返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
" @9 ]; h, ~& _  @/ STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?公仔箱論壇1 e/ H! r& s3 ^
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 }# n  P0 J) b' M3 d7 O
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
( @6 L0 B+ f8 m! I+ e6 Y- Qtvb now,tvbnow,bttvb其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
1 o0 D4 V6 w8 ~$ o! A6 ?  Y2 Y公仔箱論壇大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
3 \6 o5 z9 |: X/ a' K& U! j4 b最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? / D% s  Y) K# |% I0 F2 t
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
6 B5 [! I# X8 y0 n; vwww.tvboxnow.com其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...tvb now,tvbnow,bttvb1 s; q' P, C8 l. G
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
6 E  z2 s: F+ q3 \& Q大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧. r* ^2 z( i1 E8 H
tvb now,tvbnow,bttvb* l7 R4 I* ^  o9 j  X
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),公仔箱論壇) [; H% j4 k3 I4 i8 T
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
9 a, M- U( G# m- Y! Rwww.tvboxnow.com反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
- {5 \6 `7 b5 J) Z6 ^  Ttimmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
www.tvboxnow.com, j/ U& F9 k% M4 ^4 Z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! a6 D; C* {2 Y% `

, i* ^, |" x" h8 uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。版主你好勁呀... 咁清礎嘅!) C! p( y( e6 j! C- p
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: g4 W. p( q) l; k( B
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧www.tvboxnow.com6 Z% X- L+ \2 E7 A% C

) o1 o0 x7 S8 w公仔箱論壇《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
' G( I; R" r3 l* o- |一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...公仔箱論壇8 J% H5 y- T  _6 b7 _5 T4 d$ K; `
mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
9 i2 z8 Q# |; r8 M7 y* d" y! X( c% B
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
6 L' |0 c5 Z3 P2 `  X
7 K# D1 n+ q2 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
0 ?5 V! i8 X, f3 r5 N! pmbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
6 n( K" i' |; b8 {' dwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com! k9 i8 w0 p" u+ K( \; k7 o, z
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!公仔箱論壇  u0 X! _8 b# v8 }. Z
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
www.tvboxnow.com' U$ T& `: f9 W. Q5 S' P
tvb now,tvbnow,bttvb5 e' E% |1 ^- b2 P8 a
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
7 D. K7 N; t& H6 z' lwww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb, j6 _9 |3 P' Y- ?; V+ ~5 b$ f  f
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,tvb now,tvbnow,bttvb) C; L: a8 g; Q& P- N( [
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇
8 Y( v) [7 d, b/ s9 Awww.tvboxnow.com睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
tvb now,tvbnow,bttvb- F: A% \1 ?" c$ s
tvb now,tvbnow,bttvb) r* g) Y- P5 d! d( x$ x
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
' K+ Y) K) K& N. G* O% ]* ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ n3 K  P% E5 x) M( q& _$ W
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
8 ~* ~! T/ ~1 ~! s- R! [% ~tvb now,tvbnow,bttvb有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
" q% m( @& v& j; A" ]- G4 ~- vwww.tvboxnow.commnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
9 n0 K. N1 C, L% r7 r2 W! T: d
- ]6 N  ?3 n) Y: A( K公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急  t: X, O/ u/ x+ o$ C7 X% s# A

8 [; R& i3 R" O5 \2 ^6 Ftvb now,tvbnow,bttvbe+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 k: {; v  }* k5 P0 B$ B

' W& k: s, T( l9 Q5 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
tvb now,tvbnow,bttvb; s" o0 ^' ]$ f4 E- N! @

; q' |) r) a$ H$ D讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 A  a1 \# N1 _1 z- F( |) ?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 H' d6 o# c0 x  \: Q( f
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ..." ?4 l* n* `# P+ [
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
www.tvboxnow.com) e2 H! t% k2 p7 r* K- K
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算
8 ^/ Y. ]3 k8 F) J' {: pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb! U% D: v- \, |: A$ S) p
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。www.tvboxnow.com) D  O$ Z* n* T: T8 X
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
# m( R/ J3 Z: X
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
; \5 H$ G) L, o) j" Z* m嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...www.tvboxnow.com5 \0 d4 \5 ?5 u8 d: m
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& l" x- Y* L9 P% H  P
任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
/ G# C; k' J) N! P' L- H原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯