標題: 新《笑傲江湖》 [打印本頁]

作者: timmaxsing    時間: 2014-4-23 03:58 PM     標題: 新《笑傲江湖》

[attach]2814586[/attach]
% i# b4 T* l1 u, ]  W) {公仔箱論壇新《笑傲江湖》是武俠小說《笑傲江湖》改編而成,並由霍建華、陳喬恩、袁姍姍、陳曉、楊蓉領銜主演。該劇於2012年3月24日在浙江省仙都風景區開機拍攝。: s2 K1 c8 V( t; X* E
陳喬恩憑該劇獲2013年國劇盛典港台人氣女演員。* m8 S5 f4 @  p/ `4 U
-新《笑傲江湖》已於4月18日晚上高清翡翠台播放
. o8 O& A; A$ |+ s0 |[attach]2814585[/attach]
: T3 q( I6 n- o1 d0 w, Vwww.tvboxnow.com[attach]2814580[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb. z6 \9 k, ]6 e" o; F+ c3 b
前言大綱:www.tvboxnow.com: U7 }3 \3 d# e& i
自古江湖是否一定係分正邪...又是否一定誓不兩立,以少林、武當、五嶽劍派為首的名門正派,與「魔教」日月神教展開了「正」、「邪」之爭。然而,連串鬥爭實際卻並非表面的黑白分明,誰又可為「正」與「邪」之間定要畫出分界?
) N% b1 ~: A( [5 Xwww.tvboxnow.com

# n; `$ y' w3 ktvb now,tvbnow,bttvb 五嶽劍派之華山派大弟子令狐沖(霍建華飾),初入華山武功平凡,後意外獲得五嶽各派劍法精髓,更遇師門前輩風清楊傳授「獨孤九劍」,從此劍術通神。令狐沖的高超劍法卻引起師父岳不群猜疑,藉此逐他出師門,
3 p. d- ?2 R* h% j6 z2 I5 E  dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。卻於因緣際會下接掌恆山派掌門之位。其實外號「君子劍」的岳不群(黃文豪飾)表裡不一,為獨得驚世秘笈「葵花寶典」,竟暗中施計令武林同道相互暗算。

( n* L. B$ |' K9 u3 r* t公仔箱論壇 令狐沖自幼與不群獨女岳靈珊(楊蓉飾)青梅竹馬、情投意合,豈料福威鏢局林氏一脈遺孤林平之(陳曉飾)為報家仇而拜入華山派後,靈珊轉投平之懷抱。令狐沖及後因音律相交,結識日月神教聖姑任盈盈(袁姍姍飾),
, _/ `8 a7 v7 Otvb now,tvbnow,bttvb兩人志趣相投、相許相知下暗生情愫,但令狐沖同時為日月神教副教主東方不敗(陳喬恩飾)及恆山派小尼姑儀琳鍾情,並周旋於糾結難纏的情愛之間……

3 O$ Y# ?, @' [* |* Z( m經歷幾番生死誤會後,令狐沖和任盈盈才明白互相深愛對方。此時盈盈卻身中劇毒,奄奄一息……究竟林平之、岳不群等人機關算盡後,會否作法自斃?令狐沖和任盈盈又可否終成眷屬,從此琴簫合奏、笑傲江湖?
8 V6 y- W- ], d, U) {www.tvboxnow.com[attach]2814583[/attach]8 H% x  C1 m7 X  v
[attach]2814581[/attach]
4 q4 V& j2 @; s8 _' C6 U4 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2814584[/attach]
0 m/ ]/ C# M( d+ N' F- A( W& y4 wwww.tvboxnow.com[attach]2814582[/attach]
作者: 大文細佬    時間: 2014-4-24 01:34 AM

笑倣江湖本書就好睇, 套劇
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-24 09:41 AM

第三集內容大綱
" i% o+ l- g" G. O# d+ x( wwww.tvboxnow.com
岳不群要令狐沖前往青城派向掌門余滄海道歉,令狐沖意外發現青城派暗中修練辟邪劍法,並對福威鏢局林家有所圖謀,及後令狐沖更被余滄海戲弄。tvb now,tvbnow,bttvb% }1 @0 b0 `1 s/ Y# u- S* Q
回華山後,令狐沖被安排到衡陽城出席衡山派副掌門劉正風的金盤洗手大會;林震南兒子林平之欲探林家秘密,卻失敗誤中機關為母親所救,

. g5 T  Z3 d. x6 Z( W) p之後更與喬裝為村民的岳靈珊相遇,更在茶莊與余滄海的兒子引起打鬥錯手殺死了余滄海的兒子......另外本來想告老還鄉的林震南要......
" F* K7 p. D* E7 e' Qwww.tvboxnow.com   以下是三個必睇提要:公仔箱論壇+ ^5 ]" ]0 \, o5 x: B9 \
[attach]2815164[/attach][attach]2815165[/attach][attach]2815166[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# [; k* r, D/ x. s- s
第一個必睇提要:鬼馬主要的令狐沖用他彈子神功,彈向蜜蜂巢去戲弄青城派眾人,但隻鹤在飛大叫...備青城派掌門余滄海反向地劍道一動,
' K( O1 T& r/ O+ c' L) l一窩蜂飛向令狐沖,令他一仆一碌...更備青城派掌門余滄海叫他做"大膽狂徒"你想... tvb now,tvbnow,bttvb% t; X+ X& i0 I5 V! _5 W) {2 d- J7 m& h

* U8 F8 ?" u: j0 l) k2 ~' G, r [attach]2815167[/attach][attach]2815168[/attach]公仔箱論壇, w9 K3 A$ F" Y9 i3 Q( B- X
第二個必睇提要:陰濕的余滄海特言"心心不憤,一腳踢到令狐沖五體投地,令人覺得他在行三跪九拜之禮......
- m  \2 Y' j: O2 Xwww.tvboxnow.com
! ?& N- Y2 `/ H& V- W6 J# {, v( e[attach]2815169[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ g3 |6 A% b( g& [# [

, z& j3 h# z7 J: P! qtvb now,tvbnow,bttvb
0 i7 g' u5 D: C- @; `' Ztvb now,tvbnow,bttvb
  d% v6 S+ P; Y# k, c% tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第三個必睇提要:在美麗的場景說走遍大江南北,用意是.......
作者: mnb1123    時間: 2014-4-24 10:20 AM

笑倣江湖本書就好睇, 套劇
; E; d& f2 F% j. @. [! c, b大文細佬 發表於 2014-4-24 01:34 AM
+ a! |9 G' {2 ]  @0 `" \- I分分鐘D場景好睇過套劇 ,睇吓點
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-24 10:44 AM

tvb now,tvbnow,bttvb2 N7 o: A( t" E6 w. j* y& i/ _
分分鐘D場景好睇過套劇 ,睇吓點www.tvboxnow.com) t+ d) }- Y. W0 I3 w  e
mnb1123 發表於 2014-4-24 10:20 AM
% r) V1 ]4 G' U! ~: y該劇唔場景OK啦,但主要係特技勁, 可說是用咗特技,我哋D超級劇迷都不一定睇得出架......
作者: chy25    時間: 2014-4-24 09:22 PM

幾唔錯,服裝好鮮豔
作者: lhy92725    時間: 2014-4-24 11:30 PM

内地剧在HK台播,吾系套套可以好似铁齿铜牙纪晓岚甘收得嘅
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 12:01 AM

内地剧在HK台播,吾系套套可以好似铁齿铜牙纪晓岚甘收得嘅
4 b" y  q2 P/ |9 Z公仔箱論壇lhy92725 發表於 2014-4-24 11:30 PM
* P* `; k' P- H公仔箱論壇該劇只限無線高清台播,該劇買點有好多,稍後下來我會慢慢介紹!
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 02:36 AM

幾唔錯,服裝好鮮豔公仔箱論壇5 c! t" d$ |* l3 b+ v/ B0 |% D5 Q
chy25 發表於 2014-4-24 09:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ |" x; n* |- p! O" _
如果服裝唔豔,都給引唔我或你哋睇啦,套劇好睇極都有限啦!
作者: pknoface    時間: 2014-4-25 09:10 AM

係唔係粵語版呀? 幾時開始做呢?
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 09:15 AM

係唔係粵語版呀? 幾時開始做呢?tvb now,tvbnow,bttvb5 V4 Z  t9 F" s) e& b; @
pknoface 發表於 2014-4-25 09:10 AM
; G- R" L0 P9 p4 f3 Z! B3 W2 ?  Fwww.tvboxnow.com-新《笑傲江湖》已於4月18日開始星期一至五晚上TVB高清翡翠台播放,係粵語版配音
作者: lhy92725    時間: 2014-4-25 10:46 AM

# e# |% }  o9 _2 B# gwww.tvboxnow.com該劇只限無線高清台播,該劇買點有好多,稍後下來我會慢慢介紹!
4 g1 d, q; t( s9 ?+ ftimmaxsing 發表於 2014-4-25 12:01 AM
# r* `, o8 N& j8 f4 J9 ?' V1 R高清台内地就睇吾到嘅
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 11:25 AM

@' i" |6 y- R4 N8 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。高清台内地就睇吾到嘅
* y) b+ w7 O0 @. {' W: Klhy92725 發表於 2014-4-25 10:46 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* m0 G$ i0 _8 x% F8 @# i6 a0 A
公仔箱論壇有得下載,下載後就睇到啦,下例是網址:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 _  y- G" Z3 O2 F
http://www.tvboxnow.com/thread-2953052-1-1.html
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 01:11 PM

劇中飾演東方不敗一角,首次挑戰武俠經典角色的全統。由陳喬恩演繹的東方不敗造型驚艷,亦剛亦柔,時而純真,時而陰險,令該劇成功實現口碑大逆轉,
3 W) e$ |  W4 p% x1 x/ hwww.tvboxnow.com演技受到觀眾與媒體肯定,被媒體譽為「最嫵媚版東方不敗」。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( [* f7 y, H3 x% M
[attach]2816342[/attach][attach]2816343[/attach][attach]2816345[/attach]
作者: timmaxsing    時間: 2014-4-25 03:04 PM

[attach]2816460[/attach]
' I  o4 q5 z$ F% ~3 T5 r& `; U; Dtvb now,tvbnow,bttvb以下又是一個特技做出來的一個美麗場景啦!tvb now,tvbnow,bttvb) {# @- l2 ?' k3 u. |* w. |  E
[attach]2816462[/attach][attach]2816463[/attach]
作者: 100188    時間: 2014-4-26 03:39 AM

于媽版本嘅劇都好麻麻,特別系呢套。搞埋咩換心,都係睇原著好過。
作者: cottoncandy    時間: 2014-4-29 07:04 PM

之前睇過下大陸版,劇情改到飛起,當原創劇看啦
作者: timmaxsing    時間: 2014-5-1 09:15 AM

新《笑傲江湖》中,演"田伯光"一角,真是演得夠"入木三分" TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ m9 t5 U. D5 \: {
[attach]2823045[/attach][attach]2823046[/attach]% k+ ]( S* O/ |; c) ?2 K
[attach]2823047[/attach][attach]2823048[/attach]* C; L9 n' F; R' W2 D% s
[attach]2823049[/attach][attach]2823050[/attach][attach]2823051[/attach]
作者: lhy92725    時間: 2014-5-1 11:09 AM

好老实讲,我都宁愿睇呢出吾睇西游记啦
作者: lois0209    時間: 2014-5-2 12:58 AM

有靚仔靚女睇,都唔錯
作者: LastWinner    時間: 2014-5-2 02:11 AM

好老实讲,我都宁愿睇呢出吾睇西游记啦
- c3 ~4 C5 P# stvb now,tvbnow,bttvblhy92725 發表於 2014-5-1 11:09 AM
3 }- F5 X/ c7 M- N+ v公仔箱論壇
- m1 ^& h4 [5 v% Q0 Z1 N0 Twww.tvboxnow.com
+ L3 U8 k- T6 |4 p9 c老實講,我睇咗呢出新《笑傲江湖》好耐啦  依家追緊《金玉良缘》
作者: LastWinner    時間: 2014-5-2 02:12 AM

配音始終都唔夠原音好睇
作者: mnb1123    時間: 2014-5-2 11:55 AM

比想像中好.人靚,衫靚,景靚,畫面靚.係配音扣佐D分。個套老西徹底放棄
作者: lek0212    時間: 2014-5-2 07:43 PM

什么台播放!
作者: timmaxsing    時間: 2014-5-18 12:14 PM

任盈盈答謝令狐沖的救命之恩,與他前往梅莊拜見江南四友及療傷,並自稱是嵩山派左冷禪女兒左依依和華山派風清揚唯一傳人風二中。令狐沖先與四莊主丹青生論畫品酒,
$ J4 B$ K; L$ i( X8 a+ Uwww.tvboxnow.com任盈盈再與二莊主黑白子論棋,最後拿出珍貴的笑傲江湖琴譜、棋譜、墨寶和水墨畫作為賭注,要求四名莊主與令狐沖比劍。
作者: bigheadson    時間: 2014-5-18 02:36 PM

似乎OK WOR, 不過只限無線高清台播,希望遲D可以係其他台有得睇
作者: czm99094    時間: 2014-5-18 07:24 PM

飾演田伯光的演員太靚仔, 真係唔似個採花賊,6 V8 n7 ?$ F* U
其實呢套笑傲當做別傳呢睇都OK, 但對於原著迷, 至少對我呢講, 就唔係太收貨
作者: timmaxsing    時間: 2014-5-23 08:56 AM

東方不敗上山打雪狼,但元氣未回復,受傷的東方不敗身陷險景,令公子英雄救美,東方不敗感動萬分3 _/ h; P# R+ k* ?
[attach]2857552[/attach]
/ H5 ^& n) B- @( D, W0 n1 [, bwww.tvboxnow.com[attach]2857553[/attach]
作者: pknoface    時間: 2014-5-25 11:05 AM

依家睇緊, 我係金庸迷. 所以所有金庸既作品我都喜歡. 呢套唔算話好好, 但都睇得落. 西遊記我下載咗四集睇咗大約4集就唔想再下落去啦. 唔好意思.
作者: timmaxsing    時間: 2014-5-25 11:15 AM

依家睇緊, 我係金庸迷. 所以所有金庸既作品我都喜歡. 呢套唔算話好好, 但都睇得落. 西遊記我下載咗四集睇咗大約4集就唔想再下落去啦. 唔好意思.! t# A* i6 S2 h/ g: O: _8 D" D
pknoface 發表於 2014-5-25 11:05 AM
3 n# n3 s% |0 R& I& @% A  `9 a2 Kwww.tvboxnow.com西遊記睇咗2集我都唔睇啦,
, j# F% l% I* w/ k另外這個係《笑傲江湖》談天室呀,我正在追《笑傲江湖》啦,這套OK架
作者: arthur2005    時間: 2014-5-25 11:03 PM

看了幾集已經不想看!
作者: pknoface    時間: 2014-6-6 07:07 AM

我覺得OK啊.
作者: bigheadson    時間: 2014-6-8 03:01 PM

我覺得都唔錯
作者: nasdaq    時間: 2014-6-13 04:46 PM

我也去下这版本看看   应该不错
作者: JUNE123123    時間: 2014-6-13 04:58 PM

成套劇唔係好合情理, 既然都改到唔似原著, 點解唔用第二個名呢?
作者: 筋骨结合    時間: 2014-6-18 06:48 PM

东方教主大亮
作者: liuoldman    時間: 2014-6-24 12:37 AM

我覺得都幾好睇 武打特技做得唔錯
作者: zhuokaix    時間: 2014-6-25 10:40 PM

- -东方不败竟然真系女人,而且中意令狐冲,说好的节操呢- -
作者: DDDNNN    時間: 2014-7-7 10:38 AM

小三乱入
作者: lungkw978    時間: 2014-7-7 03:47 PM

雖然和之前版本有點不同,但比想像中好看。
作者: jeffmak888    時間: 2014-7-20 10:55 AM

很好看
作者: MarlonYam    時間: 2015-5-5 06:04 PM

thank you
作者: alanlo11    時間: 2015-5-13 08:06 AM

這堆人物看不慣~
作者: chingccs2    時間: 2015-5-19 01:47 PM

東方不敗好靚
作者: yamchung    時間: 2015-5-24 12:10 PM

thank you for sharing
作者: BBee8888    時間: 2015-6-27 09:57 AM

都值得一看,等我看看先
作者: yaujz701    時間: 2015-9-12 04:28 PM

其實只是為了陳喬恩
作者: deanli1982    時間: 2015-9-24 02:49 PM

口水花晒华担正主角~~呵呵,令弧大哥
作者: zihugongguo    時間: 2016-12-2 05:37 AM

非常感謝
作者: falconkey    時間: 2017-1-3 12:37 AM

笑傲江湖最好睇都係周潤發嗰套囉‥我係老餅‥
作者: kaurakivt    時間: 2017-1-8 11:01 PM

3# timmaxsing
! s0 o5 w8 _: J# u0 R2 O公仔箱論壇
% j7 @& ^9 s+ I7 u2 X公仔箱論壇
6 \/ b; E( E8 pwww.tvboxnow.com  好像看電視都沒看書的感覺
作者: 愛迪仔    時間: 2017-2-11 05:23 PM

陳喬恩演得不錯, 比女主角任盈盈更好!!
作者: mm1971    時間: 2017-4-13 08:10 PM

比内地的那个版本好,霍建华比李亚鹏好多了。
作者: thc890630    時間: 2017-8-23 10:48 PM

始終好難做到書個意境
作者: changfeng620    時間: 2020-8-12 09:38 PM

还是喜欢看老版,看来我是一个容易怀旧的人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0