標題: [翻唱] 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥 [打印本頁]

作者: jenniferdream    時間: 2013-9-24 04:26 AM     標題: 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-19 08:41 PM 編輯 公仔箱論壇- }  G$ C+ p+ ]9 U# o) A

! C% j. u% D+ ^3 P- |公仔箱論壇今日送給大家的經典歌曲是林子祥的千枝針刺在心
  x' H  ]" q" a* d) G6 b1 B, Qtvb now,tvbnow,bttvb如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume 向右就ok了。tvb now,tvbnow,bttvb/ T% m3 \8 M: L1 Q( \

; N! o6 x6 ?( g1 R公仔箱論壇
' B9 E5 t8 R9 t; A8 d+ N  C2 X* D6 u, P  L+ H9 {/ R
https://sites.google.com/site/jenniferdreamhk/home/music/1000pins
作者: ~劍全~    時間: 2013-9-24 08:50 PM

多謝小野貓翻唱分享!
  f& L7 s; q2 _9 M  O' z6 s+ e- m+ `. g$ a/ @' [! O& |
話時話,好少女仔會揀林子祥嘅歌嚟唱.
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-25 10:00 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-9-25 10:01 AM 編輯 & X: X; t1 [9 V' F) v8 n

7 ?" h5 o/ ^/ \  X3 Y& ewww.tvboxnow.com2# ~劍全~
: O: z! ]# |6 N; r公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb" n4 L& [8 o+ a/ N3 Y0 i! j  I
系咩,我個個男歌星好聽既金曲都會翻唱,謝謝版主支持
作者: jeniffer7799    時間: 2013-9-26 02:07 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-29 12:51 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!6 C& Z  P% x- m
jeniffer7799 發表於 2013-9-26 02:07 PM

1 @3 j. Z4 h' j2 A" Ktvb now,tvbnow,bttvb tvb now,tvbnow,bttvb/ e+ n3 u' Z4 i& X" Q/ ^7 ?, ]+ [4 z
谢谢姐姐既赞赏
作者: mar76383    時間: 2013-10-3 10:28 PM

這首也唱得很好,好有水準
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-7 03:44 AM

這首也唱得很好,好有水準1 N9 U* j# ^" C' w8 Z
mar76383 發表於 2013-10-3 10:28 PM
0 g1 C+ a; u4 h9 W7 a! ]7 ^- x* ~

& _, f5 S7 v1 H; v* K9 v3 j谢谢赞美
作者: Samtsui1968    時間: 2013-10-13 07:44 AM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-19 08:42 PM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀; I! S0 \' U- J5 [5 D' g" r
Samtsui1968 發表於 2013-10-13 07:44 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% w: C& H- l. |! u2 |
公仔箱論壇( }' j  m* F0 o9 ^5 `
谢谢赞美
作者: Nikkisweet    時間: 2013-10-30 02:04 PM

好聽
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-2 01:06 AM

10# Nikkisweet tvb now,tvbnow,bttvb6 J8 F* z8 B8 `$ q& D, K

6 w4 V# R! l3 P3 w* lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。谢谢赞美
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 12:33 AM

林子祥
1 V* M6 X& X$ Ktvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- i: W9 A% e1 @7 G
千枝針刺在心
3 M) I5 B3 @9 c- L" j作曲:林子祥tvb now,tvbnow,bttvb6 s. ]1 R: U1 D
填詞:鄭國江
; Z; ?$ @! N6 h& [
, H" ?/ N4 ~, M5 y. h: B+ c你何故牽走了我的一顆心
/ @' ^8 U1 k3 g# S1 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。更何故竟不顧而行tvb now,tvbnow,bttvb6 D1 J! x: m0 M# O- D, D
還令我的愛彷似在泥裡陷2 r, ]6 ~7 U7 K  l; N
愛人你何殘忍
% @' P  [6 A/ b2 C4 F: Ytvb now,tvbnow,bttvb你何故不問問
  U5 X" G; L! L  Q' S) X你何故竟毀碎我的心
* V: b; b  d1 _2 }2 H. S. a4 Vwww.tvboxnow.com難道那些快樂不再令你留下
& M2 I5 g* K) ^" \1 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。空追憶枕上唇印
! O, T8 w9 K6 ^8 G% Stvb now,tvbnow,bttvb更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 I/ I5 S/ s$ @
一顆心一顆心插著針
* S: n  ?" P: b! H它的痛苦有誰問
* O- K: E2 n: J; E( y3 _( a千枝針千枝針刺在心TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" [9 U2 W/ w; w% F
心內凝著的血盡變淚痕
/ y" _- t! }6 q$ z4 e  V& o% awww.tvboxnow.com我還要裝作我不打緊
6 E1 p" D8 ^  l0 s. a我還要裝作更開心
# l0 }6 ^$ H6 c+ F1 V. J* S誰料我的快樂只是迷陣
' i+ Q4 o% T% Z5 `. m: Lwww.tvboxnow.com枕邊珠淚常浸
作者: 625goodie    時間: 2013-11-3 07:08 AM

利害,呀林子祥的歌都唱得頭頭是道
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 03:45 PM

你推帖真係推得好肉酸吓喎, B& {2 H2 T4 |" _
成個幾月前既歌,依家先補歌詞
: o* W5 r5 U4 B, r. P1 P+ M開埋咁多acc淨係幫你推帖,其他既望都吾望又無分享公仔箱論壇) p" }1 M& {- r/ o
個個forum都係咁,你駛吾駛呀
2 o2 \  p$ `( D7 b/ G( f2 N8 J" H其實你唱得好難聽lor
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 05:55 PM

14# siuhakhaha www.tvboxnow.com0 b. ]$ X' e  ?( \7 z
! s' w! `) K2 i% Q8 ^
你係到抹黑我都抹得好肉酸下喎,那些人開Account做什麼我管不到,這是他們的自由,這裡有人
& g) j  h- h- y7 l, O6 B公仔箱論壇一日推十幾個post唔見你去話,其實我唱得難聽又怎樣,這裡有說唱得難聽唔可以發歌嗎.  好心你就唔好扮鬼扮馬,係人都知你是誰。你不但只5 |  e8 D/ A+ c; U! d; p3 ^
侮辱我和來打comment既人,你還侮辱了你自己。唱歌唱到沒有容人既氣度,就唔好唱喇。
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 06:16 PM

14# siuhakhaha " a8 C& S/ C8 k2 Z0 Y

. C7 K% E4 b, o/ c3 {www.tvboxnow.com還有下次要話我,唔好在我睡覺時候,這不是君子所為
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 06:37 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor. U' p$ V  B5 z8 }! c3 M( l
講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!
$ X+ a% B+ i( m9 c: [! @% |4 ^公仔箱論壇咁大個人都唔怕醜嘅!
- ^* H4 K3 p4 H9 I7 e  N: F公仔箱論壇寸完見版好覆帖用“支持本論壇”
6 \5 H( M4 \, {6 o5 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:03 PM

17# siuhakhaha tvb now,tvbnow,bttvb& e3 S4 c( m# b) S$ m

) ^5 x8 i5 y  btvb now,tvbnow,bttvb你巫告人真係好本事,唔怕醜那個是你啦,咪屈得人就屈。我就係copy佐他給我個comment來支持他啦。好心你就唔好甘小心眼啦。我唔係寸他。只是好奇想問下他是不是管理員。好心你就唔好學是學非啦。得閒就唱好d歌。妒忌人和抹黑人,幫唔得你出位既
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:09 PM

17# siuhakhaha www.tvboxnow.com  ~9 ?) ]/ G5 B( G; t

0 Q7 y( r+ T0 v# I$ Q( \* CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有本事就用回自己個帳戶來話我啦,何必要開個新帳戶來巫告人,名不正,言不顺
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 07:11 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.
! n' |+ h! L  p! a# e% ?& o( {www.tvboxnow.com# R: C1 F( \: U9 i
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:15 PM

要出位學你咁推帖咪得lor!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  i; j- B+ ^; _
你唱到咁到有fans話唱歌人才,真係大開眼界,佩服!咁都講得出……
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:27 PM

唔係掛,有人來支持复帖都俾人鬧,你覺得唱得唔好聽又鬧,
* d5 O, ~( n6 ?/ ?' p( w. c公仔箱論壇你有沒有覺得你自己有病
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:33 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.
9 t+ X% l1 T+ y2 o5 c) Z* T公仔箱論壇6 Y8 p" o7 P. c
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: k/ f# e& q& f. C& G
~劍全~ 發表於 2013-11-3 07:11 PM
5 u) H9 b3 I+ z公仔箱論壇0 w' \) v, n4 ~" Z5 C8 o
唔该你check 清楚D是不是我分身推帖
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:44 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lorTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 R: _& K2 |2 {3 i, w
講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!
  O4 b, H* z; i; G公仔箱論壇咁大個人都唔怕醜嘅!tvb now,tvbnow,bttvb' _( n( z0 Y7 r2 R+ L+ Q
寸完見版好覆帖用“支持本論壇”公仔箱論壇4 _. ~5 D# O* {9 A2 e- e
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:48 PM

你地班人唔想我係到唱咪出聲囖,使乜玩人玩到甘盡,此處不留人自有留人處,莫
! q+ ]1 q% b/ u6 A3 {tvb now,tvbnow,bttvb需要踩著人,傷人既自尊心。實在好過份。
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:53 PM

出完歌個幾月先至補歌詞?
$ b! L. V( _% OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔係推帖係乜?出一個新acc就推番晒你Dpost上來tvb now,tvbnow,bttvb' E( u4 |3 E8 S8 T
果Dacc有D新到一個星期都無,但全部都只會回你D帖; H0 p1 M6 r& U' x" y2 Q7 i- g7 D) g
其他forum情況一樣,最攪笑同一個acc回完又回
) d1 w" l, x# {話要一聽再聽喎!仲要推親推半版
- s4 O5 t) F; Q其他少發歌嘅網友一下子被到落底,咁好唔健康lor!
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:55 PM

24# siuhakhaha 6 T; X+ n, K+ p2 O

z  R* X6 \3 [& ^. \8 k: I6 L公仔箱論壇你刚刚才推完一堆帖,话紧你自己呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 08:00 PM

26# siuhakhaha
) `, J/ f+ ~* T: p* F, u8 fwww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb; [; _4 N1 k1 k6 z
好心你啦,讲来讲去都系那几句,你烦唔烦呀,那些人开了几多天我都唔知,看不见,点解你甘清楚呢,呀原始人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0