返回列表 回復 發帖
見好就收# D3 B3 n; M+ U4 K
TVB 續集死路一條
8 d2 j  v' x2 x4 W# pwww.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
, q% q7 d; ]& Q, n/ P. ]; G; Z, @tvb now,tvbnow,bttvb我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高公仔箱論壇' r$ I9 P0 y  b$ w3 L/ F8 B
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  p- _1 s4 k1 I" A) Y# y  b' U
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
. f4 ]7 i7 h4 g% ^4 M! ctvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
5 {) f4 _! h. b7 t7 ^www.tvboxnow.commrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
+ N, j6 X& K2 e3 |! \; xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
9 n1 d4 S4 b& P/ @4 U. T
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
! z2 ~! p, {! n3 C# g9 G: o) E& ntvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
5 r! w0 [% `9 M$ \* M9 b% c& i可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
+ v0 N+ m6 ^, ^% @; n, d( E7 g$ [公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
www.tvboxnow.com2 d/ ^2 S; Z1 U9 ]3 c- S% r/ Y) I
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
: o; b* _; o4 k8 D+ f2 l  F9 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
! z" v6 t9 L" ^1 `" f8 ~www.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) _+ ~  U3 o/ v2 B2 h9 ?1 H, ?$ p
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
" {/ _# b& k3 e& k# R6 f6 tPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
# _! W+ F9 S; |% F# l! p" ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇7 G2 @6 h0 U4 Y: e, d
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
5 i% |2 W  X7 ~
係呀,好橋呀。
: L: e0 Y! Q- _! w0 g0 ktvb now,tvbnow,bttvb反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......2 u8 B; a9 ?3 B# E6 T
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
2 {, V" S. i( W5 }

/ D" N; V; ~0 C7 o+ `www.tvboxnow.com其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 B. e5 c% I9 d' K  b4 q# M
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
7 @! F+ x8 f' a' b# j# A6 `# gleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
$ X$ U# w* ~3 Htvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( ?  S- n0 ]5 M* Z
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
www.tvboxnow.com, x. p+ o7 L8 ]& I+ O' l) A3 `7 }" W

8 m4 Q* k* C9 I/ X+ E許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
: u) h9 d2 h( V- f' Rmrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
! x8 C6 m, x8 @, b/ w+ A  {' ?0 Stvb now,tvbnow,bttvb0 w/ [) {$ `- G4 i6 _" |2 |/ g
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
' f1 w! ?% u! ^oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
- ^+ M5 P) X# e$ v( c公仔箱論壇我諗唔會喇啩。