返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
9 j- S3 e8 q+ H+ M, Z/ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
9 t' u) x* e8 l$ _6 Y) \9 q

( h7 [3 ^+ F0 k4 e5 e; r$ p呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
) v/ a# d5 u" V* \www.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb3 ~& Q# X, \$ R( h7 o& H3 l1 P
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
% j5 y' j8 j4 g) C' O6 \# P公仔箱論壇「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
. C4 {& T/ {6 m- I$ l, D5 f公仔箱論壇公仔箱論壇+ m, Z; {9 V& H, P9 a
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
tvb now,tvbnow,bttvb( j9 S1 }/ G; z$ d, `( {. e7 ^7 K

8 D, X) }" L9 I$ a8 b! o呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
3 d# H) ]1 p2 p公仔箱論壇公仔箱論壇% R: W+ Q& a( U1 G# a/ P
今晚恰巧8點幾 ...公仔箱論壇! y9 O7 C: `: q
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
" v4 s5 ]6 D' G) E; ]4 R公仔箱論壇
; a* U! P" c( }3 ^: I9 ]! y( xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
, V5 b. p& M/ w  C公仔箱論壇
' {* C" B3 X( E4 v- }( W, swww.tvboxnow.commnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。! }; ^% K+ g4 @6 f
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
- K+ _: A7 ]% x( }4 cmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
公仔箱論壇. e% }" p/ y3 S. |) O3 N

- L) T# o7 P  Y9 B4 V5 c係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
公仔箱論壇/ I/ t3 H' Z0 o2 z1 T) S

/ I9 u9 `, _; R  L, twww.tvboxnow.com睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...5 c, a% X. Z2 H/ t5 a
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
5 |+ m& ^& }% V: @% LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com- |% \, ~7 J" z0 r! r8 E4 s
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
4 ?( e% q. T- F1 k其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ r# P5 Y( p* O; o

$ |+ `6 K# j5 d9 Y2 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
- s9 a* @. M# W8 \. z* X+ y/ t! e/ z+ M0 z+ w( ^+ b
今晚恰巧8點幾 ...
& W1 h& [/ f' D# k. j9 O( P' ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
3 z  q0 \) y1 `! `8 a, p, r
+ _# w8 n# F! k- Dtvb now,tvbnow,bttvb
, Z+ D$ U! R' L  H6 B) G/ q係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
0 ~2 _3 c: {: n' p0 a& I1 j" H同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
, Y4 [+ d) o; C& F4 A4 D9 R% Mwww.tvboxnow.com第二集就慢慢開始可以適應啦~
" H) |* p! o8 y0 E% |, c+ H期待今晚呢一集~ 7 g" N* n3 ^! I! j% h
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
5 p6 T3 Q5 ~/ r- }0 u! C) k
4 g3 K2 Z% J' h! e) e0 E. {www.tvboxnow.comzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
) E+ u% a( j- ~8 R/ M# r& @. m& y
7 M3 ~$ \& d# z4 a7 K) Jwww.tvboxnow.com第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! tvb now,tvbnow,bttvb/ H% l4 |8 a0 F" N) F6 B

; o; b) J) |; [# W! Qwww.tvboxnow.com那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
% \4 F- u1 {9 ~' ?7 S www.tvboxnow.com- n$ l' w7 ?3 d. W
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
- J) G' d1 [+ n5 b' u2 I& dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; B8 F& q! h! V/ I" mtvb now,tvbnow,bttvb雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...tvb now,tvbnow,bttvb" i9 l* r0 V! _& C" g5 _' X0 Y  O
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
; {4 I5 _1 W7 O9 T- q  rtvb now,tvbnow,bttvb
. [/ e* \1 ]& o& x( K係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......tvb now,tvbnow,bttvb+ u) E8 D: ]" V$ J/ e
www.tvboxnow.com( i, [& ?0 v& v* F) B$ Z7 g* S5 C7 k1 y2 s7 H
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
* [# T# n/ e1 \1 w其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,www.tvboxnow.com( K- o( H! g+ h  y( ^) J: W7 U
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
; u: N" |  J( m5 H. z公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
. c0 z5 v* F4 w& I佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 ; {$ v0 e" c( V; w

3 \: f: h5 [- a. E; E# pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 a5 B! X3 U3 X' J6 [" R佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
/ i; A/ ]0 B$ H' ^公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
www.tvboxnow.com! X" ^- q& x0 R6 T2 m8 s
對!
- }4 Q3 E/ k( i- c0 D公仔箱論壇黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
  S  I7 V) r# \/ i公仔箱論壇另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
8 G, k# ]4 Z3 f5 l1 r. [
除左關禮傑做得好好之外,www.tvboxnow.com1 G5 O% g0 d5 E9 V4 {8 ?
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
4 m( E7 U8 k! _6 q& Bhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
& g2 D0 M' g+ s% `5 C) L, t) n0 ]嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
  J% ^0 R3 n4 w% l+ u" q" \公仔箱論壇
" @. W9 U  E% B6 ftvb now,tvbnow,bttvb呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇2 H" V6 ~0 `6 t! D" M( o# _5 d0 I, t
www.tvboxnow.com" P) P; h0 ?. _9 V

. s2 W1 l$ f# d6 k. }9 `9 g' f+ {www.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; ~- ]7 }, D9 c
8 i9 z- K  i2 Jtvb now,tvbnow,bttvb% V- d5 W" i& B9 [3 A8 _
8 ?' |3 S* x' k9 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。tvb now,tvbnow,bttvb! Y) ~3 }" x' M5 S9 {

8 G8 ~7 l  W' A1 v4 rwww.tvboxnow.com呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
" y4 u! Y  r" }; C; U: j6 j: _7 s2713145
$ W1 Q& D- T9 ^5 I0 M/ j/ |1 L2 \  [4 ^tvb now,tvbnow,bttvb
4 F3 C) [- A; `, x) n& f5 I
* o8 }7 ]1 v/ {* a ...
  i. R2 x. e3 W公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
$ w' q. |% k7 [' F
都係講事實o者~~
, U4 C$ y' W7 q: G6 t" @www.tvboxnow.com我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.' k) `- P4 U* o! N5 L8 |

: \! t0 m  S1 U  g7 nSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
1 f7 L- t- J' _: {]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數