返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, J& W2 j% j; K. R" K. C
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
) e9 P% z) j# }3 _# W, Rwww.tvboxnow.com5 v' I( E" @" Z& z
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' U' o2 d+ a7 B1 G1 C7 N

6 s" v. e9 w# G  d, H今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點tvb now,tvbnow,bttvb8 Z0 `! I$ |  ?- g
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利1 I& j; ~, e+ ~( s3 J5 G

; H, k. ~/ r! ?( Bwww.tvboxnow.com之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
tvb now,tvbnow,bttvb+ o% l8 i; s% m6 c2 {: [1 g2 s

4 J$ }8 ^% l% x2 h/ Swww.tvboxnow.com呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
5 X! M9 }2 I9 G4 o2 A+ B公仔箱論壇3 o  O5 y( T6 p! f+ h
今晚恰巧8點幾 ...+ l- D8 r& D! y+ e1 p" f
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
www.tvboxnow.com; q7 L; P  M4 a) Q& i

; |; Y4 \+ C  E. Stvb now,tvbnow,bttvb睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 K. E/ s0 }& h; h# K; O

$ K- |  z" y2 v6 \mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。www.tvboxnow.com+ `$ P: G( k; M, e) z; j
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...5 l1 l6 h: Y1 O& V3 R( s
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
( x* |4 F3 J) @. D, }, Qwww.tvboxnow.com; I% @' C3 ?$ q
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
" K. z; `4 y  a. W4 S* e

5 Q% h3 g, t* S# w' NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...' ?3 P, C6 B2 @0 o2 \$ {
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! f/ l  z: [: Q6 N7 K- o

c! g, O) |1 h7 k2 V1 O, h學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......公仔箱論壇( G" x3 ]2 i1 \* q- U
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! f% q" ]1 c; Y0 y3 Z
tvb now,tvbnow,bttvb/ M2 K! l& @0 r3 t
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
0 v2 P& ?* @, |( f) y# A4 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb' K( L! s! b( Z
今晚恰巧8點幾 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 l' D& D; _$ x0 l0 {
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
5 T$ F4 N, i7 P* P
tvb now,tvbnow,bttvb- z$ B2 M* U+ z7 _& n

5 z. ^4 m( O+ r( `& kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# k+ _' D4 X' u, ]* E, l" A7 P
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
/ _$ C0 l) h6 f7 w1 r, y! {/ [5 Ywww.tvboxnow.com第二集就慢慢開始可以適應啦~ , c* N' M' g8 f* c! N% P+ O
期待今晚呢一集~ www.tvboxnow.com5 q8 |* ], @! b4 j
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
$ f# {8 N0 t; d* Owww.tvboxnow.com
# t/ j4 j( F+ _9 ktvb now,tvbnow,bttvbzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 a' |) b3 q# V, `" A9 K

1 J/ T; W' F9 Q9 N# X& W5 r第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! + Y4 F2 m# r' E' W0 @0 L4 d; `1 t

' O% G5 c+ U- q) F+ Iwww.tvboxnow.com那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? www.tvboxnow.com/ m' g  A5 n( L( J/ }1 E; b
tvb now,tvbnow,bttvb8 t$ E$ l) R; I7 ^* {& b( S
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
& p, i/ K' e" A8 t8 v- ^& C3 z, o/ t1 `' t* ^) m2 y5 d5 y$ h4 {
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...# f# \+ y# h3 r* n+ k3 l3 I. T
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
' g1 }: ~1 Z9 e- G4 M8 C5 l3 d! \公仔箱論壇
. L, O/ o8 N6 Q% k3 zwww.tvboxnow.com係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
% N" i. H7 k+ {4 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

: u% n2 ?; r  Z, O2 j: q( MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,1 c" n" N8 }- ^, L0 }9 t
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
7 F0 P6 H$ \, v+ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb! ~/ G# ?( F8 {3 z9 w
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
6 j2 D5 x" f' ?7 q8 d8 D佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
, Q. D. G" J/ aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com7 _, ~% _2 ~+ {6 _1 {
公仔箱論壇# O  L  ^6 W+ }; ?# z
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
/ _1 K) c) c  ]; I( r( t% f公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
- x7 p" l( E) z( e1 v7 o4 V對!
5 r, Q# Z0 X2 `: E% Q1 k公仔箱論壇黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。7 f+ p$ n, W- a& G+ [0 k
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

( `. f: @5 w* U3 B! a
除左關禮傑做得好好之外,
7 U5 Y+ ^2 y7 Y' d5 n; W& W+ c$ xtvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
2 ]5 K& Y( j; p: x公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
公仔箱論壇0 n. u; Q+ ^: v! M
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。www.tvboxnow.com9 D: L7 K. a' D& I( V1 @

+ Y/ d3 h: B; x. A: U" v" fwww.tvboxnow.com呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。tvb now,tvbnow,bttvb' Z6 k0 n$ V( t" s

1 ^( f& n+ ~/ c8 m" ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; q) g' o  x, v9 k6 X/ [2 b5 Awww.tvboxnow.com1 D$ J4 P4 x1 _5 K5 \0 H/ A& l# w; @
  [. l1 W) M, v! m. T; l  QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 C  V; M: m2 e* [
公仔箱論壇5 c# l* w: V" S( x
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。& Y3 C8 k; R' {9 K7 C2 B, V

+ |- n+ W+ D+ t3 m& ~呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
8 n2 g9 ^8 b* j9 \5 twww.tvboxnow.com2713145www.tvboxnow.com* u7 [( Q* H" N" X1 c9 g. e$ k

+ r$ Y# e7 \+ v$ D# v
, U, p. G) @9 [5 n9 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 ...
: c1 H3 n' C+ {% Jleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
& Z1 v) y+ p5 q/ q+ _. f都係講事實o者~~
' [1 r* c3 F+ v0 K* p, h( w+ E8 a4 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
, D1 M7 b0 {' ~4 N5 qwww.tvboxnow.com6 {" g, {. o) `0 |* [
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.tvb now,tvbnow,bttvb3 x: w: E7 A3 l( E
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數