返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

5 i8 `( z4 e: ~+ a8 K* T! G5 K0 O) }
公仔箱論壇1 @; ~4 s' H" m4 u3 Q$ U3 [' q4 J: \

$ L: a: K* |( K3 k; Z# s' e公仔箱論壇貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
; }# k! L/ e$ z! W: M2 Q- h3 O63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。
( `- H3 L! U; M$ T1 {
% E+ c2 b3 R- r' W* `1 i( S' b網民立碑公仔箱論壇7 v7 I. r. q+ f4 a  f

# @1 b& W8 o( Qwww.tvboxnow.com噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
% c% @/ M* F1 l1 M& t& b2 B公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb2 W4 X* i, }& G- z8 v; d+ h
tvb now,tvbnow,bttvb* S8 \$ Z- @1 _9 B/ [
5 x2 k1 e" _  A/ M  I
【羅樂林連環死亡實錄】www.tvboxnow.com. f7 p. J! q1 b- t( a  S5 v
《病死》
0 z0 ~9 |) T. ~  o$ s+ f6 U' ntvb now,tvbnow,bttvb6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片
4 V: ~* l/ n- L. p角色:朱元璋www.tvboxnow.com- l7 D& Z( f. J7 D3 K0 O
tvb now,tvbnow,bttvb0 L4 i4 [3 K$ a3 [& p

! W! F2 J3 j& u5 ]( gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《遭打死》
3 K1 k' T% E2 z0 N! T$ e' T! H6/4  21:30《女拳》 電視圖片公仔箱論壇, L6 q2 y3 v; @! d) n% N
角色:莫平
, F$ m$ A) [0 |9 xwww.tvboxnow.com, X5 ?: a( y$ q3 R2 Y7 t. C6 l6 D

( m- y$ `% X" e/ C  }0 e) c+ c1 H% }公仔箱論壇《失救而死》
: T2 p9 l2 D" [3 j* v# Q7/4  00:15《七號差館》 電視圖片% u/ U1 c  `2 U6 ?6 L0 C
角色:孫全tvb now,tvbnow,bttvb% E; s; h' ^8 R& f" y- s
www.tvboxnow.com7 a" p4 e( }/ Z& ?+ ~

/ s; P; O- o6 h9 c, }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《嘔血死》2 T8 @; h3 g7 q% K. M; O
7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片www.tvboxnow.com7 J5 H7 Y1 ~" a5 ?9 O$ g/ j% l7 Y
角色:無相子
$ O' x' u* W' f7 b+ Z$ R0 t
! V0 K; b* ~, I8 t
- D7 T$ D( B, {# v. Z0 I  z$ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《病死》
) l. e% c' t$ P  G. ]& b5 G, }$ Etvb now,tvbnow,bttvb7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片+ U9 L- A* W; i3 W, v' q) H
角色:金華0 C% U' h6 _. W* S! \4 c  r

+ [7 J8 h0 W6 N6 D4 _! F* ctvb now,tvbnow,bttvb
& C4 \, T% d$ K- ?tvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com* C# O# E+ C- ~
TBB都搵返佢做專訪www.tvboxnow.com6 J6 ?& f3 I$ t  o9 I
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 J6 Y- u* `1 l6 h6 o' [) R$ {
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast
) V( O- Q& V, g  c/ rAnonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
! [* T$ `2 g' y" y: Ttvb now,tvbnow,bttvbHIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 |- X5 x2 S' J3 N# R/ o9 m5 u

/ T  l7 d% r/ i( c9 {公仔箱論壇www.tvboxnow.com  s' y/ l/ X) ^. M: j6 X
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
6 Y5 ^2 c' w& F3 t; J& H, VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb1 l) D, i9 i2 `2 H- a; s# A8 ~1 O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 t  z9 \6 x- H2 m- j
**** 本內容被作者隱藏 ****
! r  c, }0 Z7 E1 k" h9 ?2 j; ^0 S% nwww.tvboxnow.comAnonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋 公仔箱論壇) _7 r5 X% l- h. R, U  f* W
HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
2 v' z" |& W7 B/ b& wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇www.tvboxnow.com0 ?; m! G# J/ a
先捧紅平叔
# r  k' ^9 q! l3 f) A公仔箱論壇Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.+ ^5 F8 ?. \' O5 K1 I7 E) [2 J
I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~