返回列表 回復 發帖

[分享] 我家有隻自來雀 ~

,  描述: Manyiu 原作

她的名字叫~SONG SPARROW,  這種麻雀體型是中等大小的美國麻雀。在北美的本地麻雀中,它是適應能力強的物種之一。

她天天定時定候飛來我家吃早 午 晚 3 餐, 夏天還會表演日光浴 ! 現在還有一些冷, 所以暫時做模特兒, 讓我影幾張做型照啦 !

請留心最後那一張照片, 雀仔穿著的 "皮草" 一年四季只穿這一件, 夏天涼快, 冬天保暖, 非常環保!

iso500/spot/F6.3/1/100 sec/ no flash

iso500/spot/F6.3/1/160sec/ no flash

iso500/spot/F6.3/1/160sec/ no flash

iso500/spot/F8/1/160 sec/ no flash
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• prodigydou

• WuSoLo

我家模特兒雀仔好大件事, 被一根小木枝插左入口, 未想到方法幫佢....

F8/1/30sec/iso320/spot/No flash

F8/1/40sec/iso320/spot/No flash

F8/1/60sec/iso320/spot/No flash

評分次數

• WuSoLo

• prodigydou

我家模特兒雀仔好大件事, 被一根小木枝插左入口, 未想到方法幫佢....

manyiu 發表於 2019-4-1 02:18 PM
這條不像是木枝耶 ... 似頭髮多一點!
這條不像是木枝耶 ... 似頭髮多一點!
WuSoLo 發表於 2019-4-1 08:34 PM
頭髮會唔會粗左一些....我d頭髮無咁粗....呀...!
4# manyiu
真似喎,起碼唔似木枝!
4# manyiu
真似喎,起碼唔似木枝!
WuSoLo 發表於 2019-4-2 08:10 PM
插得好深, 唔知到佢會唔會有生命危險....