標題: [翻唱] 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily) [打印本頁]

作者: treekc    時間: 2013-10-7 02:14 AM     標題: 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily)

Kily :4 ]8 S% Q2 R- R, _% O
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!
7 q+ j2 i' v, ?& C) U+ R公仔箱論壇不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題,而係首歌音樂實在太平,好難唱到個感覺~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% _: M3 b" }5 l  r& q
我試左好多個唱腔出來既效果都非常唔好,依家依個算係叫做最滿意架喇,希望無令你失望啦
0 D: u3 s; B/ B) M% qtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 ?) G2 C5 w. U: Q' R
希望各位評一評我可以點唱到更好,因我硬係覺得爭緊D野....但又唔知係乜>_<
8 Q$ i$ Q1 E0 Ntvb now,tvbnow,bttvb最後....多謝收聽^^www.tvboxnow.com+ q) L6 s( Z) E, Z. q7 d

8 }# ^( P( Q# t' F" G  zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。https://app.box.com/s/1h9x6c35f2x8xegbr7it3 ?* }; `9 Z. C4 R+ E0 S
! i! N: b1 @& \* A/ y  @
對不起、我愛你www.tvboxnow.com4 H- Z. B$ V& i6 i
作詞:向雪懷  _" B1 {. \2 {' z. j
作曲:盧東尼
/ h0 V' K8 i* I( N編曲:雷頌德TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: w3 U  k; u- E; r

( [( D& I& Z; L4 X9 ~/ l( X多麼想用說話留住你 心中想說
3 M; I: S# q2 t公仔箱論壇一生之中 都只愛你 為何換了對不起
7 ]9 }4 |  P0 Y4 G) H2 z. Q
/ b% L  Z7 b+ b/ D* vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。*今天分手像我完全負你
; K1 F5 ^  d( [8 gtvb now,tvbnow,bttvb 這傷痛盼望輕微 望你漸忘記tvb now,tvbnow,bttvb& ?8 Y9 v$ P  ~! u
 我每日也想著你 靠在這街中等你
) V& J* ~7 Q& K8 E7 nwww.tvboxnow.com 遙遠張望 隨你悲喜 視線人浪中找你
0 e  q5 x8 H9 g' Awww.tvboxnow.com' V4 J0 ]/ I  U( l
 行近我又怕驚動你 我又怕心難死
: N# H$ o0 t% ~) F' Cwww.tvboxnow.com 立定決心以後分離 一生裡頭+ X8 C; t* V3 ^; q  F8 M' v3 U
 誰是我的心中最美 往日的你*
$ E1 H( m' J4 R& D& a; y3 Htvb now,tvbnow,bttvb
8 K+ p. Z1 t5 _' X+ Fwww.tvboxnow.comRepeat *

作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 02:38 AM

$ [: C2 H/ t3 c; A6 wtvb now,tvbnow,bttvb3 a! u* ]( x4 w$ A
Kily :www.tvboxnow.com5 p: G5 O. ?& J6 y# M$ o3 l
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!>
( V5 A: w+ F, t4 ^5 d不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題, ...
$ m5 M9 c9 G( w2 streekc 發表於 2013-10-7 02:14 AM
3 p& P, V5 V/ h$ i. qwww.tvboxnow.com好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~  P- A9 N& w  `7 V$ L1 \7 A5 N
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-7 06:52 AM

um ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" g4 C9 G* k( a2 U

( L. E: ?* c( x7 r4 l' Q& jwww.tvboxnow.com你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果
, u3 [, c$ v+ Z' }* b就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。www.tvboxnow.com% t$ a3 x" S' g
然後自己 聽返下個錄音。
' c3 V8 ~0 M1 Q! B8 l: T
/ r  I( q1 \& c' F& t* t公仔箱論壇再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
9 ?6 F/ X, v1 G2 o* Twww.tvboxnow.com用嚟 唱 個 最終版咯 0.0...
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-7 08:11 PM

我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.www.tvboxnow.com) Z- A" f/ I5 O. T
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
作者: treekc    時間: 2013-10-7 08:42 PM

9 [3 b& D& O$ {$ I5 a9 mwww.tvboxnow.com好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~www.tvboxnow.com% v' w+ q- N; S+ V# D9 O, j, ]9 w+ I
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kctvb now,tvbnow,bttvb: p; w8 D% _; t1 H
kilykilyk 發表於 2013-10-7 02:38 AM
; r6 C7 I: l8 d* W0 C+ i
- p) K; b8 w" t- _0 `/ f$ y確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
, A, ~. L  @6 ^! y4 \/ a5 x# X2 Bwww.tvboxnow.com) A* z3 K5 D- \
um ...
8 r" F- G2 g4 g& QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. S! U& B- |$ S. P* b: c- v! [
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果" W: B, `" S5 T9 w1 h% d3 H  ]
就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。
4 j( \' x* x- w( |, gtvb now,tvbnow,bttvb然後自己 聽返下個錄音。
' N+ Q1 i! n6 x7 _) t+ M3 E8 H( E
7 b% r/ K; l. ~* ?) zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
2 P: P& q; S' @+ g/ ^  W6 L2 kwww.tvboxnow.com用嚟 唱 個 最終版咯 0. ...
& o% L( g3 m. Nla..lala^0^ 發表於 2013-10-7 06:52 AM
: q' H5 ]. [3 b% G- J6 y
tvb now,tvbnow,bttvb8 |% r: q# E- h0 d5 l( z
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!tvb now,tvbnow,bttvb. v* }  ]) T: U' _% W) V
再有建議記得話我知啊!!!!!
9 l# E& i  ]( z; s. G, z) v; A2 a公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  r1 V+ I  X4 S1 U# a
我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.' D) a+ U) Q" A/ |7 @0 U2 @: e
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好www.tvboxnow.com: K" K* h; \& L' b6 x1 ~8 K7 d
~劍全~ 發表於 2013-10-7 08:11 PM
# u: i. s$ J4 X1 g9 Q
, t0 ^* Y" K' x  H7 l公仔箱論壇其實....我好有衝動自己走去將首歌升高1KEY!!!T_T.....不過最後都係忠於原唱....HAHA!!!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 11:25 PM

& @7 e3 A7 }/ O; ~  M8 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; ~. j! ~! E% J$ N  |4 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
) ]0 x* t' y6 e) G3 L4 R% Y! K& k6 {& g
5 w/ c. ]5 j, \  X1 k
www.tvboxnow.com; l  Q& u( t9 n2 H4 w
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!3 x6 P0 g; A8 s2 P* D* p. J" J  p! o
再有建議記得話我知啊!!!!!
9 p. l% f+ v1 S6 ?* s3 Swww.tvboxnow.com5 {) r: @/ g8 j% a. K' W$ |
tvb now,tvbnow,bttvb  I! C9 l& U: e$ X- G
www.tvboxnow.com7 A; G* d) Z7 H9 o- |% N- e4 L4 ~
其實....我好有 ...
# r# f7 g$ F1 I! N9 C0 N: L# m& itvb now,tvbnow,bttvbtreekc 發表於 2013-10-7 08:42 PM
tvb now,tvbnow,bttvb2 v, h1 U5 h) N4 i5 g
我好鐘意呀!!多謝KC送首歌比我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0