標題: [問題] 聽講食多啲火龍果會對身體好好? [打印本頁]

作者: blueprint    時間: 2018-6-13 08:26 AM     標題: 聽講食多啲火龍果會對身體好好?

請問喺咁多種生果入面
8 G3 t; x; R$ g# O4 Ktvb now,tvbnow,bttvb火龍果算唔算係營養比較多
! t2 e# ?9 N' x* _1 x而且對身體比較好嘅一種生果啊?
. E5 D) B# }2 g+ q6 g0 ^tvb now,tvbnow,bttvb因為依家天氣好熱* ?$ L) C5 X2 n7 D% k
我阿婆成日食唔落嘢, A+ [6 ?$ t+ o  T) M0 j
佢又唔想食嘢我哋逼佢食都冇辦法TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 m- A' S8 m2 ^
但佢至少可以食啲生果9 _& p5 l9 ?( T) A3 w
涼啲嘅生果 而且又有甜份嘅 佢應該比較會接受TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* o3 a3 x5 N! p( W0 T
我之前好似有聽講過
' X" D) }7 q% e公仔箱論壇火龍果嘅營養對身體好好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. y4 G' g( d! J# a
就想買多啲火龍果畀我阿婆食啊
作者: fulfill    時間: 2018-6-13 06:54 PM

火龍果係好好嘅生果啊
9 O4 v: G# \4 k5 B佢入面嘅營養真係唔少
. t  s, V$ p3 |% }5 V2 D7 }9 u& V% S同時對身體都唔錯
& z2 [8 o+ n' w. X) _( [/ }+ m7 t& GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道食多啲火龍果可以幫助消化公仔箱論壇3 C( E' S; R) ?. i* T
我自己都會成日食
作者: abeyance    時間: 2018-6-13 08:14 PM

火龍果真係唔錯www.tvboxnow.com$ P% p. s3 x  Z# S$ V
但係要確認下你阿婆有冇糖尿病先TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; c5 k! x1 ?& J# b. w; z! z
雖然佢係低GI嘅生果www.tvboxnow.com3 o( F4 Q9 f" ~: k% E9 V2 A' I4 O
但畢竟佢仲係有糖份嘅
% \3 S2 k0 O% i/ H我建議你去買火龍果嘅時候揀白肉嘅會比較好) X7 B& x6 l  \  a  M- ]' O
因為白肉食起嚟果肉會比較脆
) Y3 B: M! n9 I( ]/ `$ _. ?* fwww.tvboxnow.com唔似紅肉咁比較軟又比較甜tvb now,tvbnow,bttvb& M' m$ u7 K* g' M
但係入面嘅糖份相對就冇咁高www.tvboxnow.com, j# P2 `5 z9 y. X' V$ e/ X
反而有更豐富嘅膳食纖維
9 K; }9 Y, `, L) p# Q4 utvb now,tvbnow,bttvb更加能夠幫助腸胃蠕動消化!
/ Z+ q3 p" m% }而且我之前有睇到新聞' l! v. f4 c, t' q, `
仲有講火龍果可以預防大腸癌
" p! v- O% ]0 ^) t' d6 Xtvb now,tvbnow,bttvb又能讓人避免有腦退化症嘅情況3 x  T% d$ E5 r/ y9 I: q/ p$ f" l2 i
其實真係有好多嘅好處公仔箱論壇& Q% `9 e/ }1 H
我屋企附近嘅wellcome之前有見到tvb now,tvbnow,bttvb: E& i0 G( l" d6 h. p; k$ @/ w
King Ping嘅火龍果最近減價
9 z7 H# |8 J, J- f' D8 _" I5 R睇下你洗唔洗去買幾個畀你阿婆試下
9 E  O5 v; v8 R; k0 x公仔箱論壇大概一日食半個到一個左右就夠啦
; I" W8 E1 |; b" q* L2 K% Btvb now,tvbnow,bttvb記得等到要食嘅時候先好切開
  r- x2 q' E5 E, TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果唔係太早切又放太久嘅話 營養會流失哂
作者: humanities    時間: 2018-6-14 11:50 AM

火龍果GOOD!
: G* S, r/ c7 A3 q4 ^: {/ n由細細嗰就好中意食呢種生果tvb now,tvbnow,bttvb9 Y& z, w! E5 w4 a8 _; J
到咗依家都成日食
作者: lastaugust    時間: 2018-6-14 01:13 PM

感覺腸胃消化唔好嘅話tvb now,tvbnow,bttvb, i+ f) `: ~* G$ V+ g# V8 }' x
) c1 }3 d# G3 _% q+ Q7 g
食火龍果真係好好
% Q3 t/ Q9 |5 `5 |5 B3 h0 D  w% @* F' R- X/ j
我有時候便秘都會去買火龍果嚟食連續食兩三日就會順暢啦
( g1 E/ C' v. j; J' @1 y: `5 @6 ?% RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

作者: blueprint    時間: 2018-6-14 06:40 PM

睇嚟大家都覺得火龍果唔錯啊
8 q5 r" b7 @' e3 o公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ]% X. d1 u' U! X6 p0 o0 [. s
我都搵日去睇下先
: k- M: ?4 `- j. `8 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" @$ `, k" w; H6 X3 m+ v" l
如果仲有減價嘅話就要快手去買返個啦

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0