返回列表 回復 發帖

[分享] 曼聯俱樂部加功勳送獎金大行動 (現已推出)

曼聯俱樂部推出新活動, 希望各方好友可以撐下場。

簡單介紹下活動啦﹐係曼聯俱樂部﹐梗係問番同曼聯有關連既問題啦。

遊戲規則:
係番e個post 入面﹐我會開始發問一條關於曼聯既問題。

每題最快三位答中者會得到 $10萬獎金(TVBoxnow論壇幣)。
而當問題問完之後﹐任何曼迷會員可以發問與曼聯有關連既問題。
發問者能把答案首先pm 版主(HIDETokwlt1110)﹐會額外有+15功勳。
請閱讀以下例子,大家必須跟隨遊戲規則(如以下例子)

為保持遊戲的流暢度,
當第一個發問者發問了問題,
而第二個發問者便不能發問,
留待第一條問題問完才能發問。

例 #1 問題1: xxxx
  #2 答題1: xxxx (中)
  #3 答題2: xxxx (中)

#4 答題3: xxxx (唔中)
  #5 答題4: xxxx (中)
    #6 -- 問題1 已結束 答中者如下: xxxx --

請留意 版主的回覆出現後(eg.#6),
第二個發問者才能發問題,先到先問。

當第二條問題的第五位答中者出現,
版主再會出現留言回覆答中者名單。(如例子的#6)

當然如果不想其他會員抄襲,
會員在回覆時可以設置權限。

如此類推… 發問者有獎勵﹐頭三位答中者都會有獎勵…
全部獎金由 HIDE/Tok/wlt1110/onlineboi 派發!
而全部功勳由 HIDE/Tok/wlt1110 三位版主派發!

版主可以派功勳,亦可扣功勳。
扣功勳原因:發問與曼聯無關的問題!
     :發問者提供錯誤答案!
     :發問者沒有pm 答案給三位版主!

想做提問者需要靠運氣,
因為三位版主上線時間不一樣,
運氣好的話遇到版主剛回覆,
你就可以發問問題得到十五功勳。

(貼士:大多都是在香港時間的晚上)

又可以增加對曼聯既認識, 又可以賺錢! 快D黎支持!

太多規則是因為
希望保障各會員利益,
為免日後有爭辯。
以及防止回覆太亂,
版主難以管理。

希望各位見諒!

註 : 以上內容,本版可隨時作任何修改或終止。

敬請考慮過後才再參予遊戲,違例者後果自負。
  有攻擊性回覆,一律當作廢論,再扣分處理。
  如有問題,可 pm HIDE/Tok/onlineboi/wlt1110 查詢。

遊戲供全論壇會員回答問題,
  但只供曼迷區會員發問問題,
  如有違例者,扣分處理!
  名單:http://www.tvboxnow.com/thread-92019-1-1.html

各位會員!enjoy

請註意..

以下係所有問過既問題.. 請唔好重覆問問題..

#2請問圖中女士係邊位曼聯球員既老婆
#9 好啦..問埋第二題啦.. 著有名波衫既巴西兩兄弟大家見多啦....

唔知...孖仔無著波衫...大家又識唔識分呢?
#17上季C朗一共入左42球,
甘曼聯史上
一季最多聯賽入球球員係邊個?
同入左幾多球?
#26 上季C朗一共入左42球,
甘曼聯史上
一季最多聯賽入球球員係邊個?
同入左幾多球?
#32 曼聯有人稱"七小福" 係邊7個球員 ???
#46曼联的Sir Alex Ferguson在1986年开始执教曼联总共获得多少座冠军奖杯呢?
请写出所有赢取的年份什么杯的资料,多谢!
#54请问大家一下,曼联1999/2000的三冠王那个赛季的11个正选球员有哪11个人?谢谢!
#61曼联夺得了1998-1999英超联赛冠军..请问当时曼联是以多少分夺冠和终共进了多少球。谢谢

#67 誰是首位曼聯隊長並不是來自英國或北愛爾蘭??
#73除咗 C7 之外,曼聯還有邊三位球員曾獲得由《法國足球》(France Football) 選出的金球獎 (Ballon d'Or) 呢?
#81 今次既問題係. 99年曼聯係歐聯決賽對拜仁, 2:1反勝拜仁奪得歐聯冠軍.  射入重要既兩球分別係 舒寧咸 同 蘇斯克查.  

問題係...佢地分別用邊隻腳入波??
#91我們的聖地,奧脫福球場是在哪年哪月哪日竣工使用呢??
#96 Sir Bobby Charlton 曾經為奧脫福球場起了一個別名 (Nickname),究竟是什麼別名?
#103 奧脫福球場東看台外有一銅像,此銅像是紀念一位為曼聯付出了很多的爵士,究竟他是誰??而他又為曼聯做過什麼呢??
#112 曼聯7號一直係一個傳奇號碼,有哪五位曼聯7號仔響徹雲霄呢?而他們又是在什麼年度效力曼聯呢?
#121 最快三個人揾出曼聯fans 所唱既 tevez 首歌謠 既歌詞 or youtube 片..
#133 傑斯係曼聯入左148球!好多吧?
不過佢曼聯歷史上總入球數既排名,
排 第幾呢?
#147 最近 Tevez 問題鬧得熱烘烘,來一條關於 Tevez 的問題 至今日為止,Tevez 為曼聯射入了多少球呢?
#159 今年曼聯有十四個OFFICIAL SPONSORS,是哪十四個?
#166 在 Sir Alex Ferguson 的带领下,有哪位门将是有进过球的呢???
#174 老特拉福德“梦剧院”的名字是谁起的。
#186 2000年05年14日 以高出亚军阿森纳多少分的创纪录优势卫冕联赛。
#194 为爵爷效力的多少位弟子 ? 没有一线队出场记录的不算
#206 曼联铁杆喜欢坐哪里看台 ?

評分次數

• tok

• nikotina

• HIDE

請問圖中女士係邊位曼聯球員既老婆...

第一題出易d...益下大家~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• HIDE

鲁尼既老婆...
鲁尼既老婆...
鲁尼既老婆~~~
giggs's wife
#2 問題 已結束 答案係朗尼 (rooney)

頭三名答中者如下:

eric3344

sang86

mengkeat

如證實你地參賽資格無問題..獎金過一陣就會派發...

可以繼續發問!
來自/到 時間 支出 收入 操作
mengkeat  2009-5-6 09:24 PM TVB 100000 元  積分轉出  
sang86  2009-5-6 09:23 PM TVB 100000 元  積分轉出  
eric3344  2009-5-6 09:22 PM TVB 100000 元  積分轉出  

sang86同mengkeat
好似唔係曼迷區會員
如果即時報名入返曼迷區會員一齊玩就仲開心啦…

叫阿仙奴球迷轉會過黎支曼迷區

http://www.tvboxnow.com/thread-484810-1-1.html

不會太難吧!

下一個問題,請來發問

不好意思  已更改了
任合會員都可參加答問題
只有曼迷可以出問題
版主 HIDE 字

曼切斯特皇者
紅魔曼聯
好啦..問埋第二題啦.. 著有名波衫既巴西兩兄弟大家見多啦....

唔知...孖仔無著波衫...大家又識唔識分呢?

問題: 請講出邊位係大哥 法比奧 (fabio) 邊位係細佬 拉菲爾 (rafael)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• HIDE

(左边)法比奧 (fabio)            拉菲爾 (rafael) (右边)
責人之心責己,恕己之心恕人
左fabio 右rafael
左rafael  右fabio   
左fabio 右rafael!!!
左 fabio 右 rafael