返回列表 回復 發帖
雞呔貴果隻

what is this ar?
canadian tire

本來唔想講,講出黎好似笑人咁,但係又真係難忍,希望佢睇唔到

早幾日某大偈走入黎好有誠意咁話我知佢PK左
幫架車攝哇佬搞到走左cam鍊
我話唔係咁大鑊下嘩
拆鍊頂搭返啱佢囉,走幾齒應該唔會打哇佬
佢馬上話:幫下手啦,我唔識
佢咁誠實又誠懇我又點可以拒絕呢
過去幫佢睇睇
叫佢咁咁咁,又點點點
原來佢真係唔識
唉!幫你搭埋
裝完粗略睇過OK咪叫佢裝返個鍊頂,之後再轉個engine睇清楚所有mark先好著車(我估佢睇完就學得識)

點知第二日佢又過黎話我知架野著左engine light話條cam唔啱位
我話:你無double check個mark咩?
佢話有呀,啱嫁
我話無理由,拆返個冚出黎睇多次啦
再睇,小,真係差一齒
今次有時間,睇著佢裝好晒,轉過晒再double check完先走
最後過黎報喜,仲話個cam shaft position sensor可以退

唔係下,點解唔睇多次有無錯就換個sensor?明知搭錯過條鍊就睇多次先換零件啦
唉!!!無氣,好彩唔係我徒弟/伙計
如果係你徒弟 or 伙計....
係咪即炒???
sorry I don't get it... what the guy want to do? replace the camshaft or timing belt?
如果係你徒弟 or 伙計....
係咪即炒???
Aenergy 發表於 2011-1-27 08:37 AM
即刻打兩鎚
sorry I don't get it... what the guy want to do? replace the camshaft or timing belt?
intake 發表於 2011-1-27 03:08 PM
He just adjust the valve clearance
I think佢貪方便無用下面粒crank shaft螺絲,係用上面粒 cam shaft 螺絲去轉動個engine
wah........ he is very good.... turn the camshaft bolt instead of the crankbolt... very HIGH TECH.
昨天跟個阿伯整完brake之後佬不夠錢比,佢話比一半先,今日比埋尾數,點知今日見佢口黑面黑咁入黎講:點解換完個之後.......,心諗:PK,乜事,佢隔左成秒先再講:架車會順左
小,玩野咩!阿伯,唔好停一停先講埋下半節至得架
昨天跟個阿伯整完brake之後佬不夠錢比,佢話比一半先,今日比埋尾數,點知今日見佢口黑面黑咁入黎講:點解換完個之後.......,心諗:PK,乜事,佢隔左成秒先再講:架車會順左
小,玩野咩!阿伯,唔好停一停先講埋下 ...
carwing 發表於 2011-2-9 01:05 PM
咁講嘢少D心血都死
呢d 咪叫有幽默感!
有時係到諗点解d人可以咁懶,咁"求其",簡直侮辱緊專業人士,更當攞架車嚟整个d人係白痴!
车房仔抽劲波。
唉!
一張原廠貼紙值2X元加幣
原廠hoda迫力碟同一隻雜廠迫力碟的分別只是張貼紙
一張有honda mark
另一張係雜廠mark
先不說其它
就連包裝都係一個模樣 ...
carwing 發表於 2008-8-17 12:36 AM
咦..啊哥你響加拿大咖原來?
咦..啊哥你響加拿大咖原來?
傻豆 發表於 2011-2-22 12:45 PM
被發現了
拖左架撞車返黎
發現玻璃上的倒後鏡跌左落黎
問下個車主發生乜事
得到的答案竟然係他撞車的時候正在給倒後鏡掛飾物一撞之下,因衝力問題,給它弄掉了

大佬呀,唔係掛!無命,咁都得,真係,唉!!!