標題: 廣男與神刁打對台,你撐邊個?支持單身嘅多 定系支持拍拖嘅多? [打印本頁]

作者: _唐糖_    時間: 2013-12-9 07:49 PM     標題: 廣男與神刁打對台,你撐邊個?支持單身嘅多 定系支持拍拖嘅多?

3 S7 s8 n; t1 r  d% {( x' g; d公仔箱論壇2 k' l# u1 L2 \) u" m. T' e

# b6 Z! Q6 j/ ^5 Kwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com/ `, r; Q' g5 B
www.tvboxnow.com$ Z  p7 ^( Y4 n) u' _1 [
先睇完帖再投票啦~公仔箱論壇+ g3 Y" ^% s, h/ u$ H2 b5 [0 N( S2 S
tvb now,tvbnow,bttvb: }2 O$ U8 s& V$ t- x
tvb now,tvbnow,bttvb8 I; q( H4 s+ |* v) Q; l
www.tvboxnow.com8 J# Z/ h3 u. x8 ^
公仔箱論壇: m- t2 Q9 A2 ~$ h# U
可能好多人覺得,明珠咁大隻,點會有人中意佢啊?但偏偏何家駿就發掘到明珠嘅優點,並且中意佐佢。我想講,唔好問自己點解“盛”,先問自己 身上有無值得人中意嘅地方。tvb now,tvbnow,bttvb" e$ d$ F3 V6 z7 i# U1 M
- b" L; e, n. ]9 B. h
公仔箱論壇) f6 V8 E$ \. a! Q
如果你愛一個人,唔系成日送送禮物,唔系成日發短訊,都唔系禮拜六一齊出來唱下K傾下計食下飯,而系做一個出色嘅人,以後嘅以後,可能仲有其他人愛佢,你要做嘅,系將其他人比落去。
8 I/ t# u8 N, j
0 M0 R, Y7 H( f$ }! Q* C+ u

$ Z3 C+ p, _3 M3 I& W" m! ?0 x
1 r9 S! D: y2 y

+ ~2 A' f  @9 X+ P: ]* ?4 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! ]' c- m, K- s+ z. G7 i' I公仔箱論壇
9 b7 A, H0 [4 u. Y
公仔箱論壇5 R& Y, R# P- c. G* |$ \0 y; y  v* [

8 v: n  V) x! f# _& x7 `  C% ~
3 v4 O( q6 L. C) Z" G

, u4 v8 d/ T  }1 ~/ M: RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 M" d" v1 T, ^. q7 f2 ?
tvb now,tvbnow,bttvb! r% s7 p- Q( z8 P5 M# F) _5 X

. m+ ~+ g$ P) e) ~# |, I0 W7 bwww.tvboxnow.com
公仔箱論壇3 y9 S# N( S0 M7 K  o$ ~% u9 U
www.tvboxnow.com: r# a; q. U4 L4 _& s8 A, W
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* G& ^) n% _6 L
1 K" |: u9 A' R* ?& b  Z5 ?

0 i& ?* B9 U9 Z) t公仔箱論壇7 Z4 T- j7 i8 ]7 b* s0 W2 u: c. w

* a, c# c, u% h# Kwww.tvboxnow.com
tvb now,tvbnow,bttvb  }  J$ M; r) {$ a
tvb now,tvbnow,bttvb0 O8 Z# V/ R" t( K

& V8 e5 r$ ~0 j+ X公仔箱論壇  {7 q, o9 _3 \; p$ i3 X

( i: t* Y# B* L7 {tvb now,tvbnow,bttvb7 H7 B# f7 q/ z8 D% m8 n

4 ?; Z5 f9 j  r: P7 Etvb now,tvbnow,bttvb& B# J. ?) N# [$ I' T. I

7 E4 p8 V& D& H+ n, l 公仔箱論壇0 t0 M  C- L6 |& j. u( d

9 v* ^5 [1 C9 L* K, U- J$ o2 F公仔箱論壇公仔箱論壇  q3 b' o4 o6 F' V$ K

, ]. b. v1 V+ M* g" b& ttvb now,tvbnow,bttvb
6 R! i" s; a6 F; B* J

. v" F; l6 b4 v( T- Iwww.tvboxnow.com
公仔箱論壇& _3 T: y3 r4 r3 W* k( h7 K
公仔箱論壇' N1 q8 O  a) R6 W9 T& A
公仔箱論壇' T: r9 z( O8 g" d

: k7 D+ C- i& p3 W2 `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 W$ A0 `+ q' d3 a7 z. U7 E

$ A( W5 w' e/ W" W/ w9 I5 s公仔箱論壇

" E3 d+ r! s+ O& t/ \公仔箱論壇 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( k2 e6 D4 @% I% L8 ?0 f

3 O$ s: O9 j4 X( D- \
  R8 M/ n9 b& ]  A! vwww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% z& z) f" g2 n

9 u3 ], E7 a! |9 n  z) x1 ]5 [. n8 c  K# V3 p, C

7 `' W( Z- D; D# G. U5 N+ L6 O% iwww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! C+ Z8 \. S) Z

- O- ^( S4 h) uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 V6 f/ b1 j/ _$ W, y

; o1 O9 Z  C8 U8 Ztvb now,tvbnow,bttvb4 E, d2 N2 y& @. n. }

: l) T- n/ E) ^5 z3 Z9 j7 m公仔箱論壇
1 L# G4 k) @; L4 [8 {/ Q' y# S
公仔箱論壇, O( k$ h/ g. B8 h  ?4 t
www.tvboxnow.com9 j, V; |, x  _+ [8 F! s% L
www.tvboxnow.com* }' Y! ], B4 a
www.tvboxnow.com- t5 m6 x8 D  r; F& \$ z; H$ g+ g/ J
tvb now,tvbnow,bttvb- C: m' x6 e4 o6 p1 }
www.tvboxnow.com: @. A1 _8 u: O2 \. g( i/ Q0 x/ s
www.tvboxnow.com. Y/ D8 P- G0 z/ X/ m/ l' f
廣男與神刁打對台,你撐邊個呢?投完票記得講下你嘅睇法喎~ ~
( o) a9 U$ n( VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Y; C* {2 [1 Y& h/ u! O* p: k

0 K+ ~7 U( s+ ~6 U/ N  Q5 lwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com! g4 X. R; m7 o% y+ g/ x" J
tvb now,tvbnow,bttvb9 M( b- ~7 L( u) d4 m+ k
2 O6 [1 b5 u3 O

. V* p+ i: N$ R7 v1 ~www.tvboxnow.com
1 m* ~7 y8 a' \& ~& R5 ]www.tvboxnow.com

作者: solution    時間: 2013-12-10 04:15 AM

本帖最後由 solution 於 2013-12-10 04:21 AM 編輯 www.tvboxnow.com$ i9 H0 F, Z4 W) v  z  D; N% w

8 _  @1 A+ a# ~0 l  e公仔箱論壇呢套劇有唔少偏見。支持獨身o既寫到係貪錢"琅厲"o既怪物,例如江美儀和粱靖琪。+ Y  \+ I3 l& I, I: l
個四個男主角無論幾麻甩咸濕都係有情有義。
- |5 M4 k- f& M1 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。根本誤導觀眾。1 V- h9 J% X- C1 |  F: g$ r

/ a/ {6 r" D4 v! B% ~公仔箱論壇江美儀亦唔係叫人唔好拍拖,而係當遇唔到好o既,就寧缺莫濫,浪費自己精神時間,做其他自己鐘意o既野好過。
作者: yimmh2015    時間: 2013-12-10 08:38 AM

其實兩個既論點都有point,www.tvboxnow.com) b3 B& k& M, D: E: a
都係睇你自己點諗= =
作者: a阿乜    時間: 2013-12-10 11:59 AM

我觉得套剧真係觉得唔错,几幽默,
! z" d* E- N  E+ {4 ]' @www.tvboxnow.com其实我个人觉得还是两个人一齐比较好,起码有人同你一齐分享
作者: momochacha2007    時間: 2013-12-10 12:54 PM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!  
作者: chrischi    時間: 2013-12-10 01:35 PM

2.  我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: sam_78    時間: 2013-12-10 10:26 PM

我投2。因为单身都会有寂寞的时刻。。。。
作者: hashonet    時間: 2013-12-10 10:52 PM

黃子華在戲裡的台詞實在很貼近大部分的待婚男女。
. }, }) x& U/ m; GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- e/ s& L% q4 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。例如黃子華對阿蓮說:『…但你怎麼會明白我們人類,有一個伴侶,能夠一起在家看看電視,吃吃火鍋,甚至不吭聲,感受一下對方的存在,這種樂趣呢?』$ T+ [2 Z6 _, ]; g5 {+ M: W* n" `

, m" g3 P& q: O- ?, Rwww.tvboxnow.com熱鬧久了又怕太熱鬧,孤獨久了又怕太孤獨。
作者: kavenzou    時間: 2013-12-10 10:56 PM

緊系支持拍拖啦,單身?悶死啦
作者: sin_ye    時間: 2013-12-10 11:09 PM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-11 03:13 AM

拍拖時唔會成世都兩個人stick埋一齊架嘛... 總有單獨做自己嘢嘅時間嘅! 唔計花心自私男或女呢啲衰人cases, 理應拍拖會好一啲...所以拍拖同時有單身有既歡樂!.. 咁當然choose拍拖喇
作者: bichvanluong    時間: 2013-12-11 07:13 AM

希望世人能夠放下世間上種種煩惱....痴男纏女....善哉善哉..
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 10:16 AM

8# hashonet ; t" ]9 |! z* A3 W: r* R
一人獨飲威士忌,永遠也體會不到兩人共享雞尾酒的百味陳雜。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 10:22 AM

拍拖時唔會成世都兩個人stick埋一齊架嘛... 總有單獨做自己嘢嘅時間嘅! 唔計花心自私男或女呢啲衰人cases, 理應拍拖會好一啲...所以拍拖同時有單身有既歡樂!.. 咁當然choose拍拖喇 ...8 v  ?. @) i4 Y
大文細佬 發表於 2013-12-11 03:13 AM
公仔箱論壇5 V+ G0 t( b& \/ p2 M# G
拍拖同時有單身有既歡樂,個個男人都想,可惜唔系個個女人都懂事呢。
作者: biznelson    時間: 2013-12-11 10:31 AM

兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: chinchiu2004    時間: 2013-12-11 08:54 PM

廣男哥好嘢
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 09:50 PM

兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!www.tvboxnow.com: b8 h- B$ ]1 w- Q, a
biznelson 發表於 2013-12-11 10:31 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; {' j' f$ D5 `$ s  g6 G5 h
最怕一有難就拋棄對方,拋棄都算了,有啲仲落井下石。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 09:51 PM

廣男哥好嘢www.tvboxnow.com7 F+ P9 E& O$ z! q3 O  G- ^1 O
chinchiu2004 發表於 2013-12-11 08:54 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: q. M. y4 W- h; p$ e# B

4 K* `! R' U" W8 Wwww.tvboxnow.com可能系因為佢學哲學,講嘅好多嘢都幾耐人尋味。
作者: Komatsu    時間: 2013-12-11 11:52 PM

筷子是一枝,還是一對呢?
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-12 12:35 AM

筷子是一枝,還是一對呢?公仔箱論壇- G( I# R9 M7 p: P* r4 _& P
Komatsu 發表於 2013-12-11 11:52 PM
+ L7 w) r. R; D; `有趣,我又想起了匙羹……
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-12 01:26 AM

14# _唐糖_
) Y% b/ u- S7 v$ F2 x8 [) DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈哈.... 好似好有苦衷咁喎! 咁就要教育下啲好強佔有慾嘅人喇!
作者: momochacha2007    時間: 2013-12-12 11:05 AM

I also agree to this 兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: armstrongwong    時間: 2013-12-12 03:16 PM

各有各好喎
作者: Zhentai    時間: 2013-12-13 11:48 AM

single is better because you can be very so many girls at the same time
作者: moonlight1812    時間: 2013-12-13 05:01 PM

不強求。- p2 O7 Y7 k* h" O/ Y
不為單身而單身,不為拍拖而拍拖。$ S& i6 H; Y! W) x$ f

1 @# T' |0 I7 H8 a( Y我喜歡徐志摩的
: s1 z/ [5 y/ H. V「我將於茫茫人海中訪我唯一靈魂之伴侶;得之,我幸;不得,我命;如此而已 。」
作者: reno8888    時間: 2013-12-13 06:54 PM

我覺得單身好!可以自由暢遊成片森林/花叢,毫無約束!
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-13 09:41 PM

不強求。/ k/ r! W: U. n9 b  S: b# t
不為單身而單身,不為拍拖而拍拖。
$ W% T: w2 {  Xtvb now,tvbnow,bttvb8 D9 O+ l3 [9 ~4 p5 H
我喜歡徐志摩的' X5 g) U- P/ Q- W
「我將於茫茫人海中訪我唯一靈魂之伴侶;得之,我幸;不得,我命;如此而已 。」 ...
; V( G6 r) a' @* s; Z& L& m公仔箱論壇moonlight1812 發表於 2013-12-13 05:01 PM
公仔箱論壇; m( }+ a: W6 t- w. e) e5 A
把最好的自己留給對的人。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-13 09:43 PM

我覺得單身好!可以自由暢遊成片森林/花叢,毫無約束!2 ~* M* a9 n1 |0 ^) T
reno8888 發表於 2013-12-13 06:54 PM
" a7 Y, g$ V7 r. U6 X. g) h5 lwww.tvboxnow.com我一直都沒有投票,我雖然也很期待緣分,但是又很享受現在單身的自由,真矛盾。
作者: SkyNaruto    時間: 2013-12-16 01:10 AM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: singua    時間: 2013-12-16 09:34 AM

不知道神刁说的无性生育会在没有男士的情况下怎么进行。
作者: xbird99    時間: 2013-12-17 01:19 PM

梗係撑阿子華啦!
作者: zyz2011    時間: 2013-12-19 12:21 AM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜
作者: enzyme.tcm    時間: 2013-12-19 08:36 PM

我選我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: 留美博士    時間: 2013-12-20 03:46 AM

其實單身有單身的好與壞,拍拖也有拍拖的好與壞,只是目前我覺得拍拖好,因為做任何事都可以和心愛的人分享,是最完美的
作者: lwljin    時間: 2013-12-20 03:01 PM

作者: michael2c22    時間: 2013-12-21 04:30 PM

讚同:
8 Z* H* n0 I! d/ E: `  r公仔箱論壇兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: lolo1994    時間: 2013-12-22 07:40 PM

緊係支持拍拖拉  有個伴
作者: oblivious    時間: 2013-12-23 12:18 AM

Choice No. 2~公仔箱論壇9 C6 |& t" k6 W
% N7 u. A# p5 H8 d
Both have their own points, but I think it's always nice to have someone around! There are things you can only experience when there's a special someone with you. :D

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0