返回列表 回復 發帖
& u3 d4 C' O  Y2 i- ]1 G/ fwww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& W" H/ j# n9 T
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...公仔箱論壇- r/ r0 d5 }, [1 R4 W/ F" `- ]
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
公仔箱論壇. `) d1 Y9 F6 }4 Y6 ^
www.tvboxnow.com' |$ w* a  J) M: Y$ m; X
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
6 r3 E0 m2 ]0 Lwww.tvboxnow.com公仔箱論壇, {7 U8 O9 q0 D3 U7 y/ ]
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,tvb now,tvbnow,bttvb/ U4 W+ G. y. @! \( U& ?/ j
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
( f% c+ G3 e" ]4 O7 otvb now,tvbnow,bttvb所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
: o+ H4 `5 ^4 Q" r/ s4 j公仔箱論壇這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
0 X2 D& E/ ~: K0 ?
公仔箱論壇! h  \0 x( \$ o0 o1 P) ?1 ^
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
' }3 r9 n$ [  y0 E! Q$ ptvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
tvb now,tvbnow,bttvb9 T  ?8 W$ f/ |+ v0 _
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb' j) \7 Z* d6 T- ^' E1 K0 e
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。0 p4 C* W: h, k( e/ Z9 B
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
* F; ~- y* [5 G4 Q) i
www.tvboxnow.com. ]6 z6 ]& \- U
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
$ i  |* ]( G. U  E5 Y: c0 r  t; K- ?公仔箱論壇
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊, V+ p0 B5 x  U% o- P6 V
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
公仔箱論壇3 k# K- R# h- i$ C, ?, c
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
6 _5 {( N! x+ G6 Q" F6 X; Q! L5 o第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。公仔箱論壇- f3 @7 n1 f. \+ d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! h0 `  [* B% j) u
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
! F7 L! B5 ^+ q! a, R
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
/ {& w; A% c! a& c[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
# C" X" k- {% a+ [/ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
' h7 v; d. A' R6 a+ a( j! R* F8 ?- x3 ewww.tvboxnow.com戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,tvb now,tvbnow,bttvb6 M9 N$ j" h1 }
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?www.tvboxnow.com; c- R( E2 w+ n5 q  Y
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? tvb now,tvbnow,bttvb2 Q8 @: x3 m) d; \

/ ?; `) L( Z/ H( z3 R, B0 h3 k8 cwww.tvboxnow.com警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
: o+ i6 t& Q3 S3 M( lwww.tvboxnow.com由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
$ M! w+ h% c( Q5 d3 W呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
8 m+ G% s5 R' m$ |$ I. Nwww.tvboxnow.com犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?www.tvboxnow.com# B7 Q2 [5 ?1 a- W0 _! e

! {! {: z$ w* @/ w& H. Gwww.tvboxnow.com明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
7 M- F# r; i8 \4 C' Z  {; @tvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
/ ]% Q$ `0 ^' N. j) _公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; t( G7 G. E$ S* k/ a. x
佘詩曼
" @# K3 S3 y' I出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
, u. e' e' q* o% S公仔箱論壇
6 D8 K: @+ i5 N; m真係邊度似呀?....
, a& j# w* |" M3 e2 r) {+ |原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
* I% g# a1 K9 p& e0 N- PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。tvb now,tvbnow,bttvb4 [$ R% I( p: K- E$ _
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,www.tvboxnow.com! c5 `, x1 ?/ O" z; z% T
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
2 l* c5 {1 e. dwww.tvboxnow.com多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
4 @0 H6 ]" ]) _/ X0 U' c: N4 otvb now,tvbnow,bttvb6 p" H6 M' T4 C6 G8 E3 |0 E
好!
3 A/ N' U# U$ _0 n0 J  O$ x
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
* W$ K0 s' j/ U7 v2 j$ c6 {4 d5 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927296
+ A5 u; p  n% I, Y6 b3 o2 ktvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
5 ^# m1 z5 O7 o" e6 e4 y
! }' M0 U$ W. g& o$ Y' H& v4 C+ f# A
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
) d  b1 J: M) u( m你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
: e+ K: [. u- r: l0 l1 {$ |) A5 k& w, uwww.tvboxnow.com2927306
3 Y( ?  T  e9 A" p2 K3 l公仔箱論壇今日睇 ...
! f; u0 Q  b" `/ Q3 h& K; ], A! V公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
3 w6 {3 q% _' D! O公仔箱論壇www.tvboxnow.com- V! r: \2 @0 I& D! l4 N
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。& P! B. U5 _: P3 B7 z
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
& ]2 R$ L  t: X. g3 n2927306tvb now,tvbnow,bttvb4 f3 m0 |. q2 Q5 u1 ?1 e/ ?2 B
今日睇 ...
  N, V9 m+ M- Y! {1 Z/ o" a7 lwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
$ n! ~/ J/ }; r% H0 W; o1 ~& A# u
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
% ?2 `" v" U1 A5 J5 V" \www.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! p& a; S8 S2 Y0 N! R( A8 Q! ]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, I" ?' \* Q2 ~
tvb now,tvbnow,bttvb4 T2 _" i& l, ^0 ?2 e
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
* F& @/ H2 R! V( c3 X. w; M$ e大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
公仔箱論壇/ O5 U6 \  j  m
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 P$ s2 B$ p, k
1 n9 g2 q- T) d7 c- Y" v/ d$ g
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,tvb now,tvbnow,bttvb: a* K4 ^1 s2 t3 }+ n; O; ?
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
8 C9 U# _9 D$ R' QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
  m- N3 B: b, s- \' _3 t  Pwww.tvboxnow.com戲中如果林峯都 ...
/ ?# d  O) z, }9 q- B) C9 @金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
: S0 D2 A, d! n! n
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing