標題: [翻唱] 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:04 PM     標題: 忘不了你_唱首後生果陣的愛歌,包括原唱

[youtube]G7fa2P41mes[/youtube]tvb now,tvbnow,bttvb: N$ b6 b1 O- R: X" l& k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% @6 \, W. p0 Y0 s( g' K# b! R* @
歌名: 忘不了您公仔箱論壇4 _  ]  B) @. j+ u+ a5 l( Q! ~
作曲: 五輪真弓www.tvboxnow.com5 W- |7 m- X  K3 q6 t$ W
填詞: 林敏聰
% v6 E1 E% G- L+ V* H+ H誰令我心中 痴痴的醉tvb now,tvbnow,bttvb. U* [+ z/ c- t
在我身邊 每天為我洒滴滴眼淚
* Z" @8 R) ?4 @讓我的每一天 也是睛天TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% s4 G4 q& e5 Y  N
懷著滿腔熱誠 藏在我心裡公仔箱論壇3 ]) e/ I9 }& X( @
如何喜歡您 如何結識您公仔箱論壇1 `1 |& l' Q4 o1 z. Y7 I+ v7 w0 Y
我似是一一的淡忘 唯獨情深一片
6 D% X; Y, M& H誰與我終生依戀 誰給我真心不變( Z( q) D1 {* \- x4 g* _
只要我一息尚存 也忘不了您
! N. [4 i+ F% D. i! f誰共我此生 真心相獻
0 e1 k. a: I' WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。在我身邊 每天為我憂日夜掛念$ T8 j- j' S6 Q* t0 J" i" P" h! x
讓我的這一生 有著明天* V2 s# `! Q6 z
懷著滿腔熱情 來讓我溫暖6 i8 ^8 R3 {. y6 l: J
如何喜歡您 如何結識您
6 p* y+ a4 [: J5 ]公仔箱論壇我已是一一的淡忘 唯獨情深一片
5 b" \, i2 S6 C: H& ^; L' qtvb now,tvbnow,bttvb誰與我終生依戀 誰給我真心不變www.tvboxnow.com" ~# x) J" m5 t4 E
只要我一息尚存 我忘不了您
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:21 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-10-4 11:41 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb& r2 W5 u' ~7 k- L- `& K, h
www.tvboxnow.com4 V$ \8 C9 _7 d: ?4 z
有問題.無聲.9 I- j- f( U% B6 \( w
tvb now,tvbnow,bttvb2 k: G  M- e) x' m6 P( T$ A3 Y

忘不了你 唱首後生果陣的愛歌

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& b1 F# a4 J$ t: d2 n2 @5 H
真係 忘不了你.無聲嘅歌都係第一次聽.
# W7 \" p) v* e/ d- }$ X$ Ftvb now,tvbnow,bttvb
7 V  V, q+ u" x" M. k/ _% \0 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

唱首後生果陣

( G: d8 r9 t" h2 m  ltvb now,tvbnow,bttvb

乜你好老咩.上次就話叫你去報到.

) x0 B; R( C% `* Z! ]: K( e- Z公仔箱論壇

報到咗.報到唔洗咁密.

* K# _2 ]% i8 }4 S$ w/ [www.tvboxnow.com

蝦蝦 妳就唔好叫人做叫叔啦.

( A# K1 z% o5 j3 R. e2 ^( X1 `3 {. ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

雖然聽唔倒.估呢首歌難唔倒你.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-4 11:42 PM

2# pinaroo
$ [/ ?# v/ v  r& Qwww.tvboxnow.com1 ^4 U0 \7 Y& c" u
有聲喎,咁奇?
作者: pinaroo    時間: 2013-10-4 11:53 PM

7 e" E6 _, ~0 `, `
; m, }; ]0 q) `' X+ b0 ^ 3# cfuwai www.tvboxnow.com0 f" G! C$ o9 `& |; P& V- `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 B+ `& v, N. J

係 youtube 問題.我 check 你其它帖一樣無聲.

tvb now,tvbnow,bttvb1 e2 S% Z- }$ n5 r! R

Check 過其他人有用 youtube 一樣無聲.

www.tvboxnow.com0 @: p, E& {+ U. Z3 k
建議加條 box Link.
7 B/ P9 E+ ]; Qwww.tvboxnow.com" P! ^* M. T9 h: ?7 O

唱得咁好聽.唔介意俾人下載收聽嗎.

作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 12:30 AM

* j: t! \( A. y1 ^7 N9 }
& x/ m7 ?& W! Q7 W. N公仔箱論壇4# pinaroo tvb now,tvbnow,bttvb& ^' F- o5 |# M
5 [4 }/ S3 X0 L6 K  O9 v( `; f
我唔介意架,問題係我唔知有冇權決定?tvb now,tvbnow,bttvb3 R* i% B2 g# a2 D$ [

e: O& W" W5 w& P3 O* Q, Q其實呢首歌真係唔太易唱得順耳.
作者: pinaroo    時間: 2013-10-5 12:55 AM

問題係我唔知有冇權決定
" g* }5 h; y8 g: Z5 Fwww.tvboxnow.com
7 [, j1 ~" _0 Q! E7 S% q$ {, [你是指版權.因為是你唱,你先有版權.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ A1 _$ F5 k: v0 f- L& N

+ `" E; ?0 H- t% s音樂只要你改一粒音巳經係第二首歌.  ~) q2 b; ^0 n: i% m- x

) r# L8 ~' N% F$ N) P4 h) jwww.tvboxnow.com咁當然以呢首歌為例.唔通有一百個人,個個都改一粒音.公仔箱論壇% Z% V& k# B5 i: E) w

: k4 B! a5 e4 d/ ], oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。就變成有一百首,忘不了唔知乜.
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-5 01:38 AM

我好采啲,我聽到,ha: Y( ~6 k4 w: @( [8 L
首歌正喎!!這類歌小啲感情都演繹唔到,tvb now,tvbnow,bttvb  M! d: ?! i/ i6 D
師兄好嘢~support~
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:41 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-5 02:42 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# H" B, S2 g6 A! Z6 H+ M# a

1 P7 @5 _* r6 M1 S我這兩天上來,我個youtube都搞到無聲,唔知點解。之前個電腦就收到有script 的warning。唔知系唔係這個原因。不過如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume向右就ok了。 。
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-5 02:52 AM

張學友都是大叔,都有n甘多人喜歡哦。 。好聽
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-5 10:03 PM

: H4 T7 `3 j/ _& ]% V張學友嘅經典金曲首首都係咁正,真係少啲唱功都唱唔好.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 g5 m3 Y/ a6 H
cfuwai 唱得好有感情同唱得好好,多謝自唱分享
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:32 PM

9# jenniferdream
% D* L9 b  N% v0 w: [0 o6 n; Owww.tvboxnow.com
' M. D3 C7 y4 }8 Y8 S/ x, wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我大過學友架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-5 11:35 PM

10# ~劍全~
/ {- j0 W$ V! w& V& |! d/ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ y; K' R, P* p* W7 O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' O; [7 p6 v5 X- `9 K, C
哈~~~!你太後生啦,呢首係"譚詠麟"既作品黎架!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-6 12:06 AM

6# pinaroo
4 R+ A* Q& x1 m$ |0 f% L9 r( @+ n1 ?7 r7 b' I5 r0 D% O/ l
咁請教下,如果網上搵到一些伴唱音樂片,我加入自己的人聲錄成一首自己唱的歌,咁版權是誰的呢?
; G5 p2 |' q# Q, `可以放上網公開嗎?會不會比人告的風險呢?
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-6 12:20 AM

11# cfuwai : W" j' T+ B) V/ I  I; F

- O3 E  _  B$ y0 ]8 iwww.tvboxnow.com甘又真晤覺你有甘大,好像三十幾乍
作者: blackpig936    時間: 2013-10-6 01:07 AM

好有個人風格,支持!
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:22 AM

14# jenniferdream 6 @- G* V$ Y6 v, s
! c8 |+ C" d2 u
哈!你真會令老人家開心.
作者: cfuwai    時間: 2013-10-7 12:23 AM

15# blackpig936 ! `6 N" y2 c3 _  o8 g/ n5 Z

$ v: d) b. y1 {, U! d) j公仔箱論壇
% w1 Z- v* ^7 j: e- q7 T多謝你呀!
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-8 11:18 AM

um....我暫時冇諗咁多wor。 反正唔係商業用途, 咁 學習交流 要唔要算 版權噶???www.tvboxnow.com' U2 L% w& \5 k/ |; C4 O* k
) G8 ^& _1 R& O3 ~0 a6 j
不過真係認真 正!! 俾個good 你。
作者: cfuwai    時間: 2013-10-9 12:59 AM

18# la..lala^0^
: n4 t0 y8 }. z" T3 Gtvb now,tvbnow,bttvb
* n- z6 Z8 L# H5 [; d$ hwww.tvboxnow.com冇法啦,我呢D冇青春,冇錢,冇膽的三冇人員,天性貪玩又天性怕事嘛!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0