返回列表 回復 發帖
原帖由 DOBI 於 2008-11-10 04:25 AM 發表
我揾到小桃舊照呀.......
主人搬家不理我了!
地址 http://os.tvbnow.com/viewthread.php?tid=99124&fromuid=706790
==>這是小桃跟紅白藍的合照

還有一個是小桃嗎?????
賭錢 = 賭命
地址 http://os.tvbnow.com/viewthread.php?tid=
==>這個是BOBO,不是小桃啦!男生來的!...

原帖由 DOBI 於 2008-11-12 11:56 AM 發表

apple係一隻mix得好完美嘅狗仔..... 佢真係好靚....好似公仔咁..... 無論樣貌....身型都好靚.....好好嘅配合 原來apple係咁細胆.....bb都驚   ...
岩岩先知..原來今個星期日又有活動..不過太遠..我可能唔去..等月尾哥個去...今個星期日聽講有幾項活動..係動物福利會攪..
活動內容:
*狗醫生招募
*獸醫咨詢
*寵物攝影
*動物奧運會
原帖由 DOBI 於 2008-11-12 05:22 發表

恭喜你......你中了我第一個金樓
TVBOXNOW$50000恭喜
sweet heart我无中窝
原帖由 DOBI 於 2008-11-10 03:09 AM 發表

你以前個張唔係咁架.....唔同lee幾張架...吏納沙d樣真係好得意.... 可愛又奸又古惑有時又幾精靈咁.....實在比佢哋迷死..
你係咪咁所以養多隻呀......小桃冇吃醩咩  ...
其實小桃是家人帶回來的,所以她有傭人照顧.但她喜歡跟我玩.也因為她我才喜歡史納莎. 她真的很聰明,很可愛.

而小雪就是我帶回家作我妹妹的,所以我要自己親自照顧. 她跟小桃有血緣,也很聰明,而且有時會聰明得像人,給我們帶來不少驚喜.小雪的眼神好像會說話般精靈.

我看 到大牛的相時,便覺得大牛眼神有點跟小雪相似. 有點若有所思的.我想他應該跟小雪一樣,跟主人很親密,很受寵愛才有的.

我想小桃可能因為小雪來了會有點吃醋,但她還是受到很好的照顧.媽媽還是很疼愛她啦.我只是個玩伴吧.
原帖由 tommytan21 於 2008-11-12 07:08 PM 發表

楼主过奖了哦。。。
嘻嘻嘻。。。
她是我在宠物店做的时候看到最完美的一只哦。。
所以我才买了下来哦。。。
嘻嘻嘻。。。
她在家很调皮的,每次乱乱跳乱乱跑的。。。很活泼。。

我想把它拿去打种 ...
都好嘅同佢配種......Cavalier King Charles Spaniel  LEE個我都中意.......不過你諗清楚先好呀......你MIX第2種要考慮牠們嚫唔嚫架.......咁你自己養噃晒呀.....
原帖由 tommytan21 於 2008-11-12 07:10 PM 發表
你知道border collie 是什么狗吗?

那是我最想要得狗哦。。。
你都好貪心喎......同我一樣......
原帖由 曉晴 於 2008-11-12 11:12 PM 發表

岩岩先知..原來今個星期日又有活動..不過太遠..我可能唔去..等月尾哥個去...今個星期日聽講有幾項活動..係動物福利會攪..
活動內容:
*狗醫生招募
*獸醫咨詢
*寵物攝影
*動物奧運會 ...
嘩....好大型的寵物活動呀......係咪每年都有架......
記得比相我睇呀
原帖由 rrliew 於 2008-11-12 11:23 PM 發表

sweet heart我无中窝
你多D入嚟咪比你LOOOOO......
原帖由 Nobita 於 2008-11-12 11:46 PM 發表

其實小桃是家人帶回來的,所以她有傭人照顧.但她喜歡跟我玩.也因為她我才喜歡史納莎. 她真的很聰明,很可愛.

而小雪就是我帶回家作我妹妹的,所以我要自己親自照顧. 她跟小桃有血緣,也很聰明,而且有時會聰明得像人, ...
咁你即係有偏心啦.....有傭人照顧小桃.... 係咪即係你亞媽呀 ....佢都好中意狗狗架 真係好呀....我遲D再比D大牛D奸相你睇吖......佢D眼神好奸架...... 我當然到佢燶啦....我日日陪佢架....瞓又一齐....佢真係當我亞4咁架....
我係咪好奸呢
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 DOBI 於 2008-11-13 04:11 AM 發表

嘩....好大型的寵物活動呀......係咪每年都有架......
記得比相我睇呀   
年年都有...但呢個星期日我未必會去..因為太遠.帶唔到狗狗去..所以未知去唔去
原帖由 DOBI 於 2008-11-13 04:12 發表

你多D入嚟咪比你LOOOOO......  
我的computer 未返啊 点黎啊
而家都系借朋友部脑架
原帖由 rrliew 於 2008-11-13 07:40 AM 發表

我的computer 未返啊 点黎啊
而家都系借朋友部脑架
咁你而加咪上咗嚟LOOOOO........亞丙
咁你幾時先有腦吖............
樓主帶熱呢區
做得好
過200帖加個精華3俾你
✔ ✘吊詭..
原帖由 ~嘉~ 於 2008-11-13 20:38 發表
樓主帶熱呢區
做得好
過200帖加個精華3俾你
咁我多d黎踏場啦
.I see solutions not problem..........
.........................