返回列表 回復 發帖

~~~<<< 迎 新 送 " 分 ">>>~~~

各位新手朋友好~

呢度係吹水區一個專門卑你地吹水的地方~

1) 我想問下大家點解會知呢個壇~

2) 同埋點解會加入呢~

3) 仲有你地覺得個壇有咩特別同有咩期望~:o:o:o

簡單問題好易答~

我會評分~

由 10 ~ 15 不等~(荷包無錢都無計>:/)

7 月 15 號後加入的朋友先可以答~

每位新手只可答一次同評一次分~

唔係新手咪呃版主呀[-X

因為我係唔會加你地分嫁~:lol

忘了那一年......是否真的忘記了.......等待時間的證明.......
等我黎做第一個 >V<

其實我係朋友比個網我黎 DL  D 日劇睇既 ..
所以我就黎左呢個壇!  仲成為家族既細細 B   XD
呢個論壇仲算係係起步階段 .. 所以特別之處唔多!
正因為咁 .. 我地就應該令到呢個壇更旺`
搞多 D 活動吸引下 D 人流! >V<
加油加油努力!!

新手們放膽 D 傾計拉 :lol
同埋介紹多 D  FD 入黎玩 ..
咁先開心 KA 嘛 ;P

評分次數

我就係YAHOO度揾0既......
最主要就係down返d劇集嚟睇,鬼收夜晚成日都唔得閒咩!!
啱啱嚟lee過論壇時知道佢開咗唔係好耐....
正所謂...早d註冊有着數0既心態咁就註冊咗喇!!
講到特別其實就冇咩特別...好多嘢都係你有..人有!!!你冇..人都有。
好似一d電腦軟件咁喇!!
不過希望lee個論壇會越做越好.....咁就唔使四周圍去喇!!

評分次數

我係一個一個論壇搬過黎,因為他們將個論壇範圍收窄,
將我這低級會員踼在壇外,好彩有些愛心壇友指點,
才走進這大家庭,有看有發言!!
真的多謝那些愛心壇友. 謝 謝  !! ^V^
對不起!看漏日子,不過  我係有感而發,受罰接受!  ^V^
原帖由 cfml 於 2006-8-13 09:58 PM 發表
對不起!看漏日子,不過  我係有感而發,受罰接受!  ^V^
無緊要~
我唔會加你分亦唔會減你分~
但多謝你講既內容:D
忘了那一年......是否真的忘記了.......等待時間的證明.......
很喜欢,bt下片看各,上google 搜索 bt 和 discuz关键字发现的.
翻了一下帖子,觉得气氛很自由,很好,对一些分区的内容很有兴趣,想和大家一起分享感兴趣的东西.
3) 仲有你地覺得個壇有咩特別同有咩期望~
这个论坛的斑竹很客气,很为大家着想,很不错. 希望能保持这种热情.

評分次數

原帖由 w7788 於 2006-8-27 03:34 AM 發表
很喜欢,bt下片看各,上google 搜索 bt 和 discuz关键字发现的.
翻了一下帖子,觉得气氛很自由,很好 ...
you should go there too http://www.tvbnow.com/viewthread.php?tid=13915&extra=page%3D1
then 我會加 5-20 分 to you. :lol
看著你是種享受 擁有你更是感動
1) I just search online for BT drama "My Girl" to download, and I found this site has it, so I start to come into this site.
2) Because I figure this site is really fun, like they have lots of BT files, and even they have self singing posting place too. I just love there.
3) This site update stuff really fast, and even everything in here is things that I want to see too. I am looking forward that more people will come to this site, then everything will be up to date too.

評分次數

1) 我知呢個壇GE原因呢.. 係因為我1個FD介紹我泥呢個論壇度DL1套劇*
所以我就做左呢度GE1份子啦!>V<"

2) 而加入GE原因呢..其實`我本來諗住DL左套劇就走'
不過覺得呢個壇好正! 因為有好多吾同種類GE劇集*
除此之外' 我覺得呢個壇D會員幾nice..好似係吹水區度有個成2000幾頁GE貼!
我鍾意1個有family feel GE論壇*所以就登記做會員喇!=)

3) 我覺得呢個壇最特別都係有好多吾同地方`吾同種類GE劇DL!
之前我都有去其他壇搵*不過都係好亂好難搵!
但係呢度有好多我鍾意GE劇`而且好易搵' 好方便!
希望呢個壇可以繼續咁興旺LA'
會員除左可以搵到自己鍾意GE劇DL之外*仲可以做個FD!=]

評分次數

我知呢個壇係上網搵呀..本身諗住搵歌...黎左呢個壇..
我本身已經遊手好閒ga喇...咁咪join 下d forum 玩下lor..
呢個係我第一次join 既forum 黎呀..咩都唔識呀..
期望...唔知呀..我新黎呀...不過希望多d人加入呢個forum 啦
就算唔加入..都聽過tvbnow 呢個forum!!

評分次數

• 彿印

• 星明月日朗

A1. 有個朋友send 咗條 link 比我,話哩倒好多嘢睇,所以就嚟咗\:D/

A2. 因為睇見有好多區,應該會幾好玩:-"

3) 仲有你地覺得個壇有咩特別同有咩期望~

A3. 特別就係.....其實我都係FOLLOW 我個 BT 發片人過嚟,我係佢 FANS:$
      亦都期望哩倒會搵返 D 舊綱友啦(因為之前吹開水個綱 CLOSED [-()

評分次數

• 彿印

• 星明月日朗

原帖由 matthewyoyoyo 於 2006-9-4 04:33 PM 發表
我知呢個壇係上網搵呀..本身諗住搵歌...黎左呢個壇..
我本身已經遊手好閒ga喇...咁咪join 下d forum 玩下lor..
呢個係我第一次join 既forum 黎呀..咩都唔識 ...
原帖由 aky611 於 2006-9-4 07:50 PM 發表

A1. 有個朋友send 咗條 link 比我,話哩倒好多嘢睇,所以就嚟咗\:D/

A2. 因為睇見有好多區,應蠮..
得閒就入黎吹水啦^^
http://www.tvbnow.com/viewthread ... p;extra=&page=1
由 UXXXts區來, 想睇tvb news

我就係YAHOO度揾0既......
因為覺得好多嘢看, 同埋感覺好WARM , 所以咪加入.

其實我好想POST 自已的PET 上嚟, 但係又冇真的寵物區, 所以我好同意加番個真的寵物區, (但我還未學識 POST PIC 上嚟)

另外, 可以加多一個 " 海外生活" 的區俾好似我哋一班唔係住香港, 臺湾 及中國的朋友仔嘛!

評分次數

• 彿印