返回列表 回復 發帖
原帖由 jacksonkua 於 2008-9-6 09:50 AM 發表
FANTASY西甲同FANTAS英超嘅[截止时间]有出入!
到今日都仲没改返!
搞到我唔知应该点做!
而新加入嘅球员比如话:"Robinho"等人都仲没出现!
还是跟yahoo fantasy 的赛程买入
原帖由 wlt1110 於 2008-9-6 12:55 PM 發表

还是跟yahoo fantasy 的赛程买入
呢個周末冇联赛赛事!
真係几闷,而且最重要係FANTASY游戏都一样休息。
原帖由 jacksonkua 於 2008-9-6 12:56 PM 發表

呢個周末冇联赛赛事!
真係几闷,而且最重要係FANTASY游戏都一样休息。
幸好还有世界杯入选赛顶看,所以不会那么闷,不过是第一场,所以我想会有很多冷门盘
原帖由 wlt1110 於 2008-9-6 01:45 PM 發表

幸好还有世界杯入选赛顶看,所以不会那么闷,不过是第一场,所以我想会有很多冷门盘
惨喇呢次!我全部支持强队,
大多数都买佢哋赢波!
原帖由 wlt1110 於 2008-9-5 11:56 PM 發表

只要多加留意新闻就可以的啦,不过还不至于可以记得中下游队伍球员的名字,还是比较清楚那些大牌的。。哈哈
加油啊!
看报纸,好有学问啊!
[color=red][size=4]人善人欺天不欺!
[/size] [/color]
原帖由 jacksonkua 於 2008-9-6 12:12 AM 發表

其实西甲净係前锋比较贵,
而防守中场&后卫就平过英超,
所以如果能够好好把握买卖球员,
应该唔係几难。。。最多都係排20名!
啊!
20位!
占时都是20个人参与!
那就等于。。。
原帖由 必胜_Win 於 2008-9-6 05:32 PM 發表

啊!
20位!
占时都是20个人参与!
那就等于。。。
哈哈!咁就係包尾啊!!
原帖由 jacksonkua 於 2008-9-5 04:40 PM 發表

Leanming兄嘅提议都几好,

但我净係担心两件事:
1. 我相信依家头20位"已经加入"嘅参赛者都係"老教"/"高手",咁第一個联赛[头20位]嘅水准会唔会太高呢??

2. 每论对手,对赛成绩都必须有一位"Organiser"计算得分,update联赛排行榜等等,唔知有 ...
对不起,迟来的回复。。。。
1) 就是怕会有不同水平的高手会让新手没信心参与,所以就提议有不同级别的联赛,奖金也依不同级别而不同。不同级别的联赛不一定每个联赛要20个会员,10个会员也没问题。(前三名有奖励,尾三明降级) 就像足球联赛一样。情况看报名人数而定。
2)计分没问题和update排行榜没问题,我还可以办到。

jackson兄,你有兴趣将此游戏加进TVBNOW FANTASY 英超吗?

有人回复说复杂,不过我郑重声明这个“单挑”联赛游戏的参赛者什么都不须要做,只是将你这一轮的分数和这一轮的对手比高下而已;计分就让主办者(我)完成。
如还有问题,请PM我。
原帖由 jacksonkua 於 2008-9-6 02:30 PM 發表

惨喇呢次!我全部支持强队,
大多数都买佢哋赢波!
哈哈,支持强队是不错的,但是也不可盲目支持强队,因为有时他们会赢球输盘的,所以得小心
原帖由 必胜_Win 於 2008-9-6 05:30 PM 發表

加油啊!
看报纸,好有学问啊!
总之是有关足球的杂志,我一定会看,所以通常都是从杂志报章获得咨询
原帖由 leanming 於 2008-9-7 08:07 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=11629973&ptid=441231][/url]
1) 就是怕会有不同水平的高手会让新手没信心参与,所以就提议有不同级别的联赛,奖金也依不同级别而不同。不同级别的联赛不一定每个联赛要20个会员,10个会员也没问题。(前三名有奖励,尾三明降级) 就像足球联赛一样。情况看报名人数而定。
好主义!有唔同级数嘅联赛嘅IDEA非常好!而且仲有"升级"&"降级"概念。真係好有"现实感"。leanming兄咁几时可以开呢??
原帖由 leanming 於 2008-9-7 08:07 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=11629973&ptid=441231][/url]
2)计分没问题和update排行榜没问题,我还可以办到。
有你咁遘我就放心啦。。。真係辛苦嗮你啊。
jackson兄,你有兴趣将此游戏加进TVBNOW FANTASY 英超吗?
可以考虑,但依家已经分别有"各人赛事"&"组合赛事",
暂时我会提高奖金方面嘅奖励,
而你嘅提议可能会侅"英超下半季"开始实行/实施。
西甲可以做为呢個"联赛游戏"嘅"试金石"!
可以话係一举两得!
原帖由 wlt1110 於 2008-9-7 07:04 PM 發表

哈哈,支持强队是不错的,但是也不可盲目支持强队,因为有时他们会赢球输盘的,所以得小心
我已经跌出 Sport 投注區十大!
估计都几难入返!
都係"支持强队"嘅后果!
原帖由 jacksonkua 於 2008-9-7 10:13 PM 發表

估计都几难入返!
机会在人间!

之前我从第1 跌出20大啊!

加油啊!
原帖由 leanming 於 2008-9-7 08:07 AM 發表

对不起,迟来的回复。。。。
1) 就是怕会有不同水平的高手会让新手没信心参与,所以就提议有不同级别的联赛,奖金也依不同级别而不同。不同级别的联赛不一定每个联赛要20个会员,10个会员也没问题。(前三名有奖励,尾三明降 ...
支持你!
加油 !放胆去做 ,冲出个天地来!
原帖由 jacksonkua 於 2008-9-7 10:13 PM 發表

估计都几难入返!
haha。。。。我在你们的后面徘徊,这么近,那么远