返回列表 回復 發帖
/ V7 T4 x- O/ t% O& g, Y! W* n$ F$ o7 h; Q
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
4 w$ ?. N' a3 |  @1 I& s公仔箱論壇個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...
2 o/ `/ g% ]# c$ j5 }大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
+ S& n$ @- F% S5 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你見解會用作日後考慮或參考之用
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
* N) B1 d# @4 V  d% r2 G. k6 ]0 H2 B7 [; t3 @2 {
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
  W5 K& c) ]( r8 ]5 E' K) W8 c0 X大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
- y+ w$ R& {2 O& T公仔箱論壇我都好想阿Yo番歸.
6 g' L1 j3 F9 W2 a% B6 n+ t5 ~

. U4 Q' \# @, P( Vtvb now,tvbnow,bttvb多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲. tvb now,tvbnow,bttvb$ Y. }3 C% c2 a. {& C4 y( `
個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...tvb now,tvbnow,bttvb0 c. ?. _# D/ i5 i/ O
大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
& U2 D- a; M! N
你講得好啱,所以你見我嗰啲帖一定有劇名就係咁解嘞,多謝細佬嘅意見!
$ H' y! u% y$ A; G" u$ d7 Y3 g- g
( D- T+ Z/ n) utvb now,tvbnow,bttvb
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。
) M1 K0 d8 F" l% W! \$ c# K' W$ htvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-3-20 08:27 AM
6 s) y  r( @$ ?: G$ t2 e: t) `+ l* A0 ?
由其生死存亡一刻!   M4 `  J9 r. r5 d& b' B
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ?) J1 M5 o9 B- h3 c0 }
我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗. ! k. F, j! x) w+ ^& j6 q
但由第三集開始, 講啲學員training, 對我嚟講, 好似好無新鮮感, 有啲悶!
9 M8 u+ h' ]$ k7 Y  y$ U

) i( v, X7 t# {* G( U. d; ^) \4 S由其生死存亡一刻!
# [% \5 j% l  L
( m4 l( _0 g1 M; s" k) ^5 K我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗.
* ~' F" \, ?. r8 w% U8 S但由第三集開始, 講啲學員training ...www.tvboxnow.com$ v  w4 p& W8 @& [
大文細佬 發表於 2014-3-21 12:53 AM
8 z! ~! J* |# j
細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
, h8 {8 i  u( c+ ]6 |$ R( c細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
; M. @3 g' d' W& H6 z% N5 ~, Dleekwoklam 發表於 2014-3-21 12:16 PM
+ m- k; m% P) n
tvb now,tvbnow,bttvb5 P& a8 {, E5 ~$ a
因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
睇呢一幕嘅時候,我都身同感受咁,好痛呀.........
, r$ O5 W0 [7 k8 b5 ?) C公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
; ^1 A1 e: ]: v, F1 l4 nwww.tvboxnow.com
% l  t6 b* b5 b7 s9 Mtvb now,tvbnow,bttvb因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!; Q( H1 k" K7 L0 z
大文細佬 發表於 2014-3-22 12:31 AM
; Z% X% M& E8 X$ ~tvb now,tvbnow,bttvb真係唔敢當,但我總係覺得,未必太多網友會明白我近期改為一半劇評、一半開玩笑的發帖風格。公仔箱論壇! @, u+ `, {6 V- A3 |7 p
版主會明、細佬你都會明,其他嘅人就真係唔知明唔明囉?
本帖最後由 timmaxsing 於 2014-3-22 03:50 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb" K8 u4 Y2 j, [- e7 j
公仔箱論壇7 i- L6 _2 m/ y
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
早前TVB《叛逃》一眾演員在商場出席「反恐情感戰」宣傳活動,於劇中吳卓義及陳展鵬在陳茵媺之間獲兩型男送上心形氣球示愛,
2 e" H$ k$ P0 s* N3 v* j. {& }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。近期容光煥發的Aimee透露近日與陳豪帶同囝囝外遊慶祝誕生百日之喜,非常幸福!並透露劇情後期會非常......
4 q; k& Z) T6 R1 Owww.tvboxnow.com
! C) m! X) A9 n' W8 t
! G, L" O5 G+ ]- g. g# @公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
& K0 z( Z# p& K6 C& ~timmaxsing 發表於 2014-3-22 03:48 PM
+ ]" ?- s6 r7 O" g! k0 {4 `公仔箱論壇
3 y: c, \0 _' x/ ^, fwww.tvboxnow.com多謝晒J神哥,因為經常喺本帖加入中肯嘅評論,呢樣係非常重要嘅........
由第二、三集開始, 覺得咁早又講多角戀, 唔係太想追呢條線
- c2 N6 m# S7 i( M5 U- ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# \, N5 W# u. k, {9 w6 Y9 Rtvb now,tvbnow,bttvb同意樓主! 睇完第一集之後就覺得有D悶
, h; p! F7 i! Wtvb now,tvbnow,bttvb套劇講反恐, 編劇們想突出劇中反恐精英有幾勁, 但有些劇情... 公仔箱論壇- w$ r9 a* m9 q6 q: R  r! K8 g/ a
有一集唔知邊個 (好似係黃德斌) 徒手接住個就來跌落地既危險品! 又唔記得邊一集, 敖sir & 莊有正做訓練既時候, 跳過去對面無雷公咁遠既大廈天台, 第一個感覺唔係覺得佢地勁, 係覺得邊有可能呀!
3 x( }' U- a+ v1 M0 ~- Z公仔箱論壇
3 P+ e6 V7 `! h0 N7 W: ^www.tvboxnow.com我明白睇戲劇會有超現實情節, 有些會還會很吸引人, 使主角很突出, 但以上兩個位, 我覺得唔吸引, 個人認為仲有少少反效果! (我心諗, 反恐精英訓練時搵自己條命較飛!!? 失手跌落去跌死你地呀!!)
+ S: c7 B/ W) g3 O  J( S! Y/ @. ctvb now,tvbnow,bttvb
1 o( q9 d( s6 h3 s2 i, Utvb now,tvbnow,bttvb為何唔用心在反恐訓練等情節, 如樓主所講, 訓練內容都無D新野睇下, 唔通真係中小學生訓練營咩!

評分次數

• timmaxsing

暗戰係幾時嘅戲黎架?? 呢幅相影到劉德華勁靚仔呀 , 不過你唔講都唔知個女仔係蒙嘉慧添 .. 乜佢四十歲架喇?? 但佢好似啱啱結婚架喎?? 咁遲嘅?? 好驚自己第二時都咁遲結婚呀.. 最好26歲前生仔喇
原來我missed咗你呢個topic呀--> [22/03/2014] ATF特訓營與中學生教育營 <-- 你啲comment絕呀! 點解我覺悶, 仲有好大原因, 好多戲同劇都有相同嘅故事編排同埋好似你咁講佢地好似好低能咁, train到好似一個普查警察咁, 一係就過火到要跳去第二層樓嘅天台, 好變態!
- F+ A" R3 Q! ~3 l$ l; B8 c+ ~www.tvboxnow.com( e$ O4 o' D7 K
想問下, 香港係咪真係有反恐部門架? 點解我覺得佢地啲工作好似同飛虎duplicated咗嘅??