 X! f- |% o& g. o( i3 a" m* d
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!tvb now,tvbnow,bttvb6 r9 t" I8 s% y; i3 X
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 w" P$ K4 Z: G  K3 a0 a
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
! S& J" a& L- B8 M3 a5 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com7 |7 g8 y4 ^6 j& x% U
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
$ G$ ~9 r5 s$ b6 P$ k: n一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
5 ^. u( ?) y% g' \% R& J$ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
5 i9 ?9 J" Z7 R
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇www.tvboxnow.com( m6 f( Q4 h+ X+ Q7 J- U

9 V1 \8 K: H' {( _. N& a) rwww.tvboxnow.com我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
tvb now,tvbnow,bttvb: n+ a' i; Y5 V) r
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! W7 P- X: F$ _  F0 ^: F7 w8 h5 K- X
tvb now,tvbnow,bttvb: G% S. g9 G: ~0 z7 _! V% g: Y
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
" g7 N5 G  @' P" [9 w0 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
5 O0 F( z/ H# R- \! K

; ]; G8 Q4 l) O; j. H0 u9 r: Vtvb now,tvbnow,bttvb大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?公仔箱論壇8 l4 B5 x) S  o0 Q

8 o6 p( v+ W0 e& h: [/ yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
7 _; b$ `7 d' @公仔箱論壇有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇
8 ?, ?- ]( b+ E2 Y3 c8 Y. {睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
% p9 j3 C+ y/ b# l5 x
8 {5 H. N$ N6 o4 ~
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
2 j* ]1 B# F  G% R; FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) F  P+ F% v& t& Z. v. r
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,5 I* j; d& ~+ [5 B
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...公仔箱論壇8 ?4 o. G, @; h  A( V4 j* U' l
mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
6 c/ m% `& {3 h* `5 rtvb now,tvbnow,bttvb
6 @- q$ T# Q9 S) E) n. i* P2 r' A讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
" c* m" L2 Q: h1 m2 w5 Z) k; Itvb now,tvbnow,bttvb
; l' H8 i; O" R) }  me+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開8 t; c* e; V. Q( c' L5 l- @1 j
www.tvboxnow.com, K8 O  q4 u1 j! ~
使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
www.tvboxnow.com7 B7 K2 Q0 T- |: d" N9 }

8 \8 w- w: g1 x" D公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急公仔箱論壇. V4 j! V0 }5 b. s
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ]# U% r: X1 m4 }& P- R
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...0 n$ x/ F  @, r7 h
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
3 _( M2 j$ x$ M6 L: v/ {: H
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ]  `0 {! v* g7 C; e

! X3 F; `$ Z5 ^1 c, S6 Z0 C6 ?- i# Twww.tvboxnow.com呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。
3 D9 w, D% [7 w2 u# F$ Ywww.tvboxnow.com 两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
2 I7 J1 R( b. P9 |
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
0 E6 k/ w# S5 l# G# ?$ Dwww.tvboxnow.com嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
& O4 R( G0 B# W* h/ j, V大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
' D  h- T" [) Q  b, E+ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
$ H+ U/ e6 N$ `) C& S  ^原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯